![]() |
Meni još nije ništa zafalilo na 8 gb a nema kaj nisam odigrao.
|
@Mladenxy
Rtx 3060Ti je best buy opcija za 1440p gaming, i bit ces godinama zadovoljan sa performansama, pogotovo uz Dlss. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Niie jedna igra mjerodavna, ali čisto moje iskustvo pošto igram samo to, iste postavke su i na 1440p i 4K. Jedino što ju na 1440p tjera na 90 fps a 4K 60 fps. Ali očigledno nije memorija da radi framedrop nego čip. |
Citiraj:
Ali nije to neko mjerilo jer većina novih igara ionako alocira hrpu RAM-a da se nađe. :beer: +1 od mene da je 8gb premalo tj postat će premalo za 1440p. |
Do sad je uvijek bila opcija smanjivanja tekstura pa ne vidim problem. Prije će postati spora nego što bi joj pomoglo da ima 16 gb vrama.
|
Koliko gta V jede memorije??znam da mi 6 niej bilo dovoljno kako se opcije dodaju.
|
Po ovom video na 4k malo preko 6
također treba raspoznati rezervirani vram i i stvarnu potrošnju |
A obična 3060 s 12GB jednostavno jede više memorije ili?
Da se razumijemo, slabo se razumijem u grafe i kako funkcioniraju pa mi je i nejasno da jedna jača 3060Ti ima za čak 4GB manje memorije od slabije 3060. |
Zbog tehničkih ograničenja širine sabirnice, 3060 je mogla imati ili 6 ili 12gb RAM (iz istog razloga je 3060Ti mogla biti 8 ili 16, druge kombinacije nisu moguće - čipovi koji se proizvode imaju 1 ili 2gb, ne može se asimetrično posložiti tako da je pola čipova 1, a pola čipova 2gb da se dobije neka brojka između). Pošto je 6 premalo, stavili su 12.
Ako pitaš zašto 3080 ima 10 i 12gb, odgovor je da je širina sabirnice povećana na 12gb modelu :) |
Due to Chip Oversupply, NVIDIA Reportedly Resumes Production of RTX 3080 12 GB
Koznati, budu se malo jajca skupila kao pod klimom :D 40x0 ako budu prodali pola od zamisljenog nek budu sretni, imho. |
Citiraj:
Osobno, ako već idem na novu karticu, želim điđe poput raytracinga. Zato ću i ići na ovu novu generaciju kartica (RTX 4xxx ili RX 7xxx), jer ova generacija niti nvidijina ne vjerujem da će biti neka sreća kad malo ozbiljnije current gen igre sa RTom počnu stizati. |
Citiraj:
|
Citiraj:
3070 i 3060ti i nisu baš toliko daleko jedna od druge na 1440p, sve je to nekih 10%, teško da će ti to puno pomoći u životu. Čak imaju jednakih malih 8GB. 3080 je druga priča to je već upgrade |
https://videocardz.com/newz/nvidia-g...-end-of-august
još trpit,recimo rtx 3080 za ispod 4000, 3500 bi bilo idealno. ko kaže da moramo kod nas kupit,vani kupit. |
Kod nas ako bude ispod 5k bice super.
Mislim da su preoptimistican Sent from my VOG-L29 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Iako, osobno nisam baš preoptimističan da će i kod nas biti tako niske cijene... |
IMHO sudeći po ovakvim akcijskim cijenama, bude još svega prije, nego nove GeForce i Radeon GPU generacije stignu na tržište.
Ovaj put se i moćna nVidia zajebala, pa se sad svi partneri promptno žele riješiti svih mogućih zaliha.:chears: |
Citiraj:
|
Da, a evo ga sad RTX 3090 (Ti) i RX 6900 XT diljem raznih domaćih dućana u pola cijene u odnosu na prije nekoliko mjeseci.:frend:
|
Neka njih nek grcaju u jami koju su iskopali,neko je spomenija gore dok 3080 ne spadne na 4k u nas nista od kupnje(to vidit necemo),s time da ni 650w nije dosta za 3080/ti ,znaci i novi psu treba pogotovo za 4xxx seriju koja dolazi,odavno je to sve otislo van granica nekog hobija i normale.
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk |
Citiraj:
|
ja vise neznam dali da uzemem 3080 ili cekam 4070.
nije hica, ali ne zelim da se desi isto kao i pred dvije godine. kao da imam ptsp :D |
Citiraj:
|
koji vrag im ovo treba pred novu seriju?
opet ce izbaciti 3060 i 3060ti https://wccftech.com/nvidia-geforce-...-launch-rumor/ |
Pa piše ti u tekstu. Da zeznu Intela i njihov Arc.
|
30x0 serija ce jos dugo drzat se u kutijama, kao i 10x0.
Plus dlss sad skoro svaka igra ima ili nis. Stoga ne vidim svrhu kupovine 40x0 za igranje. |
^ jedino za 4k nove grafičke, pogotovo ako je cca dupli skok u odnosu na 3080.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:29. |