![]() |
|
Dobro se raspitaj za nove Toyote. U koroni je sve otišlo u krasan klinac po pitanju kvalitete za sve marke auta i ne ide na bolje a cijene idu gore.
Vidio sam godinu i pol starog Yarisa od susjeda garažiranog ružinav od ispod kao da je 10-25 star. Pitam ga gdje je prošao s tim da je tako zahrđao od ispod i kaže mi da su svi novi takvi :( |
zadnja toyot je kupljena 2021, toyota corolla.
Poslikam ti je uzduž i poprijeko, samo reci gdje šta i kako. |
Punac ima Corolu Cross od izlaska, ko nova odispod. Te priče godinu i pol star auto da je hrđav mačku o rep objesit, neovisno o marki. Ili ga garažira u močvari
|
Citiraj:
|
Automobili
Nemam pojma gospodo, samo kazem sta mi je preneseno. Ne pratim doticnu gospodu iz EV clinic, ali ako im je poluproizvod Tesla vrh onda mi je sve jasno. 😁
Sta gledam 1.5/1.6 mašinu ? Vidim ima i yaris gr 😬 |
Kaj nisu Toyota hibridi jedini koji valjaju?
To je i jedan od razloga zakaj, kad gledam za sebe auto, izbegavam hibride koji nisu Toyota jer ipak je Toyota pojam pouzdanosti. Kaj je zanimljivo jer gledam to Autoscoutu sve i svašta i skužim da ima baš hrpa tih plugin hibrida na prodaju, a zgodni su jer su gro jeftiniji za uvoz. Za sad mi je Volvo V60 zapel za oko, daleko najljepši karavan na tržištu po meni |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
V60 mi je super, al nikak nemrem progutat to da nema fizičke tipke za kontrolu klime
|
Šogi ima s60 i xc30... Da imam potrebe za tak velikim autom poput xc30, moram priznati da bi ga uzeo bez razmišljanja... Malo je interijer čudan, ali osjećaj i udobnost fantastični.
|
Citiraj:
Nisam previše upućen da znam detalje jer bi odmah napisao. Dacije su imale sličan problem. Da li je to bilo u proizvodnji ili u nabavi dijelova ne znam ali jedno vrijeme u koroni su npr. neki Dusteri potpuno novi imali hrđave osovine, glavčine… neki već u salonu. Niti pofarbano niti pocinčano. Ali su zato u Ženevi na predstavljanju imali te dijelove pofarbane :-/ |
Citiraj:
Pogledao auto i napravio probnu voznju, na kraju sve dogovorio i kupio auto. Jucer sam ga dopeljao, auto je u top stanju, sve cisto i nigdje nekih velikih tragova koristenja. Jako dobro odrzavan, motor cist, tekucine na nivou. Lijepo se vozi, gume su, svih 8, skoro pa nove. Za sada potpuno zadovoljan i rekao bih da nisam pogrijesio za tu cijenu i taj auto. Sljedeci test relacija ZH-ZG, pa da vidimo kako trosi i kako se vozi na vecim brzinama. |
15k EUR za 2021. BMW-a?
Pa to mi se čini kao jako dobra cijena, toliko su u Švici niže cijene? Koliko vidim, Njemačka, 22+ |
Citiraj:
2016. godište je |
@deva
Osobno mi se ne sviđa linija novih Yarisa, on sa izbočenim stražnjim svjetlima. Stare verzije, gdje su svjetla bila u liniji sa karoserijom su mi ljepše. Što se tiče GR-a, kvaka 22 je u tome što ti unutra ne čuješ motor nego slušaš snimku zvuka kroz zvučnike. To ti je kao oni likovi koji su u npr. Golfu slušali zvuk Lambovog V12. |
Citiraj:
Ma salim se malo za GR je za tu kategoriju malih tandrkalica preskup… Gledam u principu nesto u tom rangu, jer gospođa želi mali auto, a i golfa mi je već ogulila tako da bolje za oboje. U igri su mi 208, clio, yaris, i10, itd… cca 15-17k€ max. Gledao sam 208icu 1.2 pure tech, ali navodno je problem sa motorom da nakon 50k cca prdne zupcasti i koliko mi prenose moji "mehanicari" ( mozes “bacit” motor ), ocito ih je i s razlogom xy na njuskalu. Tak da zapravo uopce nisam pametan, sta gledati/potencijalno uzeti. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja sam zadovoljan svojim Capturom sa 1.3/4c od 140KS. Nisam baš zadovoljan automatskim mjenjačem koji je kilav, ali jbg, ne možeš imati sve za <30k.
btw, dobili smo odgovor na pitanje: koliko gori Tesla Semi kada se zapali? 16+h https://www.youtube.com/watch?v=x3mITL6kzkY |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali sam ga smetnuo sa uma, bacim oko na njušku.. ( p.s. bio je manual ). |
Zg-Orebić trajektna luka 10.6L/100km (ilitiga skoro pun rezervar) s punim (2 odrasle osobe, pun gepek i stražnja sjedala stvari) Hyundai genesis 3.8 šestakom (atmo) na 245 ispred i 275 iza gumama.
AC jedno sat vremena gužva do KA, onda 100-150 do ST, a onda cca 160 do izlaza s AC, a dalje je sve otvorena cesta -> 60-120 do Orebića Kako vam se čini potrošnja? Ako se držim 100 do 130 znam spustit i ispod 9, ali ovdje je bilo svega (30km grada od točenja pa prije nego sam došo do AC). |
Kad voziš auto sa skoro 4000ccm, potrošnja se ne gleda
|
Citiraj:
|
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...93aa4079b4.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5ad1e7a72b.jpg Sent from my iPhone using Tapatalk |
Ina tko iskustva s vitarom 1.6 bezn?
Gleda i ovo https://www.njuskalo.hr/auti/suzuki-...oglas-44015136 |
Citiraj:
Citiraj:
Jos samo moram zatamniti malo zadnja stakla, pa ce i jos ljepse izgledati. |
@strgani
Slična ruta u 04/24, RI-Orebić, Captur 1.3/140KS automatik, samo vozač, potrošnja cca. 7,2l |
F11 530d, nas 5 i gepek nakrcan do krova. Nisam pretjerivao, ali sam ponegdje dizao i preko 200km/h. Stuttgart - Hercegovina, nekih 1300km, od toga 90% autoput. Prosjek potrosnje po boardcompu 6,1L/100km.
I dalje me fascinira kako je udoban, pouzdan i stedljiv, ali me i dalje svrbi neki SUV, tako da bi mogao u prodaju do kraja godine. Mislim da je ovo i neki rekord da je neko vozilo izdrzalo kod mene 5 godina :D |
|
Citiraj:
Kod mene suprotno iskustvo imao tandrkalicu 118d bila više na servisu nego na cesti, 2015-ta model… presretan sam bio kad sam ga se rijesio, igrom slucaja prije 2 god zavrsio u 5-ici od sestricne 2021 model… Auto vizualno, dizajerski do jaja… ali vozim relaciju Zadar-zg u Karlovcu sam morao stati jer više nisam mogao podnjeti bol u donjem djelu leđa, ne pamtim kad me zadnji puta sic u nekom autu ( toliko nazuljao ), slicno iskustvo sam imao sa caddyem iz 2016-te na relaciji zg-krapina… Da li je do autiju ili do mojih 70kg i “sjebane” kicme tko ce ga znat. 😁 |
Citiraj:
|
Lako za malo oljuštenog laka...ali ovi krovni nosači su neoprostivi na ovakvom modernom klasiku :D
|
Citiraj:
|
Dal postoji neki novi auto, srednje klase, SUV, a da ima u ponudi čisti benzinac sa automatskim mjenjaćem?
Pretragom zadnjih par tjedana, nisam našao niti jedan. Svi su il mild-hybrid, il hibridi. Kaj mi koji to ne želimo smo primorani kupiti rabljeni auto? |
Kodiak, Karoq?
Poslano sa mog RMO-NX1 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Tko bi rekao da i ove vitare drže cijenu. Ova mi je tu u susjedstvu. :D I dalje sam u potrazi za nekom starom "kršinom" koja bi bila gradsko-radni auto https://www.njuskalo.hr/auti/suzuki-...oglas-44015136 |
Citiraj:
|
Citiraj:
Al Karoq 1.5 TSI DSG sa još par stvari dodatne opreme 45k€ 🤣 |
Citiraj:
Ev ti cijenik Kako si uspio doci do 45? Poslano sa mog RMO-NX1 koristeći Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:23. |
|