PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

1v@n 17.08.2021. 16:25

I opće je poznato da se o ukusima ne raspravlja jer kupci nemaju ukusa, inače to ne bi ni kupili :lol2:

Exomaniac 17.08.2021. 17:42

Može neka slika na točno kakvu boju misliš?

1v@n 17.08.2021. 19:19

Automobili

Upiši VW/Audi/BMW/Mercedes Nardo Gray i pasi oči

domy_os 17.08.2021. 19:23

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3539371)
Upiši VW/Audi/BMW/Mercedes Nardo Gray i pasi oči

Zovu je i primer gray. :D

Pupo 17.08.2021. 19:27

Što uzeti za 15-20k €? Uvjet karavan pošto zivimo na relaciji Slavonija-ZG a treba mjesta i za kolica i sve ostalo. Pravim oko 20000km godisnje. Od opreme, bitno da ima klimu :D

U pravilu gledam što novije/manje kilometara.

Tnx

zkljaja 17.08.2021. 20:21

Octavia 2.0 150ks

Za tu lovu biraš kakvu hoces

buljo 17.08.2021. 20:34

Jedino rabljenu ako ih uopce nadje, novu mooozda najosnovniju i ne sa tim motorom

Pupo 17.08.2021. 20:46

Novu ne budem, predugo se čeka i to mi je bacanje love. Starci su uzeli auto star 3 godine, izgledao je kao da je juče izasao iz tvornice a ušparali su hrpu para.

Wolverine 17.08.2021. 20:47

Milentije 17.08.2021. 20:49

Za te novce možda može da se ulovi neka O3 FL koja je još u garanciji.

Nešto ovog tipa: https://www.njuskalo.hr/auti/skoda-o...oglas-33457774

Wolverine 17.08.2021. 21:05

Citiraj:

Autor Milentije (Post 3539399)
Za te novce možda može da se ulovi neka O3 FL koja je još u garanciji.

Nešto ovog tipa: https://www.njuskalo.hr/auti/skoda-o...oglas-33457774

Dok je uveze bit ce puno vise nego sto mu je limit. A i tih 10k km mi je nekak malo za dve godine star TDI karavan

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3539375)
Što uzeti za 15-20k €? Uvjet karavan pošto zivimo na relaciji Slavonija-ZG a treba mjesta i za kolica i sve ostalo. Pravim oko 20000km godisnje. Od opreme, bitno da ima klimu :D

U pravilu gledam što novije/manje kilometara.

Tnx

Mora bit svabo (skoda) il ti igra ulogu azijat? Za te pare nades pristojan Avensis karavan ili Optimu karavan.

Pupo 17.08.2021. 21:45

Sve gledam za sada.

Što se konkretno škode tiče, gledam ih već ali, u firmi ih ima ekipa za službene i tipa svaki 5 auto ima problema sa infotainmentom i elektronikom. Banalne stvari tipa ne gasi se svjetlo u kabini, ne radi android auto i slicno. Servisi, updejti softwera ali nikako da proradi. Ovi ostali prezadovoljni al ove koje je posralo nikako.

Milentije 17.08.2021. 22:15

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3539407)
Dok je uveze bit ce puno vise nego sto mu je limit. A i tih 10k km mi je nekak malo za dve godine star TDI karavan

Stavio sam ovu kao primjer za model i opremu. Sa nešto većom kilometražom i možda nešto manje opreme bi se dala uklopiti u 20000€.

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3539420)
Sve gledam za sada.

Što se konkretno škode tiče, gledam ih već ali, u firmi ih ima ekipa za službene i tipa svaki 5 auto ima problema sa infotainmentom i elektronikom. Banalne stvari tipa ne gasi se svjetlo u kabini, ne radi android auto i slicno. Servisi, updejti softwera ali nikako da proradi. Ovi ostali prezadovoljni al ove koje je posralo nikako.

Govoriš o najnovijem modelu? Viđao sam problem sa infotainmentom. Izgleda da je još pun bagova na octaviji 4. Vremenom će to biti riješeno, ali svakako nije ugodno viđati tako banalne stvari na modernom vozilu koje košta 22000 i više €. I kod golfa 8 je slična situacija.

coconut 18.08.2021. 07:18

Da nisu VW-u infotainment radili oni naši koji su napravili cijepise :D

Elven 18.08.2021. 07:51

Citiraj:

Autor masterCG (Post 3539309)
Nekom su ruzne Picassove slike pa se svejedno prodaju za milijune... o ukusima se ne raspravlja, pogotovo ne o boji necega.
Ako ih ima na cesti, znaci da se ljudima svidja i da ih kupuju.

To sto vidis mene u ruznom sivom golfu ne znaci da mi se svidja, nego da ne biram auto po boji. Dosta mi je ruzna mljecno siva koju imam, ali bar nine ta "pure gray'

lowrider 18.08.2021. 08:55

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3539407)
,...... ili Optimu karavan.

Bome pravi komad auta, dobro izgleda kao karavan.
Samo ne znam dal se prodavao kod nas kao novi, na njuškalu su svi 2017. godina, znači uvoz=temeljito provjeriti stanje

Wolverine 18.08.2021. 09:34

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3539479)
Bome pravi komad auta, dobro izgleda kao karavan.
Samo ne znam dal se prodavao kod nas kao novi, na njuškalu su svi 2017. godina, znači uvoz=temeljito provjeriti stanje

A iskreno, ionako ce valjda 8/10 auta koje ce gledat bit iz uvoza.
Mozda cak i bolje ak mu se da zezat pogledat aute iz Austrije/Belgije i sl. pa uvest.

Nego bacio sam malo oko na nase oglase rabljenih, pa ovako sto ima od starijih auta. I bas me iznenadilo da je svaki "bez kune uloga", "prekjucer odraden veliki servis", "totalno utegnut", "nigdje ne lupa i ne curi".

Mi smo valjda jedina nacija koja odradi servis na autu tek onda kad ga zeli prodat. Jer kad vidim kakve se kocije voze po gradu pitam se gdje su nestali svi ti koji ne lupaju i ne pustaju ulje :roller:

WraGG 18.08.2021. 09:39

Ili zanemari te poluproizvode i kupi nesto od BMW/Audi/Mercedes trojca. Vjeruj mi, kad usporedis Skodu ili Toyotu sa bilo kojim od ova tri, pa makar i godinu-dvije starije i sa par desetaka tisuca vise na satu, to je nebo i zemlja i definitivno se isplati. I ja sam donedavno bio uvjeren da sam napravio glupost jer sam tolike novce dao za BMW, ali sam onda probao dosta drugih auta koja bi kao trebala biti isplativija i opet se vratio BMW-u. Necu ti nista govoriti ni dokazivati. Probaj pa ces i sam vidjeti.
Za te novce uzmes odlican A6 ili F11.

WraGG 18.08.2021. 09:41

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3539489)
A iskreno, ionako ce valjda 8/10 auta koje ce gledat bit iz uvoza.
Mozda cak i bolje ak mu se da zezat pogledat aute iz Austrije/Belgije i sl. pa uvest.

Nego bacio sam malo oko na nase oglase rabljenih, pa ovako sto ima od starijih auta. I bas me iznenadilo da je svaki "bez kune uloga", "prekjucer odraden veliki servis", "totalno utegnut", "nigdje ne lupa i ne curi".

Mi smo valjda jedina nacija koja odradi servis na autu tek onda kad ga zeli prodat. Jer kad vidim kakve se kocije voze po gradu pitam se gdje su nestali svi ti koji ne lupaju i ne pustaju ulje :roller:

Iskreno, i ja odradim sve na autu kad ga zelim prodati i naravno ne bude najjeftiniji na oglasniku, ali barem nemam brige da ce mi kupac vratiti auto i nedajBoze jos me tuziti. Isto tako kada kupujem nikada ne gledam najjeftinije jer znam da su groblje.

Wolverine 18.08.2021. 09:49

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3539492)
Ili zanemari te poluproizvode i kupi nesto od BMW/Audi/Mercedes trojca. Vjeruj mi, kad usporedis Skodu ili Toyotu sa bilo kojim od ova tri, pa makar i godinu-dvije starije i sa par desetaka tisuca vise na satu, to je nebo i zemlja i definitivno se isplati. I ja sam donedavno bio uvjeren da sam napravio glupost jer sam tolike novce dao za BMW, ali sam onda probao dosta drugih auta koja bi kao trebala biti isplativija i opet se vratio BMW-u. Necu ti nista govoriti ni dokazivati. Probaj pa ces i sam vidjeti.
Za te novce uzmes odlican A6 ili F11.

Pa sad, da je avensis poluproizvod to je fakat hrabra izjava.
Nije ni sveto trojstvo bezgresno.

Vani ce mozda i nac prostojan F11 za 20k ali ce ga morat i uvest. Kod nas ce za te pare dobit A6/peticu dizela sa cca 150k skinutih km. Da, i dalje ce izgledat super i vjerojatno nece ni skuzit ali daleko od toga da ce bit odlican.

Ja bi ga osobno kupio ali ja radim na svojim autima i ne smeta mi broj km na satu niti ako trebam ponesto popravit.

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3539493)
Iskreno, i ja odradim sve na autu kad ga zelim prodati i naravno ne bude najjeftiniji na oglasniku, ali barem nemam brige da ce mi kupac vratiti auto i nedajBoze jos me tuziti. Isto tako kada kupujem nikada ne gledam najjeftinije jer znam da su groblje.

Kuzim ali sad bas da cu ic radit veliki servis dva tjedna prije prodaje, necu. Osim ako sam diler i posao mi je flippanje auta.

Ovak kad prodajem osobni auto, navedes sto valja, sto bi se moglo zamjenjt i to je to. Dosao si, vidio, probao, eventualno odveo na provjeru prije kupovine i tu prica staje. Onog trena kad smo odradili prijenos vlasnistva to je tvoj auto.
Nisam diler da ti dajem garanciju pa ga zelis vratit nakon mjesec dana. Nit sam naveo ista lazno u oglasu da me ides tuzit.

Newbie Pro 18.08.2021. 09:57

Bok ekipa, vozi netko ovdje Octaviu combi RS?

Zanimljiv mi je model RS 2015, 2.0 TDI 135kW, 120tkm, koza alcantara, izasla bi me oko 14500EUR sa davanjima.
Presao bih sa Golfa 6 Variant 1.6 TDI BMT, dvoje male djece, trebam veliki gepek ili bar isti kao na Golfu.

Vozio bih ga bar 4-5 god, ne znam koja bi bila alternativa, a da nudi sve navedeno. Thx unaprijed

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

WraGG 18.08.2021. 09:59

Kao sto rekoh, necu nikome nista dokazivati. Ja sam imao priliku isprobati i voziti dosta tih kao bang4bucks auta jer sam htio zamijeniti taj BMW koji je kao neko precijenjeno smece i shvatio sam na kraju zasto je to "sveto trojstvo" premium segment i da su to sasvim opravdano. Sto se mene tice, uvijek cu radije uzeti BMW-Audi-MB sa par kilometara i par godina vise nego novu Skodu za iste novce.

Odinarius 18.08.2021. 10:03

Jel se ovdje smije pisati o električnim autima :)?

Vidim da udruga Strujni krug ima popust za kupnju Renault Zoe za svoje članove (https://www.strujnikrug.hr/electric-...guide/#renault). Da li itko zna koliki je to popust?

Pupo 18.08.2021. 10:05

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3539496)
Pa sad, da je avensis poluproizvod to je fakat hrabra izjava.
Nije ni sveto trojstvo bezgresno.

Vani ce mozda i nac prostojan F11 za 20k ali ce ga morat i uvest. Kod nas ce za te pare dobit A6/peticu dizela sa cca 150k skinutih km. Da, i dalje ce izgledat super i vjerojatno nece ni skuzit ali daleko od toga da ce bit odlican.

Ja bi ga osobno kupio ali ja radim na svojim autima i ne smeta mi broj km na satu niti ako trebam ponesto popravit.

Kuzim ali sad bas da cu ic radit veliki servis dva tjedna prije prodaje, necu. Osim ako sam diler i posao mi je flippanje auta.

Ovak kad prodajem osobni auto, navedes sto valja, sto bi se moglo zamjenjt i to je to. Dosao si, vidio, probao, eventualno odveo na provjeru prije kupovine i tu prica staje. Onog trena kad smo odradili prijenos vlasnistva to je tvoj auto.
Nisam diler da ti dajem garanciju pa ga zelis vratit nakon mjesec dana. Nit sam naveo ista lazno u oglasu da me ides tuzit.

Nije meni strano prćkanje po autu i rješavanje samostalno sitnica, ali tražim auto koji ću koristiti sljedećih xy godina. Nemam namjeru ni volju mjenjati auto svakih par godina.

@WraGG
Ako ti se da, slobodno zaljepi koji link s njuskala ili mobile.de

Tnx

Wolverine 18.08.2021. 10:06

Citiraj:

Autor Odinarius (Post 3539499)
Jel se ovdje smije pisati o električnim autima :)?

Smije naravno. Dok god nije "he_whose_name_shall_not_be_spoken" :roller:

WraGG 18.08.2021. 10:18

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3539500)
Nije meni strano prćkanje po autu i rješavanje samostalno sitnica, ali tražim auto koji ću koristiti sljedećih xy godina. Nemam namjeru ni volju mjenjati auto svakih par godina.

@WraGG
Ako ti se da, slobodno zaljepi koji link s njuskala ili mobile.de

Tnx

Ne znam do koliko km i godina starosti ti je prihvatljivo, ali evo ovakvo nesto bih uvijek prije uzeo nego dvije godine staru Skodu: https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...l?id=328098455

Wolverine 18.08.2021. 10:46

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3539507)
Ne znam do koliko km i godina starosti ti je prihvatljivo, ali evo ovakvo nesto bih uvijek prije uzeo nego dvije godine staru Skodu: https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...l?id=328098455

Ne zelim bit negativan ali svabo da radi 10k godisnje u petici dizel i to jos karavan? Pa ja sam skoro duplo od toga radio u autu kojeg sam vozio prakticki samo vikendom.

Ne kazem da nije moguce samo da je jako rijetko.

WraGG 18.08.2021. 11:03

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3539524)
Ne zelim bit negativan ali svabo da radi 10k godisnje u petici dizel i to jos karavan? Pa ja sam skoro duplo od toga radio u autu kojeg sam vozio prakticki samo vikendom.

Ne kazem da nije moguce samo da je jako rijetko.

Ne radim ni ja vise od toga tako da mi nije cudno. Drugi auto u kuci, vozim ga samo vikendom i to kad ide cijela obitelj negdje. Ja radije vozim motor kad god mogu, a zena vozi svoj auto.

GoGzS 18.08.2021. 11:18

Za te novce pogledat i Seat Leon karavan i Volvo V60. Nedavno vozikao malo Leona karavan, doduse Cupra... dosta zabavan auto, iako ja i dalje ne kuzim smisao tih karavana sa 300 ks, al ono, kog veseli :D

Elven 18.08.2021. 11:33

Citiraj:

Autor Newbie Pro (Post 3539497)
Bok ekipa, vozi netko ovdje Octaviu combi RS?

Zanimljiv mi je model RS 2015, 2.0 TDI 135kW, 120tkm, koza alcantara, izasla bi me oko 14500EUR sa davanjima.
Presao bih sa Golfa 6 Variant 1.6 TDI BMT, dvoje male djece, trebam veliki gepek ili bar isti kao na Golfu.

Vozio bih ga bar 4-5 god, ne znam koja bi bila alternativa, a da nudi sve navedeno. Thx unaprijed

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

Dva frenda mi imaju Octaviju RS, jedna je brijem 2017., druga je ona starija generacija, nisu Combi, ali nije bitno, oboje se presretni s autima. Gepek je iovako velik, a u karavnu će ti apsolutno bit dovoljan. Ako neće, gledaj Superb combi, ali tamo nema RS-ice :)

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3539493)

Same here, ali više neću. I onda ga ne mogu prodat za tu cijenu, ljudi ne vjeruju da sam ulupao soma eura u auto koji vrijedi 3 soma eura, i ne mogu dobit te pare... prodao ga za 2,5k eura na kraju, popušio gro love (jer sam ga mogao prodati za tipa 2-2,2k bez da sam ulagao) i još se lik hvatao za glavu nije mogao vjerovati da smo promjenili zamašnjak i set kvačila pred prodaju (doduše to smo napravili jer je zamašnjak skroz pukao i takav se nije mogao prodati :D )

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:50.