PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Rasprava o akcijama, popustima i super niskim cijena-isključivo informatička oprema! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=288743)

strikoo 17.01.2025. 11:46

Cekaj

hoces reci da si dobio odgovor od supporta ???!?!?! :stoopid:

kiki86 17.01.2025. 12:30

Nebi vjerovao al radi im mailing 🫣

oxer 17.01.2025. 13:37

Nije da se hvalim, ali i ja sam dobio odgovor od supporta njihovog!

Ali istina, nisu nista pametno rekli.

Moj order od 27. i dalje stoji jer su pretrpani sa narudzbama od blagdana. A otvorili su nove narudzbe kraljevi

RainZG 20.01.2025. 10:35

Moja stigla upravo. Cekam da se malo temperira jer je ledena, ovak naprvi mi se cini dobra, za sat-dva je ukljucim pa testiram :)
EDIT:
Uključena, malo tipke premekane, mozda se samo trebam priviknuti nakon svoje tipkovnice, ali generalno dobar osjecaj tipkanja, sve u svemu, za te pare odlicna tipkovnica, jos samo moram odluciti da li cu je koristiti na poslu ili doma :)

B0ss 22.01.2025. 09:57

Moja (everest max) zapela u Hamburgu s DHL-om, danas valjda stiže u mailbox (naručena 2.1., shipana 9.1.). Samo nek dođe sve naručeno i bit će super.

Edit: stiglo u mailbox, javim dojmove čim dođe do mene.

Edit2: stiglo doma napokon. Moram uhvatit vremena za vikend da sve poštekam i vidim da radi. Prvi dojam je da je ovo zbilja nevjerojatno dobar deal za uloženo/dobiveno

kiki86 22.01.2025. 09:58

Meni javili da ce mi poslat novi numpad kad budu mogli. Whatever that means. Al nisu trazili stari natrag. Jos

xlr 04.02.2025. 14:52

I zadnji update za Ozone shop. Kad sam vec pisao, a nemamo temu, neka pise do kraja.

Muljali su do kraja, tj zenska iz SZK se pravila luda i nikad nije provjerila sto je s mojom transakcijom i parama. Ja pare ne bi nikad ni dobio nazad da nisam eskalirao slucaj. Tek kad se PBZCard upleo u pricu i poslao upit preko Visa kanala, zenska iz szk-a je "pogurala slucaj kolegicama u knjigovodstvo".

Long story short, nakon skoro 2 mjeseca natezanja, vratili su mi pare na IBAN umjesto na kreditnu karticu. I ja i ovi iz PBZCarda smo se samo gledali u cudu.

Btw zvucnici su odlicni, zao mi sto nisam kupio dva seta i za dnevni!

Citiraj:

Autor xlr (Post 3782311)
Samo mali update vezano za Ozone shop. Na kraju su ispali malo pederi. Vec 20+ dana me zavlace da transakcija nije prosla, a ja cekam kad ce mi se te iste pare vratiti na karticu jer meni su pare otisle. Ispada da transakcija JE prosla, 3D potpis uredan, trgovac primio pare. Potvrdila karticarska kuca. SZK sere kvake da njima nije proslo (jedna dosta bahata zena vodi SZK mail i telefon).

Anyway, ja sam na kraju dobio te zvucnike po toj smijesnoj cijeni, ali da su pokusali pecati u mutnom, vjerojatno jesu. Ocito je popust bio nerealan i ko fol "transakcija misteriozno nije prosla". Kasnije su i makli taj popust s weba sto smo vec i komentirali.

Citiraj:

Autor xlr (Post 3779197)
Ozone su malo pederasti... Narucio po akcijskoj cijeni, bilo dostupno, autorizirao karticu, ali kasnije odbili narudzbu jer "transakcija nije uspjela" :)
Zovem szk, nista pametno ne kazu osim narucite opet. U tom trenu stoje zvucnici po punoj cijeni, dostupno kod dobavljaca, ali nema popusta.
Poklopim slusalicu, stavljam u kosaricu, pisem napomenu da mi umanje iznos jer radim ponovljenu narudzbu itd... Odjednom artikl opet na akcijskoj cijeni ali rasprodan. Well played! Idemo do kraja, sad jako zelim te zvucnike :D

Edit: zvucnik je u medjuvremenu na webu par puta promjenio cijenu i dobavljivost i na kraju su prihvatili narudzbu.

Mirkopoter 05.02.2025. 17:27

Ima li tko kakav komentar na ove eksterne hard diskove, ne mogu naći baš neke review-e za njih na internetu pa ne znam bi li se bacio u kupovinu takvih "no-name" hdd-ova. Ne mogu baš ni naći koja marka je unutra.

https://www.mediamarkt.de/de/product...146837935.html

https://www.mediamarkt.de/de/product...149050891.html

Sutra bi trebali biti na akciji bez poreza u mediamarktu kako je kolega stavio u drugom topiku pa bi možda uzeo.

gaggo 06.02.2025. 12:27

Ja nemam komentar na diskove, ali imam komentar na popust.
Nikako da poslozim da dobijem popust. Kak pise, popust se obracunava za regane korinike, i dosao sam do dijela placanja, pa se cijena nije smanjivala :D

axo 06.02.2025. 12:47

Citiraj:

Autor gaggo (Post 3787795)
Nikako da poslozim da dobijem popust. Kak pise, popust se obracunava za regane korinike, i dosao sam do dijela placanja, pa se cijena nije smanjivala :D

Koliko sam ja shvatio nije na sav asortiman.
Imaš iskazano sa crvenom oznakom i cijenom popust.

glazZ 06.02.2025. 12:54

Citiraj:

Autor gaggo (Post 3787795)

Nakon što se registriraš popust bude uračunat odmah na početku. Tipa JBL partybox 320 kosta 499e dok se ne registriraš, kasnije pokazuje 419e.

Mirkopoter 06.02.2025. 13:03

Piše na artiklima za koje vrijedi "myMediaMarkt-Preis".

vlatko27 10.02.2025. 21:17

Mene Samsung.hr opet bombardira sa kodovima, pa evo, ako nekome treba. Bujrum :chears:

V82-HEFY-HPDF-XPDA
V82-HEFE-5FAS-AE8G
V82-HAXF-9FFA-89ES
V82-HEXY-FS9E-PYW9
V82-HE85-Y8HW-8TNX

Kod za 25% popusta na Galaxy S24, S24+ ili S24 Ultra, Galaxy Z Flip6 i Fold6 ili još 10% popusta na već sniženu cijenu ostalog asortimana iz ponude. Ponuda traje do 16. 2. 2025. u 23:59 ili do isteka zaliha. www.samsung.com/hr/offer/valentines-day/

L67-911D-A3PL-3GX2
L67-91L3-315C-22G5
L67-91DX-5XTP-CXT2
L67-9GC1-3T2Z-9G5D
L67-9GC2-99L6-N3D2

Kod za 50 EUR popusta na: Sve QE1D, QNX1 i Lifestyle, kao i Q60/70/80 i UHD televizore veće od 65” ILI monitore iz Valentinovo ponude skuplje od 700 EUR. Samo do 16. 2. 2025. u 23:59 ili do isteka zaliha. www.samsung.com/hr/offer/valentines-day/

oxer 12.02.2025. 11:36

Citiraj:

Autor oxer (Post 3784501)
Nije da se hvalim, ali i ja sam dobio odgovor od supporta njihovog!

Ali istina, nisu nista pametno rekli.

Moj order od 27. i dalje stoji jer su pretrpani sa narudzbama od blagdana. A otvorili su nove narudzbe kraljevi

Ako netko još slučajno nešto očekuje od Mountaina: poslao sam im mail 10.02 da vidim sta ce mi rec, jer mi jos nisu poslali narudzbu.

"I’m afraid the parts you have ordered are not in stock anymore. We have cancelled the order and issued a full refund. Please accept our apologies for the inconveniences"

Stvarno customer support na mjestu. 45 dana cekanja i cancel. Legende.

Mozda i bolje, ovako bar nemam posla s njima vise.

jucca 12.02.2025. 11:43

Cekam i ja paket sa Planine. Kad sam uzimao, sve je bilo instock.
21.1

Od onda ni slova...

EDIT, poslao im mail, otkazali narudzbu i vratili pare. Kazu da ih nemaju na stanju, no i dalje ih prodaju, i na stranici im stoji da su instock. Koji smiijeh od firme...

mkey 12.02.2025. 19:32

Dakle, nisu poništili narudžbu i vratili novac sve dok niste poslali mail x dana nakon?

kiki86 12.02.2025. 19:59

i moja planina prica ima nastavak...znaci numpad dio je doa. Javim se supportu posalju mi kao uputu za reset tipkovnice i update firmware, nista ne radi ni dalje. Numpad detektiran u softwareu al ne radi.

Kazu oni poslat cemo novog. Ok odlicno, nisu ni ovog natrag trazili, malo mi cudno al ok. I posalju oni to dobijem tracking al vidim nema od mailboxa maila da nesto dolazi. Provjerim tracking kao dostavljeno, al vidim da je krivi zip code, jer od dhla tracking trazi zip code da bi prikazali detalje. Uglavnom od mailboxa je 02xxx, i ne prolazi. Probam utipkat 51000 i prođe mi. I onda skuzim da su ovi poslali na billing address a ne na shipping (al su i tu nes pomjesali jer nije ni izaslo iz Njemacke). Al u trackingu pise da je dostavljeno u Njemackoj nekamo i kao nije bilo osobe na dostavi, preuzeo Herr Erdinger. Ja gledam WTF je Herr Erdinger.

Javljam se supportu di je taj paket zavrsio, oni kazu da neznaju da pitam mailbox. Pitam mailbox ni ovi neznaju di je, do njih nije dosao. Javljam se planina supportu nazad da provjere malo po trackingu jer meni kao recipientu nedaje detalje nikakve, posto su oni buisness user i sakriveni su detalji meni, oni mogu vidjet. Oni govore da nis ne vide, nego samo kao i ja (ime i prezime moje i krivi zip code). Javim se Dhlu direkt i zamolim da mi provjere di je ta posiljka zavrsila, oni posalju cjeli put paketa, koji je isao od mountain warehouse pa do centralne poste u njihovom gradu, pa do nekog drugog njemackog grada i natrag kod njih u warehouse jer naravno adresa na koju su slali ne postoji u njemackoj.

Javljam se opet supportu da mi je dhl javio da je kod njih se vratio paket i da provjere kod njih u skladistu tko je taj Herr Erdinger koji je podigao paket. I napomenem da nije uredu da nisu minimum eforta ulozili da provjere tracking ako je vec javljeno da posiljke nema, a tracking pise da je dostavljen. Nakon 2 dana se javljaju da neznaju di je paket i da ce poslat novi, al nemaju brown switcheve vise dal mogu neki drugi. Rekao sam samo nek posalju nesto, j mi se koji su switchevi (sorry mozda ste radi mene popusili setove :D). Ja im napomenem da koriste mailbox ovaj put i nek paze di salju.

Sad cekam numpad, po mailboxu je dosao do njih i salju ga prema meni. Evo sad sam u iscekivanju. Btw ovo natezanje vec jedno mjesec dana traje :hitthewal:

samo se nadam da je numpad problem a ne sama tipkovnica, jer cu popi, ako ne bude radilo ni sa novim.:fuming:

edit: trebao sam narucit aula 75 kako sam i mislio kad sam krenuo u ovo i bit na miru, al neeeeeee

jucca 12.02.2025. 20:06

Citiraj:

Autor mkey (Post 3788751)
Dakle, nisu poništili narudžbu i vratili novac sve dok niste poslali mail x dana nakon?

Tako je. Barem kod mene

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

mkey 12.02.2025. 20:09

Moram kazati da mi je jako drago da sam preskočio tu akciju :D

kiki86 13.02.2025. 18:46

radosne vijesti sa planine, stigao novi numpad i radi ko urica od prve!kostao me samo mjesec dana zivaca i 13€ postarine dodatne preko mailboxa

dinos3 17.02.2025. 12:34

Citiraj:

Autor robert7 (Post 3789434)
Ne znam da li ide tu, ali imate u Moj Telekom aplikaciji od T-coma priliku za besplatno otkljucavanje Perplexity Pro na 12mjeseci. Ponuda je mislim limitirana.

Hvala za ovo :)
Btw ako nekog zanima ne treba se posjedovati nikakav HT usluga da se dobije kod.

Newmie 17.02.2025. 15:28

Vezano uz Perplexity, kolega mi kaže da je besplatno dostupan i kroz Revolut Premium.

franzD 17.02.2025. 15:40

Citiraj:

Autor Newmie (Post 3789512)
Vezano uz Perplexity, kolega mi kaže da je besplatno dostupan i kroz Revolut Premium.

Je.

buljaka 18.02.2025. 09:33

Za Asus rog slušalice iz akcija, Instar se izvlači 🤣

Poštovani,

Slušalice Asus ROG Delta II, bežične, gaming, mikrofon, over-ear, PC, PS4, PS5, Xbox, Switch, Black nažalost nisu dostupne dobavljači su imali krivo stanje te nam nisu u mogućnosti isporučiti taj model.

Isprike na nastaloj situaciji.

Možete si odabrati neki drugi model te vam možemo izmijeniti u narudžbi.

Molim vas da nam se javite povratno.

Poslano sa mog 2306EPN60G koristeći Tapatalk

Mirkopoter 18.02.2025. 09:40

Pa jesi ih pitao što to točno znači? Ako će dodati isti postotak popusta na druge slušalice onda je to oke deal.

buljaka 18.02.2025. 11:45

Da. Ništa drugo ne nude...

Poslano sa mog 2306EPN60G koristeći Tapatalk

Mirkopoter 18.02.2025. 12:35

Citiraj:

Autor buljaka (Post 3789658)
Da. Ništa drugo ne nude...

Šta da? Ne razumijem na koji dio mog posta si odgovorio tj. ne razumijem što ti nude ili ne nude na kraju?

Morpheous 18.02.2025. 12:39

Nude mu da si uzme bilo koje slušalice po važećem cjeniku. Nema popusta

Mommistake 18.02.2025. 13:05

Tako je, greška kod formiranja cijene.
Uzmite druge ili ti vratimo novce.

Mirkopoter 18.02.2025. 13:30

A ništa traži da ti daju tih 50+% na neke druge sluške.

Mislim možeš ti njih dobiti ako imaš potvrdu narudžbe naravno, pitanje je samo želiš li ići u neke prijave i gluposti.

Mommistake 18.02.2025. 13:50

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3789683)
A ništa traži da ti daju tih 50+% na neke druge sluške.

Mislim možeš ti njih dobiti ako imaš potvrdu narudžbe naravno, pitanje je samo želiš li ići u neke prijave i gluposti.

Ne možeš im ništa.

Već jedno vrijeme ih štiti zakon da imaju pravo na grešku online.

Citiraj:

Ako je cijena značajno niža od prosjeka tržišta, to može biti indikator da se radi o pogrešci.
Citiraj:

U skladu s pravnom regulativom, važno je razumjeti da prodavači nisu uvijek obvezni poštovati pogrešno navedene cijene. Međutim, u nekim jurisdikcijama, ako je kupac već izvršio kupnju po pogrešnoj cijeni, prodavač može biti obvezan isporučiti proizvod po toj cijeni, osim ako nije jasno da se radi o očitoj grešci.
Imali smo sličan slučaj već prošle godine, nitko nije izvukao ništa.

Pozovu se na grešku u cijeni i to je to, piši kući propalo.

mkey 18.02.2025. 15:14

U redu je da ljudi imaju pravo na pogrešku i na neznanje. Kao npr. trgovine i AP.

Međutim, ono što nije u redu je da malograđani nemju ta prava. Obrana neznanjem ne drži vodu a pogreške često skupo koštaju, u stvarnom svijetu :D

Mirkopoter 18.02.2025. 15:21

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3789686)
Ne možeš im ništa.

Već jedno vrijeme ih štiti zakon da imaju pravo na grešku online.

Imali smo sličan slučaj već prošle godine, nitko nije izvukao ništa.

Pozovu se na grešku u cijeni i to je to, piši kući propalo.

Reci to Mall-u koji je isporučivao laptope vrijedne 1500€ po cijeni od 183€.

Mommistake 18.02.2025. 15:23

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3789704)

Znam za tu situaciju isto tako.

Ali je taj isti Mall.hr isporučio samo nekima a nekima nije.

Isti taj Mall je odbio brdo narudžbi takve vrste, jer griješe konstantno.

Nemoj jedna primjer njihove gluposti i odluke uzimati kao pravilo. Zakon je jasan. Sve ostalo, je natezanje i NJIHOVA dobra volja.

Citiraj:

Autor mkey (Post 3789702)
U redu je da ljudi imaju pravo na pogrešku i na neznanje. Kao npr. trgovine i AP.

Međutim, ono što nije u redu je da malograđani nemju ta prava. Obrana neznanjem ne drži vodu a pogreške često skupo koštaju, u stvarnom svijetu :D

Krivo na to gledaš.

Imaš ti brzo zaštita i privilegija kao kupac.

Ima pravo vratiti nešto u roku 2 tjedna bez da navedeš razlog. Super privilegija. Vjeruj mi, to stvara probleme prodavačima. Štiti nas puno toga, tako da, ti, kao kupac sigurno ne misliš to. Oni kao prodavači imaju kompletno drugačiji ugao i pogled prema ovome.

Uplatiš slučajno krivo novce nekome na IBAN (zezneš jednu brojku). Dobiti ćeš svoje novce nazad. Isto greška, dešava se.

Nisam na ničijoj strani, ali greške se dešavaju, ne moraju ljudi ispaštati zbog toga.

mkey 18.02.2025. 15:38

Mislim da ti krivo gledaš. Previdi neke uplatnice (omaškom) ili samo ih nemoj dobiti poštom (a ne tebi je teret da postupaš kao da si ih dobio) pa kada ti sjednu za vrat probaj sa tim Mall.HR i AP objašenjima na sudu. Da se razumijemo, sud će neukoj stranci pomoći (iako su oni sami često jako neuki pa ti vidi) ali te priče o "pogriješio sam pa nikom ništa" ne prolaze.

Ja ne pričam o zaštiti već o masovnim pogreškama od kojih su samo neki izuzeti. Ja razumijem da puno ljudi zlorabi tu shemu sa dva tjedna, ja to ne radim. Koristio sam to svega par puta tijekom godina i to onda kada je prodavač prodavao proizvod koji ne vrijedi ni 20% od navedene cijene, jer je kvaliteta toliko niska da je proizvod na granici tehničke neispravnosti.

Zbog čega sam ja kao jako zašićeni kupac u tim slučajevima nagrađen plaćanjem poštarine u oba pravca. Moj novac je bio ispravan i sve je štimalo u specifikacijama.

Ovo s uplatom na krivi iban, još nisam imao užitak pokušavati se natezati s bankom oko takvog nečeg. Vjerujem da je brzo, efikasno i ugodno. Svaki puta ako ručno ukucavam IBAN provjerim dvaput s lijeva nadesno i s desna na lijevo.

Greške se dešavaju, ali samo neki za iste odgovaraju. Da li ti razumiješ o čemu ja pišem?

Mommistake 18.02.2025. 15:45

Razmijem i ne mogu reći da se slažem, jer ti pišeš o osobnom iskustvu i subjektivnom mišljenju.

Ne plaćanje svojih obveza i napraviti grešku na web-shopu nije ni 1% slična situacija. Pokaži mi jedan Zakon koji tebe štiti od ne plaćanja svojih računa. Ne izmišljamo pravila ovdje, tako je kako je. Zakon o online cijenama je vani već jedno vrijeme.

To što ti ne koristiš svoja prava, vjeruj mi, ima ljudi koji ne samo da koriste, nego zlouporabljaju iste.

Zaštićen si kao i svi drugi, kupac ima svoje obveze i prava, u ovom slučaju ih štiti Zakon. Slagali se mi dva ili ne, jebiga, tako je.

Pitaj jednog Uzi-a što misli o svojim a što o kupčevim pravima, pa ćeš vidjeti da nije sve tako crno na bijelo.

Ne govorim bezveze, znam kako je. Greške se dešavaju, nikome na žao, ti kao kupac u ovom slučaju nisi oštećen, vratiti će ti se novac i nikome ništa.

Cijena će biti ispravljena, imaš sva moguća prava da kupiš po ispravljenoj cijeni.

Da je od kritične važnosti da ta roba stigne do kupca, kupili bi ju i po punoj cijeni.

Tu smo gdje jesmo, Hrvatistan je takav kakav je, like it or not.

Master_Hrc 18.02.2025. 16:02

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3789704)

Ne kuzim zasto konstano drvis po tome i spominjes gdje god mozes kad ti je vec 100 puta receno da je to njihova dobra volja a ne zakonska osnova....

dart_tom 18.02.2025. 16:41

Dobio isti mail od njih za te sluske,slozio iim odgovor da me ne zanima nista jer ja sam te sluske kupio i kartica mi je terecena za taj iznos
Nakon 10min mail od glsa
"Instar center d.o.o. - WEB upravo priprema Vašu narudžbu te će paket uskoro predati GLS-u. Kada to učini, potvrditi ćemo preuzimanje paketa i obavijestiti Vas o očekivanom vremenu dostave."
Tako da ja ocekujem te sluske

Mirkopoter 18.02.2025. 17:05

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3789726)
Ne kuzim zasto konstano drvis po tome i spominjes gdje god mozes kad ti je vec 100 puta receno da je to njihova dobra volja a ne zakonska osnova....

Drobite gluposti. Mall je isporučio laptope hrpi ljudi godinu+ nakon narudžbi ne radi dobre volje, nego jer je slučaj tek tad stigao na red kod inspekcije koja je rekla da moraju isporučiti.

Jedan Mall radi dobre volje ne bi olovku isporučio, a tek laptop od 1500€.

Kristijan1 18.02.2025. 18:34

Laptopi su koštali 1850 € , ne 1500 € .

Mall je isporučio laptope te još dobio i kazne .

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:24.