PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android aplikacije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=207579)

schetz 19.08.2018. 14:31

WhatsApp backup ne otima storage više. To je to.
I oni koji nisu radili nikakav backup preko godine dana im se briše.

Brko 19.08.2018. 14:50

Znači "business as usual". Ali da, naši "novinari" moraju od svega napraviti spektakl.

Sent from Usreo Mobara

Dottore 19.08.2018. 14:53

Mjenjam tjedno/mjesečno mobitela i backup radi svaki put čim dođe u domet wifi-a. Ponajviše androidi.

Pitanje je što će biti Whatsapp sa iCloudom? ( on je limitiran po defaultu 5Gb)

schetz 26.08.2018. 17:32

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3220340)
Jok, dodao permission preko ADB-a, GPS i WiFi radi, ali airplane i data connection ne radi bez roota, bezveze.

Sori, tek sad stigao provjeriti. Meni fercera a i ne treba mi :(
Pretpostavljam da je do verzije Androida. Na 8.1, Android One, radi.

Edit:nisam probao airplane, već samo "mobile data", ali pretpostavljam da bi i to radilo.

domy_os 26.08.2018. 20:43

Prije da je do EMUI-a nego do verzije Androida.

Prebacio sam se na MacroDroid, puno mi je pregledniji i jednostavniji, a skoro sve se može kao na Taskeru, ali mobile data i airplane i dalje ne mogu kontrolirati. Nema veze, stavio sam obje opcije u prvi red notification bara pa ću tako kontrolirati dok ne smisle neko drugo rješenje.

NameNo 28.08.2018. 21:47

Kako ugasiti reklame na youtube-u (android)

Postalo je zaista nepodnošljivo s reklamama na youtubeu... nemaju granica.
Ima li neka provjerena metoda kako isključiti/zabraniti reklame na youtubeu?

:fala:

robik666 28.08.2018. 21:52

Citiraj:

Autor NameNo (Post 3223269)
Postalo je zaista nepodnošljivo s reklamama na youtubeu... nemaju granica.
Ima li neka provjerena metoda kako isključiti/zabraniti reklame na youtubeu?

:fala:

Root, magisk i vanced youtube

Poslano sa mog Moto E4 plus koristeći Tapatalk

domy_os 28.08.2018. 21:54

Ne treba root za YouTube Vanced, samo skini app i instaliraj, a ovaj nativni YouTube disableaj ili deinstaliraj.

NameNo 28.08.2018. 22:20

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3223276)
Ne treba root za YouTube Vanced, samo skini app i instaliraj, a ovaj nativni YouTube disableaj ili deinstaliraj.

3put :fala: :fala: :fala: za mog sugrađanina!

:chears:

OuttaControl 28.08.2018. 23:05

Imaš i Cygery AdSkip for Youtube na xda storeu (xda labs)

Radi na principu da mutea reklamu i nakon 5 sec skipa, meni je to skroz prihvatljivo

NameNo 29.08.2018. 08:54

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3223298)
Imaš i Cygery AdSkip for Youtube na xda storeu (xda labs)

Radi na principu da mutea reklamu i nakon 5 sec skipa, meni je to skroz prihvatljivo

Stvar je u tome da nekad klincima pustim crtane na youtubeu, a svakih 3-4 min u pol crtana krenu s nekim reklamama potpuno neprikladnim tako da mi to nije opcija, ali evo kako je kolega gore napisao "YouTube Vanced" odrađuje stvar kako treba.

pyro 29.08.2018. 21:51

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3219832)
Trebam alternativu za Tasker koji mi bez roota ne može upravljati najbitnijim stvarima kao airplane mode, mobile data, GPS itd.

mislim da za airplane mode mobitel treba biti root-an...
naišo sam baš prije koji tjedan na aplikaciju koja na par sati (user input) pali airplane mode i gasi po isteku zadanog vremena. zaboravio sam na naziv aplikacije. tamo sam zadnje vidio napomenu da ako nema root-a onda nema ni dozvole za pristup airplane režimu.. na samsungu ta aplikacija u tom scenariju pali (i onda gasi) Do Not Disturb mode.

domy_os 30.08.2018. 08:35

Ma već sam se pomirio s tim da to ne radi. :D

Zna li netko kada će u m-Zabi biti omogućeno plaćanje NFC-om za ostale kartice osim MasterCard go?

xlr 30.08.2018. 09:41

Za samsung bez roota postoji mogucnost kreiranja profila slicnih taskerovim uz pomoc goodlock aplikacije routines. Igranje s airplaneom i mobile data se podrazumijeva.

https://youtu.be/mQhmMj-3ULU
(3:25)

pyro 30.08.2018. 13:53

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3223708)
Ma već sam se pomirio s tim da to ne radi. :D

Zna li netko kada će u m-Zabi biti omogućeno plaćanje NFC-om za ostale kartice osim MasterCard go?

e to i mene zanima :)

i ja sam.. nije da (mi) je taj feature nužan..
nastavimo li tako, neće više uopće biti potrebe za korisnikom i tehnologija će sama sve raditi :P

picajzlaaa 30.08.2018. 14:58

Ekipa, može mi netko reći da li postoje na čistom Androidu (android one) opcije za ovaj navigation bar, da zamijenim tipke back, home I to, neka opcija da se sakriju i slično.. ? Ide li to uopće na Androidu?

Poslano sa mog Mi A2 koristeći Tapatalk

kvaju 31.08.2018. 12:53

Na Nokia 7+ nisam vidio tu opciju, sumnjam kod stock androida da ima ta opcija uopće.

Sent from my iPhone using Tapatalk

xlr 31.08.2018. 12:57

Za stock android postoji samo jedan ispravan raspored navbar tipki. Svi ostali su krivi :D

schetz 31.08.2018. 13:24

Može se riješiti s Custom Navigation Bar. Koristio je ranije radi sleep botuna 😁
S aplikacijom se može premjestiti, konfigurirati do 5 virt tipki, long press, mislim i double tap.

Zahtjeva adb permissions naravno.

Napomena: prije eventualne deinstalacije, vratiti na difolt .

picajzlaaa 31.08.2018. 16:36

Thx :)

Juice 01.09.2018. 15:37

Ekipa koja koristi Blokadu. Jel ona uopće radi?

Aplikacija radi, spojena na vpn, no reklame su i dalje tu. Po svemu sudeci rekao bi da ne radi

c-shadow 01.09.2018. 21:03

Radi.
Vidi koje si liste uključio i da ti nije sustav u pozadini krknuo blokadu.

dadoremix 01.09.2018. 23:18

Jedno pitanje ..

android box
jel moguče kako upravljat njime remote .. jel ima koji app za takve namjene ?
ko teamviver na pc-u ?
Ili barem da mogu ga ugasit na daljinu

puzda_muterina 10.09.2018. 15:17

Ne mogu otvorit nijednu web stranicu ?

Dobio sam Samsung “GT P1000 Xxjid” – Android: v2.2 (Froyo) i spojio se na wiFi
Trebam instalirati aplikacije Chrome, Viber i još neke aplikacije ali me totalno izludilo
Kako bi ušao na stranicu za skidanje android aplikacija (play.google.com) pokrenuo sam aplikaciju internet (jedinu koju imam u uređaju).
U adressbar sam upisao play.google.com i dolazi poruka “ovaj preglednik više nije podržan”
Nije mi jasno kako sad da downloadujem neki drugi browser kao npr. Chrome browser, Viber ili bilo šta
Zna li ko u čemu je problem

coconut 10.09.2018. 15:23

Imaš prethistorijski uređaj koji je preslab za današnje aplikacije i ima zastarjeli OS koji nije podržan od tih aplikacija. Pravac EE otpad s njome.

Nikky 10.09.2018. 15:30

Zato ti ga je i poklonilo ... nađi nešto šta ima barem Android V4 ili V5.1.
Eventualno na apk mirror - ima naći staru verziju koja radi na Android v2.2 pa ga instalirati bez Google play (prebaciš preko usb na int. memoriju).

puzda_muterina 10.09.2018. 20:59

Ma žao mi ga je baciti jer sve ostalo radi
Ima li načina da se nadogradi neki noviji Android pa bi možda onda mogao na internet

mkey 10.09.2018. 22:29

Možda se može stavit gingerbread gore

https://androidforums.com/threads/of...oad-it.334166/

Sve u svemu, patnja zagarantirana.

coconut 11.09.2018. 08:34

...i još uvijek će imati prethistorijski uređaj sa zastarjelim OS-om. Zahebavati se s njime danas kada se solidan moderan tablet može kupiti za šaku kuna i milijun rata, stvarno nema smisla.

pyro 11.09.2018. 13:46

Citiraj:

Autor picajzlaaa (Post 3223880)
Ekipa, može mi netko reći da li postoje na čistom Androidu (android one) opcije za ovaj navigation bar, da zamijenim tipke back, home I to, neka opcija da se sakriju i slično.. ? Ide li to uopće na Androidu?

za android one sumnjam, no ne znam.. Lineage OS npr. ima opcije za customizat navigation bar. i viđo sam aplikacije na google play-u koje rade to što tražiš, al nisam ih nikad koristio.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:58.