![]() |
Zaboravi bridge s A1 routerom.
Ako prelaziš s HT na A1, ostavljaju ti ONT od HTa i dobivaš njihov router. Ne znam točno što sada dijele, ali meni je došao Iskratel U92. Parametre za pppoe ti daju preko korisničke, moraš zatražiti i dobivaš mailom. Spojiš svoj router na ONT i podesiš VLANove i imaš net. Za VOIP/IPTV nemam pojma kako dobiti podatke, ja to ne koristim od A1. Ako ćeš i ONT mijenjati (ne vidim potrebu), iz raisecoma se jednostavno pročitaju njegovi podaci, ima u manualu za taj uređaj, već smo navodili tu negdje. pppoe podaci se mogu navodno iščitati i iz Innboxa, ali nisam probao. |
Citiraj:
TLDR IPTV je kod svih naših ISPova bridgeana konekcija samo Internet veza varira između PPPoE i DHCP ovisno dali je preko HTa ili ne. Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako ti VoIP netreba/nekoristiš lipo traži PPPoE podatke i konfiguriraj. A ako ti treba onda preko SSHa/Telneta na vlastitoj opremi bridgeaj VLAN od VoIPa na LAN port na kojem će biti Innbox i adio. Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk |
da ne ureknem ali - ht-ov teknikolor gpon u sad već 12 mjeseci usluge nije štucnuo niti jednom. stoji bačen u garaži, sve živo na njemu ugašeno, i iza njega openwrt. nijednom se nije restartao, update-ao, resetirao, štagod.
ako se to počne dešavati češće od 1 put godišnje, leti ća s mreže, prijavljujem kvar i tražim klasičan raisecom. ovo da uvjetuju neke dodatne igračke za 1gbit brzinu je oveća glupost, i da s druge strane nema sluha na "imam vlastitu opremu iza vaše i ne treba mi NIŠTA" već ko razbijena ploča verglaju "treba maksi modem i maksi kurac i maksi palac" je više rezultat niskih plaća i ispiranja mozga poslovnom nekulturom nego išta drugo, jer očito radnik koji razmišlja nije dobar radnik. gledao sam na moj.roza.telekom.haer portalu i zaista - na 500 mogu dignut bez beda, na 1gbit samo sa tim kineskim paketom svjetlećih aviona. tko zna šta bi sve sjebali prilikom puštanja toga u rad, pa zasad preskačem. |
Citiraj:
Poklikao sam 500Mbit online (bio sam na 200) tako da sam ja do daljnjeg isto bez gigabita. Nadam se da će i do nas doći švabski ONT, onaj crni sa 2.5Gbit portom kada uvedu 2Gbit brzinu, pa ću nastaviti kao i sada iza ONT-a koristiti svoju opremu, a do tada... :fiju: |
Citiraj:
pa njega i imam, nije ont nego gpon router. i nula bodova, i dalje forsing speedkurtz igrački. |
Citiraj:
https://i.ibb.co/0p7fLZx/Screenshot-...n-Shopping.jpg |
Citiraj:
|
Citiraj:
Od 30.4.2021.g. uvodi se nova opcija dodatne brzine pristupa Internetu naziva „Opcija 1 Gbit/s“ koja će korisnicima optičke mreže Hrvatskog Telekoma omogućiti pristup Internetu od 700 Mbit/s do 1 Gbit/s (silazno) i od 350 Mbit/s do 500 Mbit/s (uzlazno) po cijeni od 24,00 KN / 3,18 EUR bez PDV-a odnosno 30,00 KN / 3,98 EUR s PDV-om, bez obveznog trajanja ugovora za opciju. Opcija će biti dostupna za ugovaranje na prodajnim kanalima Terenska prodaja i Teleprodaja i savjetovanje korisnika. S obzirom na specifične tehničke uvjete pružanja brzine 1 Gbps, predmetna brzina ostvariva je pod uvjetom da korisnik na svojoj strani ima odgovarajuću terminalnu opremu koja podržava brzinu 1 Gbps, a koju korisnik može uzeti u najam od HT-a (riječ je o ponudi opreme Premium Smart modem i Premium Smart Mesh). Znači lijepo piše može uzeti njihovu opremu ali nije obavezno. Imam Gbit brzinu od 5mj 2021g i njihov je samo ONT. |
To si se "provukao" u nekakvoj test fazi.Sada nema šanse da dobiješ gigabitnu bez speedport smart 3
|
Citiraj:
|
Meni nisu dali bez njihove opreme bez obzira na što piše tamo. Nije mi se na kraju dalo navlačiti sa njima, i pristao sam, oprema stoji sa original folijama na sebi pošto ništa njihovo osim ONT-a ne koristim.
|
Ali zato dodatno plaćaš taj Smartšrot svaki mjesec a to je poanta ...
|
Citiraj:
|
Jel tko probao otkazati tu dodatnu opremu? Nema ugovorne obveze za taj dio.
|
Citiraj:
Ne kužim kaj je tako teško preslikati sve iz švabije: evo ti username i pass i kupi si router koji želiš ako ne želiš naš i bok. A ne ove smicalice, kemijanja, ovo radi ono ne radi, ne možeš ovo ono... |
Pozdrav, preksutra mi dolazu spojiti kuću na optiku. Financirano EU sredstvima i ostalo od strane HT-a.
Uglavnom poslao sam upit HT-u kad mogu ponijeti zahtjev za optiku. Odgovor je da ću nakon postavljene optike dobiti broj od predstavnika i s time mogu zatražiti optiku. Ima li tko iskustva s time? Kako ću znati tko mi je predstavnik HT-a? Ne da mi se sada još pola godine čekati. |
Ima li kakvih dealova za produzenje ugovora na fiberu?
Puncu bi produzili a SZK ne nudi nikakve benefite... Ukoliko ima koji prodajni predstavnik molio bi kontakt pa da se dogovorimo dalje. |
Citiraj:
Prodajni predstavnik ide od kuće do kuće i predstavi se kao prodajni predstavnik HT-a, bar je tako kod mene bilo. Kod mene je prolazio već nakon mjesec dana od postavljanja optike do krova kuće. Ako ste zadovoljni ponudom, s njim odmah sklapate ugovor s popustom i kroz par tjedana dođu tehničari sa routerom i ONT-om i spoje na optički kabel, testiraju, ako je sve ok, odu. Možda i ostave u pošt. sanučiću neki letak sa kontaktom predstavnika... Strpljen - spašen :) |
Je li uspio itko zamijenit stariji model smart3 routera s ovim novijim Arcadyanom (crni) s wifi6?
http://forum.pcekspert.com/moz-exten...r-marker-1.png |
Nećeš sa time ništa dobiti.Čak naprotiv.
|
Ovi iz HTa su legende... danas me zovu da mi priopće novost da je na mojoj adresi dostupna optika i da li bi se možda spojio?
Velim da, spojili ste me još prije 2.5g i odspojio sam se prije pola godine kod prelaska na drugog operatera :D |
Moj cijeli kvart su zvali pola godine nakon što smo svi prešli na A1 optiku.
Kao "imamo velik broj pritužbi na kvalitetu usluge na bakrenoj parici, kakvo je vaše iskustvo" :hitthewal: BTW, HAKOM im se smilovao izgleda. Moći će slobodno formirati cijene pa je moguće da se konkurenciji više neće isplatiti iznajmljivati HT optiku. |
Citiraj:
Ali daleko je to još od spremnog, čak i kad ti stave kutiju na kuću. |
Preko Moj Telekom portala možete aktivirati for free 500Mbit - tko ima osnovnu brzinu neka malo omasti brk ;)
|
Hvala
PROMO Aktivirajte opciju do 31. kolovoza i koristite bez dodatne naknade iduća dva mjeseca. |
Aktivirano, fala :goood:
Realno nemam na kaj iskoristit ni osnovnu brzinu, al nek se nađe xD |
Ma budu vam svima za božić dali trajno.
Samo je pitanje dal ove il iduće godine:D |
Citiraj:
Pretpostavljam jednog lijepog dana dok uvedu 2Gbit u ponudu da bi paketi mogli skočiti na 500Mbit/1Gbit/2Gbit |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:29. |