![]() |
|
Nažalost, da. Vokabular mi je divan.
Nisam ni poslušao audio dosad. Morat ću malo taj gubac zapret. |
žasu jbt... daj zabrij da ides svojevoljno objavit ovakav video na forum :stoopid:
|
Ajde svi ste akademici i nitko ne psuje. :D I ja se trudim ne psovati pred djecom ali zna izletiti. :D
|
Fina gospoda ne psuju, a na ovom forumu su samo takvi ljudi :D
|
I svi servisiramo u ovlaštenom servisu i vozimo se po ograničenju
EDIT: Ekipa priča da Slovenci odmah zamijene na prvom pregledu sve, nisu ko Tomić da te naruče ponovo jer nemaju dijelova |
Znači da aute servisirati okd ovlaštenog auto partnera u SLO. Glavno da je gara važeća.
|
BMW servisiram u 1. Alternativi u Dobovi ili kod tvorničkih akcija u Makomi u Novom mestu.
Jedino što znam je da taj auto neće vidjeti unutrašnjost radionice u Hrvatskoj dok je kod mene. |
Ne znam kak je s autima ali to isto vrijedi i za motore. Masa ljudi koje znam a da su 100% u motorima voze sve na servis u SLO.
|
Bio sam davno u ovlaštenom u Sloveniji, nebo i zemlja od ovlaštenog kod nas.
Kod nas me doslovno potjerali kad su preuzeli auto, a u Sloveniji me pozvao u radionu i sve pokazivao što rade |
imam jedno pitanje... kia ceed iz 2017. g... kada "si napumpam" sjedalo (vozačevo, jer samo ono ima tu mogućnost) na određenu visinu, kroz cca. neko kraće vrijeme, mic po mic neprimjetno, se opet spusti samo od sebe na najnižu moguću točku
je li to uobičajeno, nekakav standard, nekakva greška kod mene u hardveru ili treća opcija za koju sumnjam da bi moglo biti moguće, to da ne idrži sjedalo dulje od nekoliko sati mojih 105 kg opterećenja na sebi? :-( p.s. koliko pamtim, megane 2 mi nije radio taj "problem" |
Vjerojatno je nešto pokvareno sa mehanizmom kojim se to sjedalo diže/spušta. Kako ga dižeš, elektromotorom ili ručno?
|
Citiraj:
|
ručno pumpam, na manicu :D
onda bi mogao reći mehi da mi to pogleda kada mi bude provlačio kablovinje sa rear camera s alije :D ovako me bilo malo sram ako je do tereta-kilaže :D |
Citiraj:
Nego recite mi koji je najbliži BMW službeni u Sloveniji, da šalje mail, možda mu se isplati iz Hercegovine odvesti gore nego ove dočekati. :D |
A jel itko od vas odvezao auto u bmw vuko u sl. Brodu?
Koliko znam i oni su sluzbeni servis. |
Citiraj:
https://www.onlineclassicworld.com/s...?itok=y1bXmERD Rolbar je skinut i stavljeni su blatobrani od IMTja. I stavljen je auspuh otraga. Pa je sad Vaki. https://heritagemachines.com/wp-cont...s/Pic-3-51.jpg |
Citiraj:
Sent from my CPH2449 using Tapatalk |
Koje gume da uzmem materi na fokusa, 500-1000 km godisnje, sad su conti premium 5, al su popucale od sunca,mislim da nema smisla, sta da uzmem a da njie ching chong a i da nije premium, znaci neki best buy
205 55 16, ljetnje Kumko ok? https://www.tyrereviews.com/Tyre/Kumho/Ecsta-HS52.htm |
Citiraj:
Meni su se Nexen NFera SU4 pokazale odlične. Ili za nešto više para Uniroyal RainSport 5 |
Je li tko ovdje radio geometriju kotača u Molydonu? Ako jest, jeste li zadovoljni i koja je cijena?
Kod mene lokalno nitko ne zna odraditi taj posao kako treba. |
Citiraj:
Imaš vjerojatno neki mali plinski amortizer (manja verzija onoga koji ti drži pokoplac prtljažnika u zraku kad ga otvoriš) koji je popustio. Pogledaj ispod sjedala dal se vidi |
Automobili
Citiraj:
Mislim da nije baš tako. Vozio sam puno Golfova sedm’ca i niti jedan 1.6 TDI nije imao 6 brzina bilo da je Bluemotion, R-Line… možda neke posebne (naručene) verzije ili nešto uvozno. Bluemotion samo znači da ima produljenu 4 i 5 brzinu ako se ne varam kao i kod Pola. Audiji sa 1.6 TDI motorima su imali 6 brzina ali na autoputu je pri onim brzinama bio 100tinjak rpm manje nego Golf VII sa 5 brzina. Samo češće šaltaš ali na debelim Q2 i Q3 je to dobro došlo jer lakše ubrzavaju u gradskim gužvama. Taj motor ima premalo momenta da bi duga krajnja brzina imala smisla. Citiraj:
Moji starci su davno održavali Renault 4 u deželi. Isto iskustvo. Sjedili smo na galeriji i gledali kako nam rade auto. Bijeli ručnik na pokretni stol. Meho skine šaraf s auta, obriše ga krpom i stavi na ručnik. I tako sve dijelove. Mislili smo da sanjamo. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Odem tamo u Opel servis, kazem stvar je takva i takva i da sa plocicama ne mogu bas nazad do Zagreba. Subota je bila, sve im dizalice pune i kazu da pricekam cca. 2 sata dok se nesto ne oslobodi. Cuo moj razgovor gazda, ode u radionicu i za 3 minute dodje do mene i kaze da ce odmah preuzeti auto kako bi se mogao normalno vratiti u RH. I jos me sve skupa kostalo puno manje nego u nasem ovlastenom servisu. Respect. A kad ste kod Tomica prica mog sogora koju je ispricao nekoliko puta, pa onda vjerujem da je istina i da ne izmislja. Ima BMW E90 i dok je auto bio nov ode on u servis jer je auto treskao na volanu i balans to nije rijesavao. Navodno su gume bile tvornicki lose i u servisu su ih zamjenili :stoopid: Ali najbolji dio - njegov auto ima sire gume i kotace iza nego naprijed. I kaze kada je dosao preuzeti auto vidi da su likovi stavili zadnje kotace naprijed, a prednje iza. E sad -- da li je istina ili ne, ne mogu tvrditi, ali kako je to ispricao par puta onda nekako vjerujem da ne mulja. Ako su to fakat napravili onda su stvarno veci panjevi. |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
U Molydon više ne idem ni pišat otkada su mi na starom autu nalili ulje za kočnice do čepa. Malo tko zna napraviti špur kako treba. Osobno u ZGu idem kod Bračuna ali mi je i Koloper bio OK. |
@De5tr0yer moj tip odmora :D druga slika, 10/10, would drive :D
|
Citiraj:
Za špur jedino bračun Koloper je bio ok dok mu nije otiso genije za špur. |
Citiraj:
Znači slično kao i Bat. Dobro je znati. Thx! |
Citiraj:
|
Naši u firmi su bili 1.6 TDI bluemotion i 6 brzina svi
Kupljeni novi u HR Poslano sa mog |
+
1.6, 6 brzina svi. |
Ja imam sa 5. :D Fali šesta i to je to. :D
Nego, ovo je fina ponuda https://www.toyota.hr/buy-and-offers.../corolla-sedan Nova kola za 20-22k eura. 1.5 benz 125hp, manualac. Mislim da je potrošnja oko 6 litra. Skroz ok. |
To je 3c motor koji moj stari ima u Yariss Cross Hybridu. Nit ima momenta i bučan je. U kombinaciji sa CVT-om je koma.
Da moram birati između 3c i 4c motora, uvijek bi odabrao 4c. |
Citiraj:
A to sa 3c motorima? U tom cijenovnom razredu i veličine auta nema drugog motora u ponudi kod nikog. |
Yes yes, nema bolje za te pare, IMO.....
|
Citiraj:
EDIT: Eh, ipak je malo više od tone. |
Mislim da je ipak u pitanju rucni mjenjač...
EDIT: atmosferac je motor, nema turba. Inace, imao sam Corollu hibrida, doduše u full opremi. Jako zahvalan auto. |
Da, ručni je u Coroli.
Uglavnom, izgleda kao dobra ponuda za novi ... cjenovna "konkurencija" je Dacia i Hyundai Bayon? Oboje s 3-cil turbacima od 100ks. Vidim da hatch verziju nude isključivo kao hibrid za 8k više. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:40. |
|