![]() |
|
Citiraj:
Na mene je probna pustila dosta dobar dojam, voznja je bila grad i otvorena cesta do 100 km/h (ugasen radio i klima). Meni nije nimalo bio bucan naspram pezoa dizelasa. Nije ni blizu tvrd kao Golf sportsvan kojeg vozim doma, nije mekan i ne naginje se u kruznim tokovima kao Captur kojeg sam samo vozio probnu na istoj dionici. Captur je jako udoban auto, po meni osobno, jako dobra sjedala. Rekao bih da je S-cross neka sredina. Ono bitno, rupe ne lupaju po interijeru, priguseni su udarci, ne zvoni nista. Lik iz salona me zapravo natjerao da po toj losoj cesti prodjem 50 umjesto 30 na sat, jer sam automatski prikocio kao da vozim svoj auto. I jos preko pruznog prijelaza sam isao, srce me boljelo. Ova buka na AC i mene iskreno zanima, cak sam bio dogovorio i drugu probnu da odemo na AC, ali na kraju sam odustao. Tjesim se da ne moze biti ni blizu tako lose kao sad u pezou sa panorama krovom. Na 130 je tesko pricati unutra. Vidim da se S-cross na tim brzinama vrti oko 2500 okretaja sto je skroz ok. Samo je pitanje tog vjetra. Ono sto mene zapravo jako zanima su te novotarije koje su sad u autu, a nisam ih imao prilike dozivjeti/probati - crna kutija, kamera koja snima vozaca i speed limit warnings. Koliko ce to "problema" donijeti nama vozacima na duze staze, hoce li pomagati ili odmagati. Na probnoj sam imao model prije svibnja 2024, dakle prije tog updatea. U svakom slucaju napisem neki update kad se upoznam s autom. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja sam davnih dana imao 999ccm, ali Daihatsu Charade 1.0 Turbo diesel :D S tim autom sam natukako kilometara i kilometara. Petkom se zaletit do Pašmana i nedjelja navečer povrata. Starom D1, auto ide 120 ali samo nizbrdo :D, pretičeš na zalet. A današnjoj mladeži nije dovoljan TB od 130HP koji doslovce leti. |
Citiraj:
Dok s iznad 2997 cm^3 ima 75647, a s preko 200k ih ima 6349, znači 8.39%. 313 ih ima preko 400k :) 169 ih ima preko 500k :) 0.22% |
Ja isto nešto gledam. Morat ću u dogledno vrijeme nešto uzet. Imam Fabiu 1.4 bez klime, 2003. Auto ima 73k km, ali je limarijski krama bez ikakve opreme. Čak nema ni ABS. Ali za zimu je zakon. Kako grije :D. Oktavija čeka da skinem armaturu da dođem do unutarnjeg kilera i climatronika da to posložim. Limarijski i mehanički je OK, ali jbg curi mi unutarnji kiler i magli mi šajbu. Oba auta regana ne vrijede 3 soma eura.
Tak da uz Rapidku moram uzet neki auto, a ovo kod Pere u CIOS. :D Donji limit je 1.4 TB ili 1.5dci, ali izbjegavat mercedesov 1.6dci od "renola" |
Prijateljev unuk se okupao u moru sa daljinskim njegovog Discoveryja. Da stvar bude bolja, nije ga ni oprao vodom da bar ispere sol, nego ga je direktno stavio na sunce da se osuši.
Pretpostavljam da mu je ovlašteni slijedeći korak da mu iskodira novi ključ ili se to može i nekako drugačije? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Meni je buka do 130 OK, al sve preko toga me iritira. Čuje se vjetar i to dosta i gume. I na brzinama 140+ je dosta lagan volan, ovo bi možda prepisao i gumama koje imam na autu i uvjetima vožnje, ljeto i vanjska temp 30+ Jel se to ne događa kada je hladno/hladnije Na ecocontactu je bilo izraženije nego sada na cjelogodišnjim hankookicama |
Citiraj:
A sad kad više ne vozim ni djecu ni cucka ni ormare ne trebam auto od 30 i kusur iljada, vec konacno počet trošit pare za druge gušte. Neću još sad ništa kupovat, ali pratim temu s namjerom da se kupi nešto kroz godinu i pol. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Najbolji dostavni svih vremena, uzeo 2 komada sa cca 50 000 tkm, ovaj koji je kod mene je trenutačno na 205 - 210 tkm, nikada me u životu nije pustio na cesti, osim kada je jednom mehaničar zaboravio spojiti cijev od goriva do kraja pa smo stali nakon 10 minuta. Uzmi u obzir da nosi cca 450 kg 24/7 i tako već 6-7g, nikada kvar, radi kao urica. Jedino sam sjedalo mijenjao jer se užasno pohabalo. Drugog sam prodao jednom stolaru i kaže nikada bolje vozilo. Da ima veće Dacie Dokker, kupio bih ih iste sekunde, ovako imam jedan veći Ford Transit Custom gdje je u roku 3g obje poluosovine otišle... |
Za one koji ne prate index...fino su ih oprali oko 5. razine autonomije :)
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...vijesti_prva_d |
Citiraj:
Na početku je zaj.....o neki konektor na kilometar satu. To su riješili i samo toči i vozi. Ja ga uzmem i natovarim u njega pola tone kukuruza plus ja i šogi. 750 kg :D |
Citiraj:
Auto ima ~260k, na svakih 10k je napravljen servis (ulje/voda/plin i koji vec kurci se mijenjaju, niti znam niti me zanima), i ukupno sam s tim autom imao minimalnih troskova. Mislim da su me ti servisi cak i u ovlastenom kostali nekakve smijesne novce, parsto kuna + moje ulje. Razmisljao sam vec nekoliko puta da ga prodam, ali realno, nemam sto pametnije kupiti, tesko cu dobiti neku normalnu cifru, a problema generalno nema. BTW, u Parizu sam netom prije korone sreo jednog (Up, doduse, ali isti k) sa 450k i jos 3-4 komada po 300k. Sluzili su za neke medjugradske dostave, 16/6 rezim rada. Tukli 200-300 km dnevno. Toci i vozi. |
Ne znam tko je rekao da se miče bez obzira na sve onom tko juri po lijevoj, evo noćas se vraćam za Zg, ograničenje od Rijeke prema Zgu je valjda 99% vremena 110 i tuneli svakih par km, ja u lijevoj taman da preteknem auto (daleko iza mene nikog) i vozim se 135 (tempomat) i vidim neko nenormalno blica, rotirke nema, sva 4 nema pa računam da nije neki hitni slučaj i frajer doleti meni do guzice i blica konstantno, švapske rege, dakle neki balkanski krkan :D Odblicao mu 10 sekundi kad me prošao da mi duša bude na mjestu. Niti u jednom trenutku mi nije palo na pamet da kočim kao da je zid ispred mene i idem iza ovog u desnoj da krki može neometano jurit.
Ali situacija broj 2, nakon bosiljeva ograničenje 130 i napokon stavio tempomat na 150, taman pred demerje nakon kaj sam prestigao auto i otišao u desnu izleti manja lisica sa lijeve strane, fala toyoti na kojim sve qurcima od elektronike su stavili od ESPa i ostalih govana, nagli trzaj sa volanom da ju izbjegnem, auto je zaplesao da su stvari letile po njemu, usro sam se da još smrdi :D Do demerja sam vozio 100 dok nisam došao k sebi. Suma sumarum, vozite u desnoj po noći kad možete :D |
Trebao si prijaviti HACu za lisicu. Opasno je to.
|
Automobili
Možda bolje policiju pa da prijava bude evidentirana… možda bi tako problem eskalirao da se brže riješi?
|
Nije mi to uopće palo na pamet, em zbog šoka em zbog umora.
|
Obavezno 112 zovem za sve ikad što na autocesti nije onako kako bi trebalo biti. Gurtna koja je pala s kamiona, komad kamionske gume, pas koji je valjda pobjegao na odmorištu su neki od tih stvari
|
Citiraj:
Ista stvar. Zadnji put se vraćam AC put Splita, iza odmorišta Janče, pješaci hodaju autocestom put Splita, i put Zagreba. A nisu bili imigranti. Vrhunac idiotizma mi je bilo kada sam se vozio put Sinja, i svadbena kolona je stala u desnoj traci usred tunela prije Dicma i upalila bengalke!!!. Zovem 112, govorim policajcu što se desilo, govori čovjek jel vi to ozbiljno? |
koristim gmaps prilikom vožnje na mobitelu i super je što se tiče navigacije.. ali evo u zadnje vrijeme je fulao par kamera za brzinu, nisu upisane na karti..
koji app koristite a da ima sve kamere up to date u sebi? može i plaćeni a da valja kvačilo riješeno tek sad.. prvo je proklizavalo nažalost, s jednom lamelom.. sad je kvačilo s duplom lamelom i jednomaseni zamašnjak, neki dan montirano. prešao sam 850km, još ga ne stiščem, puno kreni-stani vožnje |
Afaik waze ima sve kamere.
|
Waze. Jedini je problem što moraš imati uključen GPS i mobilni internet.
|
čudi me da google maps nije to integriro u mape, valjda ima neki razlog
|
imam uključeno uvijek sve, gps i ostalo što treba (mob se puni tj održava na istom postotku preko usba na androidu).. ide waze onda
kamera u donjim andrijevcima, selo u slavoniji.. nema je na gmapsu.. Bili brig, prema novoj gradišci, isto nema na gmapsu |
Waze ima i dosta lažno pozitivnih kamera, barem po Splitu.
|
Citiraj:
|
Dobro što korisnici mogu prijaviti patrolu, mobilni radar i sl. i da svi drugi to saznaju u tom trenutku.
|
pa to možeš i na gmapsu, ja to stalno radim
|
Citiraj:
Kad netko prijavi kad kameru/patrolu/nešto na cesti, a ti ideš prema tome...dobiješ pop-up s pitanjem je li to još tamo ili ne. Ako ne stisneš ništa, pretpostavlja da je. Ako stisneš da nije, maknut će to nakon što nekoliko korisnika prijavi da više nije tamo. Waze je čisti community, ako ljudi ne daju input, informacije će biti netočne i zastarjele. |
Citiraj:
Klikao sam valjda pola godine da je informacija lažna, i ništa. Da bi se na kraju ispostavilo da lokaciie fiksne kamere mogu editirati useri određenog ranga koji nisu radili svoj posao. Druga stvar, svako veće raskrižje u Splitu je sada opremljeno sa Hikvision kamerama za kontrolu prometa (sudari i slično) , a prosječni korisnik čim vidi kameru samo klika na ikonicu, uopće ne razmišlja. Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
Pa dobro što ti smeta da javlja kameru koje nema?
Bolje nego da je obratno. |
Citiraj:
Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
Pa smisao aplikacije je navigacija, kamere su samo dodatak...
I ja sam primjetio tu i tamo da nekad javi, iako nema ničega, ali na taj način te samo tjera da voziš po propisu :D |
Citiraj:
Lijeni korisnici. Od samih vozača do ovih s određenim statusom koji vide prijave, ali ne reagiraju na njih. Naravno da ne možeš za veće stvari sam petljati po tome što svi vide, ako nema čvrstih dokaza za to. U HR su mi uredno zaprimali i radili promjene na karti kad sam prijavio veće radove zbog kojih su ceste bile jednosmjerne ili kompletno zatvorene. Je da im je trebalo dan ili dva, ali jesu. Ovdje to rješavaju unutar pola sata, ali je i daleko više korisnika, plus korisnici su aktivni. Ovaj tvoj slučaj...dok postoji fizička kutija za kameru, bit će prikazana na karti. To je valjda jedino u HR da postoje prazne kutije i da se kamere sele. Ili ima kamere, ili nema |
Citiraj:
https://play.google.com/store/apps/d...amsam&hl=en_US |
Citiraj:
|
Ahoj svima, evo mene u Rijeci vec tjedan dana...
Primjetio sam da je dignuta brzina na obilaznici od cvora na Skurinjama pa prema zapadu sa prijasnjih 90km/h na 100km/h i to skoro pa cijelom dionicom... Ima jedan manji komadic nakon Petrol pumpe gdje je ogranicenje kao 60km/h, ali to je doslovno 200m i nakon toga opet nema ogranicenja... Sve u svemu, ugodno iznenadjen... Plus, jos je napravljen i izlaz za Matulje/Trinajstice/Kastav nakon onog skretanja prema Opatiji (gdje budu kolone skroz do Vrata Jadrana), tako da ako trebate na Kastav ili Matulje, mozete to odraditi preko ovog novog izlaza, a ne onog nakon Vrata Jadrana (Crodux)... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:55. |
|