![]() |
|
@terminator
Subvencije ne daje neka udruga nego Fonda za zaštitu okoliša (FZOEU). Zadnji natječaj je bio nedavno, tako da ćeš se načekati. @murina Natpis 'Abarth' na EV fići mi ima smisla kao u natpis 'Turbo' na EV Porscheu. Pročitao sam negdje da će Lancia opet u rally svijet i uz članak je bila slika Ypsilona u Martini dekoraciji, onoj istoj u kojoj je Delta harala krajem 80-tih. Predivno. Osim što će biti EV - svetogrđe. Našao članak. https://www.nacional.hr/lancia-ypsil...-u-motorsport/ |
Pročitaj članak do kraja. Neznaš ko pije ko plaća, jel ICE ili električni.
|
Citiraj:
To je francuski šrot od motora? |
Stelantis trpa taj motor u sve svoje modele. Meni je grozno vidjeti ga u komadu od auta kao npr. C4X. Podsjeća me na Octaviu sa SDI motorom.
|
Citiraj:
Ne znam sto ima kostat soma eura. Ffs litra ulja je 10€ Sebi sam na 5HP doma odradio izmjenu za cca 80€ Ulje + filter + brtva kartera. |
Možda mjenjač ide dolje za izmjenu ulja?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
A talijani imaju nepoderive benzince, čak i novi GSE i GME su vrh prema tim francuskim poluproizvodima. Jtd motori također, hdi je nula prema njima. |
Citiraj:
Na Pezou sam imao Llumar folije, ali svejedno sam uzeo na withcaru ona tipska sjenila za ~100 eura. E to su bas dobra sjenila, jako kvalitetno slozeno i mogu otvoriti prozore sto mi je bilo top. |
Ne znam kak se montira jer sam otisao doma i vratio sam se po auto nakon 4h.
Cijena je hp pro folija 230 eura plus pdv i baby guard 280 plus pdv. Clanovi skoda kluba imaju popust 20 eura na obje opcije. Stakla su bila blago tonirana ali nedovoljno za malu kad sjedi iza u sjedalici. Bas przi sunce pa da se ne muci. |
Ček, prednja stakla isto si isto zatamnil?
Kaj nije to nedozvoljno kod nas? |
Zapravo kad razmislim, stakla bi trebala ici dole jer su ti to vjerojatno napravili od ruba do ruba stakala. Tj ne vidis gdje folija zavrsava jer ulazi pod plastike/armaturu vrata.
Cijena je solidna, ali jbga, toliko bi platio za dodatno zatamnjena stakla kada bi konfigurirao novi auto - ali bez ikakvih zastita. Morat cu naci nekoga u Istri tko to radi. Moja mala se preporodila sa tim sjenilima, bas skuzis kada zatvoris vrata - mrak. Jedino je sranje sto je pogled kroz sjenila banana i realno nis ne kuzis sto gledas - pa je provjera prometa okolo malo... zahtjevnija. Pogotovo nocu |
Imao sam neke malo bolje folije na starom autu sa najmanje zatamnjenja (50% mislim). Na tehničkom nisu skužili. Prije 20ak godina sam ih platio 2000kn kada je to koštalo oko 1200kn. Razlika je bila ogromna i auto se stvarno manje grijao i vizualno jako dobro izgledao ali…
Folije su polarizirale svjetlo pa u vožnji nisam smio imati polarizirajuće cvikere za sunce jer je to imalo zanimljiv efekt :D Auto se manje grijao ali se i (puno) sporije hladio. Kao da folije nisu dale toplini da izađe. U kišna jutra bi se hvatala magla na te folije. Stakla bi bila doslovno mokra. Potrošio bi paket maramica dok bi to obrisao. |
Citiraj:
Jel može koja slika kako to izgleda u stvarnosti? Imamo na Tiguanu zatamnjena stakla, ali svejedno ne pomaže. Činilo mi se malo puno 100 € dati za sjenila kada sam gledao u witcharu |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja sam stavio na Civica, super zadovoljan.Sto puta bolje od ikakvih folija. kupio prošlu jesen kad je bio neki dobar popust, cca 70 eura me došlo. |
Imam pitanje vezano na ove 3-cilindarske motore s turbom.
Recimo ovaj VW T-Cross sa 1.0 TSI motorom od 115KS, kolko je to pouzdano na duže staze? Vidim da je garancija dosta dobra, 150k km. |
Citiraj:
Kolko sati treba za to, 2h? sat je 50e? + ide mislim 6-7l ulja Ne znam dal Tomić i Hidromehanika rade istu stvar. Mislim da Tomić samo mijenja ulje (za ovo nisam ziher), dok Hidromehanika radi ispiranje. |
Citiraj:
Ispravno bi bilo ispiranje i usisavanje svega što izađe iz mijenjača, i mijenja se ona kadica. Zato sam i komentirao ako već treba dati pare, osjećao bi se sigurnije kod ovlaštenog ZF servisa, nego kod BMW servisa po kojem izmjena ulja nije nužna. |
Citiraj:
Napred ne mislim stavljati jer nemam vremena izigravati idiota i natezati se murijom i na tehničkim pregledima. p.s još nisam stavio one philips led lampe. :D Čekam da krepaju ove stock H7. :D Ovo im je hmmmm peta godina. :D Clio i citrač svake godine zadjoram jer krepa...toliko o kvaliteti. ;) I da jučer sam vozio daču docker. :D Plastika plastika ali ok to je radni auto i to tako treba biti. :D Auto se užasno ljulja u zavojima do razine da je baš neugodno. I ručica žmigavca kada recimo skrečeš desno, daš žmigavac, skreneš i kako ravnaš volan ručica bi trebala u nultu poziciju. I ok ode ona u nultu ali da i još malo lijevog žmigavca. :D Veli vlasnik da je to zato jer je zamjenska ručica. Ona košta 50 eura, a original od renfaulta 300. Veli da ih je nekoliko zadjorao do sada i da mu traju max cca 30k km. Pa ti kupi reno i/ili daču. :D |
Citiraj:
Nikad nisam imao problema s njima. Možda da nazoveš i pitaš jer znam da im je UVIJEK gužva, ja sam se već sad najavio da zna sve naručiti i ubacit me negdje jer imam još 8k km do 100tke. |
Citiraj:
Magljenje iznutra nisam imao. Sta samo ta stakla su rosila, ne ostala ili sajba? Magljenje hladnog auta iznutra mi zvuci kao da klapne ventilacije nisu zatvorene kada je auto ugasen i onda ulazi vanjski/vlazni zrak u auto u vecoj mjeri nego inace. Citiraj:
Evo par slika usporedbe. Tesko je docarati razinu svjetla u kabini, ali osjeti se razlika. Folije su inace nekog srednjeg zatamnjenja, nisu pretamne. Definitivno tamnije od standardno toniranih stakala. Efekt je isti i na zadnjoj sajbi, nisam fotkao. https://imgur.com/a/Qci62Df Ako nekoga zanimaju ta sjenila za pezo 308 prva generacija hatchback, javite se na pm. Meni su sad visak, a imam ih mjesec dana. |
Baš sam i ja neki dan uzeo sjenila za zadnja vrata zbog djeteta.
Uzeo sam od carshades, cijena na amazon.de je povoljnija nego direkt od njih + naplaćuju dostavu 20€. Preporuka, super lagana montaža i od ruba do ruba pokriva sve. Služi svrsi! Isto razmišljao da stavim folije ali već su blago tonirana stakla i nije mi se stavljala folija. Sjenila su me ispala 68€ |
Citiraj:
Jesi mozda vec probao taj motor barem voziti? Ima li netko iskustvo s njima? Gledam jos Captura sa 1.3 benzinac od 130 PS, netko to vozio? |
Citiraj:
Hvala ti ! To su ova sjenila, jelda : https://www.withcar.hr/sjenila-za-vo...23?oblika=3766 |
Da, to su ta. Na ambalazi pise "car shades" pa su to mooozda ista sjenila koja je i Andy91 gore spominjao.
Edit: Da, ista su, isti logo: https://www.carshades.co.uk/ |
Citiraj:
Kasnije sam isprobao Kiu Stonic sa njenim 3-cilindarskim turbo motorom, ali vrlo kratko, par kilometara. Ide to, samo me zanima dal takav motor može preći više od 200k km i dal se kvari. |
Citiraj:
Može link na ta sjenila |
Automobili
Citiraj:
Taj mali TSI hoće vibrirati i ljuljati pogotovo u leru. Na nekim autima to ne radi a na nekima to jako radi. Nisam skužio pattern ali na Audijima mi to nikada nije radio. Citiraj:
Prednja šajba nije bila zamagljena dok su ostale sa folijama bile mokre iznutra gdje su bile folije. Prije folija se nije rosilo. Možda su bile takve folije… |
Ako koga zanimaju ispod cijene, Continental EcoContact 6 215/55 R17 94V, nevozene (skinute s novog auta) - PM
Citiraj:
|
Citiraj:
|
@šole
To ti je 4c motor i ima 140KS. Ja ga vozim u Capturu s automatikom. Motor je tih, potrošnja je vrlo ok (prosječna potrošnja 7,2l na AC od RI do Ploča i nazad),.. Mjenjač nije bajan (DCT tj. EDC sa 7 brzina), ali ako auto prebaciš u Sport mode postane življi jer brže šalta. |
Citiraj:
Jesu to stigla nova kola? Kaj si uzeo na kraju? |
Citiraj:
Najveci faktor odluke mi je bio nacin financiranja (auto otplatim u 2 rate bez kamata) i procjena mog auta na 4000 eura. Na njuski bi se napatio da ga prodam za ista vise. I kad podvucem crtu, suzuki odmah za 22t eura vs. svi ostali koji su ili limited availability ili uz narudzbu od x mjeseci i svi redom 5-10t eura skuplji koje ne mogu zatvoriti u kratkom roku bez kamata, ne znam, mozak je zapravo odlucio. Za godinu dana mogu nastaviti zivjeti i planirati opremanje stana ili sl. Drugi razlog je bila skora registracija, mali i veliki servis pezoa pa nemam vremena cekati vise od 2-3mj na auto. Ne zelim vise dati kune na njega. Iskreno, nisam se zaljubio u auto i nekako se nadam da niti necu, jer u pezoa sam se zaljubio pa me zapravo cijelo vrijeme guzio :D Zelim samo prakticnost i low cost maintenance. To je na kraju sve samo glorificirani komad lima (i plastike). |
Javi dojmove. Prvenstveno buka na autocesti 120-150, potrosnja i udobnost, tvrdoca ovjesa, i cviljenje unutarnjih plastika. I meni je taj model upao u oko pa me zanima.
|
Uf uf ovaj intervju na indexu sa Maglom, grdo je za citati, da budem iskren nisam imao zeluca pratit stream.
Najbolji momenti: Može li Mobileye isporučiti petu razinu? Pejković: Mobileye nema takvu klasifikaciju. Kad su odobravana sredstva, prošli smo kroz stotine stranica, sve smo objasnili i tako je donesena odluka. Možete li isporučiti auto pete razine autonomije? Pejković: Mi smo sami sebi zakomplicirali život. Nismo trebali ulaziti u petu razinu, postoje nejasnoće oko toga. Mi razvijamo auto bez volana, bez pedala, bilo je jasno što trebamo isporučiti. Sad vec postoje nejasnoce oko klasifikacije.....btj. ja cu se raniti. :D :D. Mislim da ni Magli nije svejedno, mislim da je svjestan da ce vrlo brzo klavircek zasvirati. Iako mi nije jasno zasto i dalje inzistira. Neka kaze nemozemo to napraviti, vracamo pare, gospojo Laura: mir mir mir, nitko nije kriv i to je to. Mozda se izvuce.... edit: jos par socnih detalja: Pejković: Postoje neka ograničenja. Ima tu puno nekakvih stvari... Jasna je razlika između četvrte i pete razine... Rimac: Mi ćemo imati auto bez upravljanja čovjeka, uvijek će upravljati stroj. To nije peta razina... Pejković: Ulazimo u delikatne teme s jednim jasnim grafikonom. Peta autonomija ne treba voziti posvuda. Tu ima puno nekakvih detalja... Postoji dodatnih klasifikacija... Rimac: Mi ćemo napraviti auto bez volana, papučice gasa i kočnice. Ako to nije ono što je u skladu s projektom, suočit ćemo se s posljedicama. Pejković: Cijela ta priča da je peta razina osnova za što smo dobili novce je pogrešna. Mi smo obećali autonomnu uslugu po gradu Zagrebu. edit2: Lik na ni jedno pitanje nije odgovorio, stvarno je fascinatan, stvarno ako je ikad bilo dileme da li ce ista od toga zazivjeti, sad je otklonio svaku sumnju. GG |
Huh, čovjek praktični gine na terenu za domovinu, obzirom da se ama baš sve ko npr. Cosworth motor i novi Bugatti proizvodi u Lijepoj Našoj.:):D
Citiraj:
|
Upravo to, samo sam cekao da izjave da je on domoljub a svi koji ga propitkuju mrzitelji svega Rvackoga :D :D :D
Btw, najjaca izjava, neznam kako mi je to promaknulo: Nitko vama ne brani da to radite svojim novcem... Rimac: To nije element koji nosi vrijednost. :D :D :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:25. |
|