![]() |
Ne bi se vraćao u vremena s939 i nForce4 iako u ormaru još uvijek čuvam Thermalright HR-05 SLI. :)
Najlakše i najjeftinije je nakeljiti zujalicu, umjesto se malo potruditi. Tako su i na nekim X79 pločama stavljali zujalice koje se pale po potrebi, ali bilo je i hrpa matičnih na koje su stavili pasivce. |
Citiraj:
|
https://wccftech.com/amd-ryzen-cpu-a...-2600-140-usd/
Evo već su cijene počele padat a nije ni launch počeo... neloše za sada...:)) Citat: The $199 US deal for AMD’s Ryzen 7 2700 is an absolute steal as you can build not only a decent but a high-end system with that specific processor. The $140 US for a Ryzen 5 2600 sounds like an absolute steal for budget builds with the processor offering 6 cores and 12 threads and very good performance for gaming and multi-tasking. |
I kod nas u hrv sniženje cijena (bar koliko sam vidio u odnosu na prije par mj) e-digital je 1841kn što je slična cijena kao i na amazon.de (230euro tj 241 euro sa našim porezom tj 1800kn).
|
Što se tiče ventova na chipsetu - adoredov izvor kaže da je to zbog nvme u raidu (navodno sulude brzine). E sad kad se ne koristi dotični možda se ne vrti, uostalom ne mora ni biti neki veliki broj okretaja.
|
Dobro je, R5 2600 budem prodo izgleda za 700 kn i to možda :D
|
Razlog u vecoj potrosnji je PCI-4 4.0 link izmedju CPU i chipseta. Tako da sad sve sto je spojeno na chipset ima mogucnost koristiti full 4x PCI-E 4 link. Prije je to bilo 4x PCI-E 3.0 ali se zapravo koristio PCI-E 2.0.
Sve u svemu, X570 maticne ce vjerojatno biti osjetno skuplje od X470. |
Citiraj:
poneki gejm u MP, a poceo sam se zanimati video editingom. I pustat 4k na projektor :D |
Citiraj:
|
bilo koji procesor sa barem duplo vecim brojem jezgri i barem istim taktom
|
Bome ce lijepo pasti cijene Ryzen 2000 seriji kada novi dodu. Ja sam isto mislio svoj R5 2600 prodati.
|
Citiraj:
|
Pitanje je tko bu ih kupio nakon svih dosadašnjih akcija i pada cijena...i sad bu uber ponuda polovnih.
|
Samo se sjetite BIOSe zaflešati friške prije nego prodate te procesore
|
Hahahahaha a bogami .
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Ja sam jos na R5 1600. Vozi super. Nadam se da ce mi MB podrzavati 3x seriju (msi tomahawk b350).
Poslano sa Sony XZ3 |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja svog jos ne planiram mijenjati. Za moje potrebe i vise nego dovoljan, prede na 4Ghz sa umjerenom voltazom i niskim temperaturama... Cekam gen4 osim ako me gen3 bas ne odusevi - onda se mozda i isprsim za jednog R5 3600/3600x :D:no2drug:
|
Kako god se okrene, za svoj R5 1600x neću moći dobiti neke novce, pa iako me jako mami ova 3xxx serija, mislim da ću pričekati ryzen 4xxx i da vidimo što će biti u konzolama, pa da negdje tamo 2020 ubodem ultimativni AM4 CPU, što će onda biti platforma koju ću furati još pun kufer godina. Do tada će 1600x biti i više nego dovoljan. A možda i pokleknem :lol2:
|
za te ryzene 4xxx racunas da ce od 3xxx serije biti jaci kao 2xxx od 1xxx, 5%, sada je kljucno sto cemo vidjeti za 2 dana.
|
Ja planiram, ako cijene ne budu odskakale puno u odnosu na gen 1 i 2. Zadnji novi proc sam kupio prije 10+ godina :). Jedino kaj su sada više uptine 570 ploče, nego procesori. Pa još dok se to popegla.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
stavit cu ovog r5 2600 zeni umjesto sandy i3ice..
taman potrosim koju kunu, a ona misli da nadogradjujem njen komp :D ..ali polako, zelim ipak vidjeti neke prve testove , cijene, itd.. |
Ne moze biti lose. Bilo bi jos bolje da su vise memorijskih kanala spustili u taj segment. Tad brzina memorije nebi igrala tolku ulogu.
|
Citiraj:
AMD je i dalje kapitalistička i money-oriented firma, što god neki mislili da su oni veliki pozitivci. Silom prilika ispada da su user-orientated, ali... ;) |
Citiraj:
"People first,money will follow" |
Naspram intela su teski oblik socializma, a s obzirom da su oni jedini s kojima ih se mozg usporedivati onda vrijedi ovo sto je shill napisao
|
Citiraj:
S druge strane TR4 platforma bi se teško mogla nazvati za platformom za entuzijaste koliko je brutalna, više za pro korisike kojima to baš treba. |
Očekivati spuštanje quad channela u mainstream je pretjerivanje, pa nisu vesla sisali... Budimo realni mainstream desktop platformu "za nešto pametno" koristi postatak u rangu statističke greške...
Spustit će ga kad octa channel postane realan i/ili potreban za većinu sadašnjih HEDT korisnika |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:19. |