![]() |
|
Ja nikako ne volim kad je sve natrpano do krova. Dok povucem onaj pokrov u gepeku, do tuda se moze trpat, ajde na to jos ide vjesalica lezecki, da se nista ne guzva, a i tu najbolje stane, poslije je prazan prosto i to je to.
Evo primjer, za tjedan dana, relacija ZH-Jaska, unutra su djecja kolica, veliki kofer, mali kofer, cokolade :D, PC, volan Logi G923, cipele, razne igracke, paket pelena, ruksak za nositi dijete i ostale vrecice sa stvarima. Auto Seat Tarraco. https://i.ibb.co/wRDqvJh/PXL-20240425-195505012.jpg https://i.ibb.co/MVhN0Qp/PXL-20240425-195535997.jpg |
Pravi Vozači 365 dana u godini voze thule na krovu, posebno na premijumumima.
Al Audi bez kuke, blasfemija. To sve u prikolicu i to je to. Neku dizajnersku prikolicu https://i.pinimg.com/originals/5c/96...9a46e8f3d4.jpg |
|
To bez zene i djece :lol2:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Rekao bih vam da niste normalni s tim karavanima i kutijama, ali sam i sam imao thule dvije sezone :D:D
S tim da sam jednu sezonu isao sa klinkom 3 mjeseca na more i unajmio sam kombi da mogu krevetic i ostale pizdarije prevesti. Aha, beat that.:lol2::lol2::D:D:wtf2: Ajme meni majko mila, sad kad se sjetim, uzeo bih jedan kofer i to je to fuck it....:D |
Citiraj:
Citiraj:
Vi ne shvacate da sam morao nosit stablo pomidora na more... Moj klinac od 7 godina oso u poljoprivrednike, iz sjemena uzgojio stablo pomidora visine nekih 1.50m... :D Njega kompovi ne zanimaju kolko je crno pod noktom, a doma ima valjda 15-20 laptopa, sto se njega tice ko da ih nema...:hitthewal: Al zato zna svo cvijece i biljke, i stalno nes crta i izradjuje od papira... https://i.postimg.cc/zBQ0P9XH/2024-0...pp-Vivaldi.png |
Budi sretan da ti nije doma uzgojio sekvoju. :D
|
Citiraj:
Al dobro, nedavno sam ga ulovio da malo sa njim prodjem rad na kompu... I pokazujem ja njemu tako malo internet pretrazivace, pa Google search engine, pa tipkovnicu pa mu objasnjavam da moze pretrazivat sto god ga zanima i pitam ga - ok, ajmo nes trazit, sto te zanima? - CVIJECE !!!! :hitthewal: I tako trazimo mi cvijece i nakon par minuta pitam ga, OK, sta bi sad drugo trazio? - POMIDOR !!!! Aj mali odi uku*ac :D :roller: |
Imaš GMO klinca
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ide i žena,pijemo skupa Jbt vratim limenke i imam za autoput :lol2: P.S. u medjuvremenu još karton piva morao uzet 😁 |
Calypso dobar pokusaj ali stane tu jos dosta :D
https://i.postimg.cc/TL9yLyhh/DSC-6108.jpghttps://i.postimg.cc/K381nZgf/DSC-6109.jpg Naravno i ova cetiri kajaka jos na krov. Da igram tetris. |
Citiraj:
BTW, mala nasla: jedan od jeftinijih a svega u njemu 🙄 Volkswagen Polo V Highline Messe Fahrzeug Tuning First Registration: 06/2010 Mileage: 56,000*km Fuel: Petrol Power: 77*kW*(105*hp) Price: €6,990 https://link.mobile.de/YdNbgNFGsVCK2axW6 Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
Lik ga je nakinđurio kao da ima 200 KS, a ne pišljivih 105. Jedina mana su mu 3 vrata.
|
Ne uzimati 1.2 tsi stariji od 2014. godišta.. Stare verzije su imale lanac koji napravi sranje. Ove kasnije verzije (90 i 110ks) imaju remen i te su ok.
|
Citiraj:
Citiraj:
Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
Ako gledamo polo za ta starija godišta to su obični atmosferci, slabi i vole popit a i nisam siguran da su išli s automatikom.
|
Ako nekome treba slucajno bimmercode za kodiranje Minija/BMW,cimnite u poruke,uzeo sam licencu i tu je vgate obd,područje Zagreba ...
Poslano sa mog motorola edge 50 pro koristeći Tapatalk |
Citiraj:
:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2: jebemti led prolio sam vodu po tastaturi sada :lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::roller::roller::roller: |
Samo za prave fanove :lol2:
https://i.postimg.cc/0KJHkVtg/IMG-3156.jpg Gledam premijere auta danas na Goodwoodu i žalosno je koliko su nemaštoviti. Auti velikih brandova su toliko generičkog izgleda da ne bi znao čiji su ako im makneš bedževe. BMW M5 i cijeli Mini lineup su najveće razočaranje. Jedini sto mi je zapelo za oko su Alfa Junior, MG Cyberster i pogotovo novi Renault 5 i njegova Alpine verzija. Ne postoji ništa što bi buduće mlade trebalo navući na aute. Sve što dolazi su bezlične i dosadne hrpe lima i plastike na 4 kotača. Više sam snimao video nego fotkao pa pobacam to u jedan video navečer |
Citiraj:
Uzmi čađaru 1.6TDI. Nepoderivo. Bilo koju. Od 90 -115hp. Blok je od starog masivnog 1.9TDI sa smanjenom kubikažom i CR glavom. Švabo uvijek špara. Dovoljno snage i ubrzanja, mala potrošnja. Običan zupčasti i remenje, nema dvomaseni. Set kuplunga 200 eura. Cijena filtera kikiriki. Interval velikog servisa 210tkm i ima LL interval izmjene ulja. Ako se mijenja jednom godišnje ili svakih 15tkm nadživit će te. Dijelovi za veliki servis ispali su ispod 300 eura. 4 filtra, 4 grijača, ulje motora 5 lit castrol, ulje u getribi 2 litre shell, komplet remenje sa španerima i zatezačima, vodena pumpa, semening radilice i bregaste osovine, break cleaneri, skidanje kartera i čiščenje sita i uljne pumpe. Računaj još 150 eura za ruke i miran si idućih 200tkm |
|
Nemoj pretjerati samo :)
Ovdje sam se najduže zadržao https://i.postimg.cc/t13wMHRH/IMG-3167.jpg https://i.postimg.cc/K3v6Ts2h/IMG-3168.jpg https://i.postimg.cc/LYmwd0hg/IMG-3169.jpg |
Citiraj:
Jer se ti predmeti u slučaju sudara pretvaraju u projektile :D Običan CD ili DVD pri 60km/h ima ekvivalent mase u kinetičkoj energiji od 5kg. Sad zamisli šlapa, kolica i sl. pri dvostruko većoj brzini…. U toj situaciji ta kompaktna masa će se u trenutku dezintegrirati. |
Automobili
Citiraj:
NHF ali taj 1.6 TDI nije ni blizu tako super kakvim ga se želi prikazati. Ako sam se nečega najviše navozao posljednjih godina to je 1.6 TDI u Audijima, VWu i Škodi, uglavnom novi auti sa 115KS. Taj motor se vozi zak*rac. Nikako da se naviknem na njega. Gas je on/off. Ili ne ide ili čupa. Uopće nije uglađen ni blizu kao 2.0 TDI s kojim dijeli toliko toga a i ne troši skoro ništa manje. Nakon 2017 se to malo popeglalo ali ne skroz. To je jeftina low-cost/budget verzija 2.0 TDI motora za one koji se ne mogu protegnuti na 2.0 TDI. Nema ni balansere se ako se dobro sjećam :) DSG s tim motorom je nemoguće normalno voziti. U sportu je preživčan a u driveu drži jednog Passata na 1100-1200rpm dok se kruza po Slavonskoj npr. Cijeli auto se počne tresti i volan drhti a govno ne šalta. I ne voli biti iznad 130km/h. Može ali nije sretan i temperature ulja počnu naglo ići gore. Drugim riječima zaobiđite taj motor. S razlogom se prestao proizvoditi. Uzmite 2.0 TDI. Puno bolje se vozi. |
Eto...loše snimljeno i skroz bezvoljno pobacano na hrpu :)
|
Davno kupovah auto, koja je procedura sada kad se kupuje polovnjak od privatne osobe? Opcija A kupuje se auto vikendom i opcija B kupuje se auto radnim danom? Predujam, bez predujma....
Hvala |
Gledam uzeti novi auto, neki iz VW grupacije jer imam tamo određeni popust (VW, škoda, audi, seat, cupra). Želim SUV, obiteljski, pa gledam kodiaq uglavnom. Išao sam gledati auto i fkt mi se super čini, masivan robustan i lijep, samo me taj motor 1,5 mhev 150ks malo brine, je li dosta za auto od 1800kg? Reviewi hvale kvalitetu izrade. Obiteljski je pa ne mislim divljati s djecom, ali voliš da može potegnut kod prestizanja. 2.0 TDI me ispadne oko 5-6000€ skuplje, a radim 10.000km godišnje pa mi ne treba. Druga opcija mi je seat tarraco, samo njega više nema novih za konfigurirati nego stanje s zaliha ili tiguan koji je nešto skuplji, manji i s manje opreme.
Još jedna opcija je rabljeno, do 35k€, makar mi je to puno love za rabljeni auto.. |
Jesi bio u salonu tamo na Jankomiru?
Kad sam uzimao auto tamo prije 3 mjeseca, bio je Taracco 2.0 TDI sa 150 KS novi za 36500, odmah u salonu. Oprema je Style bila. A na stranicama nigdje nije bilo da je takav i po toj cijeni raspoloživ. 1.5 je poletan u lakšim autima, ali ako ti ubrzanje nije najbitnija stvar, ne vidim zašto bi 1.5 u tom Kodiaqu bio loš. Probaj ga, tako ćeš najbolje znati kakav je. Kolega je probao i oduševio se s novim Kodiaqom. Mislim da je ruta za Škode tamo negdje prema Velikoj Gorici obično. Sent from my SM-S911B using Tapatalk |
Bio sam ovaj tjedan i "motiviranije" djelatnike nisam nigdje vidio, kao da mi ne žele prodati auto, a kad ih pitam za dodatnu opremu nemaju pojma (npr. pitao sam ima li u serijskoj opremi običan tempomat jer pod dodatnom opremom paket assisted drive od 700€ je tempomat do 210km/h - veli lik da nema uopće, a zapravo ima). Tako da idem u Varaždin Zubaku, frend je tamo uzeo auto i veli da su jako pristupačni i od pomoći bili.
Nije mi toliko bitno ubrzanje. Imam u utorak probnu vožnju pa ću vidjeti. Gledao sam još RAV4 koji me isto skuplje ispadne, nissan X- trail kojeg ću isto pogledati. Peugeot 5008 je isto skuplji. Nekako mi se kodiaq čini best buy. |
Da mi je znati samo tko je bio...
Ako nije bio jedan malo stariji, ćelavi gospodin, onda me ne čudi jer su ostalo sve klinci tamo. Zubak imaš i u Kraljevcu pa baci oko i tamo. Sent from my SM-S911B using Tapatalk |
A lol, i ja sam prije par tjedana usao u vw salon u puli. Malo je reci da me nisu ni skuzili, troje sam pitao pomoc... Istina, bio sam u japankama taj dan, ali daj me nemoj!
|
Citiraj:
Citiraj:
Znači to je problem, nisam u PZ jankomir došao u odijelu, u pratnji nisam imao premladu plavušu s prekratkom haljinom i nisam im se obraćao na TI,... jbg, da sam prije znao :D EDIT: Usput, kaj se tiče Porschea Pula, to su posebni specijalci. prošle godine odem u mjesto blizu Pule na godišnji i putem mi krepa akumulator, aj upalimo nekako auto i dođem do apartmana i odmah nazovem Porsche Pula da dogovorim zamjenu akumulatora, teta s druge strane linije veli može i da mi termin za tri tjedana :D |
Citiraj:
Imaju dvojica ćelavih tamo. Jedan s naočalama i jedan bez. Od ovog s naočalama sam uzeo dva auta tamo. A sad jbg. tko će ga znat kakav mu je dan bio ako je to bio on. Ali ja sam svoje dogovorio brzo i dobio dobar popust. Možda je išlo glatko na konto "Seat kluba" i jer smo se znali od prijašnje kupovine 😁 Sent from my SM-S911B using Tapatalk |
A bem mu sve, pa pred salon sam im se dovezao u Seatu :) ... ovaj moj ćelavi je bio bez naočala tak da ostaje samo natjecanje ili to što sam došao u majici, donjem dijelu trenirke i tenisicama.
|
Citiraj:
Odmah se to može riješiti kupoprodajnim i gotovo, može bit gotovo za 10 min. Ne kužim kakve vikend ima veze s tim. Ti dobiješ kupoporodajni ugovor s kojim radiš prijenos, to je to. |
Kupoprodajni ugovor skines sa neta i isprintas ili kupis u knjizari, ispunis (netreba ovjera od javnog biljeznika) i ides na tehnicki te prebacis auto na svoje ime
Sent from my Magic 6 |
Citiraj:
Ja sam već od početka 2023. gledao nešto novo tj. veće za obitelj da riješim Ibizu FR. I taman u 3. mjesecu vidim reklama za Ibizu FR za 40 godina, a moja bila za 30. godišnjicu. Iza posla upadnem u salon i rekoh Ibiza me nagnala da vidim nešto veće i napokon dođem u salon. Došao drugi put sa ženom na probu. Bila je plava Ateca Style 2.0 TDI u salonu odmah, ali za tu su rekli da cijena koja je tamo spuštena i da nema pregovora. OK rekoh. FR s DSG i 1.5 TSI dosta para po meni čak i s popustom. Rekoh, gle, ne žuri mi se, imam drugi auto za po gradu. I onda je lik rekao hoćeš Formentora, dajemo 10% popusta jer dolazi novi uskoro. Rekoh, neću, skučen je iza i da je bio kad sam bio klinac kad sam uzeo Ibizu FR, uzeo bih ga. I na kraju pošto sam probao i Leona FR SpT, ponudi mi Leona dizel Style s 2.0 TDI i DSG i Cupru Leona SpT 2.0 TSI sa 190 KS. I na kraju piknem tu Cupru jer je popust bio dobar da je čak ispala nešto sitno manje nego Leon čađara i jeftinije od Atece FR 1.5 TSI DSG. Nisam htio tu plavu dizel Atecu jer se ipak naginje kad bi picio solo nešto više nego bi htio i nije bila FR, a navikao na tu opremu. Tako da je Cupra bila logičan izbor. Puno prostora, dosta snage i auto koji se ne naginje kad ga stisneš u zavojima. Probna vožnja i dok smo sjeli s njim sve skupa sat i pol cca i tijekom idućeg tjedna odvezao Cupru. Ako koga slučajno zanima, jedino što me iritira na tom autu je previše toga na tač, ostalo sve tip top tj. kako sam očekivao nakon 8 godina vožnje u malom sportašu iz iste obitelji 👍 Sent from my SM-S911B using Tapatalk |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:37. |
|