![]() |
|
Citiraj:
I osjetim u vožnji, trese se na momente, baš se izluđuje. Kada sam bio na diagnosici ništa se nije vidjelo iako je i mehaničar osjetio kada ga je vozio. |
Ekipa, gledam mijenjati auto (Peugeot 508 SW) pa gledam nešto novo (nikakav Mercedes, Audi, BMW i slično) do nekih 15000€. Da nije malen, poželjno karavan, ali ne mora biti, da nije skup za održavanje. Za sad sam gledao kao prvi izbor Octavije do 100000km i daju se naći između 2016.-2018. godine. Neki pod izbori su mi i40, Mondeo (iako za njega moram provjeriti kakav je za održavanje, jesu dijelovi skupi itd.) i zadnji izbor Fiat Tipo (ali za njega bi morao baš provjeriti prvo s ljudima koji su ga vozili kakav im je dojam). Auto će služiti za gradsku vožnju i 1-2 puta godišnje na more. Imam dvoje male djece i zbog toga treba biti veći auto i poželjno karavan. Imate li još kakvu preporuku što da gledam?
|
Ne vidim zašto gledati dalje od Octavie :D
|
Ja kad sam prosle godine uzima golfa iz njemacke, na mobile de je bilo more golf i passat karavana po cak povoljnijim cijenama nego hatchback/sedan verzija, pa mozda nesto od to dvoje.
Konkretno sam gleda 2015. i mladje, 1.4tsi dsg do oko 100k km. Dizela ima jos i vise. |
Octavia
Eventualno Superb Kakav Tipo crni :D |
Svida mi se osobno Octavija ali kad covjek ostari osjetljiviji je na udobnost i tu su francuzi najcesce udobniji. Nepoudazniji katkad ali udobniji "skoro" uvijek...Skode osim Superba L&K su meni osobno pretvrdi automobili.
|
Što se tiče voznih sposobnosti, mislim da je Mondeo najbolji od navedenih. Problem je što se model u potpunosti ukida.
|
Ako se trebaš drljati po gradu, i ideš maksimalno dva puta negdje dalje s autom, ne vidim razloga zašto išto drugo osim Fiata (mada ne vidim po čemu je Škoda bolja od njega, a dosta je skuplja).
|
Citiraj:
Uzel sam s Aliexpressa neku kameru, manje više su sve ista stvar, rezolucija je osrednja ali bar se po mraku vidi relativno dobro |
Citiraj:
Uglavnom onda jedino ovo sto je vec netko sugerirao, neka firma koja se bas bavim diznama. Sad sam malo bacio oko ima dosta tih firmi oko Zagreba. Prvo neka naprave dijagsnotiku i s tim ides u ovlasteni. Iako bi to trebalo ici pod garanciju. Pa da to probas izganjati. Osim ako bas nije negdje napisano izricito da to ne spada u garanciju. |
Tipo je dobar auto, jednostavan i jeftin za održavanje, 1.6jtd je najbolji izbor, puno bolji motor od 1.6 TDI.
Podvozje je na bazi 500tke, samo je iznutra sve plastično, sve obloge. I jedino mi onaj s izbočenim 7" tabletom na sredini izgleda dobro. Oni s manjim ne, instrument tabla im je drugačija na sredini. |
Meni je nepojmljivo da se zove isto kao original koji je bio čisti hatchback. A i s Cromom su napravili isto.
|
Na Superb sam zaboravio jer mi je to nekako isto kao i Octavia, ali i o tome razmišljam.
Edit: zapravo vidim da su Superb dosta skuplje od Octavije. |
Citiraj:
Croma 2 u bitim je nan tragu stare, veliki auto s pet vrata, samo novija je uzela tad moderne elemente povišeni/karavan. Samo Croma 2 je Opel po svemu, osim diel motorima, Croma 1 je bila prava talijanska krstarica |
Sjećam se kada me kolega s faxa vozio u svom Tipu DGT pa smo skupa blejali u digitalnu tablu gdje je mjerač okretaja bio u obliku stupaca koji su se palili i gasili. Po noći je to bio light show.
Verzija Sedicivalvole (16 ventila) je bila bila sportska verzija Tipa, konkurencija raznim GTI/GSi modelima. |
Nego, kaj velite na Mitsubishi Eclipse kad smo već kod imena :)
|
Kolega Mortal mi se nedavno pohvalio da mu je otac zamijenio X1 sa Eclipse.
|
Citiraj:
Ali opet i Dodge je bio tako usrao motku s 4 door Dartom i Chargerom. |
Citiraj:
Neki dan kada sam isao na put, neki baustelski krkan u kombijj je prema Ucki vozio sredinom ceste, ja sam bio prvi auto iza njega, znaci posto je bio cep, lik si je dao pravo da se uvijek moze prebaciti u lijevu ili desnu traku, tako sta ce voziti po sredini, odnosno pola na lijevoj, pola na desnoj traci... Trubio sam mu 3-4 min u komadu, a on meni palac kroz prozor, govorim dragoj "sta stvarno takvi ljudi postoje?" - kaze ona, nije to nista sta sam ja sve vidila kakvi ljudi postoje Dobro da imam u autu uvijek pepper spray spreman za akciju i "ne daj Boze" scenarije... Vozim lokalno, oko 35 000 km godisnje Kada si nabavim Ford Ranger Raptor ili Toyotu Hilux s odbojnikom metalnim naprijed i nazad, onda cu se ja nabijati takvima u guzicu :) 4x4 Prije sam vozio starog megana 2 sedan varijantu, kakvu god guzicu ruznu nazad imao i to straznje staklo, on je bio pregledniji nego ova kia ceed trenutna Neki dan mi je cijeli straznji dio ostao "visiti" u zraku u nekakvom masliniku na Cresu :D naravno da se nije mogao sam izvuci iz toga, Bogu hvala pa imam uvijek zimske lance sa sobom i to ne one mi3 china iz kauflanda, nego ili 12 ili 14mm, mozda cak i 16mm, kupio sam ih od nekog lika iz Opatije cisto iz hira, i pretpostavke da kada su ti lanci bili novi, su bili sigurno skupi Stavio lanac na lijevi prednji kotac, na desni nisam mogao, jer je i na taj kraj visio auto, tj. bila sva tezina i nabio gas do kraja, vrtio dok se nije u potpunosti ukopao, zahvatio teren i izletio van iz rupe Tu naravno, senzori ne mogu nista pomoci, ove varijante sa mijenjanjem retrovizrova mi se ne svidaju, a ne kuzim kako si obicnu kameru spojio na multimediju u autu koja je original? Znaci da ima nekih slobodnih ulaza za to? Cini mi se da cu najvjerovatnije naruciti s nekakvim preklopnim lcd-om i reci mehi da ga nekako fixira na suvozacevu stranu Mislim da smo bas ovdje pisali prosle godine o tome, lakse mi je zimi voziti nego ljeti, zbog manje guzve, nervoznih ljudi po cesti i tenkova poput x5, x7, razno raznih suv-ova itd. a da ne pricam kada iz nekog B/C kompakta sjednem u neki B gradski autic tipa pežo 206, imam filing da pri brzini od 50 km/h i sudaru, ne bi ostao ziv Prometna kultura ljudi u prometu je, nazalost, ispod nule, psuje se, gazi po gasu, svi negdje svugdje nesto ganjaju, kao muhe bez glave, bez razumijevanja prema drugim sudionicima u prometu Kazem ti, jedini lijek je jedna mrcina 4x4 pick up i problem rijesen :D |
Ne da nema kulture, nego i znanja za vožnju. Redovno primitiFci u premijumima po ravnom na guzici, po zavojima ful kočenje, zaostajanjen, pa ispočetka.
Preko 50% ljudi pojma o samo vožnji nema, niti ne znaju za što služi volan, gas i kočnica. |
|
Citiraj:
Ne mora biti mrcina 4x4, da vidiš kao od hrđave Lade Nive bježe svi oko tebe, pogotovo ovi sa autima od 60-70+ € :D |
Citiraj:
Ona je imala takve manevre, mislim da je pri preticanju jedno 3-4 puta ulijetala u škarice, brat bratu je stalno kao preticala, nikad mirna vožnja, promijenila je traku valjda 250 puta. Kad sam došao do Posedarja taj auto je bio ispred mene jedno 500 metara. A s tim menvrima je napravila jedno milijun posto dodatnog rizika. Drugi mi se neki s Caddyem nabio direktno na guzicu, ja sa možda 150 pretičem jer se nakupila hrpa kamiona i kampica, i kaj da sad radim, u desnu traku dok ih još nisam pretekao i dok se oni voze 90 se sigurno neću ubacivat između kamiona. I on meni trubi. Dok smo prošli Sv. Rok sam ga taman na spustu pretekao. Al bitno da kad se meni mogao u momentu ubacit kamion koji se vozi 50, 60 sporije bio toliko blizu da lik ne bi niti stigao registrirati svjetla mojih kočnica prije nego ga zračni jastuk lupi po glavi. |
Ima li tko bimmercode i isplati li se tih 50 eura ?
Moze li se kako shareati account ? Poslano sa mog motorola edge 50 pro koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Taj tip koji se napucava na guzicu na autocestama, to je pak poseban tip ljudi i prica za sebe... Bio sam na ipsilonu neki dan, isao za Pulu, lik se stvorio od nigdje s T-Rocom, blica dugim svjetlima-zmigavci-lijevi zmigavac za preticanje, njemu se zuri kao da vozi vozilo hitne pomoci s upaljenim plavim rotirkama i spasava neciji zivot, a bas sam se pitao di se takvim ljudima toliko nestrpljivo zuri (naravno da se u desnu traku nisam mogao odmah prebaciti)
Na kraju ipsilona i rampama, izasao sam prije njega jer on nije imao ENC, nego isao na rucnu blagajnu Zamisli sada imati jedan Hilux ili Ranger s onim vragom, aluminijskim odbojnikom otpozadi :D jos bi u garazi nekakve metalne siljke dodatno zavario :D pa naglooo po kocnici i ode t-roc :D Pacijenti. |
Citiraj:
Koliko sam takvih pacijenata imao dosad. Nažalost takvih će uvijek bit, a najbolji odgovor je eto to kad prođeš naplatne a on ostane iza. To je najbolja osveta, samo ostaneš miran i ideš dalje :D |
Ti pacijenti su posebno alergicni (a i ja sam) na one sto preticu na tempomatu s deltom brzine od X km/h pa ta radnja traje minutu-dvije :D Da nije zato blicao?
Iako 98% vremena vozim chill na tempomatu po nekom ogranicenju, jednom kada idem u pretjecanje stisnem ga +10 do 40 km/h vise i zavrsim taj proces cim prije. Meni lakse, a i krkani se teze zalijepe za dupence. Kao sto je rekao kolega iznad, kad se nasere x kamiona, odem u lijevu i pratim onog ispred sebe pa makar isao iznad ogranicenja. Nema mi tko sta blendati, neka se goni u materinu. Pogotovo ako je guzva ispred nas i u lijevoj, ma gdje bi on tocno isao molim te. To me podsjeti na one nervozne koji vole preticati po medjugradskim cesticama, a ljeto, svi voze u nekoj koloni. I nakon 20km voznje udjemo u grad, a lik bude 20 sekundi ispred mene. Napravio je 2-3 pretjecanja i mozda radio rizicnije poteze. Za koji kurac tocno? Nikad necu razumjeti |
Jučer lik na lokalnoj selskoj cesti, Q8 DU table, isto na guzici po ravnom, po zavojima ga nema. Dođe iza mene, ispred 2 auta, znači kolona po zakonu, krene u pretjecanje, al neide baš nešto Audi, i nije se uspio vrati u svoju traku, do samog nepreglednog desnog zavoja. Sva sreća da nije nitko došao ususret bilo bi poginulih. Bolesno. Uzet auto, i zdrobit u preši pred njim.
|
Ne bi se ni tada opametio nego bi uzeo novi. Ako ima love za Q8, prešanje ga ne tangira ni 5%.
|
Ok, da istina. Al za ove prekršaje ide vozačka, pa ga par put zaustaviti pod zabranom, pa bude malo i pritvoren.
|
Većina serisjkih prekršitelja vozi takve krame da se policiji ni ne isplati na njih zakeljiti naljepnice 'Oduzete prekršitelju zakona' jer bi im se ljudi smijali.
Znam da država ima negdje jedan prostor pun skupocjenih automobila oduzetih zbog neplaćenog poreza i sl. koji tamo godinama skupljaju prašinu umjesto da ih daju na dražbu i popune budžet. |
Kakvo micanje iz preticajne trake ako netko juri preko 150?
Ogranicenje je 130, ak ja preticem 135 koga briga? Pogle kak u civiliziranim zemljama to funkcionira, ak je ograničenje 100 ajde max 105 da preteknes i odmah se vraćaš u najdesniju traku moguće. Naravno, ak se kamion tegli 80 onda ne pretices sa 90 nego max dozvoljeno. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Automobili
Citiraj:
Superb sa DCC-om može biti udobniji ako nije na nekom niskom profilu. Octavije s time su rijetke a da nije RS-ica. S druge strane, to što kažeš npr. Megane 4 ima neke stvari koje vlasnici Golfa i Octavije mogu samo sanjati poput 4controla (odlična stvar) a udobni su kao i njemci/česi sa DCCom ako ne i udobniji. Samo što su problematičniji (elektronika uglavnom). |
Ispred PP u Remetincu stoji par lijepih autića koji bi se na dražbi sigurno dobro prodali, ali ne...kad lak apšisa i kontrolne table ispucaju od sunca, onda će ih bubnut na dražbu
|
Citiraj:
|
Da vas pitam:
Imam mazdu CX-5 2013 skyactive. Tip ga proda bez dpf filtera .... Da li mozda znate gdje jeftino to riješiti ili mozda ubiti da ne iskace "check engine" poruka? |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:27. |
|