PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Windows Phone mobiteli - razni proizvođači (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=234707)

Poggiali 21.10.2014. 21:40

a joj, jel moram jedan pojedan uvozit, jer mi neda da sve oznacim ? :(

flajpan 21.10.2014. 21:45

Izvezi u jedan file .vcf ili neki drugi, ili sinkroniziraj s outlookom. Ili u gmail pa onda uvezi - imaš više mogućnosti.

rodriguez 22.10.2014. 00:35

Dragi lastane,
Dali sam ja glup ili sta?
Brat ima lumiu 630 i adobe reader za citanje pdf knjiga, zelimo prebaciti knjigu sa njegovog mobitela na moj tablet.
Koji je jebeno najlaksi moguci nacin? Adobe trazi nekakvu registraciju ako zelimo exportirat jebeni pdf dokumenat, bluetooth zajebava pa sam veoma zivcan, one drive uopce ne nalazi tu knjigu....
Unaprijed zahvalan, vas Perica.

Don Kihoty 22.10.2014. 06:17

Dragi Perica,

priključite Vaš mobitel na PC, te kada Vam se prikaže
Vaš mobilni uređaj, otvorite ga.

Naći ćete u rootu par mapa, a jedna se zove DOCUMENTS.

Stavite Vaše PDF-ove sa PlayGirl časopisima u dotični,
te će Vaš Adobe reader pronaći svu navedenu literaturu.

Također savjetujem Microsoft alat za čitanje PDF-ova:
PDF Reader

http://cdn.marketplaceimages.windows...=ws_icon_large http://chart.apis.google.com/chart?c...9-b6a43477e837

Sretno sa istraživanjem seksualnosti Perice.

Tvoj Lastan

PS - Nisi glup, ali priznaj si da ne pričamo o telefonu tvog brata
nego tvog dečka. Sa-pu. :D

rodriguez 22.10.2014. 10:24

Vidiš, zato će jebeni Android biti UVIJEK ispred WP.
Radi se o tome da je tablet LG G Pad, a Lumia 630 ne može jednostavnim načinom poslati mrtvi PDF od 1mb na Android tablet.Kakva priključenja na komp radi jednog filea, još mi Adobe traži javnu registraciju nekakvu ako hoću prebaciti file? Kakvi bakrači, zgadio mi se sinoć WP.

gin.tonic 22.10.2014. 10:32

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 2680344)
Vidiš, zato će jebeni Android biti UVIJEK ispred WP.
Radi se o tome da je tablet LG G Pad, a Lumia 630 ne može jednostavnim načinom poslati mrtvi PDF od 1mb na Android tablet.Kakva priključenja na komp radi jednog filea, još mi Adobe traži javnu registraciju nekakvu ako hoću prebaciti file? Kakvi bakrači, zgadio mi se sinoć WP.

Samo znaš cendrati na ovoj temi...

rodriguez 22.10.2014. 10:35

Ne cendram, nego me razbjesnilo kako jednostavna operacija može biti komplicirana na WP.

Kada krenu bolje kamere sa OIS na Android telefonima, predviđam još manju prodaju WP-a, osobno sam htio probati sa WP ali od sinoć mi se z-g-a-d-i-o.

Mario92 22.10.2014. 10:36

Adobe Reader je smeće jer sprema PDF u svoje Storage pa PDF dokumenti nisu dostupni ostlim aplikacijama, čak niti useru.

Po meni veliki fail, da ne govorim u WPu i nemogućnosti skidanja nepodržanih formata.

I normalno da će ljudi cendrati kad neka mogućnost koja se uzima zdravo za gotovo kod ostalih platformi ne radi na WPu.

S druge, strane, ako takva (relativno mala) nelogičnost uspije zgaditi ostatak OS-a također imam upitnike iznad glave jer prema tome bi mi se svaka platforma treba zgaditi :)

1v@n 22.10.2014. 10:45

Nije mi jasno zašto uzimati 3rd party aplikaciju ispred one koju je napravio isti onaj koji je napravio i OS.

Kad 3rd party ne radi kako se očekuje, OS je kriv? :lol2:

rodriguez 22.10.2014. 10:45

Sorry Mario al ovo stvarno je nelogično, nemoj me jebat da u ovoliko verzija WP-a nisu mogli napraviti jednostavno "shareanje" iz same aplikacije kao Android.

Pa radi se najobičnijem pdf od 1mb??

Uzmi sličan primjer ako postoji na Androidu?

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2680356)
Nije mi jasno zašto uzimati 3rd party aplikaciju ispred one koju je napravio isti onaj koji je napravio i OS.

Kad 3rd party ne radi kako se očekuje, OS je kriv? :lol2:

A koja je originalna aplikacija na lumiji 630, ja ne znam jer nemam ja taj mobitel.

gin.tonic 22.10.2014. 10:46

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 2680350)
Ne cendram, nego me razbjesnilo kako jednostavna operacija može biti komplicirana na WP.

Kada krenu bolje kamere sa OIS na Android telefonima, predviđam još manju prodaju WP-a, osobno sam htio probati sa WP ali od sinoć mi se z-g-a-d-i-o.

Cendraš.

WP8 nikad nije imao funkcionalnost Androida i upitno je kako se bude razvijao s WP10.

rodriguez 22.10.2014. 10:49

Citiraj:

Autor gin.tonic (Post 2680358)
Cendraš.

WP8 nikad nije imao funkcionalnost Androida i upitno je kako se bude razvijao s WP10.

Istina, u pravu si, ovo što ja spominjem je stvarno vrlo zahtjevna operacija i mislim da WP to još ne treba ubacivati u svoje iduće naraštaje softvera, jer kao što sam rekao, to je vrlo zahtjevna operacija i samo mali promil ljudi na svijetu treba tu zahtjevnu operaciju.

daxxx88 22.10.2014. 10:53

skinite si OneReader, bolji je

1v@n 22.10.2014. 11:00

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 2680357)
Sorry Mario al ovo stvarno je nelogično, nemoj me jebat da u ovoliko verzija WP-a nisu mogli napraviti jednostavno "shareanje" iz same aplikacije kao Android.

Pa radi se najobičnijem pdf od 1mb??

Uzmi sličan primjer ako postoji na Androidu?

A koja je originalna aplikacija na lumiji 630, ja ne znam jer nemam ja taj mobitel.

Pa dao ti ju je gore. Microsoftov PDF Reader. Tko bi se sjetio otić u store i upisati PDF...
Ima shareanje iz same aplikacije na mail i to je ono što ti treba. Adobe ima neku svoju politiku i traži logiranje s Adobe ID. Što ti je tu WP kriv, ne znam.

Ako nije kao Android, ne valja, a ako je kao Android, onda opet ne valja jer je kopija :D

rodriguez 22.10.2014. 11:07

Ma da Adobe se urotio protiv WP-a, gle koliko opcija na Adobe readeru na Androidu za shareanje.
Samo 20 opcija.
http://www.pohrani.com/f/1y/HY/5GxJ9...-10-22-11-.png
http://www.pohrani.com/f/1E/Rd/3Wbme...-10-22-11-.png

1v@n 22.10.2014. 11:38

Opet te pitam, tko je developer Adobe Reader aplikacije za WP? Njemu se žali.

rodriguez 22.10.2014. 11:58

Pojma nemam.

1v@n 22.10.2014. 12:31

Adobe Systems Incorporated i fino piše što je sve moguće s aplikacijom, samo treba nekad i baciti oko na detalje.

http://www.windowsphone.com/hr-hr/st...92?signin=true

Hamm 22.10.2014. 22:34

Koristi li netko od vas neki linux kao OS na računalu na kojeg bi recimo eventualno htjeli spojiti WP uređaj? :) Mountanje istog jednostavno ne radi kak spada. :(

Nekad se mounta, nekad ne, neka puca error, brljavljenje po 69-libmtp.rules nije rezultiralo ničim osim da sada mogu mountati telefon ALI dolazi do smrzavanja kod kopiranja podataka na telefon.

Probao sam s gMPT i qilx.

S druge strane nexus 7 se mounta u 0,3 sekunde. :)

tux-scooby 22.10.2014. 22:41

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2680771)
Koristi li netko od vas neki linux kao OS na računalu na kojeg bi recimo eventualno htjeli spojiti WP uređaj? :) Mountanje istog jednostavno ne radi kak spada. :(

Nekad se mounta, nekad ne, neka puca error, brljavljenje po 69-libmtp.rules nije rezultiralo ničim osim da sada mogu mountati telefon ALI dolazi do smrzavanja kod kopiranja podataka na telefon.

Probao sam s gMPT i qilx.

S druge strane nexus 7 se mounta u 0,3 sekunde. :)

Radio sam sa 7.8 i svaki put isto kao i ovo sto si ti gore opisao. Fedora, Suse, Manjaro, Mint...svuda isto...digao ruke nakon par dana testiranja na mali metar nacina...

Hamm 22.10.2014. 22:44

Da bi stvar bila gora radilo je neko vrijeme. :D "Spustio" sam se s debiana na Ubuntu 14.04 LTS i velim radilo je cca tjedan dana. :D Sada opet ne radi i lagano gubim živce. :) Regularni apdejtovi OSa su dolazili i njih sam kao i svaki put dizao.

Sumnjam da je problem do Ubuntua pošto je i nexus MTP device, a mounta se u velim 0,3 skunde. :)

Čak sam i maknuo lock screen, tapkao po mobitelu kako ne bi ušao u "sleep" ili štogod..nula bodova.

tux-scooby 22.10.2014. 22:48

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2680780)
Da bi stvar bila gora radilo je neko vrijeme. :D "Spustio" sam se s debiana na Ubuntu 14.04 LTS i velim radilo je cca tjedan dana. :D Sada opet ne radi i lagano gubim živce. :) Regularni apdejtovi OSa su dolazili i njih sam kao i svaki put dizao.

Sumnjam da je problem do Ubuntua pošto je i nexus MTP device, a mounta se u velim 0,3 skunde. :)

Čak sam i maknuo lock screen, tapkao po mobitelu kako ne bi ušao u "sleep" ili štogod..nula bodova.

Neki update je napravio veselje. Vidjeti koji se pa mozda upitati google ako ti se ucini neki sumnjiv? Kazem, ja sam to isprobavao na WP 7.8 a od toga je proslo dosta vremena.

Hamm 22.10.2014. 22:58

Saka usera koja koristi WP-Linux kombinaciju ima istih problema. Budem nesto smislio posto mi se ne odlazi na windoze samo zbog moba.

Nista od toga ne bi bio problem da wp zna doci na network share (samba).

Prezime 22.10.2014. 23:17

Jos koji tjedan pa ce i Linuxasima svanut :)

Najavljen je "Send Anywhere" uskoro u beta verziji, koja radi na Windowsima i MacOS-u vrlo uredno. Finalne verzije postoje vec za Android, iPhone, Windows Phone, Windows8 i Chrome...
Od kad koristim taj program vise ni ne znam gdje su mi raznorazni kablovi za spajanje mobitela/tableta na razne kompove/laptope. Radi mi jednostavno i savrseno u svim mogucim kombinacijama.

Don Kihoty 22.10.2014. 23:45

Stvarno se svašta čovjek načita u ovoj temi.

Nadam se da se nitko neće uvrijediti (previše), ali još uvijek tvrdim
da "nije žvaka za seljaka", "RTFM" (ČJU), te da ni jedan OS,
makar simplisticiran kao WP8.x nije "idiot proof". :)

Kada OS-ovi i Software postanu "idiot proof", tada će prestati potreba za
developerima, programerima i razvoju softwarea.

rodriguez 22.10.2014. 23:51

Ne znam, ja sam mislio da se stvari trebaju pojednostaviti a ne komplicirati.

1v@n 23.10.2014. 00:15

Ti još uvijek lupaš po svom. Iz nekog razloga ti je WP kriv jer Adobe ne zna napraviti aplikaciju kak spada.

rodriguez 23.10.2014. 00:28

A znaju napraviti za android,pretpostavljam iOS?

Don Kihoty 23.10.2014. 00:31

To moraš pitati Adobe, ne Microsoft.

Hamm 23.10.2014. 07:18

Citiraj:

Autor Prezime (Post 2680793)
Jos koji tjedan pa ce i Linuxasima svanut :)

Najavljen je "Send Anywhere" uskoro u beta verziji, koja radi na Windowsima i MacOS-u vrlo uredno. Finalne verzije postoje vec za Android, iPhone, Windows Phone, Windows8 i Chrome...
Od kad koristim taj program vise ni ne znam gdje su mi raznorazni kablovi za spajanje mobitela/tableta na razne kompove/laptope. Radi mi jednostavno i savrseno u svim mogucim kombinacijama.

Probao sam s google addonom ali ni to nije dobro pošto on diže fajlove u neki cloud. :)

Nadam se da s nativnom aplikacijom radi direktni transfer na uređaj ako su unutar iste mreže (WLAN). :)

Prezime 23.10.2014. 10:23

Send Anywhere radi direktni transfer s uredjaja na uredjaj i ako se oni ne nalaze u istoj mrezi. Jedino ide na neki cloud ako primatelj nije u mogucnosti da u roku od 10 min, koliko traje kod, primi fajl.

coconut 23.10.2014. 10:46

OT: Mali ispravak. Send Anywhere sprema upload jednog mobitela na cloud, a drugi može skinuti te fileove uz upotrebu 6-cifrenog ključa kojeg dobiva od uploadera. Fileovi se na cloudu nalaze 24h, iznimno 48h ako se tako podesi u aplikaciji, a onda se brišu.

U principu, nebitno je koji OS ili mrežu imaju mobiteli. Bitno je da imaju pristup netu. Za Android i iOS postoje nativne aplikacije za mobitel tako da se materijal može direktno s njih poslati na cloud. Za WP je još nema, ali se materijal može skinuti na PC pa potom prebaciti na WP mobitel.

Hamm 23.10.2014. 11:16

Cloud me ne zanima. Radi se o velikom broju fajlova koji skupa iznose i po par GB.

Prezime 23.10.2014. 13:36

Ako si u istoj mrezi, onda nema clouda. Tako taj program i koristim, pa mi je ovo za cloud novost i ne toliko bitno, jer cloud ne namjeravam koristit...

coconut 23.10.2014. 14:44

http://blog.send-anywhere.com/category/faq/

Hamm 23.10.2014. 14:57

Citiraj:

Autor Prezime (Post 2681029)
Ako si u istoj mrezi, onda nema clouda. Tako taj program i koristim, pa mi je ovo za cloud novost i ne toliko bitno, jer cloud ne namjeravam koristit...

Ne mogu tvrditi kako je s nativnom aplikacijom ali groz google addon ne radi direktno preko wlana nego diže u cloud.

daxxx88 23.10.2014. 20:25

Samo bih priopcio da mi baterija osjetno bolje "dura" otkako sam digo sluzbeni 8.1.1 na Ativ S :)
Evo pred kraj dana, dio gps (endomondo), uglavnom konstantno ili wifi ili 3g ukljucen, whatsapp i browser - od 8 ujutro dosad - na 57% sam :)
Ok danas je nesto slabije ekran bio u funkciji, ali inace bi vec predvecer bio na punjacu..

akoj 24.10.2014. 11:17

Critical update za 8.1.1 PfD je vani.

Poggiali 25.10.2014. 18:01

da li ima neka opcija na lumiji (930) da se alarm utisa kad ga okrenem (flip to snooze) To sam imao na e6, a sad ne mogu naci, ima samo za ringtone :/

nathan.fake 25.10.2014. 18:18

Citiraj:

Autor Poggiali (Post 2682057)
da li ima neka opcija na lumiji (930) da se alarm utisa kad ga okrenem (flip to snooze) To sam imao na e6, a sad ne mogu naci, ima samo za ringtone :/

nazalost nema, samo za glasovni poziv ima flip to silence :/

jedino, probaj pronac neku alarm aplikaciju na storeu.. mozda neka ima ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:23.