PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

Raven_1 27.05.2010. 15:09

Ja isto pogledao Shutter island i bio je dobar skoro sat i pol, a onda im malo prica postane suplja i kao sto kaze kolega Fatal predvidljiv kraj. Ipak zanimljiviji od vecine sto sam gledao nedavno.

domina 28.05.2010. 12:15

Citiraj:

Autor McG (Post 1652771)
Megan Fox je dobila otkaz u Transformers franšizi i nema je u novom/trećem nastvaku. Navodno bude ju zamijenila Rosie Huntington-Whiteley - cura Jasona Stathama i Victoria's Secret model.:)

oO good newz!

da nebudem ot: pogledo samo the lovely bones fora film, tužna priča u svakom slučaju, samo možda predugo traje, previše ga razvukli, pa dojadi s vremenom..
eee ipogledo sam Clerks 2 - šta reći nego brutala od filma, upišo sam se, bolji mi je od prvog djela, makar nije ni prvi dio loš, a soundtrack mi se takođr sviđa..

Bjukenon 28.05.2010. 12:46

@ Fatal
Meni je film sasvim ok, što se tiče kraja, zbog toga mi je ok jer kraj možeš protumačiti na dva načina, bez obzira što vuče na jedan zaključak, još uvijek je moguć i drugi scenarij, nama se ostavlja na razmišljanje što je bilo...
Koji ti je to film A brilliant mind? Da nisi možda mislio na beautiful mind?

Billkita 28.05.2010. 14:39

Jučer pogleda the departed, dobra radnja, dobri glumci. 9/10.

hammer_of_thor 28.05.2010. 14:58

Citiraj:

Autor McG (Post 1652771)
Megan Fox je dobila otkaz u Transformers franšizi i nema je u novom/trećem nastvaku. Navodno bude ju zamijenila Rosie Huntington-Whiteley - cura Jasona Stathama i Victoria's Secret model.:)

Iskreno... žao mi je, nije neka glumica, ali navikao sam na nju u Transformerima.
Mogla je odrapit još jedan film, usprkos tome da ona ne voli Baya, ni on nju.

McG 28.05.2010. 15:06

....

Fatal 28.05.2010. 15:25

Citiraj:

Autor Bjukenon (Post 1653964)
Meni je film sasvim ok,

Nisam nigdje napisao da mi film nije dobar. Radi se o tome sto sam od scorsese-a i di capria(sto u tandemu sto pojedinacno) navikao na bolje.
Citiraj:

što se tiče kraja, zbog toga mi je ok jer kraj možeš protumačiti na dva načina, bez obzira što vuče na jedan zaključak, još uvijek je moguć i drugi scenarij, nama se ostavlja na razmišljanje što je bilo...

Imho, rekao bi da film toliko vuce na "jedan zakljucak" da je neki drugi scenarij skoro pa nemoguc (naziva ga chuckom, ovaj odmahuje glavom upravitelju sto znaci da opet nije uspio prihvatit realnost, odnosno da ostaje na jos kojoj turi brainwasha :D

Citiraj:

Koji ti je to film A brilliant mind? Da nisi možda mislio na beautiful mind?
Da, na to sam mislio. Htio sam napisao briljantni beautiful mind pa se pretvorilo u brilliant mind :lol2:

bAKa-47 28.05.2010. 15:57

Citiraj:

Autor Fatal (Post 1654172)
Nisam nigdje napisao da mi film nije dobar. Radi se o tome sto sam od scorsese-a i di capria(sto u tandemu sto pojedinacno) navikao na bolje.

Imho, rekao bi da film toliko vuce na "jedan zakljucak" da je neki drugi scenarij skoro pa nemoguc (naziva ga chuckom, ovaj odmahuje glavom upravitelju sto znaci da opet nije uspio prihvatit realnost, odnosno da ostaje na jos kojoj turi brainwasha :D

mislim da se radi o necem drugom. DiCaprio je shvatio šta se ustvari dogodilo, dakle pravu realnost. Ali odlucio se ipak na lobotomiju jer nije mogao nastaviti zivjeti sa realnoscu(smrt žene i djece).Zato namjerno i naziva doktora Chuck kako bi ga lobotomirali.

BladeRunner 28.05.2010. 15:59

Citiraj:

Autor bAKa-47 (Post 1654212)

mislim da se radi o necem drugom. DiCaprio je shvatio šta se ustvari dogodilo, dakle pravu realnost. Ali odlucio se ipak na lobotomiju jer nije mogao nastaviti zivjeti sa realnoscu(smrt žene i djece).Zato namjerno i naziva doktora Chuck kako bi ga lobotomirali.

Upravo to.

Nije htio nastavit živjet kao čudovište, kao i što je i rekao.

bAKa-47 28.05.2010. 16:36

Citiraj:

Autor BladeRunner (Post 1654215)
Upravo to.

tako je...al navodno u knjigi nema tog djela. Odnosno drugaciji je završetak. Baš cu malo potražiti

hammer_of_thor 28.05.2010. 17:31

Citiraj:

Autor McG (Post 1654145)
Stižu novi i opakiji Decepticoni i novi Autoboti, a oni postojeći budu dobili nadogradnju.:)

Nadam se da čemo konačno vidjeti Soundwavea u nekoj večoj ulozi.

"Novi i opakiji" - možda ću morati proširiti svoju kolekciju opakih ( 1 , 2 ) TF-ova :)

I naučiti više transformirati MixMastera ( 3, 4, 5) bez pomoći youtuba :)

Fatal 28.05.2010. 19:32

Citiraj:

Autor BladeRunner (Post 1654215)
Upravo to.

:eek:pa nisam uopce skuzio tu recenicu kad sam gledo. sad sam vidio da postoji :D

Citiraj:

Autor bAKa-47 (Post 1654237)

tako je...al navodno u knjigi nema tog djela. Odnosno drugaciji je završetak. Baš cu malo potražiti

Istina. Ubacena je ona recenica koju nisam skuzio. Kaze:The book ends with Laeddis again assuming his alternate moniker and mind of Teddy Daniels and seemingly headed towards the unavoidable lobotomy. However, the film ends differently, with Laeddis asking his doctor (and fake US Marshall partner), “Would you rather live as a monster or die as a hero?” Doesn’t sound so ominous, but fans of the book will realize this raises questions on whether Laeddis regression is involuntary or intentional? I’d say at this point I’m leaning on the side of intentional. Tu je i ostatak:http://www.andyatthemovies.com/2010/...island-ending/

Bjukenon 28.05.2010. 19:40

Citiraj:

Autor Fatal (Post 1654172)

Niti sam ja rekao da ti misliš da je film loš, samo izrazih svoje mišljenje:D

Da, Beautiful mind je jedan od boljih filmova koje sam gledao...
No, ima jedan stariji film koji ste vjerojatno gledali, History of the World Part I, ima odličnog humora, sprda se sa svim i svačim, redatelj Mel Brooks, kralj :respekt:

Los Sam 28.05.2010. 21:08

Vezano uz Shutter Island

Upravo je ta recenica najvaznija: "Which would be worse, to live as a monster or to die as a good man?" za shvacanje filma i mislim da prilicno nedvosmisleno kazuje da ce ako napravi lobotomiju u trenutku smrti biti nesvjestan zla koje je ucinio, a ako je ne ucini morat ce zivjeti sam sa sobom do kraja zivota sto je ocigledno preveliki teret za njega. Dosta je ljudi preskocilo tu recenicu i na kraju ostalo bez pravog kraja.

Nevezano uz Shutter Island

Pogledao sam previse filmova i sada me nazalost niti jedan vise ne moze impresionirati. Ima tko neki kultni, zaboravljeni, podcijenjeni film za preporuciti?

Mad_Duke 28.05.2010. 22:10

Kaj se tiče shuttera

Točno to. Kraj je bio sve samo ne dvosmislen. Ono kaj meni totalno nije jasno je to da je on poludio zbog toga kaj je ubio ženu (koja mu je ubila djecu), a ne zbog gubitka djece. Ali ajde da je doživio totalni mentalni kolaps ima smisla. Ali to da se lik na kraju filma ide "ubit" jer ne želi živjeti sa pomisli da je ubio ženu (koja mu je ubila djecu). Onak. Koji q :D Trebam knjigu pročitati.

danc00 28.05.2010. 22:31

Pa kaj nije na kraju filma "shutter island" bilo ovak...

On je kao trebal izaći van jer je na kraju priznal da je ubil ženu 52' No kad su se vani ispred vrata razgovarali on i Chuck opet je bil(ili se pravil) onaj drugi i veli da treba otići sa otoka jer da se tu nekaj opsano događa. I onda Chuck pogleda prema glavnom psihijatru i kimne s glavom"NE, NIJE SE IZLJEČIL" I onda veli, "kaj bi bilo bolje, živjeti ko čudovište ili umrjeti ko dobar čovjek?" Kaj je po meni diliema, jer onda Chuchk skuži da je normalan al nemre više živeti s tim da je ubil ženu a žena njegovu djecu i svojevoljno ide da mu rasturiju lubanju u onaj svetijonik. Jer ga tada Chuck zove s nevjericom Teddi....
ja sam to tak skužil

Al film je čisto u redu, ko i onaj krvavi dijamat od lea.

Mr.Ex.President 29.05.2010. 01:15

Pogleda i ja Shutter Island

Ne znam, malo puno misterije za moj gušt, meni film isto ima smisla do jedno pola, a onda kreće vrtlog ludila koji mi se baš ne dopada, al ajde, sve u svemu dobar film.

s4vgR 29.05.2010. 09:57

mene je malo razočarao film.

Los Sam 29.05.2010. 11:45

Malo jos o shutteru...

Meni je na kraju najvise krivo sto je doktor ostao neopravdano zakinut za veliko postignuce na podrucju lijecenja psihickih bolesnika te sto ce masa ljudi ici direkt na lobotomiju, a nece ih se probati sa tom nekonvencionalnom metodom lijeciti. Naravno da se radi o istinitom slucaju... :D

^SuperUnknown^ 29.05.2010. 13:14

Malo o efektima u Shutter Islandu :)

http://www.fxguide.com/article609.html

Pogledao jucer, mučo dobar film. Bas po mom ukusu :)

Fatal 29.05.2010. 14:12

Citiraj:

Autor Bjukenon (Post 1654342)
No, ima jedan stariji film koji ste vjerojatno gledali, History of the World Part I, ima odličnog humora, sprda se sa svim i svačim, redatelj Mel Brooks, kralj :respekt:

Jeli to onaj film kad se Mojsije spusta sa 3 ploce x 5 zapovijedi pa kaze: Bog vam je dao ovih 15 (onda mu ispane jedna ploca)...10 zapovijedi :D?

Ako je, to sam gledao valjda sa 9, 10 godina i bilo mi je extra. Samo, malo me strah sad pogledat da ne pokvarim dojam, iako je ono gore jedino cega se sjecam iz filma :D

Citiraj:

Autor Los Sam (Post 1654404)
Nevezano uz Shutter Island

Pogledao sam previse filmova i sada me nazalost niti jedan vise ne moze impresionirati. Ima tko neki kultni, zaboravljeni, podcijenjeni film za preporuciti?

Ne znam kakav ti je Lynch? Mene je svaki njegov rad pozitivno iznenadio (dobro, dune mi je li-la, i s tim da eraserhead jos nisam gledo). Ako nisi pogledaj blue velvet, mullholland drive, elephant man, wild at heart, straight story, lost highway i nesto valjda najludje sto sam gledao, inland empire :D Tu je i, moja THE serija twin peaks.

Nevezano za lyncha, ako nisi svakako pogledaj Chinatown, Delivereance, The Sting...

Btw, upravo nabavio dokumentarac How weed won the west Sad cekam pravu priliku da ga pogledam :D

^SuperUnknown^ 29.05.2010. 14:23

Citiraj:

Autor Fatal (Post 1654759)
Ako je, to sam gledao valjda sa 9, 10 godina i bilo mi je extra. Samo, malo me strah sad pogledat da ne pokvarim dojam, iako je ono gore jedino cega se sjecam iz filma :D

Takodjer sam ga gledao ko balonja i nedavno sam ga pogledao opet i nije mi pokvarilo dojam, dapace :)

sncL 29.05.2010. 16:30

The Tournament (2009)
http://www.imdb.com/title/tt0471041/

The Book of Eli (2010)
http://www.imdb.com/title/tt1037705/

Good Luck Chuck (2007)
http://www.imdb.com/title/tt0452625/

Ovo filmove se isplati pogledati :)

Reedy 29.05.2010. 21:37

Zadnja 2 koja sam pogledao su:

Dear John (2010) - odličan, baš po mom ukusu, vrijedi pogledat apsolutno.

Kick Ass (2010) - malo dječja spika, al film je čisto dobar =)

Bjukenon 29.05.2010. 23:21

Citiraj:

To je taj film, ima par legendarnih scena, istina je da je drugačije kad ga gledaš stariji, ali svejedno je odličan!

Bjukenon 29.05.2010. 23:35

Usput, još tri meni odlična filma na istu foru, sa većinom istom glumačkom ekipom:
1.The princess bride
2. Spaceballs
3. Robin Hood: Men in tights

Tim redom ih i tretiram po kvaliteti...

Los Sam 29.05.2010. 23:43

Citiraj:

Ne znam kakav ti je Lynch? Mene je svaki njegov rad pozitivno iznenadio (dobro, dune mi je li-la, i s tim da eraserhead jos nisam gledo). Ako nisi pogledaj blue velvet, mullholland drive, elephant man, wild at heart, straight story, lost highway i nesto valjda najludje sto sam gledao, inland empire :D Tu je i, moja THE serija twin peaks.

Nevezano za lyncha, ako nisi svakako pogledaj Chinatown, Delivereance, The Sting...

Lynch mi je odlican, jedan od drazih redatelja, a pogledao sam sve osim Eraserheada jer nisam jos pronasao pravi momenat da ga pogledam posto uvijek nastojim za takve filmove pronaci pravu inspiraciju jer se bojim da mi se ne svidi, te Inland Empire jer mi ga prijatelj, klanatelj Lynchu, ne prestaje sa povecom dozom cinizma preporucavati, a tada znam da je bolje da bjezim :D

Ove ostale sam pogledao...svaka preporuka topa 250 je redudantna :D

Hvala na preporukama, barem si me jos jednom podsjetio da je krajnje vrijeme da se posvetim Eraserheadu, milom ili silom :fala:

Sa_Stilom 30.05.2010. 00:31

Prije nego ocjenim sljedeći film, moram reći da sam vrlo kritičan vezano za filmove, pošto sam ih pogledao mali milijon. U prosjeku pogledam ih 10 tjedno.

Također, za mene je odličan film onaj koji u sebi sadrži djelove stvarnog života bilo doslovno ili u nekom prenesenom značenju i koji u sebi sadrži puno poruka. Film koji čovjeka nadahne na bilo koji način, apsolutno bilo koji način (pa makar i najbanalniji da nekome npr pokloniš smiješak, pažnju, zagrljaj... da budeš bolji, svjesniji života, itd... itd itd itd bla bla....). Taj isti film treba dotaknuti duh, dušu i tijelo. Matrix i dalje smatram velikim remek djelom, velikim filmom, odličnim iako ga 95% ljudi neće doživjeti i shvatiti... (dvije riječi: braća Wachowski), ali onaj mali dio ljudi koji shvate što su Wachowski napravili i što se krije iza samog filma, razumjeti će me.

Pošto sam se sada dotaknu Matrixa, unaprijed želim reći da se nemojte ni truditi me pitati što točno mislim, o čemu govorim, jer Matrix nije film kojega nekome možeš objasniti (što se zaista krije iza Filma), to je jednostavno film koji ili znaš ili ne znaš. Tipa ili znaš da Bog postoji, ili ne znaš. (to mi je sad palo na pamet, kao usporedba koja mi se čini jednaka shvaćanju Matrixa).

Da ne duljim dalje, sljedeći film dobiva ocjenu 10/10, uz puno poruka, itd itd, volim kad tako dobar film ima još i začin: "based on true story". To volim zato što je takav film dostupniji masi, poruke su jasne te se ne kriju iza izmišljenih likova, radnji, simulacija, paravana, politike, itd itd itd... Nađite savršenu riječ koja to opisuje, trenutno je ne mogu naći :D

Znači, film je: Defiance (2008)

Zaista odličan film!

Još jednom, ocjena 10/10, preporuka!

Wozniak jR. 30.05.2010. 01:17

Upravo se vratio s Kick-ass-a i bilo je Kick-ass ;D
Definitivno nisam ovo ocekivao od filma, iznenadjen sam koliko je dobro ispao ;D ( osobno misljenje naravno, ovo moram naglasit jer su gore bile prijetnje i tako ;D )

danij3l 30.05.2010. 04:25

meni je shutter island ODLIČAN film. (takodjer se slazem sa svrshetkom "die as a good man")

nije samo zabava za 90 minuta kao vecina danasnjih filmova (da, roboti, željezni covjek i sl), nego bash pravi uzitak za pogledat. josh jedna cista 10ka za scorsesea.

pogledao sam i book of eli, cist ok (brzo prodje vrijeme)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:28.