PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=233427)

spajder 24.09.2015. 20:13

sletila neko nova nadogradnjica...
http://imgur.com/a/l6Psz

MeanBoss 24.09.2015. 21:06

2 privitaka
Na koju shemu mogu dobit ove statistike... Mislim nisam fb koristio bez upaljenog ekrana... A prikaziva da sam ga vise koristio nego screen...I mislim jedva 2 i po sata sota? Sony z3 je za ovo svemirski broj! :)

edit: sry s mobitela sam bacio slike..nisam ni vidio šta je ispalo! :( skidam ih...zna se o čemu se radi! :)

schetz 24.09.2015. 21:48

Jest da i meni z3 pegla ko blesav sot i ostalo, ali ovo je svejedno puno premalo za zmazung,nešto ti nije po pe esu..

imart 24.09.2015. 22:00

ako hoćeš da ti baterija traje, poisključivaj sve automatske sinkronizacije i makni taj facebook app jer je poznat žderač rama i baterije..

sinisa1989 24.09.2015. 22:02

Facebook i ostatak social appova + mobilni net, nije tu ništa čudno.

trouble 24.09.2015. 22:08

Nes nije u redu...taj face na Sony ne troši ništa baterije

MAGARAC 24.09.2015. 22:19

Ne trosi ni na G4 a koristim ga dosta al takve stvari se desavaju i obicno odu same od sebe ili sa updejtom.. Jucer se facebook dobio updejt kod mene btw..

sinisa1989 24.09.2015. 22:20

Ovo je Samsung. :D

Probaj ubiti cache od GP Services i vratiti ju na stock, pa pustiti neka se ponovno ažurira.

trouble 24.09.2015. 22:26

Zna nekad neki proces popizdit da, Al više iznimka nego pravilo
Face telegram messenger what's app Instagram twitter bleacher... 9h sota
Al ni tema za to...

MeanBoss 24.09.2015. 22:34

mislim .. ugasio sam 4G...samo 3g signal šibam..iako imam i 4g i dostupan mi je maximalno,al s tim sam dobio nekih 30-45 min sota više..danas od 8 do 14 obavio 4-5 poziva nista internet iako je bio upaljen,popodne od 14-22 80% baterije ode... :/

max šta sam od njega dobioa je 3 sata i 40 min sota..al to je na Wifi-u ... :/

najrađe bi ga zaminio za Z3,koliko god je moćan i dobar uređaj..toliko mi ide na živce ta baterija...

Mar 24.09.2015. 23:23

Uninstaliraj FB i koristi website :)
Iz ovoga što vidim ti nema browsera?

Meni na S6 Edge je cca 4h SoT sa 2-3h Chromea, par slika i videa (i backup istih znači upload parsto MB preko OneDrivea) i to na području sa lošim signalom, 2-3h GPS (Endomondo), 1h poziva, malo vibera i to...

Nego, da li tko zna šta se desilo sa UV senzorom? S Health mi više nama tu opciju... :stoopid:

trouble 25.09.2015. 06:46

Velim,nije face uzrok,imam ga i spičim 9h ko iz šale a on pojeo 1-2% baterije u tome svemu,više instagram troši :D neki proces popizdio,probaj isključit lokacijske servise za Fejs,tj da nema pristup GPSu...i meni je tako znao jednom poludit i pojest pol baterije. Napisao više iznimka jer je to znao i Bleacher Team Stram napravit(koji nema pristup GPSu) i Twitter koji ima....nema pravila.

QuidZz 25.09.2015. 16:41

Samsung Galaxy A5 se ne zeli spojit na wifi dok je Mac address filtering ukljucen. S4 radi bez problema. Ima netko ideju? :D

UnimatriX 25.09.2015. 17:57

Planiram kupit rabljeni Samsung jer mi treba upgrade sa HTC Explorera kojeg imam već 4-5 godina, dvoumim se između S3 i S4 (I9505), kolika je zaista razlika? Znam da bi bilo koji bio odličan upgrade nakon HTC-a, ali ne znam baš kolika je razlika između njih dva u day to day korištenju.

Vaši savjeti?

QuidZz 25.09.2015. 18:00

Citiraj:

Autor UnimatriX (Post 2831962)
Planiram kupit rabljeni Samsung jer mi treba upgrade sa HTC Explorera kojeg imam već 4-5 godina, dvoumim se između S3 i S4 (I9505), kolika je zaista razlika? Znam da bi bilo koji bio odličan upgrade nakon HTC-a, ali ne znam baš kolika je razlika između njih dva u day to day korištenju.

Vaši savjeti?

Uzmi S4. Razlika je velika.

Mario92 25.09.2015. 20:25

Evo mene na S6 Edge, Android nakon duuuugo vremena. Zadnji update, pogašene sve gluposti koje ne trebam, sad prebacujem mjuzu.

Hardverski izgleda predivno, ekran je super i kamera je za prste polizati. Ipak, kad sam otišao u Google Play i skužio trzuckanje kod učitavanja liste aplikacija skužio sam kako zapravo nisam puno propustio od Androida 4.4 :)

Nije spor, dapače mob je brutalno brz ali nije... najfludiniji koji sam koristio. Valjda profesionalna deformacija WP-a.

A ništa, za sad sam zadovoljan, jasno da ne može biti savršen ali je definitivno jedan od najboljih mobitela koji sam koristio i koji na kraju koristim.

trouble 25.09.2015. 20:34

Dobro bar imaš sad funkcionalni punokrvni smartphone i OS :D

Javi kakav si sa baterijom,pošto gledam nešto sa amoledom ubost...

Rista 25.09.2015. 21:13

To je ono sto mnogi ne shvacaju. Mobitel moze biti jako brz ali to ne znaci da je fluidan. Cesto se pise o nekim uredjajima koji nemaju "ni L od laga" a zapravo trzuckaju na sve strane.

schetz 25.09.2015. 21:32

Istina, npr, z3 otvara aplikacije brže od mako-a, ali je zato mako zahvaljujući radu ponajviše jednog xda luđaka rijetko kad trznuo. Jako jako rijetko. Na stocku vjerojatno više ali to je bilo grehota koristiti. :D
Edit : da ne kenjam off cijelo vrijeme; premda nisam neki samsung fan, baš taj ekran na s6 edge mi je nestvarno dobar. Saturirane boje ili ne, izgleda predobro.

Mario92 25.09.2015. 22:25

Citiraj:

Autor trouble (Post 2832044)
Dobro bar imaš sad funkcionalni punokrvni smartphone i OS :D

Javi kakav si sa baterijom,pošto gledam nešto sa amoledom ubost...

Pusti ti to, bar je radio lijepo na nekoliko puta slabijim uređajima :)

Baš me zanima kakva mi bude baterija, na netu nailazim na različita iskustva... mislim da bude OK pošto sam ugasio 4G, disejblao hrpu aplikacija koje ne trebam i generalno pogasio gimmicke koji dolaze uz Samsung...

EDIT:
Citiraj:

Cesto se pise o nekim uredjajima koji nemaju "ni L od laga" a zapravo trzuckaju na sve strane.
Lag != trzanje.

Rista 26.09.2015. 00:28

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2832081)
Lag != trzanje.

Nisam ni rekao da jest. Cak i kineski odroni znaju biti opisivani kao savrseno fluidni i bez laga a u stvarnosti je to daleko od jednog gejfona, ili nexusa ;) Sto se Samsunga tice, nikada nisam imao previse srece sa custom romovima po tom pitanju. Uvijek je ocisceni stock bio taj koji je zapravo najfluidniji.

trouble 26.09.2015. 00:34

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2832081)
Pusti ti to, bar je radio lijepo na nekoliko puta slabijim uređajima :)

Baš me zanima kakva mi bude baterija, na netu nailazim na različita iskustva... mislim da bude OK pošto sam ugasio 4G, disejblao hrpu aplikacija koje ne trebam i generalno pogasio gimmicke koji dolaze uz Samsung...

EDIT:

Puštam,radio je dok si scrollao u izbornicima,onda uđeš u neki app...opa resume pol minute...app trza...i sl. Imam i dalje poslovni WP...znam o čem pričam :)

No ostavimo te OSove za slabije uređaje i naše klince koji će uskoro u OŠ....jav ti meni kakva je baterija :D

Mario92 26.09.2015. 01:20

Prilično sam iznenađen koliko stvari mogu pobrisati i disejblati i kako zapravo mob radi fino... Ok, tek je prvi dan, treba vidjeti kako će se ponašati s vremenom ali lijepo vidjeti kako se bloatware može maknuti na PUNO lakši način nego prije. Naravno, govorim o načinu bez rootanja i flashanja custom ROM-ova.

MeanBoss 26.09.2015. 02:12

Ja bas na s6 i ne vidim nacin a za skinit bloatware.. Tipa onaj njihov security...onaj brojac koraka I ostale ludosti, a iskreno... One najviše i cucaju bateriju jer stalno rade u pozadini a nemozes ih disejblat... :/

catroot 26.09.2015. 12:01

Citiraj:

Autor schetz (Post 2828458)
Naručivao ove : http://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-So...item19fc98dc95

Generalno su sonyevi kablovi miljama bolji, mislim da je Brko spominjao da su bolji i HTC-ovi, ili LG, ubi me sad, ne mogu se sjetiti.

Uglavnom, i meni je taj od S3 koliko god pazio na kablove, otišao nakon cca godine dana, ako uzmeš npr ovaj gore, vidjet ćeš koja je to razlika u kvaliteti. Ne znam kakvi kablovi idu uz S4-S6 , ali za S3 je bio smješan.

Uzeo sam taj Sony kabl dobar je, a usput i htc kabl kupljen i on isto ok. Tnx

explorer 4 26.09.2015. 13:30

Citiraj:

Autor MeanBoss (Post 2832165)
Ja bas na s6 i ne vidim nacin a za skinit bloatware.. Tipa onaj njihov security...onaj brojac koraka I ostale ludosti, a iskreno... One najviše i cucaju bateriju jer stalno rade u pozadini a nemozes ih disejblat... :/

Kako ne možeš?
Postavke>aplikacije>sve>uđi u app>prisilno zaustavljanje>isključi

Mario92 26.09.2015. 21:11

Citiraj:

Autor trouble (Post 2832130)
jav ti meni kakva je baterija :D

Mobitel je došao sa kojih ~50% baterije koju sam spustio na ~30% pa sam preko wireless chargera napunio do 100%, danas u 11 sam ga skinuo s punjača.

Sad, 10h 3m 22s poslije baterija je na 23%. SoT je 3h 58m 4s.

Oko sat vremena slikanja/snimanja/gledanja snimljenog materijala, oko 2 sata browsanja i Youtube-a. Prčkanje po mobu (4-5 mjerenja otkucaja srca, Messenger oko 20 minuta, instalacija 2 aplikacije i oko 10 minuta slušanja mjuze.

20-ak minuta igranja Hill Climb Racing je sve kaj se gaminga tiče.

Cijelo vrijeme spojen na WiFi (iako su mobilni podaci uključeni te je stavljeno na 2G/3G pošto LTE nije podrđžan na tomatu), pogasio sve Samsungove gluposti od edge call-a, smart stay-a, stalnog skeniranja WiFi mreža, zvukova sučelja/tipkovnice/lock screena itd.

Izbrisane 2-3 Vipove aplikacije te su disejblane sljedeće:
  • Chrome
  • Drive
  • Dropbox
  • Galaxy Apps
  • Google App
  • Google Play Games
  • Google Play Movies & TV
  • Google Play Music
  • Google Play Newsstand
  • Google+
  • Hangouts
  • Maps
  • Memo
  • S Voice
  • Samsung Gear

Battery usage:
http://imgur.com/biJJcty

SoT:
http://imgur.com/e4selcv
(brigthness je automatski no slider je stavljen na 50%)

8 najvećih potrošača:
http://imgur.com/2LTeYgE

De5tr0yer 26.09.2015. 23:35

Citiraj:

Autor MeanBoss (Post 2831648)
mislim .. ugasio sam 4G...samo 3g signal šibam..iako imam i 4g i dostupan mi je maximalno,al s tim sam dobio nekih 30-45 min sota više...

Gasiti 4g i ostati na 3g nije pametna ideja. Većina novoizgrađene infrastrukture je 4g, a odabirom 3g si najvjerojatnije ni ne sluteći uzrokovao veću potrošnju baterije.

4g ne troši vise baterije. Više baterije troši onaj način rada kod kojeg je veza slabija. Tako da se može dogoditi da umjesto da hvataš 4g signal s bazne stanice udaljene 100m pokusavas dohvatiti 3g koji je udaljen tri puta više iza nekoliko zgrada.

Ostavi upaljen 4g, mobitel će sam mijenjati između njih, ovisno kako je optimalno.

Prezime 27.09.2015. 02:10

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2832497)
Gasiti 4g i ostati na 3g nije pametna ideja. Većina novoizgrađene infrastrukture je 4g, a odabirom 3g si najvjerojatnije ni ne sluteći uzrokovao veću potrošnju baterije.

4g ne troši vise baterije. Više baterije troši onaj način rada kod kojeg je veza slabija. Tako da se može dogoditi da umjesto da hvataš 4g signal s bazne stanice udaljene 100m pokusavas dohvatiti 3g koji je udaljen tri puta više iza nekoliko zgrada.

Jok, u tom slucaju lovi 3G sa bazne stanice udaljene 100m, jer sve bazne sa 4G imaju i 3G. Zasto bi lovio neku udaljenu slabu, kad mu je jaka pod nosom?

De5tr0yer 27.09.2015. 05:54

Jer je to tako, koliko god se opirao. Modulacija signala kod 4g i 3g se razlikuje. Ako je bazna namještena da se na 3g prebacuje samo kod veće opterećenosti, nećeš primati njen signal s uređajem koji je 3g only. Također se razlikuje dinamika handshakea s baznom stanicom.

Sve to ovisi o konfiguraciji baznih stanica i trenutnoj opterećenosti mreže. Sigurno si primijetio da se nekad dogodi da mobitel prebaci s "punog" signala odjednom na manje tih "crtica". Svime upravlja više ili manje pametna logika mreže.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:21.