![]() |
|
Automobili
Citiraj:
Naravno da imaju ali kao što je kolega odlično naveo iz priručnika ne možeš protiv fizike. Ako ćelava ljetna Sava izgubi grip na hladnoj i/ili mokroj podlozi badava kontrola stabilnosti kada guma ne može uhvatiti cestu.Vježbali smo to na poligonu. Još ako je ovjes loš… Dodatni problem kod zadnjeg pogona je što zadnj kotači uvijek guraju auto ravno za razliku od prednjeg pogona koji gura u smjeru prednjih kotača. Zato jače izbacuju zadnji kraj. Auti na zadnji pogon su jači auti (da mogu snagu bolje prenijeti na podlogu) pa je to još izraženije. |
Citiraj:
|
Pola ovih što izlete prvo, nemaju gume ili su čelave ili imaju 8g+, a drugo, niti ne uhvate apex ulaska/izlaska, nego ulete naglo i onda zacimaju u zavoj da prođu..
|
Ima svega, istina. Jedan genijalac u ulici je još na WinterContact TS870, a vani je 40 C zrak, a cesta je valjda 60 C.
Al ima i jako loših zavoja i cesta gdje bi mi sa 30 km/h ili manje sa novim premium gumama auto krenulo proklizavati. Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
Samo se treba voziti polako i problema biti neće.
Za malog pišu ima drugih lijekova, a ne samo brzina i bmw. Ups :) Otkad vozim bmw-a ljudi me pretječu kao manijaci. I dajem žmigavce. One dugačke, 30 metara prije križanja. Ljudi su van sebe od bijesa. btw prodajem pežoa, ako znate nekog da mu treba neprovjeren i uništen auto - javite se (šala, u odličnom je stanju). |
Ako želiš izazvati još veći bijes, drži razmak i puštaj pješake na zebri. Garantiram puno lijepih pozdrava, bilo u retrovizoru, bilo dok te zaobilaze. :D
|
Još ako ne parkiraš preko dva parkirna mjesta zaplijenit će ti auto
|
Citiraj:
|
Da uletim malo u kabrio temu posto vozim jednog. Bio sam izmedju Saab 9-3 Aero i Volvo C70 kojeg sam na kraju uzeo, pa evo par rijeci o svemu.
Soft top vs. hard top: - zvucna izolacija je na strani hard topa - opcenito sto se izolacije od elemenata tice, hard top je bolji (vozikao se u Saab 9-3 na jedan uzaren dan, i uz klimu i sve, odozgora te ispece medium rare - tezina je na strani soft topa, C70 prazan ima skoro 1600 kg, lol Ako se bude rabljeni uzimao, obvezno probnu voznju i nazicati da prodjes kroz auto praonu. Dok sam gledao C70, jedno 10 komada sam testirao i kad bi god predlozio da odemo u praonu krece "joj nemam sad vremena" "ma ne ne, krov nece curit, al ne zelim da mi lak izgrebe" i slicno... Sto se voznje bez krova tice, ako je vani iznad 27-28, uglavnom mi je podignut krov i klima upaljena, spustanje krova je u vruce ljetne dane samo ujutro ili predvecer uz zalazak sunca. Al ono, ako je vruce a bas zelim spustit krov, onda i dalje ostavim klimu da mi laganini puse prek ruku na volanu, tako se da izdrzat i na 30 C ako ne pici direktno sunce :D Iskreno, meni je uzimanje tog C70 bilo ispunjenje childhood dream-a, malo sam ga impulzivno uzeo i mislio sam da ce mi dosaditi nakon godinu dana pa cu ga prodat, al evo ga vec 4. godinu kod mene. 2022. sam potegnuo prek baltika (Poljska, Litva, Latvija) gore prek cijele Finske, presao u Svedsku i onda nazad prek Danske, Njemacke, Lihtenstajna i Austrije. 35 dana, 10k kilometara, vecinom seoske ceste i spusten krov i svejedno mi nije dosadilo vozit spustenim krovom :D Jucer sam stigao na Hvar, prosao onim tunelcicem do Zavale sa spustenim krovom... 10/10, would recommend :D Evo i dvije slikice: https://i.imgur.com/AIA1qdW.jpeg https://i.imgur.com/PKQaWMc.jpeg Warszawa 2022. na roatripu, i zadnja voznja sa mora doma prosle godine (nekad u 10. mjesecu ako se dobro sjecam). Sto se zime tice, garaziram ga samo iz razloga jer ga zelim do penzije vozit, al ono, ne vidim razlog zasto ga se ne bi moglo vozit kao najobicniji auto. A sto se spustanja krova na zimi tice, znalo je bit dana u 2. mjesecu, kad bi mi falilo vozikanje bez krova, pa ak je suh dan i 10+ stupnjeva, otisao bi sa njim do posla i nazad sa spustenim krovom. Na prednjim sjedalima ne puse uopce dok se vozi sa spustenim krovom tako da nije problem i ako je hladnije vani. Ako se jos cega sjetim, nadodam, a ako ima koji pitanja, slobodno. Od ostalih kabria sto sam vozio: Mercedes CLK iz 2000 i neke godine (soft top), Mini prva generacija kabrija (soft top), nova Mazda MX-5 ali ona sa tvrdim krovom, Saab 9-3 Aero i Golf 4 kabrio (oba soft top). Iz tog svega sam zakljucio da zelim hard top :D |
Citiraj:
Ti živiš moj san :D Jebeno |
|
@Gogzs
Potpisujem sve receno za hard/soft top i voznju s klimom. Ali taj C70 je stvarno klasa iznad miate. Gust je taj kabrio, sto jest jest. Kad sam vozio miatu i nakon 3 godine kad bih sjeo za volan bih podsvjesno nabacio neki glupav osmjeh koliki mi je bio gust. S tim da sam se vozio svaki dan do Radnicke, sto veca guzva i duzi put, duza voznja i veci gust.:D |
Citiraj:
Edit: jedne stvari koje sam se sjetio, reci ne crnim koznim sjedalima :D ako ga sparkas negdje na kratko sa spustenim krovo, a sunce je, doslovno ne mozes sjesti u auto koliko se zagriju. Dugo sam trazio i na kraju nasao ovaj sa tkaninom na sjedalima. Isto se ugriju ali se moze sjest na njih bez da se sprzis. |
@GogzS Hvala! Super review :)
|
Meni je Miata smiješan mali autek. Ljudi mi u njemu smiješno izgledaju kad se voze po gradu kao da se voze u igrački iz lunaparka :)
Auto se vjerojatno super vozi ali izgleda kao da bi lako podletio pod moderne povišene aute. Ja ga ne bi, hvala. |
Citiraj:
|
Automobili
Hard top je od plastike jeli tako? Meni ne dolaze u obzir jer zauzimaju puno prostora
Za CC krovove sam čuo da im pate brtve i lako stradaju ali to su možda bapske priče Jedan u prolazu sa soft topom https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8d746352bc.jpg |
Citiraj:
Meni ta Miata jednostavno izgleda smješno, još kad vidim dva lika malo duža unutra...:D "frendići" |
Citiraj:
Kupio frend miatu i idemo na test ride sljeme ovo ono lagana vožnja ništa divljanje. :D Na ilici stanemo pored nekog birca dva lika od 100+kg u cabriu i čuješ iz birtije...DOBAR DAN DJEVOJKE i smijanje cijele terase. :D Al ok nasmijali smo se i mi. :D Nemreš ne izgledati ko derpe ako si u cabriu s frendom. :lol2: |
Da, sto se toga tice, ja svoj od milja zovem gaybrio :D al uglavnom se sam vozim ili sa boljom polovicom (zenskog roda :D ) pa susjedi misle ako nista drugo, u najmanju ruku sam bi... :D
|
Citiraj:
|
To bi me možda mučilo sa 20 godina, a sa 4 banke u guzici me totalno zaboli tuki 🏳️*🌈
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
Imao sam 206cc . Krov zaštekao 1000 puta . Pod garancijom 20tak puta radjen. Užas od auta
Poslano sa mog |
I jako su nezahvalni kad ih se prodaje. Teško je naći kupca a kad nađeš nitko to ne želi puno platiti.
A ako se prevrneš na krov s cabriom ozljede su prestrašne. Šansa za to je astronomski mala ali ipak… |
Imao sam Z4 2.5SI, crni s kurvinski crvenom kožom iznutra...Nikad prežaljen. Auto je neudobno korito koje izbija bubrege, nepregledan potpuno s dignutim krovom, unaprijed sam se samo 2 puta parkirao i oba puta pogodio branikom zid jer nisam mogao ocijeniti koliko je hauba dugačka, jaja sam ispekao svaki put na sjedalu.
I svaki dan kad bih došao doma s autom nakon posla, prije spavanja bih otišao napraviti još jedan đir po Sljemenu ili samo malo oko kvarta. I nisam skidao osmjeh s lica. Provozao sam poslije i ponešto M-ova, i Elfera i svi su super, ali ta kombinacija kad si klinac od 25 godina i kupiš si nešto takvo je valjda na razini kao kad narkoman prvi put uzme heroin i pokušava svaki idući put doživjeti prvi šus. |
|
|
Dodje mi da zapalim kolumbo i popijem koreto :)
|
mene više ovaj đipić ispred zanima
|
Apropos ovih stereotipa o vozačima BMW-a, nedavno vozim iza jednog, MA tablice, petica bez oznaka ali po auspusima i gumama vidi se da je neka zvijer. Čovjek daje žmigavce čak i na mjestima gdje nitko (pa ni ja) u Makarskoj ne daje (izlazak iz kružnog, skretanje na rivu gdje ostaješ na cesti s prednošću prolaska), staje pješacima. Čak staje kako bi ljudi izašli s parkinga. Vozi po rivi 30kmh. Mislio sam da sanjam.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Treba ga popratiti oko blagdana Velike Gospe, taman stigne krunicu do tad objesiti. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ide u sv nedjelju, a tu je u samoboru. Onda znas kakvi idioti rade tu kod mene.
|
Ekipa, 225 45 17, Turanza 6 ili nešto drugo? T005 imam trenutno i najbitnije mi je kako se ponaša na kiši.
Planirao kupit set iduću sezonu jer sj DOT 16, al danas izlazim iz dvorišta preblizu i zapnem za metalni držač ograde, razrežem tako lijepo gumu po bočnici da je ispustila za 10 sekundi. Sent from my Pixel 7 using Tapatalk |
Tko će danas u Kerestinec da vidi Verne aka robotaxi? I AP će doći, daklem to je 'must be there' event.
|
Citiraj:
Skoro svi vozači BMWa koje znam su normalni vozači kao i svi drugi. Znao sam samo jednog koji je divljao po cesti u službenom BMWu. Taj je bio KAM u bivšem tekekomu. Usudio bi se reći da su većina BMW vozača normalni ljudi. Prevelik je postotak idiota iako su u manjini pa to stvara lošu sliku pogotovo jer takvi kupuju “benveja” za neodgovornu vožnju. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:30. |
|