PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Inovator 09.06.2024. 14:45

Gdje je sad najpovoljnije uzet gume? Trebam nesto u dimenziji 235/40/19, ljetne, naravno.

coconut 09.06.2024. 16:49

Samo da vas iinformiram da sam se igrao s daljinskim na Capturu. Otvaranje prozora daljinskim ne radi, ali zatvaranje radi - sve otvorene prozore mi je zatvorio odjednom.

GoGzS 09.06.2024. 17:31

Citiraj:

Autor coconut (Post 3746299)
Samo da vas iinformiram da sam se igrao s daljinskim na Capturu. Otvaranje prozora daljinskim ne radi, ali zatvaranje radi - sve otvorene prozore mi je zatvorio odjednom.

Zanimjlivo, kod mene je obrnuta situacija (safety reasons navodno)... otvorit sa daljinskim mogu al zatvorit ne, za to moram bit u autu.

xlr 09.06.2024. 18:46

Ne bi nikad rekao koliko tih sitnica s 15 godina starog pezoa sada pokusavam naci u tim novim autima - i to jos nije postala neka standardna oprema :)

Maglenke prednje (straznje su navodno sada zakonski obvezne), samozatamnjujuci unutarnji retrovizor, automatika oko podizanja prozora jednim klikom i mogucnost otvaranja/zatvaranja istih s daljinskim (ovo lako mogu imati svi koji imaju automatiku na sva 4 prozora), naslon za ruke straga, pomicni naslon za ruke sprijeda (nekima fali mogucnost pomaka, osim ako platis gt line opremu, khm Kia khm)... Pezo ima i ogromne pretince u vratima naspram svega sto sam dosad vidio, iz nekog razloga su pretinci postali nekako mali/plitki. Suzuki u vratima recimo ima samo mjesto za bocu...

bertone 09.06.2024. 19:04

Ja bih još i dodao da su neke sitnice prije radile bolje ili preciznije nego danas, npr. na Ibizi iz 2004. imam brisače sa senzorom kiše i ti sad 20 godina stari senzori bolje i preciznije detektiraju količinu vode na šajbi (kad će se uključiti, koliko česti i koliko brzo će raditi) nego na Kugi koje je stara par mjeseci.

Wolverine 09.06.2024. 19:17

Citiraj:

Autor Inovator (Post 3746266)
Gdje je sad najpovoljnije uzet gume? Trebam nesto u dimenziji 235/40/19, ljetne, naravno.

Ovisi o dimenziji, brandu itd.
Obično to budu Ugodne gume no nekad naletiš na neke akcije pa to budu Vulkal, Auto Hrvatska, Molydon pa čak ponekad i Mall.hr.

Recimo prvi set Nexenica sam uzeo preko Mall.hr za osjetno manje para nego igdje. Drugi set je pak bio jeftiniji preko Vulkala jer ih Mall više nije imao.

Uniroyalke sam starom uzeo najpovoljnije preko AH, prvi set Maxxisa preko Ugodne gume, drugi set preko Molydona. Bridgestone za Clio sam pak naletio na neku akciju na KupiGume.

U glavnom, baciš oko na tih par stranica.

Citiraj:

Autor bertone (Post 3746318)
Ja bih još i dodao da su neke sitnice prije radile bolje ili preciznije nego danas, npr. na Ibizi iz 2004. imam brisače sa senzorom kiše i ti sad 20 godina stari senzori bolje i preciznije detektiraju količinu vode na šajbi (kad će se uključiti, koliko česti i koliko brzo će raditi) nego na Kugi koje je stara par mjeseci.

Rekalibracija?
Meni su na E90 radili skroz retardirano i rekalibracija je to riješila.

X-Plosiv 09.06.2024. 23:46

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3746210)
Jesam, imao u dva navrata. Kad ne pripreme podlogu nego samo nakelje na onak zmazanu felgu :D

Budem sutra prošao tamo i rekao im da su mi popadali svi, da vidim kada će mi reći da dođem :lol2:

Renesis 10.06.2024. 08:30

Ima li netko preporuku za zastitu za sunce za sofer sajbu? stara se dezintegrirala, pa bi trebala nova... 130x70 cm iznutra

coconut 10.06.2024. 09:56

Baci oko po trgovačkim centrima jer toga sada ima k'o blata. Idealno bi bila da je dovoljno dugačka da je možeš staviti s vanjske strane i onda pričepiti vratima, ali tako velike su rijetke. Čak ne mora ni imati Alu foliju na sebi već je dovoljno da je svjetlije boje.

Master_Hrc 10.06.2024. 10:26

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3745542)
Ovo je sve! :D

Umro!

Svaka čast!

Neki dan rekli na poslu kod mene "Ova je više useless nego žmigavac na bemveju". :D

Ima jedna jos bolja. Koristan/korisna je kao semafori u GTA :D

Neznam da li je samo do mene, ali sto se tice ovih cijena jebote ono koji k. Superb za 50k, ZaoMi neki pro, 1.5k.....pa cijene skroz poludile....ono nema suva (ono sto su prije bili jeftini suvovi ala Tucson, Sportage, FukasKaj....) ispod 30k s tim da svaki paket opreme, cijena ide jos 2-3-4 soma gore. Dodjes na 40k bez jebemti. Pa ko Alisa u zemlji cudesa sam ilitiga Fata u metrou.....:D

Gledao sam malo i ovu kugu ajde cini mi se ok cijena s obzirom koliko je sve otislo gore i ono, iako mi je Ford da budem iskren skroz odbojan, ono motori 1.0. Da si izaberes auto po mjeri, od motora, klase, opreme pa trebas dati 50k ojra :D :D.

Uglavnom prosli mjesec sam bio u obilasku pa short report.
Isao sam do Toyote. Corolla cross, ma nema sanse da ima mjesta, meni je kratko jos kad stavim sjedalice, ima manje mjesta nego u mojoj mazdi 3 (2012g). Mjesta ima naravno u RAV4. Iznutra je toliko ruzan i neugledan da nisam cak ni htio testnu voznju napraviti. Zaboravih napomenuti 44k je cijena.
S obzirom da ne uzimam na lizing i na rate cijena mi je morala ici dole.

Sportage nisam ni gledao jer cijena starta od 38k. Jedino sam gledao fukasKaja i iako mi isto po cijeni ne odgovara (pocinje od 37k) imaju onu akciju da se u 3 rate moze platiti. Sto mi se cinilo zanimljivo. No, nakon 3 rate otplatio bih 44k, i stvarno ima malo mjesta. Ovaj koji sam gledao je onaj e verzija, koja ide na struju a baterije puni benzinac. Mjesta ima malo zbog baterija.

Uglavnom, nakraju sam narucio kola, napisem sav info, kad dodje, da ne ureknem :)

Hamm 10.06.2024. 17:47

Rav je predivan alo momak. :D Corolla cross je brutalno preskupa za ono kaj nudi. :)

Ne fakat RAV mi je čist lijepi samo da nije socijala bijeli ili tak neke bazične boje...ima ona neke midnight blue ili kako se već zove. Predivna. :)

medo 10.06.2024. 19:10

Citiraj:

Autor xlr (Post 3746315)
Ne bi nikad rekao koliko tih sitnica s 15 godina starog pezoa sada pokusavam naci u tim novim autima - i to jos nije postala neka standardna oprema :)

a da ne spominjem udobnost. Ono što smo tada uzimali zdravo za gotovo danas je skoro nemoguće naći. Auti su postali neudobno pretvrdi.

Umjesto kože na volanu je sada poliuretan koji nakon godinu-dvije počne pucati, atermičkih šajbi ima samo u gornjim klasama dok su Clio II i Pug 206 to prije imali za 100€ nadoplate…

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 3746204)
Je imao netko situaciju da mu otpadni balansi sa felgi?

To je standardni feature alu felgi. Na čeličnjačama se to ne događa.

bertone 10.06.2024. 20:28

Rav4 je ružan kao i svaki drugi auto koji ima kvadratne otvore kotača :D

Je, nekad je Lancia Delta HF Integrale imala gume 205/45r16 i to su bile dimenzije za sportski neudobni auto,... auti za ostale smrtnike su tada imali gume 145 ili 165/70r13 ili malo bolji 185/65r14 i bili su udobni,... danas ak nemaš felgu ko jumbo pizza i gumu xx/30 ili u najgorem slučaju 45r*nešto nisi IN, to što je auto neudoban nema veze :hitthewal:

Tumor 11.06.2024. 06:57

Citiraj:

Autor bertone (Post 3746552)
Je, nekad je Lancia Delta HF Integrale imala gume 205/45r16 i to su bile dimenzije za sportski neudobni auto,... auti za ostale smrtnike su tada imali gume 145 ili 165/70r13 ili malo bolji 185/65r14 i bili su udobni,... danas ak nemaš felgu ko jumbo pizza i gumu xx/30 ili u najgorem slučaju 45r*nešto nisi IN, to što je auto neudoban nema veze :hitthewal:

Sjecam se 90-ih, imao sam Fiat Tipo 2.0 16V, top model Tipa i imao je gume 195/50 R 15. I to su bili uhuhuuuu "veliki sportski kotaci" :D

I sjecam se guma, mislim da su bile Michelin Pilot SX ili tako nesto.
Najneudobnija guma koju sam ikada vozio, ali to je tada bila top guma :D

Mommistake 11.06.2024. 08:29

A eto, meni frendica kupila Scenic 1.7 dci, 2020. godište, 20" kotači gore, dimenzije kao kod tačaka, 195/55/20.

Čemu to, ne znam...

xlr 11.06.2024. 08:36

Bolje pegla neravnine, kao i 29" na bajku :)

medo 11.06.2024. 08:42

Citiraj:

Autor bertone (Post 3746552)
,... danas ak nemaš felgu ko jumbo pizza i gumu xx/30 ili u najgorem slučaju 45r*nešto nisi IN, to što je auto neudoban nema veze :hitthewal:

A i to što će zbog toga dijelovi ovjesa odlaziti svako malo to također nema veze :D

vga killer 11.06.2024. 08:42

Iznenadio bi se čovjek kolko 20" sa 245/35 i adaptivnim ovjesnom moze biti udobno.

Kad sam se naviko na to vec par god, čim sjednem u nekaj kaj ima balonke mi počne smetat i imam filing da se auto stalno lagano ljulja lijevo desno

Mommistake 11.06.2024. 09:10

Uh, ja vozim točno to, 245/35/20 i adaptivni ovjes i nakon 16" i 17" 50 i 55-ica, ovo je smeće neudobno. :D

Nedugo sam vozio RAV4 od staroga, kad sam se vratio na 20" sam mislio da su mi ležajevi otišli na mom autu. :)

Za ljuljanje se slažem, ali i to ne znači da je na 20" udobno.

bertone 11.06.2024. 10:12

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3746593)
A eto, meni frendica kupila Scenic 1.7 dci, 2020. godište, 20" kotači gore, dimenzije kao kod tačaka, 195/55/20.
Čemu to, ne znam...

Frend mi ima trenutno tog s jumbo pizzama, prije toga je imao Senica II koji je imao kotače 205/60r16 i prema njegovom iskustvu, stari mu je bio mekši i udobniji.

Citiraj:

Autor xlr (Post 3746595)
Bolje pegla neravnine, kao i 29" na bajku :)

Bolje pegla bubrežne kamence :D

vga killer 11.06.2024. 10:31

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3746600)
Uh, ja vozim točno to, 245/35/20 i adaptivni ovjes i nakon 16" i 17" 50 i 55-ica, ovo je smeće neudobno. :D

Nedugo sam vozio RAV4 od staroga, kad sam se vratio na 20" sam mislio da su mi ležajevi otišli na mom autu. :)

Za ljuljanje se slažem, ali i to ne znači da je na 20" udobno.

Sigurno ovisi o kojem je autu riječ, al Insignija u Comfort modu je stvarno udobna i na jako lošim cestama.
Naravno da je Francuz s balonkama jos udobniji, al se ne bi nikad mijenjao.

A pogotovo ak s nekog SUVa se vratiš na ovo...kad od staraca uzmem Kugu dobijem morsku bolest

Ivo_Strojnica 11.06.2024. 11:15

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3746409)
Ima jedna jos bolja. Koristan/korisna je kao semafori u GTA :D

Neznam da li je samo do mene, ali sto se tice ovih cijena jebote ono koji k. Superb za 50k, ZaoMi neki pro, 1.5k.....pa cijene skroz poludile....ono nema suva (ono sto su prije bili jeftini suvovi ala Tucson, Sportage, FukasKaj....) ispod 30k s tim da svaki paket opreme, cijena ide jos 2-3-4 soma gore. Dodjes na 40k bez jebemti. Pa ko Alisa u zemlji cudesa sam ilitiga Fata u metrou.....:D

Gledao sam malo i ovu kugu ajde cini mi se ok cijena s obzirom koliko je sve otislo gore i ono, iako mi je Ford da budem iskren skroz odbojan, ono motori 1.0. Da si izaberes auto po mjeri, od motora, klase, opreme pa trebas dati 50k ojra :D :D.

Uglavnom prosli mjesec sam bio u obilasku pa short report.
Isao sam do Toyote. Corolla cross, ma nema sanse da ima mjesta, meni je kratko jos kad stavim sjedalice, ima manje mjesta nego u mojoj mazdi 3 (2012g). Mjesta ima naravno u RAV4. Iznutra je toliko ruzan i neugledan da nisam cak ni htio testnu voznju napraviti. Zaboravih napomenuti 44k je cijena.
S obzirom da ne uzimam na lizing i na rate cijena mi je morala ici dole.

Sportage nisam ni gledao jer cijena starta od 38k. Jedino sam gledao fukasKaja i iako mi isto po cijeni ne odgovara (pocinje od 37k) imaju onu akciju da se u 3 rate moze platiti. Sto mi se cinilo zanimljivo. No, nakon 3 rate otplatio bih 44k, i stvarno ima malo mjesta. Ovaj koji sam gledao je onaj e verzija, koja ide na struju a baterije puni benzinac. Mjesta ima malo zbog baterija.

Uglavnom, nakraju sam narucio kola, napisem sav info, kad dodje, da ne ureknem :)

Šta si na kraju naručio? Uopće nisam skužija :D

Mommistake 11.06.2024. 11:25

Citiraj:

Autor vga killer (Post 3746618)
Sigurno ovisi o kojem je autu riječ, al Insignija u Comfort modu je stvarno udobna i na jako lošim cestama.
Naravno da je Francuz s balonkama jos udobniji, al se ne bi nikad mijenjao.

A pogotovo ak s nekog SUVa se vratiš na ovo...kad od staraca uzmem Kugu dobijem morsku bolest

A dobro, ne vozim se nikad u Comfort. :D
Samo Sport bajo moj... :D

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3746629)
Šta si na kraju naručio? Uopće nisam skužija :D

Nije rekao da ne jinxa :D

zkljaja 11.06.2024. 11:54

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3746409)
Zaboravih napomenuti 44k je cijena.

Za 44k doslovno možeš uzet odlično opremljenog Superba za familiju i sastrane CL55 AMG od 500ks za nedjeljom na misu. Kud je to otišlo u 3 materine...

Ivo_Strojnica 11.06.2024. 11:57

kažeš, skromno pred božju kuću :D

Guls 11.06.2024. 12:04

4000€ppmv za bmw-a
Kalkulatori su bili max na 2600€.

Bog te ne ubio.

Jel se ima smisla žaliti ili mogu odmah bubreg na njuškalo?

Mommistake 11.06.2024. 12:11

Nema smisla. :)

Vrijednost auta je visoka, dosta opreme, to tak bude s svetim trojstvom.

Frend je kupio c klasu isto godište kao moj, doslovno goli auto, veći porez platio nego ja, moj auto bio skuplji 4k EUR u startu.

zgmmax 11.06.2024. 13:05

Uf...
Fino su te odrali.

To je ono kaj smo pričali. bazni model i gore lupali da je sve dodatna oprema, a ne da je pola toga došlo u paketu i ode cijena u nebesa.

Si išao na procjenu ili je izračun bio preko tablica?

medo 11.06.2024. 13:33

Citiraj:

Autor vga killer (Post 3746598)
Iznenadio bi se čovjek kolko 20" sa 245/35 i adaptivnim ovjesnom moze biti udobno.

Kad sam se naviko na to vec par god, čim sjednem u nekaj kaj ima balonke mi počne smetat i imam filing da se auto stalno lagano ljulja lijevo desno

Prije bi rekao da se auto ljulja zbog ovjesa nego zbog guma točnije zbog amortizera. Stavi plinski inverted monotube na običan auto pa će se puno manje ljuljati, manje tonuti i manje propinjati ali će biti i tvrđi. Isprobano sa B6 Bilsteinom. Bolje je upijalo ležeće ali lošije one male poprečne pukotine na cesti.

Može ti biti udobno pogotovo na zraku ali neovješeni dijelovi i dalje trpe s niskim profilom samo to ne osjetiš. Za autoput OK ali nikako za naše gradove. Naleti sa /35 na krater u asfaltu pri 50-60km/h i ode svašta… ali bar si to manje osjetio u kabini :)

Wolverine 11.06.2024. 13:58

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3746644)
kažeš, skromno pred božju kuću :D

Jasno da je skromno, treba bit CL65 AMG :D

Guls 11.06.2024. 14:04

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3746649)
Frend je kupio c klasu isto godište kao moj, doslovno goli auto, veći porez platio nego ja, moj auto bio skuplji 4k EUR u startu.

Moj sused je kupio CLA 220cdi i platio 700€. 180ks auto. AMG oprema.
Ne znam ko tu koga. Nabijem ih tamo u poreznoj.

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3746661)
Uf...
Fino su te odrali.

To je ono kaj smo pričali. bazni model i gore lupali da je sve dodatna oprema, a ne da je pola toga došlo u paketu i ode cijena u nebesa.

Si išao na procjenu ili je izračun bio preko tablica?

Dostavio sam im dokumentaciju (kupoprodajni, COC od Tomića preko šasije, prometna). Odmah su mi poslali izračun. Rado bi se žalio jer smatram da je to previše... ali pitanje što ću dobiti s time. Možda se i žalba plaća :D

prileee 11.06.2024. 14:13

Bogati sta te oderalo. U 11/2023 unia Golf 7 1.4tsi 110kW dsg 2015., rline, lounge, ppmv 350, fond 100, homologacija 83. Znam da nije za usporedit, i da sam ja dobro prosa kako san moga, ali tebe je bas ispalilo.

Sent from my iPhone using Tapatalk

robimarko-bug 11.06.2024. 14:14

To je stalni problem, oni dobiju popis dodatne opreme i sve se dodaje na baznu cijenu, bez obzira što hrpa toga već zna biti u osnovnom paketu opreme koji je odabran i tako ti se cijena nabije.

Plus to što se naši paketi opreme i oni vani pod kojem je prodan ne poklapaju.

I onda još ako imaš dosta CO2 (A nekako sumnjam da X3 nema)

Možeš se žaliti, ali ništa od toga.

generic 11.06.2024. 14:24

Citiraj:

Autor Guls (Post 3746648)
4000€ppmv za bmw-a

Bog te ne ubio.

Pretpostavljam da je to razbijeno po stavkama (vrijednost i eko) kao i kod online kalkulatora.
Gdje je razlika?
Koliko CO2?

Usput, čini mi se da se čak više isplati kupiti 01/2021, nego 12/2020 po pitanju eko poreza.

Guls 11.06.2024. 14:24

Da, bazna cijena vani je 69.799,00€, a dodatna oprema je 10.699,00€. CO2 je 139g.
Pa ne znam baš da na dodatnu opremu lupe takav iznos..
Vrijednosna komponenta mi je 2565€ a ekološka 1602€.

edit: ok kužim ja, htio sam bmw-a, dobio sam bmw-a i sad mujo plati... ali nemrem verovati, sused plati 700 za cla amg a ja 4000 za x3 m paket. Nije baš fer.

Colop 11.06.2024. 14:39

Citiraj:

Autor Guls (Post 3746680)
Da, bazna cijena vani je 69.799,00€, a dodatna oprema je 10.699,00€. CO2 je 139g.
Pa ne znam baš da na dodatnu opremu lupe takav iznos..
Vrijednosna komponenta mi je 2565€ a ekološka 1602€.

edit: ok kužim ja, htio sam bmw-a, dobio sam bmw-a i sad mujo plati... ali nemrem verovati, sused plati 700 za cla amg a ja 4000 za x3 m paket. Nije baš fer.

Njegov auto je bio star par godina sa dosta km, a tvoj nije.
Meni je 2018 na F30, star godinu dana 13000 km, C02 116, vrijednost vozila 51 000 eura opalilo 22500 kn poreza, tako da nisi loše ni prošao.

RAUL 11.06.2024. 16:29

Citiraj:

Autor xlr (Post 3746035)
Danas vozio starog/jaceg Xceeda 1.5 AT, GT line. Drugog nisu imali za testnu, pa ajde. Auto ide lijepo, ne boba se previse, nizi je nego bi covjek rekao. Nemam iskustva s automaticima, mjenjac je sporiji i forsira voznju u 7. na 1500 okr. Osjeti se i onaj Kia karakteristicni "lag" kod startanja kada gas treba stisnuti 50+% da bi auto uopce krenuo s mjesta. Kad krene onda krene fino. Sasvim dobar auto, tih do 100-110, vozi se ko igracka. Automatik nije do sad bio moj djir, valjda bi se i na to naviknuo. Motor stvarno lijepo vuce i zao mi je ko psu sto sam popusio tu priliku.

Captura bi trebao provozati u ponedjeljak. Ne proizvode se vise, dolazi novi cjenik i facelift. Lageri su mrsavi, ali barem ima nesto techno opreme sa tce 140 KS MT ili AT. Dojam? Sjedala izgledaju super udobno (kombo tkanina i koza okolo). Ali ono sto me iznenadilo je mjesta u kabini. Definitivno najvise mjesta za noge kad netko sjedi iza mene. Pomicna zadnja klupa je top jednom kad zena ne bude sjedila iza s djetetom. Gepek je ok kad se skine podnica. Djeluje mi nekako kratak u duzinu, trebam provjeriti. Materijali su premium plastika hehe. Nije neka drama od filinga. Sad kad ste se svi posrali po S-crossu poceo sam i ja pipati aute. Rucica mjenjaca je bozemesacuvaj. Skoro pa bi dao 2 soma eura razlike za AT, samo da je ne diram. Sve u svemu, djeluje veci auto od Xceeda, mislim da je tu negdje kao i S-cross. Definitino ima malo vise mjesta za noge zbog "rupa" za koljena u prednjim sjedalima naspram S-crossa. Captur nema rucke za uhvatiti se, one na krovu iznad vrata. Nema ni u doplati. Ful cudno izgleda auto bez toga.

Nebilo mi mrsko, otisao pogledati i Kugu, ST-line. Ipak mi djeluje manji u kabini (i to nije zbog crnog neba). Manje mjesta za noge iza, manje mjesta za glavu iza. Sjedala izgledaju sportskije, bolje me uhvate. Ipak mi se ne svidja ona mekana gornja polica prtljaznica koja se automatski dize sa gepekom. Nema funkcije, ne mozes nis staviti na nju dok recimo kopas po gepeku. Svaka im cast za ono korito u gepeku, tamo se da svasta sloziti. Ne znam koliko je prakticno u praksi, valjda se nadje neka primjena. Kuga nije za mene, na lageru nema nista slicno opremi koju bi ja, i bojim se da mi nece odgovarati motor. Pored nekako manjeg prostora.

Idemo dalje! Zasad je S-cross i Captur tu negdje u djiru. Jebe me i to sto o Suzukiju malo pricaju o problemima (a dosta se prodaje). Za Captura sam vec svasta procitao, najcesce neki problemi oko ovjesa.

Ni na jednom nisam cackao infotainment, tu bi se mozda mogao razocarati...

Takodjer S-cross nema neke djidje koje sam se naviknuo ili sam mislio da su postale stsndard - automatsko dizanje/spustanje svih prozora jednim klikom na tipku na vratima, elektricno preklopivi retrovizori kod zakljucavanja. Zbog toga se ni prozori ne daju zatvoriti kod zakljucavanja auta. Kratka led svjetla su mu, kazu, prekratko odrezana i ima.automatsku nivelaciju pa se to ne da izkompenzirati (smeta na autoputu).

Captur vidim ima automatske prozore. Se daju prozori zatvoriti (ili cak otvoriti) preko kljuca? Kakva su mu svjetla? Vam fale maglenke ikad?

Nekako nisam siguran da si gledao Kugu, nego Pumu. Kuga je komad auta i veca je od Captura.

zvonac 11.06.2024. 16:30

Ljudi, jel se još može izbjeći plaćanje prijenosa kod kupnje rabljenog od privatne osobe ili je ta rupa u zakonu zakrpana?

njOob 11.06.2024. 17:24

Citiraj:

Autor Guls (Post 3746648)
4000€ppmv za bmw-a

Bog te ne ubio.

2021 uvezao X3 Xline sa dobrom opremom star 3 godine 140kw sam platio 39000kn tako da si prosao bolje nego ja.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

Juice 11.06.2024. 17:40

Citiraj:

Autor zvonac (Post 3746709)
Ljudi, jel se još može izbjeći plaćanje prijenosa kod kupnje rabljenog od privatne osobe ili je ta rupa u zakonu zakrpana?

To je upravna pristojba sada, ovisi o autu al košta par sto eura. Nema onih 5% više
Ovdje možeš izračunat: https://kompare.hr/troskovi-prijepisa-rabljenog-vozila/

Ili želiš i to izbjeć?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:02.