![]() |
|
Glupost me koštala 40€, ponovnog čekanja u redu za tehnički i nelagode samog tehničkog pregleda (baš ga neki znaju klat na eko testu) ali prošlo je sve u redu. Upisali su auspuh u prometnu. Baš me zanima šta će sljedeće godine otkrit. Akumulator je naravno prazan, jedva upalio za dovest se kući.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...478134ca4b.jpg Jedva čekam sredit ovaj prostor za pit stop :D Sent from my iPhone using Tapatalk |
Vidim, već si postavio klade na kojima će alfica stajat, jednom položena, najvjerojatnije zauvijek :D :p
|
Automobili
U bunker 260L od Clia II su stala Peg Perego kolica i košara a ta kolica nisu uopće bila mala (3u1). Putuje se s krovnom kutijom u koju stanu čuda (400L).
Prijašnji auto je imao 410L bunker. Nije bio puno dulji ali su bočna parkiranja bila teža kao i manevriranje u tijesnome. S druge strane bunker je bio daleko praktičniji. |
Citiraj:
Nego skroz neloše izgleda :) Lada Iskra. Ok vidi se da je jeftina ali zato i košta 10k eura, a ne ko neki kad svoje plastikanere prodaju po 20-25. Lada je živa! Nakon propalog braka s Renaultom, Rusi predstavili novu limuzinu Citiraj:
Kinderkaft 3u1 uzmu pola gekepeka skode kad se preklope + kosara to nikak ne stane. |
Citiraj:
Šalu na stranu, troje djece, kolica i stvari za tjedan dana smo utrpali u E81. A ta jedinica ima kriminalno mali prtljažni prostor. I s tim da sam na "dasku" od bunkera stavio samo laptop. Alergičan sam ako mi je zadnje staklo zatvoreno i da ne vidim iza. Klinke su planirale svašta uzeti, pa su negodovale dok su vraćale hrpetinu stvari u kuću :D |
Citiraj:
Radi nje su klade, srednji lijevi panj je živ i nevidljiv oku i senzorima. Mini nema kameru |
Citiraj:
p.s morao sam:lol2: |
1 privitaka
Citiraj:
:D:D |
Klasično "jebemti sve što nosim" dok se baca u gepek :D
|
Hahahahaha made my day :D
|
K'o na onim pitalicama u enigmatskim novinama - koliko bicikala/romobila vidite na slici? :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
I dalje čitam komentare ljudi koji su vozili Kie dok su bile nikakve (prije Ria). Ono sto me zanimalo vise je iskustvo u zadnje dvije godine sa istogodisnjim modelima. Niti sam ikad imao Kiu, niti sam mislio da cu je gledati. Vozio sam jednu (sportage u style opremi) iz rent a cara par dana i dopala mi se. Vozio sam i T-Roca jedno 4mj i to auto nikada ne bi kupio. Kada ste vec spomenuli djecu, nadam se da ce i to ubrzo kod mene, pa je to i fokus kupovine novog auta. Malo je hebeno uvlaciti i izvlaciti dijete iz Mecke C220 Coupea :D Otvoren sam za prijedloge i savjete kojim smijerom ici (ali ljudi koji imaju odobno to auto, a ne frendov frend, pa od njegove babe muz) Bertone je objasnio super zasto Kuga, ali jednostavno mi je taj auto odbojan (sto bi vjerojatno zaboravio 7 dana nakon kupnje) i mos ga hebat. |
|
Ova nova serija 1 od BMW meni dizajnerski izgleda očajno.
|
Citiraj:
Citiraj:
Auto je muškog roda, vidiš da si uspio na kraju :D |
Mi sa juga vozimo aute srednjeg roda. :p
|
Citiraj:
No de ti reci kak ide taj Škodilak? Jel to onaj koju je frend kompletno samostalno dodatno zvučno izolirao? |
Citiraj:
Meni ide ok, jedino me iritira taj lag kada stisneš gas makar bio i u sport modu, na tvom hvata bolje i brže. On je bio razmišljao da ide čipirati mjenjač što već kako se to zove...sa polugicama je OK. Ima snage i sve, ali mi je dosta mekan, čak i u sportskom. Sve u svemu, ne bih se žalio da mi je main, a za putovanja je dušu dao :D |
Danas vozio starog/jaceg Xceeda 1.5 AT, GT line. Drugog nisu imali za testnu, pa ajde. Auto ide lijepo, ne boba se previse, nizi je nego bi covjek rekao. Nemam iskustva s automaticima, mjenjac je sporiji i forsira voznju u 7. na 1500 okr. Osjeti se i onaj Kia karakteristicni "lag" kod startanja kada gas treba stisnuti 50+% da bi auto uopce krenuo s mjesta. Kad krene onda krene fino. Sasvim dobar auto, tih do 100-110, vozi se ko igracka. Automatik nije do sad bio moj djir, valjda bi se i na to naviknuo. Motor stvarno lijepo vuce i zao mi je ko psu sto sam popusio tu priliku.
Captura bi trebao provozati u ponedjeljak. Ne proizvode se vise, dolazi novi cjenik i facelift. Lageri su mrsavi, ali barem ima nesto techno opreme sa tce 140 KS MT ili AT. Dojam? Sjedala izgledaju super udobno (kombo tkanina i koza okolo). Ali ono sto me iznenadilo je mjesta u kabini. Definitivno najvise mjesta za noge kad netko sjedi iza mene. Pomicna zadnja klupa je top jednom kad zena ne bude sjedila iza s djetetom. Gepek je ok kad se skine podnica. Djeluje mi nekako kratak u duzinu, trebam provjeriti. Materijali su premium plastika hehe. Nije neka drama od filinga. Sad kad ste se svi posrali po S-crossu poceo sam i ja pipati aute. Rucica mjenjaca je bozemesacuvaj. Skoro pa bi dao 2 soma eura razlike za AT, samo da je ne diram. Sve u svemu, djeluje veci auto od Xceeda, mislim da je tu negdje kao i S-cross. Definitino ima malo vise mjesta za noge zbog "rupa" za koljena u prednjim sjedalima naspram S-crossa. Captur nema rucke za uhvatiti se, one na krovu iznad vrata. Nema ni u doplati. Ful cudno izgleda auto bez toga. Nebilo mi mrsko, otisao pogledati i Kugu, ST-line. Ipak mi djeluje manji u kabini (i to nije zbog crnog neba). Manje mjesta za noge iza, manje mjesta za glavu iza. Sjedala izgledaju sportskije, bolje me uhvate. Ipak mi se ne svidja ona mekana gornja polica prtljaznica koja se automatski dize sa gepekom. Nema funkcije, ne mozes nis staviti na nju dok recimo kopas po gepeku. Svaka im cast za ono korito u gepeku, tamo se da svasta sloziti. Ne znam koliko je prakticno u praksi, valjda se nadje neka primjena. Kuga nije za mene, na lageru nema nista slicno opremi koju bi ja, i bojim se da mi nece odgovarati motor. Pored nekako manjeg prostora. Idemo dalje! Zasad je S-cross i Captur tu negdje u djiru. Jebe me i to sto o Suzukiju malo pricaju o problemima (a dosta se prodaje). Za Captura sam vec svasta procitao, najcesce neki problemi oko ovjesa. Ni na jednom nisam cackao infotainment, tu bi se mozda mogao razocarati... Takodjer S-cross nema neke djidje koje sam se naviknuo ili sam mislio da su postale stsndard - automatsko dizanje/spustanje svih prozora jednim klikom na tipku na vratima, elektricno preklopivi retrovizori kod zakljucavanja. Zbog toga se ni prozori ne daju zatvoriti kod zakljucavanja auta. Kratka led svjetla su mu, kazu, prekratko odrezana i ima.automatsku nivelaciju pa se to ne da izkompenzirati (smeta na autoputu). Captur vidim ima automatske prozore. Se daju prozori zatvoriti (ili cak otvoriti) preko kljuca? Kakva su mu svjetla? Vam fale maglenke ikad? |
Citiraj:
|
Automobili
Citiraj:
Ja sam već zaboravio neke stvari pa me žena podsjetila :) Mi smo imali kolica, sportski dio, jaje sa isofix bazom i košaru. E sad, kolica i sporcki dio su išli u bunker bez problema i još bi stala dva ruksaka. Košara za bebe nikada nije išla s nama osim po kvartu. Nju smo kratko koristili za šetnje dok nije narastao veliki za sporcki dio. Citiraj:
Captur je povišeni Clio s lošijim interijerom. Kroz zavoje ide dosta lošije nego Clio. Ako želiš da ti bude unutra kao u Cliu platit ćeš puno više. Ne znam da li se nešto promijenilo po tom pitanju. Meni se nikako nije svidio. U osnovnoj opremi je jeftina kanta u odnosu na Clio koji jednako košta a bunker je čudan - plitak i visok. Ne znam koliko je to praktično. |
Košara za dijete smo i mi koristili kratko. Samo se nadam da nije nitko od vas jedan od onih retardiranih roditelja koji u tome voze dijete, jer pri blagom sudaru velika je šansa da će se i naručivati lijes za to isto dijete.
|
@xlr - šteta što ne uzimaš rabljeno, jer mislim da bi ti jako dobro odgovarao Renault Megane Grandtour IV (ovaj redizajnirani).
Frend je svoga prije 2god platio (tada 1g star, sa 16 000km na satu, 1,5dCi, manualni mjenjač, LED svjetla itd.) 19k € , inače novi je koštao 26k € . Mislim da će ti Captur biti malen auto :) A jesi gledao Renault Kadjar? |
Captur sam bio isprobavao kada sam gledao Captur / Kona / Ecosport i bogami kod Captura me plastika užasnula. Ne znam da li su nešto popravili, to je bilo 2018. mislim
|
Done deal, novi bmw fahrer na cestama, samo kaj ovaj daje žmigavce... ne znam kako ću se uklopiti u birano društvo.
I da, vožnja bmw-a je ipak neka nova dimenzija užitka. Pa makar bio i 2.0d. |
Citiraj:
|
@xlr
S-Cross mi je bio opcija prije kupnje Kuge zbog mogućnosti kupnje pogona na sve kotače,... ali išao sam na Kugu baš zbog više mjesta po širini i dužini na zadnjoj klupi,... uostalom dimenzije auta govore više od osobnog osjećaja + kaj sam poveo sa sobom svoja tri klinca, posjeo ih na zadnju klupu i osim što sam i sam vidio da imaju više mjesta u Kugi, pitao i njih gdje im je udobnije sjediti i sva trojica su rekli Ford. :) https://www.carsized.com/en/cars/com...kuga-2019-suv/ EDIT: Sad sam se sjetio da si u postu pričao o "koritu" u podu prtljažnika kod Forda, to si ti onda gledao Pumu, a ne Kugu ;) Captura mi ima kolega s posla i bacio sam oko i na njegov auto i opet ista stvar, a sad sam bacio i pogled na usporedbu dimenzija: https://www.carsized.com/en/cars/com...kuga-2019-suv/ Oba linka se doduše odnose na prethodnu generaciju ali osim izmjena na vanjštini i unutrašnjosti, dimenzije su više manje ostale iste. Osim što u oba imaš manje mjesta za putnike na stražnjoj klupi (možda kod Kuge zadnje sjedalo nije bilo pomaknuto unatrag po dužini i nagibu pa si dobio dojam da ima manje mjesta), mene kod oba auta odbija retardirani način kopčanja/korištenja pojasa za srednje sjedalo,.. hebo ih pojas kojeg moraš izvući iz krova i onda ako ga ne otkopčaš i vratiš kad putnik izađe, moraš ga gledati u retrovizoru :hitthewal: https://www.netcarshow.com/Suzuki-S-...022-800-96.jpg |
Citiraj:
Citiraj:
To je jednsotavno kompromis jer dobiješ jako puno auta za relativno "malo" novaca. Znam da je sve skupo ali konkurencija je skuplja kada ideš uspoređivati u klasi. Citiraj:
Citiraj:
Od 27:20 su rezultati |
Citiraj:
Sretno :D Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Danas je dan idiota na cesti počeo relativno rano.
Ujutro na Sarajevskoj matori kirkan u pazi sad Škodi Roomster, gazi je u pod i vozi slalom, skoro izletio iz onog zavoja kod maršalke i pogodio rinzol iako je presjekao kroz obje trake i onda skoro pobrao stupiće gore na mostu gdje se trake spajaju u jednu jer se htio uguzit u kolonu a netko mu nije dao da se prestroji. :suicide: I sad maloprije golobradi krkan u petici karavan po av Dubrovnik vozi slalom, uletio pred križanje sa SR Njemačke sa valjda 100tkom odradio slalom, izbjegao auto koji je čekao zeleno i sporo reagirao jer ga valjda nije vidio tako da je uletio u lijevu traku za skretanje lijevo i onda naglo ispravio da ne pogodi ogradu i uleti na tramvajsko stajalište. I onda šećer na kraju, dok je izvodio taj manevar liku pukne stražnja desna opruga i auto mu ostane onak visit u stranu. :D I onda je takav kilav uletio još i u kružni u Zapruđu. Fakat ima idiota na cesti koliko hoćeš. |
Citiraj:
Imam s-cross iz 2017, srednji paket opreme, 1.0 turbo,manualac sada sam na nekih 75000km i prosječna potrošnja mi je 7.5l U zadnjih godinu dana mi auto stoji preko tjedna na parkingu i samo se vikendom vozim na izlete. Svake godine imam redovne servise i to je to. Jednom promijenio prednje pakne samo i akumulator. Sad na zadnjem servisu su mi rekli da je otišla neka brtva na auspuhu kod katalizatora pa će to zamijeniti. To sam primjetio još prosle godine nekaj da je počelo rezonirat al me nije tolko smetalo. Unutrašnjost je plastična, taman da me boli k... ak ju djeca zaprljaju. Ja sam jako zadovoljan autom, 2017 za cijenu koju sam ga platio, 132kkn nije bilo boljega. |
Ah, poj'o forum post...
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Pitam jer vidim da si otprilike u istom "problemu" kao i moj stari ove zime. Također je nakon 14 godina odlučio kupiti još jedan auto, novi, i da mu to bude to od vozačkog staža. Krenuo je s nekom premisom 20k €, možda kakav godišnjak-dvogodišnjak, salonski primjerak ovo ono, na kraju je isparkirao potpuno novi Tiguan. Ali nije to poanta, već ti mogu samo reći moj "cup of tea" onoga što smo ove zime pogledali i probali: Hyundai Tucson i Kia Sportage - isto maslo ispod lima, vanjština moraš sam ocjeniti. Sportage je meni osobno samo manje ružan, odurna su mi oba dva. Previše sve digitalno i svemirski unutra. Vidim da je Sportage sada na nekoj akciji od oko 27.000€ pa na gore, svakako vrijedi pogledati. Ford Kuga - prekrižena jer se stari 196cm i 125kg i premalo mjesta za vozača ima Renault Austral - puno love za francuza, a i isključivo je benzin + struja, mi smo tražili čisti benzin Na kraju priče, smo otišli u Porsche Inter Auto pogledati Škodu Karoq i Seat Atecu, pa je stari naletio na istog prodavača koji mu je 2010 prodao Škodu Yeti, pa eto malo priče simo tamo i uzeo taman onaj Tiguan prošlu generaciju zadnji model Ali ovo sve pričam jer je moj favorit Seat Ateca. Kada smo ju gledali je bila 29.500€, ali unazad 2 tjedna je na akciji i cijena je 26.500€ https://konfigurator.seat.hr/cc-hr/h...?variant=Style uz pokoju nadoplatu ako ide, možda biš mogao ugurati i DSG ako ti je želja 6 godina garancije/150.000tkm ne nudi nitko, i uvjerljivo imaju najbolju postprodajnu i servisnu mrežu. Daleko da sam neki VAG fanboy, ali mislim da definitivno imaju trenutno najbolje ponude i cijene, a isto tako, za 5 godina samo ušetaš u salon, vratiš stari i nadoplatiš za novi ako bude prilika. |
Vidim da se spominje Scross u nekoliko tema a ja ga sad imam godinu dana (kupio novog), model izašao čini mi se 2022g. (1.4 turbak, mild hybrid). Dat ću prednosti i mane ali to je uvijek subjektivno pa nek bude na znanje.
Prednosti: - povoljna cijena za današnji pojam - 24500€ za srednju opremu (GL+) plus senzori za mrtvi kut - obzirom što sve nudi i na pouzdanost to je best buy u klasi - solidna oprema već u srednjoj ponudi, ima praktički sve samo se retrovizori ne sklapaju automatski već je na gumb. Koža na sicevima i panoramski krov te woofer idu u najboljoj opremi. - odličan motor - jako dobro vuče, auto nije težak, ima taj mali strujić koji mu pomaže za turborupe i ubrzanja. Sam se puni kod kočenja. - pouzdanost - tu ne treba puno trošiti riječi. Japanski benzinci su top. Nema tu nekih kvarova osim ako si baš pehist. Nisam čuo od mehaničara da auto ima neku boljku. - solidan dizajn za japanca - nije alfa ali prednji kraj prati trendove a zadnji je retro što mi je fora. Ja sam stavio mat crne felge na tamno sivu boju auta i to ga je još diglo. Orignalne alu felge su bezveze. - ima dosta prostora za te dimenzije pogotovo na zadnjoj klupi gdje i viši muškarac neće biti skučen. Frend od 190cm komotno stane iza. Nije ko u salonu ali je ok. - potrošnja - jako je štedljiv - na otvorenoj cesti smiješno troši, ima 6 brzina i to mu je taman. U gradu ga stišćem često jer tak volim pa ne ide preko 8.1l prosjek a gradska vožnja mi je 90% vožnje u godini. Neko ko se normalno vozi i samo po gradu bi prošao i sa nekih 7l ili malo više. Pričamo o benzincu. - volan je dosta precizan pogotovo u odnosu na prošli model a i udobnost je sasvim ok za klasu Mane (neke su uvjetno rečeno mane jer treba uzeti povoljnu cijenu u obzir): - plastika unutra nije top ali nije ni loša...onak japanska, stim da sam u mazdi 3 s osnovnom oprenom imao i goru. Ova je samo solidna ali nije ko u švabama. - mjenjač je klasično japanski....dakle opet nije kao kod švaba ali kad se navikneš ok je....ne zapinje nigdje..bar meni ne. - neki se žale na buku preko 130kmh ali meni je to prosječno, ja ionako od muzike baš i ne čujem neke šumove - infotainment je loš...update je riješio malo brzinu sučelja ali i dalje nije baš bajka. S tim da mi preko bluetooth donglea radi solidnije odn. ne prekida. Pioneer je zadužen za zvuk ali u tom autu je prosječan. Bolji zvuk imaju mazde 3 ili npr. novi Crossland kojeg vozim od firme. Pogotovo bas. Ak se još nečeg sjetim, napišem. |
sve mane koje si naveo postoje i na Vitari, ali su sporedne, odnosno zanemarive.
3 godine, 40k km, 3 servisa u ovlaštenom, ukupno 500e. ko to more platit? |
Citiraj:
|
Je imao netko situaciju da mu otpadni balansi sa felgi?
U 4 mjesecu išle nove gume, balansirano sve, jučer perem auto i vidim da na 3 gume nema balansih utega, otpali. Baš ću skočiti u ponedjeljak, smrdi mi na najeftinije ljepilo. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:10. |
|