PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android mobiteli - razni proizvođači - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=186981)

Mad_Duke 22.05.2013. 09:06

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2399476)
Mad duke, reci ti onda meni, zašto copilot na iphoneu leti glatko, ko i masu aplikacija koje na androidu laggaju? :)
Jer ljudi ne znaju programirati? Jer nisu upoznati sa OS-om? :D

Programiram i ja aplikacije za mobilne uređaje, pa vidi čuda, na IOS-u mi idu gladje nego na Androidu. Ali jebiga, nemam pojma kako se to radi xD

Zbog istog razloga zašto masa aplikacija na iOS-u laga naspram Androida i sporija je.

Ako ti imaš problema na droidu, ugledaj se na hrpetinu appova koji glatko rade. Očito nešto krivo radiš.

Ivo_Strojnica 22.05.2013. 09:24

Navedi mi par, čisto da znam kome se obratiti.

EDIT: Čisto ako ti treba,mogu ti navesti popriličan broj aplikacija za obrnuti slučaj. A zna i podosta ekipe na forumu.

Mad_Duke 22.05.2013. 09:32

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2399486)
Navedi mi par, čisto da znam kome se obratiti.

Trenutačno nema appa osim Copilota koji mi lagga i to samo na map viewu dok free pomičem kartu. Tako da velika većina. Činjenica je da ista količina relevantnih appova radi dobro i na jednoj i drugoj platformi. Te da se isti appovi ruše otprilike isto (na androidu koliko god bio fragmentiran se ruše statistički manje".

Ivo_Strojnica 22.05.2013. 10:11

Vidim da nisi shvatija moje pitanje:
Navedi mi aplikacije koje štekaju na IOS-u, a rade fluidno na androidu, jer smo zajednički došli do zaključka da je stvar u lošem programiranju.

Ivo_Strojnica 24.05.2013. 11:17

LG Optimus 4X je jučer domaćin Cyanogenmoda 10.1 (moj,naravno).
Radi fino, nema ogromnog battery draina u airplane modu, baseband wakelock je smanjen na minimum.
Mislim da je to sve šta se može poduzeti po pitanju "jako štedljive" Tegre 3.

blava 24.05.2013. 14:47

Daj mi samo reci koliki ti je screen on i pri kojim postavkama svjetline i korištenja (3G/WiFi,surfanje,video playback itd.)

A kako ako ostavis preko noći ukljucen mob bez airplane moda ?

JuiceBox 24.05.2013. 14:57

Citiraj:

Autor gin.tonic (Post 2399253)
Kolega Xulos je u Jolla temi rekao da Nexus 4 lag-a, kak je to moguće kad je većina ljudi zadovoljna s mobom i rekli su da nema lag :stoopid:

Pitam jer sam ga ja mislio kupiti...

Uhvatio si se za slamku. Nexus 4 ima drugih problema iako je znao i on tu tamo pokleknuti, i neznam gdje si vidio da svi kaz da je odlican mob, ljudi doslovno pisu eseje po googlu i googlu direktno da isprave bug s notifikacijama jer jebes mobitel kojem ne zvone notifikacije a google se pravi lud;) .I price kolege mad_djuk da svaki dual core leti su price za malu djecu. Advance S stock rom zadnji sluzbeni JB je tesko smece, od 768 rama imas 640 dostupno s tim da ti se 500 mb napuni jako brzo i mob pocinje legati, imas dvije solucije, restart uredaja ili ubijanje svih appova u taskmanageru sto rezultira vecom potrosnjom baterije Nexus je odlican mobitel, miljama bolji od S3 ,ali ce te norifikacije izmasakrirati u pojam. A i po meni dat 3+ k kuna za mob da bi na njega stavljao custom rom jer sa stockom ne radi kako treba je otprilike kao da ti neko proda auto kojem rade samo 2 klipa jer oni neznaju osposobit ostala 2 nego ti to moras raditi :chears:

fanATIk 24.05.2013. 15:01

O4X ko da jede struju prek noći. Ajd, možda je i do mene, meni je uvijek sve popaljeno, i wifi, i mobilni net, i 3g itd. No to isto je uvijek bilo upaljeno i na huawei 8650 pa je neš sitno skinuo od baterije do jutra.
Nego Ivo, da nabaciš neki tutorial za root, stavljanje romova i sl.

JuiceBox 24.05.2013. 15:03

To ti je klasicna boljka o4x i onex-a . Mobitel neide u klasicni deep sleep nego zdere bateriju zbog buga al to ce ti kolega ivo objasnit :)

mbusic 24.05.2013. 15:20

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2401065)
O4X ko da jede struju prek noći. Ajd, možda je i do mene, meni je uvijek sve popaljeno, i wifi, i mobilni net, i 3g itd. No to isto je uvijek bilo upaljeno i na huawei 8650 pa je neš sitno skinuo od baterije do jutra.

Probaj instalirati Watchdog pa vidi što ti se pali preko noći. Imao sam slučaj da mi se palila aplikacija za Video (za gledanje videa na s3) iz čistog mira i trošila bateriju ko blesava...

blava 24.05.2013. 15:26

nema veze nikakav app,kod mene je sve hibernirano preko noci preko Greenify,maknut sav LG bloatware,iskljucen wifi,ukljucen je Airplane mod i opet pojede 11 % baterije
problem je u nekom xxm_wakelock_baseband tako nesto,Tegra3 uredaji imaju problema s time i valjda ce izaci ocekivani patch na ljeto

Ivo_Strojnica 24.05.2013. 15:35

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2401065)

O4X jede uvik struju, a to je zato jer je loše implementirana low power jezgra.
I zbog toga uređaj ne ide u deep sleep (iako piše da je u deep sleepu), nego ispucava baseband wake lock. Kod nekih tipova tegre je to žešće, a kod nekih blaže. Imaš nekoliko tipova tegre 3, točnije 4.
Naravno, revizija 0 je najgora, a ja imam reviziju 0. :fuming:

ROM na kojem mi najmanje luduje baseband wakelock je ovaj:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2253129

Još uvijek ga testiram, no zasada sve na njemu radi i baterija mi je u standbyu odlična naspram stocka.

Šta se tiče tutorijala, mogu ti nabrzinu napisati:

1. Budi siguran da si na v20a romu
2. otključaj bootloader
3. instaliraj cwm
4. bootaj u stock rom
5. instaliraj ROM manager i updateaj CWM na 6.0.3.1 minimalno
6. instaliraj custom ROM po želji.

Najbolji alat za sve gore obaviti je ovaj.

Uglavnom, kao i kod LG Optimus 2X, NVIDIA je napravila sranje sa tegrom i otpilili su odgovornost.

Juice 24.05.2013. 18:05

Oppo otvara webshop za Europu tako da ćete moći nabaviti mobove.
Cijena za Oppo 5 će biti 399 eura
Od 27.5 kreće
I sve će slati iz Europe, tako da nema dodatnih carina, troškova i sličnog kad uđemo u EU, a do tada skombinirate sa Slovenijom nešto.
http://www.gsmarena.com/oppo_will_la...-news-6089.php

Brko 24.05.2013. 18:50

Citiraj:

Autor Juice (Post 2401164)
Oppo otvara webshop za Europu tako da ćete moći nabaviti mobove.
Cijena za Oppo 5 će biti 399 eura
Od 27.5 kreće
I sve će slati iz Europe, tako da nema dodatnih carina, troškova i sličnog kad uđemo u EU, a do tada skombinirate sa Slovenijom nešto.
http://www.gsmarena.com/oppo_will_la...-news-6089.php

Ovaj mob je 80% Xperije Z. Bit će dobro ako ga telekomi u nas uključe u svoje ponude i da bude malo jeftiniji od ostalih konkurenata. 400 EUR (3000 kn) nije loša cijena, ali toliko idu i Xperije Z po oglasnicima nove zapakirane.
U svakom slučaju, želim dobrodošlicu još jednom brandu u EU, nadam se da će malo jače igrače udrmati.

zvonac 24.05.2013. 19:26

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2401092)
O4X jede uvik struju, a to je zato jer je loše implementirana low power jezgra.
I zbog toga uređaj ne ide u deep sleep (iako piše da je u deep sleepu), nego ispucava baseband wake lock. Kod nekih tipova tegre je to žešće, a kod nekih blaže. Imaš nekoliko tipova tegre 3, točnije 4.
Naravno, revizija 0 je najgora, a ja imam reviziju 0. :fuming:

ROM na kojem mi najmanje luduje baseband wakelock je ovaj:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2253129

Još uvijek ga testiram, no zasada sve na njemu radi i baterija mi je u standbyu odlična naspram stocka.

Šta se tiče tutorijala, mogu ti nabrzinu napisati:

1. Budi siguran da si na v20a romu
2. otključaj bootloader
3. instaliraj cwm
4. bootaj u stock rom
5. instaliraj ROM manager i updateaj CWM na 6.0.3.1 minimalno
6. instaliraj custom ROM po želji.

Najbolji alat za sve gore obaviti je ovaj.

Uglavnom, kao i kod LG Optimus 2X, NVIDIA je napravila sranje sa tegrom i otpilili su odgovornost.

Kak si zadovoljan s tim ROMom?

Pošto sam isprobal par kernela na stock ROMu, al nisam videl pomaka u vidu, manje potrošnje baterije..

Ivo_Strojnica 24.05.2013. 21:07

Tek ga koristim drugi dan, no kažem ti, nema onog draina u standby-u, a u normalnom radu troši podjednako baterije kao i na stock ROM-u.

zvonac 24.05.2013. 21:31

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2401250)
Tek ga koristim drugi dan, no kažem ti, nema onog draina u standby-u, a u normalnom radu troši podjednako baterije kao i na stock ROM-u.

Instaliral sam ga maloprije, i pojelo mi 10-tak% u pol sata, al čačkal sam po romu, tj uštimaval ga, pa bumo vidli jel baterija kaj bolja..
Kaj koristiš njegov kernel, il neki custom?

Kak se vidi ta revizija moba, il sam nekaj propustil?

dinos3 24.05.2013. 21:45

Citiraj:

Autor zvonac (Post 2401263)
Instaliral sam ga maloprije, i pojelo mi 10-tak% u pol sata, al čačkal sam po romu, tj uštimaval ga, pa bumo vidli jel baterija kaj bolja..

Preko ove app ako se ne varam https://play.google.com/store/apps/d...oid.emmc_check

Ivo_Strojnica 25.05.2013. 00:23

Citiraj:

Autor zvonac (Post 2401263)

Koristim njegov kernel, za pocetak, pa cu kasnije vjerojatno isprobati eternityproject kernel.
Ma nasa sam neku naredbu koju ispucas pa ti ispise reviziju cipa, no ona se mora ispucati odma na pocetku, cim se mob zboota, jer kasnije taj podatak bude pregazen iz log datoteke.
Ma to nije uopce bitan podatak, ali eto, kad je vec tu, zasto se ne opterecivati? :D

coconut 25.05.2013. 08:33

Android 4.3 ma N4
http://www.androidpolice.com/2013/05...d-mobile-expo/

Jedna dobra vijest. Oppo otvara Europsku podružnicu za 2 dana tj. 27.5. Find 5 košta 400 EUR
http://europe.oppostyle.com/

Thoroughbred B 25.05.2013. 10:03

Može neka preporuka tableta do 2000kn? :)

Juice 25.05.2013. 10:20

Citiraj:

Autor Thoroughbred B (Post 2401418)
Može neka preporuka tableta do 2000kn? :)

Kriva tema
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=2395240

Inace, Nexus 7 je najbolji za to mislim

syss 25.05.2013. 11:54

mislio sam kupit ovih dana mobitel i taman došao jb za xperiu p... još jedna potvrda da je sony android po meni i dalje najbolje od svih tih brendanih modela.

teme predivne, radi sve puno fluidnije tako da će sony ostati i dalje u kući, a kasnije možda onaj zr ili koji već kada dođe u hrv... ovaj njuškalo.

go slony!

listerstorm 25.05.2013. 14:49

Znači ništa od hatecea jedinice :D

syss 25.05.2013. 16:57

nikako... čekam ili slonija nekog ili ću krepat čekajući :D

Mario92 25.05.2013. 17:14

Xperia S je moj prvi i zadnji Sonyjev model i to samo radi njihovog jadnog supporta.
Dizajnerski je predivan, 4.3" HD ekran mi je taman (osim jako lošeg kuta gledanja) i hardverski je dovoljan da vrti sve što je danas na Google Playu. Naravno, ako imam custom Jelly Bean ROM.

Službeni JB je prvo trebao biti od kraja ožujka... trenutno je vijest da će JB biti izdan krajem svibnja. Međutim, od lokalnih podružnica (konkretno Sony Mobile Brazil) javljaju da će tek u lipnju izaći JB za XS.

Znači, Sonyjev 2012 flagship još uvijek nije dobio 4.1.2 dok evo već polako cure informacije o Android 4.3. Sramota.

Mislim, ne utječe to toliko na mene je me nije nit briga (jer meni je pravo iskustvo Androida = custom ROM pa zato uživam u SlimBeanu) koliko me ljuti Sonyjeva neorganiziranost. Twitter profil, Facebook profil, službeni blog, customer support i live chat - svaki odjel govori druge informacije. Neki kažu da je update već vani, neki nit ne znaju kaj je JB :D

Katastrofa. Prvom prilikom vraćam se Samsungu. S njima bar nikad problema + updejtaju svoje prošlogodišnje flagshipove ali i mid range uređaje (Galaxy Mini 2 će dobiti JB dok Xperia U dobiva k.... :( )

BTW, postoje leakovi službenog JB ali opet, to nije to. Danas je baš leakala final verzija JB-a ali opet - treba imat otključan bootloader čime se gubi garancija.

Juice 25.05.2013. 17:18

2012. flagship je bio Xperia T.

Ne kužim, i to je jedini razlog zašto ćeš se vratit drugom proizvođaču? Koristiš custom romove, i umjesto da razlog bude jer mob nije dobar tebi je razlog jer odgađaju updejte.

Mario92 25.05.2013. 17:35

OK, early 2012 flagship, mea culpa.

Pa zapravo da, to je jedini razlog :)
Mobitel je meni dobar, štoviše odličan, bolji nego da sam primjerice uzeo Galaxy S2, gledajući moje potrebe i ono što je meni bitno (high res ekran, kamera, ergonomija). Softverski sam razočaran sa službenim ROM-ovima kao i Sonyjevim supportom. Sonyjev Android mi je osobno jedan od najljepših i najpotpunijih no što mi to vrijedi ako je bugovit, usporen i ako troši bateriju nenormalno?

rodriguez 25.05.2013. 17:53

Citiraj:

Autor syss (Post 2401711)
nikako... čekam ili slonija nekog ili ću krepat čekajući :D

Kako možeš bit zadovoljan sa katastrofa ekranom? Imam doma Sony Xperia S pa znam o čemu pričam. Osobno koristim Nexus S i nakon njega ekran mora biti AMOLED ili IPS.

iNoob 25.05.2013. 17:57

Imam Samsung Galaxy Mini 2. Htio bi staviti koju igru pa mi preporučite nešto dobro. Jedino imam Plants vs Zombies i nju sam već nekoliko puta prešao pa mi je dosadila.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:38.