PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Mommistake 06.05.2024. 12:30

Citiraj:

Autor medo (Post 3741299)
Iza mi je bio prostraniji Kodiaq nego Q8. Ja sam 187cm. Q8 mi je ono….. nije da nema mjesta nego se osjećam malo zbuksano unutra.

Točno tako. ;)

Puno više ostavlja dojam ogromnog auta, nego što ustvari je.

Colop 06.05.2024. 12:53

Citiraj:

Autor Tumor (Post 3741293)
Opcija o kojoj razmisljam je ona ekipa koja uvozi aute po narudzbi, vidim pisu da garantiraju ispravnost, da nadju auto koji zelis, prekontroliraju ga uzduz i poprijeko i prije kupovine posalje sve moguce slike i podatke da ti odlucis da li te taj primjerak zanima.
Ima li netko iskustava sa takvima?
Ima li netko nekog od njih za preporuciti?
Koliko takva usluga otprilike kosta?

Ja sam koristio usluge jedno takvog čovjeka.
Čovjek je uredno iskontaktirao 5-6 auto salona gdje su bili auti koji su me zanimali, svi su bili BMW Premium Selection.
Sve je dogovorio sa autokućom, ja sam došao pogledati auto prije kupovine, otvorio sve, vidio da je u tip top stanju, i poslao novce preko računa.
Dapače, kako je auto bio na ljetnim gumama, a bila je zima, dogovorio mi je bio kod vulkanizera izmjenu felgi i stavljanje novih auto guma, ja sam samo došao i rekao ich bin herr Colop, i popio kavicu dok su momci promjenili gume.

Mislim da mi je to naplatio 400-500 eura.
ja sam ga našao na onom popularnom topicu na forum.hr-u o u vozu auta..

zgmmax 06.05.2024. 14:13

Na forum haer su njih 2 kaj se bave time. Jedan je u Hrvatskoj i ima firmi, a drugi je u Njemačkoj

DoxyTheCroat 06.05.2024. 17:08

To sam shvatio odavno, da što je auto veći, mjesta iza je manje.

Prvi veći šok je bio prije 6 godina dok je 3008 izašao, i tadašnja linija Sportage.

Odozada mjesta manje nego u Astri ( i ne samo za noge/glavu, već ako želiš montirati 3 sjedalice/boostera, nemožeš zatvoriti vrata auta ako ih uspiješ pokvačiti i zavezati). Katastrofa. A te aute gledaju kao "obitelji".
I onda od štaglja koji kupiš, još moraš lijes montirati na krov da bi spakirao stvari, jer je i bunker sramotan za toliki auto (i po mjeri, i vizualno izvana dok ga gledaš).

Glavni razloga zašto sam kupio čudo sa 7 siceva, je to što svi iz te klase imaju široku kabinu, i na zadnje sjedalo stane što ti srce poželi, a da ne pričam o prtljažniku kada nije 6. i 7. sjedalo uspravno...a tek kad spustiš i zadnju klupu...milina
Sa 7 sjedala 170 litara, sa 5 sjedala 640 litara, a kad se sva spuste osim prednjih naravno, 2200 litara.

S tim da ima hrpa kuka i kukica za osiguranje utovarene robe, dosta pretinaca u interijeru, pregršt nepotrebne opreme, mjesta za noge i glavu za sve putnike, dobra ventilacije i osvjetljenje i za ekipu iza koja sjedi .. jednostavno ne vidim osim "društvenog prestiža" ni jednu prednost auta klase Q7+, u koji jedva strpam ženu i pesa, kamoli familiju i priljepke.

Mommistake 06.05.2024. 17:54

Kodiaq i Superb baš prkose tom trendu.

lowrider 06.05.2024. 19:15

Imam radnu Škodu Octaviu 2002.Tada je već u tom autu mjesta ko u priči, prtljažnik mali bazen

coconut 06.05.2024. 19:27

Škode su čudne biljke jer imaju neke međudimenzije u odnosu na VW braću po platformi.

DoxyTheCroat 06.05.2024. 19:39

Ista dužina, širina i međuosovinski razmak...ALI, tanja izolacija, plastika, zaštita ... cijeli paneli su u prosjeku 7-10 cm tanji, što daje taman toliko veći dojam prostora.

xlr 06.05.2024. 19:40

Meni su monovolumeni uvijek bili top (doma smo ih uvijek imali), ali eto dok je dosla potreba za jednim, prestali biti popularni i danas ih novih ima na kapaljku. U jednom Hyundai Matrixu imam vise mjesta za noge na zadnjoj klupi nego u i30/i40 karavanu (kada sjednem iza vozacevog sjedala podesenog na moje mjere). Teska tuga!

Ako jedan Q8 nema mjesta za noge to je i sluzbena pobjeda dizajna ispred funkcionalnosti i treba im cestitati

coconut 07.05.2024. 07:37

Funkcionalnost je postala zadnja rupa na svirali. Od PSA kontrola klime/ventilacije/whatever preko toucha, podešavanje volana na Pugu tako da ti struže u noge jer se dashboard mora vidjeti kroz volan, pa do VW touch slidera za klimu sve jedna nebuloza veća od druge.

Ljepše i lakše mi je imati kotačić čijim okretanjem mijenjam temp za +/- 0,5C. Ali kotačić je skuplji od softvera sa par ikona na touchu kojeg ionako mora imati.

lowrider 07.05.2024. 08:56

Pa plastični karter motora, ili plastični međuploča unutar metalnog kartera, plastične usisne cijevi uljne pumpe itd.

Guls 07.05.2024. 10:30

Koga god da sam kontaktirao na AutoScout24 - nitko se nije javio.
Čak ni na moje ponude. Tako da sam digao ruke od toga, sad šaljem samo privatnim prodavačima - oni se javljaju uredno.

Mommistake 07.05.2024. 10:51

Citiraj:

Autor Guls (Post 3741441)
Koga god da sam kontaktirao na AutoScout24 - nitko se nije javio.
Čak ni na moje ponude. Tako da sam digao ruke od toga, sad šaljem samo privatnim prodavačima - oni se javljaju uredno.

Zanimljivo, ja sam dobio 70% odgovora baš preko autoscouta, na upite poslane kroz autoscout sistem.

Ali jel se nešto promjenilo zadnjih godinu i nešto, ne znam, ali ja stvarno sam imao odlična iskustva za sva 3 auta.

Guls 07.05.2024. 11:57

Onda im valjda ja nisam drag, vide da me ne mogu zaje**** pa se niti ne javljaju :)

Colop 07.05.2024. 12:31

Citiraj:

Autor Guls (Post 3741468)
Onda im valjda ja nisam drag, vide da me ne mogu zaje**** pa se niti ne javljaju :)

Dosta ovisi i o jeziku na kojem si pisao.
Ovaj tip koji je meni uvozio auto je komentirao da starije generacije (40+) katastrofalno loše govore i pišu na engleskom, i da zato šalje svima na njemačkom jeziku upite.

coconut 07.05.2024. 14:23

Vrijedi li ovaj popravak 21k $? Za tu lovu se može uzeti solidan polovnjak.

https://www.reddit.com/r/Rivian/comm...1k_for_rivian/

zgmmax 07.05.2024. 17:43

Bio sam gledao za neki drugi rivian sa sličnim oštećenjem.

Problem je kaj je cijela stranica iz jednoga komada i onda sve mijenjaju.

Taj u videu je poslao auto na kamionu tipa 1000km dalje kod lika koji je to izvlačio sa tuckanjem, ne znam kak to drugačije objasniti.

Mommistake 07.05.2024. 18:56

Citiraj:

Autor coconut (Post 3741509)
Vrijedi li ovaj popravak 21k $? Za tu lovu se može uzeti solidan polovnjak.

https://www.reddit.com/r/Rivian/comm...1k_for_rivian/

Naravno da ne vrijedi.

Juice 07.05.2024. 21:16

95 radnih sati su naplatili. To da su ga slagali od nule bi prije bili gotovi.

Guls 08.05.2024. 08:01

Citiraj:

Autor Colop (Post 3741486)
Dosta ovisi i o jeziku na kojem si pisao.
Ovaj tip koji je meni uvozio auto je komentirao da starije generacije (40+) katastrofalno loše govore i pišu na engleskom, i da zato šalje svima na njemačkom jeziku upite.

Poslao sam jučer ponovno sve upite, talijanima na talijanskom i švabama na njemačkom. So far - 0 odgovora :) držimo fige, trebam drugo vozilo

Juice 08.05.2024. 08:11

Možda da probaš s nekim većim salonom, napišeš kakav bi auto i da vide na lageru?
Mislim da je Mamutarka išao gore u neki ogromni salon kaj ima prek tisuću vozila na lageru, i linkao ga je al ko bi našao sad :D

benny_blanco 08.05.2024. 08:12

Citiraj:

Autor Tumor (Post 3741293)
Na prethodnoj stranici sam napisao iskustvo sa kupovinom jednog BMW 128Ti iz Njemacke od koje sam odustao u zadnji cas zbog CarVertical reporta.

OK, nadjem ja jos par zanimljivih (godiste, kilometri, cijena...) na Mobile.de i idem pitati prodavace.

1. interesantan primjerak, posaljem upit, nema odgovora do dan danas
2. interesantan primjerak, posaljem upit, nema odgovora do dan danas
3. interesantan primjerak, posaljem upit, dobijem automatski odgovor sa kontaktom prodavaca. OK, posaljem ja frajeru mail sa 7 pitanja i navedem da ne govorim njemacki i da se nadam da mozemo komunikaciju ostvariti na engleskom. Na stranici oglasa navode da govore njemacki, engleski i turski. Julian meni odgovori na 3 pitanja, na njemackom i svaki odgovor 3-4 rijeci, kao da telegram pise.
Posaljem ja opet jos 6 pitanja na engleskom, frajer odgovori na 3-4 na njemackom kao da telegram pise.
Vidis po komunikaciji da frajera boli quratz i da uopce nije zainteresiran za komunikaciju i detalje kako bi mi eventualno prodao auto.
Auto mi se svidja po svim parametrima (posebice boja jer izgleda mrak) i fakat sam bio zainteresiran da kupim auto ukoliko je Unfallfrei i sa urednom servisnom povijesti. I jos je auto BMW Premium Selection i prodaje ga BMW Authorised Dealer, pa bi trebao biti OK i dobra prilika.
Kako liku puca ona stvar odlucim vise se ne javljati jer komunikacija s tim majmunom nema smisla.

Zar se u Njemackoj rabljeni auti tako dobro prodaju da prodavace boli ona stvar kada se javi potencijalni kupac?
Ili su zainteresirani prodati samo Svabama, a za nas ostatak im se hebe?

Rijec je o autu koji rabljen kosta 33-36k€ sa zeljenim godistem i kilometrima, pa nekako nisam bas ziher da prodaju gomile takvih auta i da si mogu priustiti s kime uopce zele komunicirati.

Kod nas se takav auto polovan ne moze kupiti jer kako kaze moj mali "...kod nas tko ima novaca da kupi BMW 128Ti, taj kupuje BMW 320d...", nigdje u bilo kojem oglasniku ni traga. Da ih ima kod nas uopce se nebi zahebavao sa bahatim svabama.

Opcija o kojoj razmisljam je ona ekipa koja uvozi aute po narudzbi, vidim pisu da garantiraju ispravnost, da nadju auto koji zelis, prekontroliraju ga uzduz i poprijeko i prije kupovine posalje sve moguce slike i podatke da ti odlucis da li te taj primjerak zanima.
Ima li netko iskustava sa takvima?
Ima li netko nekog od njih za preporuciti?
Koliko takva usluga otprilike kosta?

Pred cca godinu i pol sličnu priču prolazio, kupovao auto od 30k€, rijetko kada dobio odgovor na upit.
Na kraju, zaputio se u Njemačku te kako imam rodbine u južnom dijelu, uzeo si tjedan dana i obilazio auto kuće na potezu Munchen-Stuttgart.

Definitivno je puno lakše kada je netko s tobom tko zna jezik, sto je mene iznenadilo je ne zainteresiranost prodavača da prodaju auto. Bilo je praktički - imas ga izloženog, pogledaj, ako ti odgovara kupi, cijena je ta koja je izložena te nema mogućnosti korekcije.

Na kraju, kupio od privatne osobe.
Sretno s potragom,
Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3741306)
Točno tako. ;)

Puno više ostavlja dojam ogromnog auta, nego što ustvari je.

@Mommistake hvala na review, zaista nevjerojatno kako q8 "nema" mjesta odostraga

Sent from my GM1911 using Tapatalk

Colop 08.05.2024. 09:16

Citiraj:

Autor Juice (Post 3741612)
Možda da probaš s nekim većim salonom, napišeš kakav bi auto i da vide na lageru?
Mislim da je Mamutarka išao gore u neki ogromni salon kaj ima prek tisuću vozila na lageru, i linkao ga je al ko bi našao sad :D

Prije mislim da će ti odgovoriti neki manji salon, nego veći.
Ja sam bio izabrao na prvu auto koji je bio u nekom ogromnom BMW salonu pored Frankfurta i rekao sam da želim da se napravi TUV pregled o mom trošku, prodavač me skinuo sa neke stvari, rekao mi smo Nešto & Neštpo GmbH, nemamo mi vremena za te gluposti.
Prodavč u ovlaštenom BMW salonu u Dresdenu je bio puno susretljiviji, rekao da će oni napraviti TUV pregled, ako uzmem auto, ide na njihov trošak, ako ne uzmem, ja plaćam.

Usporedbe radi, taj mali bmw salon u Dresdenu koji je i dan danas siromašni dio Njemačke imao je na lageru otprilike 400-500 auta po mojoj procjeni.
Probat ću naći slike.

Moj mehaničar je išao sa jednim kupcem do Frankfurta pogledati neki x5 u veliku autu kuću, poslje mi je pričao da se tu doslovno radi o asfaltiranim nepreglednim parcelama na kojoj je parkirano po par stotina auta serije 3,5,1 i x1 i x3.
Na unutrašnjem retrovizoru ti je zaljepljen broj auta, dobiješ ključ za pogledati i to je to.
Postoji i "garaža" na par etaža, ovaj ju je usporedio po veličini kao sa garažom od City centra 1 Split, tu su držali kao skupe modele, znači X5, X6, serija 7 i slično.

coconut 08.05.2024. 15:09

Top 10 EV auta i skutera koji su dobili poticaje
https://forbes.n1info.hr/aktualno/ov...vise-poticaja/

xlr 08.05.2024. 19:44

Mali rant danas na relaciji Pu-Zg-Pu po onoj kisi, rosulji i maglustini - brat bratu 10 auta je imalo upaljena kratka svjetla na autoputu, a 2 (DVA) su imala upaljenu zadnju maglenku koja je stvarno bila potrebna. Zbogom pameti, lobotomizirani vozaci svi od reda i njihovi prepametni ljubimci koji ne znaju automatski upaliti svjetla u tim uvjetima (u tunelima im se pale svjetla, valjda ista ta usrana automatika radi taj mukotrpni posao).

I par primjera dizajna ispred funkcionalnosti:
Toyotin DRL s te dvije bijele tockice sprijeda su preslabe i premale da ih skuzis naspram normalnijeg i povrsinom veceg/duzeg DRL-a. Ko da ti dolazi u susret fico s upaljenim pozicijama.
Nadalje, zbog running zmigavaca koje NE mozes skuziti u perifernom vidu sam skoro usao u jednog predivnog Audija (ili je on skoro usao u mene, krivica moze biti obostrana). Jebeni zmigavac mora zmigati i zmigati punom snagom svih jebenih ledica, koji je vrag tim dizajnerima? Da mi auto to ima pa izvadio to ili ugasio momentalno.

TomG 08.05.2024. 20:09

Ima li netko preporuku za „sentry mode“ po donekle normalnoj cijeni… neka kamera koja se aktivira kad netko ceprka oko auta..
hvala

Renesis 08.05.2024. 20:31

koliko znam vecina dashcamova ima tu opciju, pitanje je samo da moras dovesti napajanje s baterije.

ili kupiti Li-Ion akumulator za dashcam

strgani 08.05.2024. 20:52

Citiraj:

Autor xlr (Post 3741696)
Mali rant danas na relaciji Pu-Zg-Pu po onoj kisi, rosulji i maglustini - brat bratu 10 auta je imalo upaljena kratka svjetla na autoputu, a 2 (DVA) su imala upaljenu zadnju maglenku koja je stvarno bila potrebna. Zbogom pameti, lobotomizirani vozaci svi od reda i njihovi prepametni ljubimci koji ne znaju automatski upaliti svjetla u tim uvjetima (u tunelima im se pale svjetla, valjda ista ta usrana automatika radi taj mukotrpni posao).

Toyotin DRL s te dvije bijele tockice sprijeda su preslabe i premale da ih skuzis naspram normalnijeg i povrsinom veceg/duzeg DRL-a. Ko da ti dolazi u susret fico s upaljenim pozicijama.
Nadalje, zbog running zmigavaca koje NE mozes skuziti u perifernom vidu sam skoro usao u jednog predivnog Audija (ili je on skoro usao u mene, krivica moze biti obostrana). Jebeni zmigavac mora zmigati i zmigati punom snagom svih jebenih ledica, koji je vrag tim dizajnerima? Da mi auto to ima pa izvadio to ili ugasio momentalno.

Jao ja jučer išao za Ri i isto tako sam pi.dio na 80% vozača, svi DRL furaju. Pa zašto ne voze na automatici koja će po takvoj kišurini sigurno upaliti kratka svjetla, a niti znam što je proizvođačima što DRL ne pali stražnje LEDice kao npr na mom genesisu.

Još kad je siv auto i bez žmigavca odluči sa 100 ić prestizat kamion samo najednom, ostavio sam 2mm diskova jučer na cesti...

Wolverine 08.05.2024. 20:53

Stigao danas paket, naletio na set DLS K5 za smješne pare. Šteta što nisu imali još jedan set. Ovo će fino sjest naprijed u E39.

20240508-193918 20240508-194526 20240508-194539

A neki sam dan malo čistio interijer i ovaj Pol Star je genijalan.

20240508-201038

Čisti sve, očistio neke mrljice po headlineru i isprobao kako će odradit gepek koji je bio kriminalan. Nakon samo jednog špricanja i prelaza četkom razlika je bila i više no očita.

20240505-145757 20240505-145805 20240505-150224

20240505-150230 20240505-151232

Citiraj:

Autor xlr (Post 3741696)

Lol, drito to. Danas vozio relaciju ZG - Nova Gradiška - ZG i vjerojatno cijelim putem jebo mater ekipi koja se vozi s ugašenim svjetlima ili samo DRL. Plus vijuganje lijevo desno bikoz ne vidi gdje mu je traka. Skoro spizdio neki bijeli škodilak s ugašenim svjetlima koji se uspješno zakamuflirao što svojom maglicom što maglicom šlepera kojeg je prelazio. :rambo:

GreenLife 08.05.2024. 22:21

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3741717)
Lol, drito to. Danas vozio relaciju ZG - Nova Gradiška - ZG i vjerojatno cijelim putem jebo mater ekipi koja se vozi s ugašenim svjetlima ili samo DRL. Plus vijuganje lijevo desno bikoz ne vidi gdje mu je traka. Skoro spizdio neki bijeli škodilak s ugašenim svjetlima koji se uspješno zakamuflirao što svojom maglicom što maglicom šlepera kojeg je prelazio. :rambo:

Citiraj:

Autor xlr (Post 3741696)

Nažalost ista stvar je u Njemačkoj. Debili jednostavno ne razmišljaju o tome da automatika ne radi uvijek savršeno, i da je potrebno ponekad ručno upaliti svjetla.

Nažalost nisu sva auta opremeljena s automaskim paljenjem svjetala ako pada kiša. Ja sam npr. na svome morao uključiti u meniju tu stavku.

I definitivno razmišljam o kupovini one LCD naljepnice koju staviš na zadnju šajbu, pa im onda lijepo, nakon što ih obiđem, pošaljem u facu: ##:finger: Upali svjetla!##

kenti 08.05.2024. 22:33

Prodaja Nevere nije optimistična, dizel potencijalna opcija za sljedećeg Rimca.

De5tr0yer 08.05.2024. 22:36

Citiraj:

A neki sam dan malo čistio interijer i ovaj Pol Star je genijalan.

20240508-201038

Čisti sve, očistio neke mrljice po headlineru i isprobao kako će odradit gepek koji je bio kriminalan. Nakon samo jednog špricanja i prelaza četkom razlika je bila i više no očita.

Mogu potvrditi. Pol Star je jako dobar. Ako nisi, razrijedi ga bar 1:10 s destiliranom vodom.
Pošto je ph7 (neutralan) onda ga možeš doslovce koristiti za čišćenje svega, uključujući kožu.

Za štofaste materijale jedino što funkcionira bolje od toga, iz mojeg iskustva, je sonax extreme za alcantaru, ali isključivo u dozi pod tlakom. Time prodre dublje u materijal prije nego počne pjena izvlačiti prljavštinu van.

Nakon toga mokrim usisavačem izvući, i to ponoviti ovisno o tome koliko je prljavo.

sinisa1989 09.05.2024. 06:56

Nevezano za automatiku i glupih odluka vozača, meni nije jasno zašto neki modeli imaju minijaturne stražnje žmigavce. Ako se ne varam, Audi A6 (C6 Facelift) je u kombinaciji s kočnicom uspio "dizajnirati" da je blinkanje gotovo nemoguće uočiti. Istu stvar sam primjetio na nekom novom modelu prije par dana. Mislim da je neki Francuz u pitanju. Dakle, štop + pozicija preko cijele dužine fara, a žmigavac u sredini duljine 5-6cm. Pritisnuta kočnica, blinkanje žmigavca nevidljivo. Ok, u koloni u gradu nije neka drama, ali na autoputu nije nimalo bezazleno.

coconut 09.05.2024. 07:25

Nije problem samo u veličini, već kako i sam navodiš, o poziciji žmigavca. Nekada su žmigavci obavezno bili na vanjskom rubu zadnjeg svjetla pa ga nisi mogao ne vidjeti. Danas je estetika bitnija od funkcionalnosti i kao rezultat dobivaš takve probleme.

cane 09.05.2024. 08:28

Citiraj:

Autor xlr (Post 3741696)

Mene to isto živcira i smatram da je to sigurnosni problem jer nije odmah i jasno uočljivo već treba proći vremena dok se upali cijeli žmigavac tako da u biti je jako kratko upaljen cijeli žmigavac. Nisam nikad obratio pozornost da li tak radi i sa sva 4 upaljena?
Ako sam dobro zapamtio u USA je propisano koliko mora biti minimalna površina odmah upaljena pa kod njih nisu legalni takvi žmigavci - ali oni imaju svoju glupost sa žmigavac - pozicija ista crvena žarulja.

xlr 09.05.2024. 08:33

I mali zmigavci su glupost. Ne razumijem zasto se uopce treba igrati s maltene osnovnim stvarima za sigurnost.

S druge strane, da ne bi bilo sve tako crno, ima par primjera koji su mi top i smatram da su pomogli:
- straznje visoke ili dugacke pozicije ili pozicija koja ide od kraja do kraja. Volvo je jos davno imao te visoke pozicije. Onda pamtim da je Renault na Meganu napravio siroke pozicije ko Dalijeve brkove.
- siroko trece stop svjetlo skoro kao cijela zadnja sajba (to sam vidjao na nekim starijim Mercedesima karavanima, a mislim i na Audijima)
- heck, cak i ona siroka prednja pozicija kao na G8 mi ima smisla kad su losi uvjeti, vjerojatno ne moze skoditi. Makar izgleda kao ocajnicki "look at me" pokusaj

mrva_zg 09.05.2024. 08:38

Citiraj:

Stigao danas paket, naletio na set DLS K5 za smješne pare. Šteta što nisu imali još jedan set. Ovo će fino sjest naprijed u E39.

https://i.postimg.cc/VrdCBYsp/20240508-193918.jpg https://i.postimg.cc/5jQzXNRF/20240508-194526.jpg https://i.postimg.cc/7GdTKpf6/20240508-194539.jpg

Jao odma se sjetim CICE-a i svega

doma isto stoje jos GZ kompleti zapakirani, i dva 305DVC ali nemam ih gdje ugurat

Cekam da klinci ditchaju kolica pa da mogu bolje iskoristit bunker :D

sokre10 09.05.2024. 09:55

Kakvi su motori ovi VW mlinčeki 1.2tsi i 1.0tsi? Gledaju mi starci neke škode, pa da se ne zalete.
I 1.4tdi bi možda razmotrili, ako je ok.

Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk

medo 09.05.2024. 10:01

1.0TSI od 115KS se puno bolje vozi nego onaj od 95KS. Nije samo jači nego je baš puno bolji u vožnji i jako dobro ide.

Problem su vibracije. U nekim autima vibriraju a u nekima ne recimo kad stojiš na semaforu. Nema pravila kako u kojem ali mi se čini da je u Audiju najmanja šansa za tako nešto.

Dugoročno se lanac rastegne kao na valjda svim TSI-ovima nakon cca 150.000km ali o tome ne znam puno.

Mommistake 09.05.2024. 10:17

Ja mogu reći, kao vozač Škode, da nisam siguran u novije Škode više.

Frend je na firmu uzeo 40 novih 1.0 tfsi, s motorom nikakvih problema. Ali od tih 40, mislim da ih je jedno 5-6 odmah imalo problema, odlazile u safe mode, kaže on, svijetlile lampice kao na božićnom drvcu. Onda jedno 5-6 je imalo problema već prije 10k km. Tak da su odustali od škode kompletno.

Toliko od mene.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:47.