PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex B.net (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80697)

Stipest 15.01.2018. 23:11

Ako triba pomoć,javi se :goood:

Juice 16.01.2018. 18:31

Nisam dugo bacio oko na stranicu s uvjetima korištenja promocija i vidim više nema promocija za 50%. Šteta

Juice 16.01.2018. 18:39

1 privitaka
Odnosno, sad nude na 12 mjeseci, ne na 24 mjeseca ali nema više u zasebno dokumentu

sorry na duplom postu, slučajno

edit - čak imaju promociju i na usluge bez ugovorne obveze. Turbo 3D bez ugovorne obveze košta 209 kn prvih 24 mjeseca korištenja i instalacija je 1 kn, no samo za nove korisnike je promocija. Okej ponuda za onog tko ne želi ugovornu obvezu

smaug 17.01.2018. 16:41

Je li netko uspio isposlovati bolje uvjete s Bnetom nakon spomenutog ukidanja Discovery kanala? Mene su samo preusmjerili na Vip koji ima značajno konkretniju ponudu programa (nisam više pod ugovorom pa mogu ići na 24 mjeseca).

Ako nekako uspijem ubaciti prošireni paket u osnovnu cijenu od 219kn (+15kn za 120 Mbit) i dobiti Ubee dual band router, vidi li netko argument zašto ipak ostati na Bnetu?

Juice 17.01.2018. 16:50

Zbog ukidanja Discoverya sigurno neces nista bolje isposlovati jer ukidanje istog ne mijenja ikakve uvjete.

Osim stanardnih promocija, i post iznat 50% na 12 mjeseci nema nikakve druge pogodnosti i sanse su 99,9% da neces ubacit prosireni u cijenu osnovnog paketa.

Argument za ostat? Sve ovisi sto ti je drugo dostupno i po kakvoj kvaliteti veze

smaug 17.01.2018. 17:01

Hvala Juice!
Pod argumentima za Bnet upravo sam ciljao na kvalitetu veze. Budući da ostaje ista (kabelska) infrastruktura, pretpostavljam da se na tom polju ništa ne bi trebalo promijeniti.

Garro 17.01.2018. 23:45

Citiraj:

Autor smaug (Post 3152130)
Je li netko uspio isposlovati bolje uvjete s Bnetom nakon spomenutog ukidanja Discovery kanala? Mene su samo preusmjerili na Vip koji ima značajno konkretniju ponudu programa (nisam više pod ugovorom pa mogu ići na 24 mjeseca).

Ako nekako uspijem ubaciti prošireni paket u osnovnu cijenu od 219kn (+15kn za 120 Mbit) i dobiti Ubee dual band router, vidi li netko argument zašto ipak ostati na Bnetu?

Nakon natezanja sa retentionom, malčice oštrijeg pristupa zbog ukidanja Discoverya i odugovlačenja s realizacijom ugovora, uspio sam iskamčiti 3D paket za 188 kn (30% popusta na 24 mjeseca), besplatno povećanje brzine na 120mbit i besplatan HD Komplet paket 24 mjeseca. Nudili su mi prošireni paket za 24,5 kn na 24 mjeseca, ali mi se ne isplati jer doslovce dva programa me u njemu zanimaju (24kitchen i Food network). Nisam baš 100% sretan jer sam prije imao 50% popusta 24 mjeseca, ali nije ni loše jer nemam bolje ponude konkurencije.

Uglavnom, pravac VIP prodajno mjesto, zatraži raskid, dobit ćeš broj obrasca za raskid, zoveš 08001113 ili 08001311 (nisam siguran više), izrecitiraš broj obrasca i pregovaraš.:)

warlock25 18.01.2018. 00:36

Citiraj:

Autor Mate22 (Post 3149272)
Neću javno ovdje govorit koja iptv lista ja sam zadovoljan a ako te zanima javi se u PM pa ti pošaljem linkove koje sam dobio od frenda. Znači samo se javiš njima preko Fb iako imaju i svoj website al bolje prvi kontakt preko fb. Najbolje ti je ovo sve imat preko MAG recivera puno kvalitetnije je al može se gledat i na laptopu i tabletu ili mobitelu(nažalost za sada ne istovremeno). Imaju i kvalitetan EPG al ja sam uzeo bez toga za 9eura full lista mjesečno bez EPG al javi se u PM ako te zanima više.

Probao ovu iptv listu i slika je blago receno katastrofa.To je meni negledljivo.Jedino kaj je prolazno su hd kanali makar to nije vidlo hd kanala.
Ja sam mislio da je to bar usporedivo sa dvbt2 i satelitskim programima kaj se tice kvalitete slike ali niti blizu.I to sam probao na optici kod buraza 500/120 tak da se moze eliminirat spora brzina neta.
Ako je tak kod svih providera na iptv zali boze novaca.Bolje se uzme total tv prek satelita.Gledao sam preko kodi-a

Stipest 18.01.2018. 00:57

Citiraj:

Autor Garro (Post 3152374)
Nakon natezanja sa retentionom, malčice oštrijeg pristupa zbog ukidanja Discoverya i odugovlačenja s realizacijom ugovora, uspio sam iskamčiti 3D paket za 188 kn (30% popusta na 24 mjeseca), besplatno povećanje brzine na 120mbit i besplatan HD Komplet paket 24 mjeseca. Nudili su mi prošireni paket za 24,5 kn na 24 mjeseca, ali mi se ne isplati jer doslovce dva programa me u njemu zanimaju (24kitchen i Food network). Nisam baš 100% sretan jer sam prije imao 50% popusta 24 mjeseca, ali nije ni loše jer nemam bolje ponude konkurencije.

Uglavnom, pravac VIP prodajno mjesto, zatraži raskid, dobit ćeš broj obrasca za raskid, zoveš 08001113 ili 08001311 (nisam siguran više), izrecitiraš broj obrasca i pregovaraš.:)

Jeli ovo na kraju ponuda od B-neta ili VIP-a? Meni izgleda od B-neta, jer VIP nema HD paket, nego su svi HD kanali u proširenom, ali ti na kraju navodiš broj od VIP-a, pa mi nije jasno.

Garro 18.01.2018. 09:19

Bnet je u pitanju, broj retention službe je 08001311.

Koliko sam skužio, koriste iste brojeve, dapače kad su me zvali sa tog broja za dogovor za dostavu DECT uređaja (50 kn uz ugovor na 24 mjeseca) predstavili su se kao VIP SZK.

Stipest 18.01.2018. 10:41

Citiraj:

Autor Garro (Post 3152437)
Bnet je u pitanju, broj retention službe je 08001311.

Koliko sam skužio, koriste iste brojeve, dapače kad su me zvali sa tog broja za dogovor za dostavu DECT uređaja (50 kn uz ugovor na 24 mjeseca) predstavili su se kao VIP SZK.

Sve skupa , dobra ponuda :goood:.

Garro 18.01.2018. 11:19

Kažem, nema bolje. :)

Mate22 18.01.2018. 14:27

Citiraj:

Autor warlock25 (Post 3152386)
Probao ovu iptv listu i slika je blago receno katastrofa.To je meni negledljivo.Jedino kaj je prolazno su hd kanali makar to nije vidlo hd kanala.
Ja sam mislio da je to bar usporedivo sa dvbt2 i satelitskim programima kaj se tice kvalitete slike ali niti blizu.I to sam probao na optici kod buraza 500/120 tak da se moze eliminirat spora brzina neta.
Ako je tak kod svih providera na iptv zali boze novaca.Bolje se uzme total tv prek satelita.Gledao sam preko kodi-a

A gledaj znam kako je preko KODI-ija ja sam koristio to znam da nije preko toga slika bog zna kakva. Ja sad gledam preko MAG 254 recivera i slika na HD kanalima je JEBENO dobra evo već nekoliko dana gledam na EUROSPORT HD 1 i 2 Australia open i nijedan meč mi nije prekidao i sve mi je išlo glatko sinoć na Areni 4 HD sam gledao Espanol-Barcelona kup kralja i slika je stvarno bila kristalno čista i cijelu utakmicu niti jedan trzaj baš sam uživao a i bila je dobra tekma. A da se nekad zna dogodit da nekaj zašteka pa to je ok dok nije previše puta i ako se ponekad dogodi nije problem. Ja sam zadovoljan pratim sve od sportova što me zanima a to nemogu dobit na naša dva "najveća" providera žalosno.Ovdje imam sve Arene sve sport klubove oba eurosport kanala i sve u HD slika više nego odlična i stabilna.

Iako se slažem sa tobom da je slika puno kvalitetnija kad ide npr. preko coax kabla na Bnet-u i VIP-u ili prek satelita a valjda i preko MAXtv optike al ja sam bio prisiljen sad uzet i ovako pratit što me zanima a imam sve pokriveno. Kvalitetom na HD kanalima preko ovog mog MAG 254 recivera sam zadovoljan SD je druga priča to je baš negledljivo iako to zavisi od kanala do kanala ima SD kanala koji su jako blizu HD po kvaliteti tipa NAT GEO ili ANimal Planet,TLC, Discovery....svak bira šta mu paše ja sam zasad zadovoljan.

domy_os 18.01.2018. 15:57

Kad će nova generacija routera? Ovi Technicolor su smeća samo takva. Jedan mi je već krepao, a drugi je izgleda na putu da krepa. Treba ga restartati svakih par dana jer izgubi konekciju, a sve LED-ice normalno rade.

Garro 18.01.2018. 16:01

Meni radi uredno već dvije godine, ali WiFi mu je kriminalno slab.

Susjed sa Fritzboxom na udaljenosti sedam-osam metara kroz nosivi zid i pod ima skoro puni signal, ovo đubre varira između jedne i dvije crtice na manje od pet metara, pregradni zid i jedna drvena vrata...

Brko 18.01.2018. 16:09

Zato koristim TC2000 + Fritz 7360. Pokrivam zgradu i pol ulice sa WajFajem. TC2000 za sobu u kojoj jesam, Fritz za ostalo i ne sekiram se.

Sent from Mobara

domy_os 18.01.2018. 16:24

WiFi mi ne treba, bitno mi je da internet stabilno radi.

Nikky 18.01.2018. 16:42

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3152632)
Kad će nova generacija routera?

Sjedi 1 jer ne paziš na nastavi.
Sve smo već objavili, potraži, pomalo ih mijenjaju / postavljaju, za sada obećava mada su opet interne lata antene, dual band WiFi, ... :fiju:

Ante M 18.01.2018. 19:01

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3152638)
Zato koristim TC2000 + Fritz 7360. Pokrivam zgradu i pol ulice sa WajFajem. TC2000 za sobu u kojoj jesam, Fritz za ostalo i ne sekiram se.

Sent from Mobara

To je onaj modem koji se prije nekoliko godina dobivao u H1 Paketu ? Imao sam priliku raditi sa njim, ali ne sjećam se da je bio tako dobar WIFI. Davno je bilo, pa sam zaboravio vjerojatno. Znam da se na njemu bez problema mogao naštimati storage i print server, a internet+voip su na njemu radili besprijekorno.

Pala mi je na pamet, ovo bi Nikky moga znat, pošto ih se da nabavit jeftino polovne...jel se može naštimat na Fritzu one 1500 postavke da kupi sa ONTA samo za internet?
Speedporta bi ostavio samo za Voip+Maxtv, a Fritza za Wifi i internet. Mislim karakteristike su mu skroz ok, storage i print server znam da radi odlično, ima 4×gigabitne lan portove...

Pa i ako triba uflešat neki neskuzbeni firmware da se malo pozabavim.

Nikky 18.01.2018. 20:06

Svašta toga ja znam :fiju:
- ovo je Bnet tema a ti tu pitaš za T-Komu ... je, je ponjelo te ...
- prvi uvjet je da je Fritz podešen kao WAN Router (čitaj da su konekcije preko WAN ili odr. Lan porta)
- drugo ima dvije opcije:

a)
- na Speedšrotu Internet dio prebačen u Bridge mode
- spajaš Speedšrot Lan1 na WAN port Fritz - a
- Speedšrot se brine oko Vlan - ova pa to ne trebaš na Fritz - u
- na Fritz - u podesiš PPPoE konekciju sa user / pass koji valjda znaš
- vozi miško

b)
- na Speedšrotu Internet dio ugašen / neaktivan
- spajaš ONT izlaz na WAN port Fritz - a, ako treba staviš mali GB mrežni switch
- na Fritz - u treba postaviti Vlan=100 (optika) za Internet konekciju preko WAN porta i PPPoE konekcije
- na Fritz - u podesiš PPPoE konekciju sa user / pass koji valjda znaš
- vozi miško

Stipest 18.01.2018. 20:43

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3152632)
Kad će nova generacija routera? Ovi Technicolor su smeća samo takva. Jedan mi je već krepao, a drugi je izgleda na putu da krepa. Treba ga restartati svakih par dana jer izgubi konekciju, a sve LED-ice normalno rade.

Evo ga:
http://www.ubeeinteractive.com/produ...-voice-gateway

zookey 18.01.2018. 22:19

Da li ima još tko da koristi Ubee router? Koja je sad fora da MyIP pokazuje jednu adresu, a router (WAN) sasvim neku drugu...problem je u forwardanju portova, ako će kome trebati neće vam raditi forwardanje sa MyIP adresama nego sa ovom iz routera. Nadam se da je fiksna! Inače u routeru su maknuli DDNS postavke, iako bi originalno trebale biti tu, ali budem ih zvao kad uhvatim vremena pa da pitam za objašnjenje.

domy_os 19.01.2018. 02:52

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3152647)
Sjedi 1 jer ne paziš na nastavi.
Sve smo već objavili, potraži, pomalo ih mijenjaju / postavljaju, za sada obećava mada su opet interne lata antene, dual band WiFi, ... :fiju:

Ne, ne, vidio sam ja to, ali očito B.net, tj. njihovi tehničari nemaju pojma jer mi opet hoće uvaliti isto smeće. :) Sad sam krenuo skidati neki file od 10 GB i na pola padne u komu. Nakon restarta se dio postavki po*ebe i treba ponovno namjestiti. Zvat ću ih onda da mi dostave novi router, treći u 6 mjeseci. Dok nisam prešao na 120 Mbps, imao sam običan modem s jednim LAN portom, na to spojen Linksys router i sve je radio besprijekorno, a ovo kida živce jer ne možeš predvidjeti kad će se dogoditi.

smaug 22.01.2018. 20:22

Citiraj:

Autor Garro (Post 3152374)

Očito imaš dobre pregovaračke vještine :)
Kako si uspio ubaciti HD paket nije mi jasno. Ja sam upravo završio vrlo sličan razgovor, ali dalje od 30% popusta (188kn s uključenih 120mbit) nikako nije išlo.
Ne odustajem naravno, jer eto dokazao si da mogu popraviti ponudu, pokušat ću ponovo za koji dan.

Iznenađujuće, za Vip ne daju baš ništa. 219kn osnovni Trio i to je to, čak ni brzina uključena.

Garro 22.01.2018. 21:37

Ni meni se nisu htjeli maknuti ni milimetra od te ponude, čak sam je i prihvatio, ali su onda u međuvremenu ukinuli Discovery, nisu odradili taj ugovor skoro dva tjedna i dva dana nisam mogao doći do tipa s kojim sam odradio produženje ugovora.

Onda sam jadnog čovjeka pozvao na red i ponudio mi je HD paket besplatno kad je vidio da je vrag odnio šalu i da odlazim od njih. Na kraju sve ispalo super, čak prihvatio ponudu za DECT telefon za 49 kn. :)

cici 23.01.2018. 08:36

Znam da nije vezano za temu interneta ali zanima me ako netko zna za Split koji sve programi i na kojim kanalima idu u digitali nekodirani u osnovnom paketu programa

Cilim 23.01.2018. 10:38

Citiraj:

Autor cici (Post 3154526)
Znam da nije vezano za temu interneta ali zanima me ako netko zna za Split koji sve programi i na kojim kanalima idu u digitali nekodirani u osnovnom paketu programa

Prvih 9 TV programa:
https://s18.postimg.org/bs2f9cf8l/B.net_Split.jpg

Stipest 25.01.2018. 16:02

Nisam ni znao da B-net ima Talijanki paket programa :D ???

Brko 25.01.2018. 16:11

To istarsko-kvarnerski paket :D

Sent from Mobara

Stipest 25.01.2018. 17:48

6 RAI-a za 40 kn mjesečno !!! Oni nisu normalni.

Mate22 26.01.2018. 09:12

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3155607)
6 RAI-a za 40 kn mjesečno !!! Oni nisu normalni.

Ja to nebi platio ni 2 kn da mi daju popust ja mislim da to pretežno uzimaju ovi iz talijanske naci manjine, i ovi tamo iz istre i kvarnera jedan dio. Sumnjam baš da je velika potražnja za tim paketom to su ubacili reda radi jer nemaju ili nemogu ništa pametnije ili ih boli briga a prije ovo zadnje.

Stipest 27.01.2018. 15:51

Prijatelj mi kaže da su ga zvali iz B-neta i nude 120 Mbit/s net za 10 kn, ali da ima vremena samo do 28.02. Da nakon toga idu velike promjene i da ne znaju što će biti. Zna li tko šta o tome ili ga samo muljaju? Iako, pogledao sam na stranici i sve promotivne akcije su do 28.02., pa možda ima i istine u tome.

Brko 27.01.2018. 18:43

Moguće da ih VIP usisava kao i Amis i da će Bnet kao Bnet lagano početi nestajati...

Sent from Mobara

Libertus 29.01.2018. 15:06

Koji su pristupni podaci za TC7200 za admin sučelje routera?
Probao admin/admin i user/user, ne pali. Nije mi ništa smisleno ispalo na Google o tome.

Brko 29.01.2018. 15:09

Username: prazno (nemoj pisati prazno, nego ostavi prazno :D )
Password: admin

Sent from Mobara

Libertus 29.01.2018. 15:12

Zahvaljujem, znači hacker_proof lozinka. :)

Brko 29.01.2018. 15:15

Da. Ako trebaš upute za port forward, javi da ne lutaš :)

Sent from Mobara

Stipest 29.01.2018. 15:26

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3156877)
Username: prazno (nemoj pisati prazno, nego ostavi prazno :D )
Password: admin

Sent from Mobara

Dobra :goood:

Stipest 30.01.2018. 15:49

Discovery odlazi i sa MaxTV-a od 01.02. Mi smo vjerovatno jedina zemlja u EU koja nema Dicovery kanale u ponudi kabelskih i IPTV operatera.

Joo1 30.01.2018. 16:23

Citiraj:

Autor cici (Post 3154526)

pretpostavljam da pitas jer su vecina analogni?

Ja imam isti problem, planiram poci do njih vidjeti u cemu je problem

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:16.