PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kriptovalute (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=75)
-   -   Kutak za trejdere (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=286708)

Psycho 25.02.2021. 08:45

sta nije da hajpaju BlockFi za lendanje i kamate? ja inace to odbijam dublje pogledati jer mi izgleda kao samo jos jedna od piramidalnih shema koje su se prenijele u crypto svijet :fiju:

djdj 25.02.2021. 10:44

ovo više nije normalno, kitovi jeb* na najjače, od kad je market pao u ponedjeljak večinu poteza koje sam napravio krenulo je u suprotnom smjeru.
taman ulozim ujutro na 41500€ i padne za 1500€.:hitthewal::fuming:
neki savjet?
nadam se da sutra kreće strelovito prema gore jer ovo je*anje je dozlogrdilo!

Neo-ST 25.02.2021. 11:10

Citiraj:

Autor djdj (Post 3496467)
ovo više nije normalno, kitovi jeb* na najjače, od kad je market pao u ponedjeljak večinu poteza koje sam napravio krenulo je u suprotnom smjeru.
neki savjet?

:roller:

https://i.postimg.cc/1RNp4815/you-mu...illy-wonka.jpg

Moj ti je savjet ako te swingovi od €1500 toliko izbacuju iz takta, da se ne baviš ovim, jer je to ništa kako zna biti. Sačuvaj si zdravlje rađe :D
Sad kad si kupio, najgore šta možeš napraviti je prodati i realizirati gubitak.
Jednostavno čekaj da cijena skoči pa prodaj. To može potrajati od par sati, do par dana, tjedana, mjeseci, pa čak i godina (u krajnjem slučaju da smo ušli u bear period, šta trenutno sumnjam).

Sretno
:beer:

lit 25.02.2021. 12:22

Citiraj:

neki savjet?

Bilo je i po 6-7k eura dropa u jednom danu, pazi si herc :) nije trejdanje isto za svakoga, da je onda ni ne bi mogli svi zarađivati.

djdj 25.02.2021. 12:27

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3496474)
:roller:

https://i.postimg.cc/1RNp4815/you-mu...illy-wonka.jpg

Moj ti je savjet ako te swingovi od €1500 toliko izbacuju iz takta, da se ne baviš ovim, jer je to ništa kako zna biti. Sačuvaj si zdravlje rađe :D
Sad kad si kupio, najgore šta možeš napraviti je prodati i realizirati gubitak.
Jednostavno čekaj da cijena skoči pa prodaj. To može potrajati od par sati, do par dana, tjedana, mjeseci, pa čak i godina (u krajnjem slučaju da smo ušli u bear period, šta trenutno sumnjam).

Sretno
:beer:

huh dobro je ispalo, imao sam 50% sredstava u ltc-u tako da je on sanirao pad bitcoina:beer:
izgleda da nisam jedini koga zivcira btc pa se ljudi okrenuli ltc-u.
nije da su me tih 1500€ izbacili iz takta nego već od ponedjeljka pod*bava :D

Exy 25.02.2021. 13:29

Ništa ne podjebava, nego ti iz nekog razloga očekuješ da to sad mora ići stalno gore :D
Teško je na btcu sad očekivati ne znam kakve zarade, kad se na indexu i telegramu vrte reklame kako treba ulagati :D
Market cap BTC-a je trenutno oko bilijun dolara, koliko tu sad ima prostora za daljnji rast.....ne znam baš. Potencijalne višestruke zarade su po meni u šitcoinovima, samo treba znati kojima naravno. Dani kad se na BTC-u moglo zaraditi 100x su iz nas.

domy_os 25.02.2021. 14:44

Citiraj:

Autor Exy (Post 3496512)
Ništa ne podjebava, nego ti iz nekog razloga očekuješ da to sad mora ići stalno gore :D
Teško je na btcu sad očekivati ne znam kakve zarade, kad se na indexu i telegramu vrte reklame kako treba ulagati :D
Market cap BTC-a je trenutno oko bilijun dolara, koliko tu sad ima prostora za daljnji rast.....ne znam baš. Potencijalne višestruke zarade su po meni u šitcoinovima, samo treba znati kojima naravno. Dani kad se na BTC-u moglo zaraditi 100x su iz nas.

To je srž problema jer kada početnik vidi natpis na Imbexu i sličnim imbecilnim portalima, kako trejdati, kako zaraditi 100x na BTC-u i slično, iščaši vilicu, trlja dlanove i onda na kraju pi*di kada vidi da to nije tako.

Još gora su ova predviđanja grafova, gdje će koji coin... Pa to nema nikakvog smisla kada jedan mrtvi tweet diktira cijenu coina i kada bilo koja javna ličnost koja najčešće nema pojma o cryptu ide pričati o tome.

djdj 25.02.2021. 16:17

Citiraj:

Autor Exy (Post 3496512)

evo već par dana ide gore-dolje, gore-dolje gore-dolje pa daj se odluči više:D.. ajde danas se napokon odmaknuo od 40K €:D

ušao sam sa 400€ početkom veljače i zaradio neku siću pošto sam cijelo vrijeme trejdao (umjesto da nisam niššta dirao):hitthewal:, i to mi je odnio ovaj pad a i malo od uplate jer nisam povukao na vrijeme, u utorak sam uplatio još 600€ kad je bio na 40K € i evo danas bi trebao izaci iz minusa ako bitcoin dođe na 42500€.

zajebano je nešto zaraditi u cryptu bez nekog znanja i praćenja vijesti a i onda jako teško, taman nesto zaradis a onda ti to zeme:)

PR3DA70R 25.02.2021. 16:22

Zaebano je zaraditi u cryptu bez strpljenja*

Poslano sa mog ONEPLUS A6013 koristeći Tapatalk

Smelly 25.02.2021. 23:57

Citiraj:

Autor PR3DA70R (Post 3496575)

Poslano sa mog ONEPLUS A6013 koristeći Tapatalk

ovisi sta trejdas...na altu ne treba strpljenje...na altu se brzo kupuje i jos brze prodaje...

lit 26.02.2021. 18:00

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3496388)
Čisto da znaš, kupio sam nešto coina koji se zove ko tvoj nick :D

Stari legendo! kupio sam ga na vrijeme jesi vidio ovaj skok coina sa #245 pozicije na #158 u dva dana. To te ja pitam, kako je izdržao ovaj pad marketa odlično. Sad kad se market oporavi i neka skoči ići će to dobro. Trading volumen se uduplao u 2-3 dana.

Hvala što ulažeš u mene:), isplatit će se:chears:

tomov 26.02.2021. 18:14

Citiraj:

neki savjet?

Willy Wonka ti je lijepo odgovorio. No ako baš hoćeš brzu lovu vjerujem da lokalni diler traži pushere u kvartu :lol2:

Citiraj:

Autor PR3DA70R (Post 3496575)

Zajebano je u ičemu zaraditi bez strpljenja. Dođe to s iskustvom i godinama.

djdj 26.02.2021. 22:15

Citiraj:

Autor tomov (Post 3496935)
Willy Wonka ti je lijepo odgovorio. No ako baš hoćeš brzu lovu vjerujem da lokalni diler traži pushere u kvartu :lol2:

jbga očekivao sam barem 25-35€ zarade dnevno sa 1K € na računu, ali za to ce
ipak trebati malo više iskustva i zivaca, sad sam opet zapeo ispod i bojim uopće išta dirati, dok opet ne poleti sljedeci mjesec :care::dajpivu:

djdj 28.02.2021. 18:17

ima li kakvih vijestio o bitcoinu hoće li gore napokon ili pada ispod 35K €?

danas sam pekao roštilj i strusio pol gajbe pive , zna se zbog čega :D:zdero::chears::lol2: ali bi mi ipak bilo draze da crypto krene prema gore:goood:

http://https://prnt.sc/109id7u

buljaka 28.02.2021. 18:23

Ima da. U ponedjeljak uđe na 42, utorak na 48.

Navodno je u petak na 55 a subota opet na 43000

Provjereni izvor...

djdj 28.02.2021. 18:28

Citiraj:

Autor buljaka (Post 3497428)
Ima da. U ponedjeljak uđe na 42, utorak na 48.

Navodno je u petak na 55 a subota opet na 43000

Provjereni izvor...

https://i.postimg.cc/Wb5bRQ8g/27w3y8.jpg

microsoft66 28.02.2021. 19:08

Pravi pro trejderi pisu cijenu btc-a u kunama

djdj 28.02.2021. 21:07

Citiraj:

Autor microsoft66 (Post 3497444)
Pravi pro trejderi pisu cijenu btc-a u kunama

:D pa trejdam u eurima prema to me pisem u eurima.

moje predikcije su da je to to što se tiće pada, ispod 35K € nece trenutno ici da ga jebes!:)

sada ide gore malo do jedno 38.500- 39K pa ce malo oscilirati, pa opet gore i tako do jedno 20.3. pa bi moglo opet dole pomalo :beer:

AiM 02.03.2021. 11:47

to si izgatao iz graha ili kave ?

Matebaron 02.03.2021. 17:18

Kako prebacivati između Coinbasea i Binancea uz što manji network fee?

dakky 02.03.2021. 17:36

Da je Coinbase normalna burza pa da ima Tether, reko bi ti da prebacis USDT putem TRC20 mreze, definitivno najjeftinije i najbrze rjesenje. Ali posto je Coinbase americko smece, kupi Litecoin pa njega prebaci, jeftina je transakcija i relativno brza.

Majti 02.03.2021. 17:39

Pretvori u npr. XLM, Dash, LTC, BCH, XRP, znači u tokene koji imaju mali fee i instant su

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Libertus 02.03.2021. 18:28

Citiraj:

Autor Majti (Post 3498058)
Pretvori u npr. XLM, Dash, LTC, BCH, XRP, znači u tokene koji imaju mali fee i instant su

Ovo. :)
Uglavnom koristim XLM ili XRP za transfer između burzi pošto su cijene slanja BTC ili ETH kriminalne.

Neo-ST 02.03.2021. 20:24

Također preporučam Algo, lightning fast, a fee pre smiješan.

domy_os 02.03.2021. 20:28

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3498103)
Također preporučam Algo, lightning fast, a fee pre smiješan.

Veći nego bilo koji gore navedeni coin. :)

vladjan1901 03.03.2021. 09:56

Citiraj:

Autor Majti (Post 3498058)

Hehe, svi koriste iste coinove za prebacivanje, a kad ih pitaš za xrp i slično, onda je to najveće smeće. Ne ti, nego većina u kriptu koji sve znaju, a pojma nemaju. Uglavnom btc maxiji.

Upravo zbog ovog gore, će btc propast kao valuta, odnosno odavno je propao, sad više niti ne pričaju o tome, ali još pljuju po gore navedenim.

Neo-ST 03.03.2021. 12:47

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3498107)
Veći nego bilo koji gore navedeni coin. :)

a da?
Onda ništa.
Nisam ga odavno pratio.

kopija 03.03.2021. 13:00

Citiraj:

Autor vladjan1901 (Post 3498217)

Upravo zbog ovog gore, će btc propast kao valuta, odnosno odavno je propao, sad više niti ne pričaju o tome, ali još pljuju po gore navedenim.

pretjeruješ

Libertus 03.03.2021. 13:21

Citiraj:

Autor vladjan1901 (Post 3498217)
Hehe, svi koriste iste coinove za prebacivanje, a kad ih pitaš za xrp i slično, onda je to najveće smeće. Ne ti, nego većina u kriptu koji sve znaju, a pojma nemaju. Uglavnom btc maxiji.

Nema tu BTC maxi, ulažeš da zaradiš. XRP ima utility, ali isti taj utility ima i npr. bilo koji coin s ove Kraken liste koji ima deposit time "near instant".
https://support.kraken.com/hc/en-us/...ocessing-times

Jedino zašto ja koristim XRP ili XLM za prijenos između mjenjačnica je iz navike. Prije 3 godine oni su jedini bili instant transfer i da su imali dobru ili relativno dobru likvidnost na svim mjenjačnicama. Sada imaš daleko veći izbor.

EDIT: ETC deposit time 2 weeks! LOL

Mirkopoter 03.03.2021. 13:58

Može li mi netko objasniti što je trejdanje ili potvrditi da dobro mislim?

To je kupovanje valuta kad padnu u nadi da će rasti ili jednostavno kupovanje valuta kad mislimo da bi trebale rasti?

geronimo_2 03.03.2021. 14:04

Buy low sell high.
Najkraće rečeno ;-).
Nije to za svakog. Pogotov za week hands. Ja osobno jako malo trejdam. Hodl

Libertus 03.03.2021. 15:47

Kada trguješ na realnom spot tržištu, onda je to to, kupi BTC za jednu cijenu i prodaj skuplje. Pa čekaj da padne da kupiš ponovno i prodaš opet skuplje.

Koncept je jednostavan, egzekucija nije.

Imaš i tržište derivata gdje možeš short raditi, tj. ti posudiš od mjenjačnice 1 BTC (moraš imati kolateral u nekoj vrijednosti, zavisno od poluge). Taj 1BTC prodaš skupo, i kupiš ga natrag jeftinije i vratiš mjenjačnici taj 1BTC. Razlika u cijeni je tvoja.

To je fenomenalno tržište ako želiš brzo izgubiti novce, umjesto da gubiš tjednima ili mjesecima kao kod običnog trgovanja. :D

dakky 03.03.2021. 18:26

Futuresi su čudo ako imaš sreće. Ono kad je doge bio napumpan, uzeo sam fine novce sa minimalno uloga. Krenuo sa 7 dolara na leverage 20x, završio na preko 500. Da sam kojim slučajem to isto radio sa 70 dolara, popušio bi ih sve, kao i poslje što sam pokušao vrtiti tih 500.

AiM 04.03.2021. 08:31

Kako se naplati leverage ako svaki krenu po krivom ?
Pretpostavljam da je koncept isti kao shortanje, odnosno ti se nadaš da će tvoja pozicija vrijediti više nego stanje nakon nekog vremena. U teoriji dug kroz shortanje može biti beskonačan ako cijena ode gore iznad pozicije.

Libertus 04.03.2021. 08:41

Likvidiraju ti poziciju i sve novce prije nego što ostaneš bez novaca za naplatu duga.

dakky 04.03.2021. 08:44

Pa pojede ti novce. Zato je na binance odvojen racun za futurese, odvojen za spot trading. U futures account prebacis koliko novaca mislis spizdit, recimo 15 dolara, napravis short ili long, ako ode u krivom smjeru, potrosi ti tih 15 dolara. Naravno ako se igras s vecim iznosima, mozes u svakom trenutku dodat jos para u futures racun i tako povecati marginu do likvidacije, ali ne preporucam to. Probao sam jednom tako povecavati dok ne krene u pravu stranu, samo spusis pare jer nikako docekati.

Dakle dobitna kombinacija: isolated margina, jako sitni ulog i ogroman leverage te malo srece da zajases na val pumpanja ili dumpanja. Sa par dolara doslovno mozes napraviti par tisuca u doslovno par minuta.

AiM 04.03.2021. 08:54

Ok, kuzim. Limitiran si s novcima, što veći leverage to je margina za oscilacije prije nego dođe game over manja.
Naravno, ima smisla

vladjan1901 04.03.2021. 09:08

Citiraj:

Autor kopija (Post 3498290)

ne pretjerujem. btc kao i zlato nema neki utility, mislim ima, kao što ima i zlato u nakitu tehnologiji, btc preko wbtc-a i sl. smart contract izuma na drugim blockchainovima, ali sve je to meh.

Pravi utility je ono što će dati najveći rast vrijednosti cryptu. a tu ne vidim btc nikako. ovo je sve špekulacija, i ostali crypto su špekulacija, ali kad pravi utility kiks in onda će to biti ono nešto, a tu ne vidim btc nikako, doći će do cijenovnog odvajanja od btc-a, kao što je npr. napravio link u btc bear marketu.

Koliko god ljudi mrzili neki crypto, najveći utility TRENUTNO ima xrp, xlm. za razliku od btc-a koji raste nenormalno i nitko ga ne koristi, xrp pada i svi ga koriste.

Kad tad to mora doći na naplatu. Ne kažem da će xrp u budućnosti biti vrijedniji od btca po market capu, ali netko zasigurno hoće i neće biti jedini

dakky 04.03.2021. 09:44

Citiraj:

Autor AiM (Post 3498515)
Ok, kuzim. Limitiran si s novcima, što veći leverage to je margina za oscilacije prije nego dođe game over manja.
Naravno, ima smisla

Tako je, na 20x leverage je "dopuštena oscilacija" 5%, a na 125x, izračunaj sam :) zato je meni gušt igrat na te velike leverage i pratit na 1 min chartu. Ako imas srece pa pogodis pump ili dump, unutar par minuta si na +400-500%. Ili ne pogodis pa izgubis ulog :) Ili pogodis pa krene polako u dobrom smjeru pa si pohlepan i 200% ti nije dosta nego čekaš 300% pa spušiš i tih 200 ;) itd. bezbroj primjera u kojima pušiš novce.

Libertus 04.03.2021. 13:41

I, kakav ti "score"? U plusu ili u minusu? :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:59.