![]() |
Davno je to bilo. Prvi reli sezone. Sutra počne 10. u Australiji.
Kubica ima više sreće nego pameti |
Pa jučer je to bilo, pogledaj :D :D
Makar razumijem te, previše je njegovih kreševa bilo :D |
Bilo je i dobrih voznji, narocito nedavno u Njemackoj gdje je uzeo 1mj u klasi i bio brzi i od nekih WRCa. Inace je borba u Njemackoj bila predobra, ne znam dal je tko gledao. Sorodov prvi win nakon mase drugih mjesta i nakon sto su ga otpisali za Australiju. Mali iz Forda je fenomenalan, zaboravio sam kak se zove ali bit ce zvijer. Neuville
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
Citiraj:
Novi rekord ima porsche sa "starim" GT3 rs 4.0 (997) modelom koji izvlaci 500 ks iz 4.0 motora sto ispada 125 ks po litri. Ako netko zna provjereno dali postoji jaci motor neka me ispravi. |
Citiraj:
Negdi san procita komentar na 458, BMW je stavio 2 turba i još su kratki za 6ks (M5 F10) :D |
Citiraj:
Obican 458 ima 562ksa iz 4.5l znaci 125 ks/l Novi 597ksa iz 4.5l znaci 132.6 ksa/l Rekord drzi Caparo T1 sa 565ksa iz 3.5l tj. 160ks/l Naravno to su sve NA motori I da nema SLS black najjaci NA motor (622ks) jer mogu iz glave izvadit bar 4-5 jacih (Aventador,Murcielago,FF,F12,LaFerrari) |
Caparo ima cistokrvni trkaci motor iz trkace "garaze". Tak da bi ga izostavio iz te price. Mislim da ce Mazda uskoro bit na vrhu te liste, bar ovih veliko serijskih auti. 2.0 vec bez problema razvija 240ks a prema nekim najavama bi ta brojka mogla ic i preko 260 za novi MPS.
|
Ne znam za te Honde i ferarije, ako se ne varam, rekao bih da je ovo vrh.
|
Prica je pocela od najjaceg Ferrarijevog V8 motora ikad pa smo presli na 4 cilindra, spominjali se i 12 i na kraju smo na Wankelu..
Navijam za Mazdu da uspije napravit brutalnog atmosferkog dvolitrasa i da potuce ove turbo GTIje. Mozda ne po perf. ali po samom uzitku u voznji. |
wankel je vrh samo bi trebali davati 10l ulja uz svaki prodani i plaćeni oglas nakon 50k km na njuškalu :D
|
Citiraj:
|
Nisam to napisao jer je offtopic nego jer je zanimljivo.
|
Da nisam spominjo Renesis motor jer je skroz drukciji koncept (Wankel) od ovih i4,v8 i v12 (Otto) motora koje smo spominjali.
Istina da sam malo pretjero sa ovim v12 NA motorima kao najjacim ,ali sam htio reci da SLS black nije najjaci NA motor , mozda jedino je najjaci NA v8 |
|
|
Citiraj:
The Ferrari 458 Speciale gets a modified variant of 458’s 4.5-liter V8 engine. In the Speciale it delivers a total of 597hp and 398lb-ft of torque making it the most powerful naturally aspirated V8 engine ever produced by Ferrari. Samo sam napisao da je to najači Ferrarijev, a ne uopće, jer očito po sirovoj snazi nije točno da je najači. U svakom slučaju ovaj M159 iz SLS BS je pri vrhu, V8 kategorije, ako ćemo gledati po sirovoj snazi, a bome će ih sigurno biti više na cesti, nego crvenih vragova iz Maranella. |
Citiraj:
|
|
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...48126149_n.jpg
Isto mjesto, Rimac Concept One :) |
|
Ajme koliko užasa na jednom mjestu. McLaren je totalno unakažen smylićima.
http://www.index.hr/black/clanak/jak...bu/700011.aspx |
|
Citiraj:
Odvratan je :zdero2: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Evo oni oblipljeni u st..
|
Citiraj:
|
Kaj su u Mercedesu zaposlili Chrisa Banglea? Vuce mi malo na njegov ugly stil. Ima i BMW sad svojih bisera, troka GT npr..
|
Citiraj:
|
Inace sam fan Mercedesa, nova Sklasa mi je cudo, isto kao zadnji CL, E itd.
Ali ovaj dizajn nije dostojan S coupe (CL) linije... |
Citiraj:
|
Citiraj:
SLR, SL (R231), S Coupe, CLK DTM :) Oni okaši stariji i one kutije (w123/124/126) su mi :puke: |
Citiraj:
To su auti bezvremenskog dizajna, w124 i w126 u dobrom stanju dan danas ne izgledaju staro... Inace, nervira me trend stavljanja zvijezde u masku..to je prije bilo rezervirano samo za top modele, tipa SL, CL u najjacim ili AMG izvedbama... |
nemam ništa protiv merđe, dapače i dagušće, ali idu totalno krivim dizajnerskim smjerom imho... jedino a klasa na nekaj liči, ali ovo sve ostalo.
vidio cla uživo - fuj, danas e klasu novu uživo - fuj, s klasu - fuj. strašno nešto. |
Citiraj:
Minjan W124 za polovnog SLRa :roller: (može i ne registriran :D) |
Kad ugledam Mercedes, uvijek se sjetim dobrog starog R 129. Za ono vrijeme, a i bliže, to je bilo auto. A ne ovi danas. Ne sviđa mi se taj bizarni dizajn. Kao da su gledali ralje unedogled.
Unatoč tome, još se nisu približili Benglu i onom failed-abortus dizajnu. |
Meni se svidja opcenito cijela nova linija mercedesa od a do s klase, jedino slr i ovaj isprdak s coupe odudaraju. Sadasnji CLS mi je top svih mercedesa :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:54. |