PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex B.net (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80697)

Stipest 16.02.2017. 15:21

@Nikky

Imaš li ti objašnjenje zašto jedan kanal ne može biti na jednom mjestu u listi kanala , a u dva različita paketa? Eurosport HD sada postoji na dva mjesta. Jedan se otvara onima sa proširenim paketom, a drugi onima sa Sport HD paketom. Sada ostaje samo ovaj iz proširenog i nama koji imamo Sport HD paket njega izbacuju iz ponude. Zašto ne može ostati samo taj na mjestu od proširenog paketa, a da ga otvaramo i mi sa Sport HD paketom? Ista stvar je i sa Animal planet HD i Dicovery Showcase HD , samo su oni u proširenom i Start HD paketu.

Nikky 16.02.2017. 17:56

A stvar kombinatorike / slaganja paketa + u digitali imaš "slaganje kanala" kao kod DVB-T Mux - eva.
Ovako im je vjerojatno lakše.

donatello 18.02.2017. 20:11

Jel samo ja ili svi na kanalima preko analognog signala imaji neke bijele crte?
Prije ih nije bilo ali zadnja dva tjedna da.

Stipest 18.02.2017. 20:15

U Splitu ih nema.Pregledaj antenske spojeve.

bertone 18.02.2017. 20:23

Nemam ih ni ja (područje NZ).

donatello 18.02.2017. 20:44

Pojma nemam.
Kao neka crta bijela koja ide po ekranu. Vecinom krece od dolje prema gore.

donatello 18.02.2017. 20:49

http://i.imgur.com/aowcgJw.jpg

Cilim 18.02.2017. 21:45

Upravo stavio na Animal Planet, nema nikakvih bijelih crta, ocito ti neko iz okoline stvara smetnje.

spitfire83 20.02.2017. 14:29

Na koji mail i što treba od podataka, te trebam li što posebno napisati u mailu da prekinem uslugu od bneta?

Usluga je poslovna (SMB) i ugovor je istekao prije više godina, a ja si uvodim optiku tako da mi je bitno da to bude što prije gotovo, ne želim da me zove služba za zadržavanje i slično.

Cilim 20.02.2017. 14:39

Procitaj si ovdje.
Prema postojecim propisima za to im treba 12 radnih dana.

Stipest 20.02.2017. 15:30

Citiraj:

Autor spitfire83 (Post 3025649)
Na koji mail i što treba od podataka, te trebam li što posebno napisati u mailu da prekinem uslugu od bneta?

Usluga je poslovna (SMB) i ugovor je istekao prije više godina, a ja si uvodim optiku tako da mi je bitno da to bude što prije gotovo, ne želim da me zove služba za zadržavanje i slično.

S obzirom da sam to prošao prošli tjedan, evo ti njihov službeni dopis meni:

Poštovani,

nastavno na Vaš zahtjev za raskid pretplatničkog odnosa, obavještavamo Vas kako isti može zatražiti platežno odgovorna osoba putem e-maila na način da u privitku e-maila dostavi kopiju svoje osobne iskaznice te vlastoručno potpisani zahtjev za raskidom.

Kako bi zahtjev bio pravovaljan, isti mora sadržavati sljedeće podatke:
• Ime i prezime/Naziv tvrtke
• Adresu
• Naziv usluge
• Datum ugovaranja usluge
• OIB
• Broj osobne iskaznice
• Broj telefona/priključka
• Šifru korisnika

Molimo Vas da tako ispunjen zahtjev pošaljete na E-mail zahtjev.za.raskid-privatni@vipnet.hr.

Izgasili su mi uslugu isti dan kad sam to sve poslao. Problem je bio da prva verzija glasi da je dovoljno verificirati mali sa svojim OIB-om, pa da onda ne treba slati ove dokumente. Međutim to nije istine ( bar u mom slučaju nije).

Cilim 20.02.2017. 15:46

On salje mail za prekid poslovne usluge pa je njihov mail zahtjev.za.raskid-poslovni@vipnet.hr

Brko 20.02.2017. 16:14

Danas mi zakucalo na vrata i kažu sljedeće:
- 2D paket TV+net (telefon mi ne treba)
- 119 kn/mj prvih 12 mj. - 238 kn drugih 12 mj.
- 120/15 flat + 43 kanala osnovni paket

Ako želim prošireni paket, onda je to još 49 kn/mj.
Obzirom da TV skoro pa ni ne gledam, osnovni paket mi je i više nego dovoljan.

Nisam pratio od ostalih providera ponudu TV+net. Znam samo da je H1 279 kuna što mi je way too much.

Sad plaćam H1 VDSL Solo (45/15) 149 kuna i lokalnu kabelsku tv 59 kuna (dakle 208 kn mjesečno net i TV).

Pitanje - uzimam li tu Bnet ponudu (119 pa 238 kn) ili ima neki provider koji nudi nekakav TV i barem 40 Mbita za manje od 200 kuna?

Juice 20.02.2017. 16:54

Trazi ti njih da ti daju dvije godine po 119 kn, mogu ti dat.
Ovo su uvjeti te pogodnosti: http://www.bnet.hr/content/download/...0korisnike.pdf

Brko 20.02.2017. 17:03

Ooooo, baš ti hvala :D ali vidim da je to do 28.02.2017.
Meni nije još dostupno, biti će za 10-tak dana jer vidim da kopaju po ulici i vuku žice.

Cilim 20.02.2017. 17:06

Samo ti potpisi povoljan ugovor a oni neka polako vuku kabel do tebe.

Juice 20.02.2017. 17:14

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3025725)
Ooooo, baš ti hvala :D ali vidim da je to do 28.02.2017.
Meni nije još dostupno, biti će za 10-tak dana jer vidim da kopaju po ulici i vuku žice.

Ma tu promociju produljuju svaki mjesec vec godinu dana.

I kad ti dodje slozit tv. Makni tv da ne moze slozit ili mu daj za cevape i pivu pa da ti oatavi sve programe. Imat ces sve osim HBO HD (onaj bez HD ces imat).

Stipest 20.02.2017. 17:23

Citiraj:

Autor Juice (Post 3025733)

I kad ti dodje slozit tv. Makni tv da ne moze slozit ili mu daj za cevape i pivu pa da ti oatavi sve programe. Imat ces sve osim HBO HD (onaj bez HD ces imat).

Nije mi jasan ovaj drugi dio. Svi tv paketi se ne uključuju-isključuju na licu mjesta. To se odrađuje softwareski iz centrale, pa mi nije jasno kakve veze ima tehničar na licu mjesta koji dođe provući kabele. Usput, taj tehničar i nije iz B-neta. To rade kooperanti.

Stipest 20.02.2017. 17:26

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3025698)
Danas mi zakucalo na vrata i kažu sljedeće:
- 2D paket TV+net (telefon mi ne treba)
- 119 kn/mj prvih 12 mj. - 238 kn drugih 12 mj.
- 120/15 flat + 43 kanala osnovni paket

Ako želim prošireni paket, onda je to još 49 kn/mj.
Obzirom da TV skoro pa ni ne gledam, osnovni paket mi je i više nego dovoljan.

Nisam pratio od ostalih providera ponudu TV+net. Znam samo da je H1 279 kuna što mi je way too much.

Sad plaćam H1 VDSL Solo (45/15) 149 kuna i lokalnu kabelsku tv 59 kuna (dakle 208 kn mjesečno net i TV).

Pitanje - uzimam li tu Bnet ponudu (119 pa 238 kn) ili ima neki provider koji nudi nekakav TV i barem 40 Mbita za manje od 200 kuna?

Ja sam dobio isti 2D paket za 119 kn na svih 24 mjeseca, ali sa netom od 30 Mbit/s. Meni više nego dovoljno. Nečeš nigdje naći jeftinije.

Juice 20.02.2017. 17:26

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3025736)
Nije mi jasan ovaj drugi dio. Svi tv paketi se ne uključuju-isključuju na licu mjesta. To se odrađuje softwareski iz centrale, pa mi nije jasno kakve veze ima tehničar na licu mjesta koji dođe provući kabele. Usput, taj tehničar i nije iz B-neta. To rade kooperanti.

Ne bi znao ni ulazio kako i što, ali znam da mnogi imaju tako sve programe.
Čak je i ranije u temi netko spomenuo da mu je žao što je rekao da ne želi da mu složi sve programe.

Stipest 20.02.2017. 17:27

Citiraj:

Autor Juice (Post 3025721)
Trazi ti njih da ti daju dvije godine po 119 kn, mogu ti dat.
Ovo su uvjeti te pogodnosti: http://www.bnet.hr/content/download/...0korisnike.pdf

Ovo je 2D paket sa internetom 30 Mbit/s. On kaže da su mu ponudili 120 Mbit/s.

Citiraj:

Autor Juice (Post 3025742)
Ne bi znao ni ulazio kako i što, ali znam da mnogi imaju tako sve programe.
Čak je i ranije u temi netko spomenuo da mu je žao što je rekao da ne želi da mu složi sve programe.

I dalje mi nije jasno. Osnovna stvar digitalne TV je da oni mogu preko mreže ( ili preko koaksijalca) slati ''ključeve'' s kojima otključavaju ili zaključavaju pojedine paketi. Na svaki novi ugovor idu svi kanali otvoreni 30 dana. Nakon toga ostaju otvoreni oni koji su ugovoreni. To nema apsolutne nikakve veze sa tehničarem koji dođe napraviti instalaciju?

Nikky 20.02.2017. 18:19

Ajmo ne bucati napamet.
Da se ne ponavljamo, ovo šta je naveo Stipest je ispravni info.

Brko 20.02.2017. 19:32

OK, Stipest je u pravu za sebe. Ja vam kažem što je ponuđeno meni.

Mirkopoter 20.02.2017. 19:58

3D paket (50mbps) kod njih dobiješ za 135kn na 24 mjeseca preko prodajnog predstavnika, pa si izračunaj ovih 119 12 mjeseci + 238 12 mjeseci ;)

Ante M 20.02.2017. 20:09

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3025743)
I dalje mi nije jasno. Osnovna stvar digitalne TV je da oni mogu preko mreže ( ili preko koaksijalca) slati ''ključeve'' s kojima otključavaju ili zaključavaju pojedine paketi. Na svaki novi ugovor idu svi kanali otvoreni 30 dana. Nakon toga ostaju otvoreni oni koji su ugovoreni. To nema apsolutne nikakve veze sa tehničarem koji dođe napraviti instalaciju?

Nema. Tehničar ti samo spoji instalaciju do u stan. Kroz njihov koaksijalac ti dolazi cijeli njihov spektar frekvencija (ilitiga svi kanali da bude jasnije). A većina su kodirani, ili neki rijetki su FTA ( ovi domaći).

Receiver ti autorizaciju dobija preko mreže, daljinski ti uključuju ili isključuju pojedine pakete ovisno o tome što želiš (platiš). I snimalica, i videoteka ako postoji isto preko mreže.

EDIT: Jedino ako nisu stvarno počeli ključat pojedine frekve zbog bojazni od piratiziranja istih. NPR HBO HD paket ili slično. Ali ne vjerujem nekako u to.

Stipest 21.02.2017. 11:41

Citiraj:

Nije uopće bitno tko je u pravu. Ovdje smo da podjelimo iskustva u vezi B-neta. Nije nam jasno kako je to što ti govoriš izvedivo? Prilikom izdavanja svakog računa B-net ''vidi'' koje usluge imaš i te plačaš. Ako ima nekih nepravilnosti to se ispravi. Jedno je sigurno, oni vidi sve što je tebi otvoreni. Pogotovo je nejasan taj dio priče da to riješava tehničar koji dolazi na instalaciju ( koopernat B-net-a). Daj malo više detalja? Jeli tebi to radi?

Cilim 21.02.2017. 11:59

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3025792)
OK, Stipest je u pravu za sebe. Ja vam kažem što je ponuđeno meni.

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3026045)
Nije uopće bitno tko je upravu. Ovdje smo da podjelimo iskustva u vezi B-neta. Nije nam jasno kako je to što ti govoriš izvedivo? Prilikom izdavanja svakog računa B-net ''vidi'' koje usluge imaš i te plačaš. Ako ima nekih nepravilnosti to se ispravi. Jedno je sigurno, oni vidi sve što je tebi otvoreni. Pogotovo je nejasan taj dio priče da to riješava tehničar koji dolazi na instalaciju ( koopernat B-net-a). Daj malo više detalja? Jeli tebi to radi?

Na krivog upucujes svoj post, dolje je krivac tog teksta na koji se referiras.
Citiraj:

Brko 21.02.2017. 12:31

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3026045)
Nije uopće bitno tko je upravu. Ovdje smo da podjelimo iskustva u vezi B-neta. Nije nam jasno kako je to što ti govoriš izvedivo? Prilikom izdavanja svakog računa B-net ''vidi'' koje usluge imaš i te plačaš. Ako ima nekih nepravilnosti to se ispravi. Jedno je sigurno, oni vidi sve što je tebi otvoreni. Pogotovo je nejasan taj dio priče da to riješava tehničar koji dolazi na instalaciju ( koopernat B-net-a). Daj malo više detalja? Jeli tebi to radi?

Ke? Govorim ti da mi je ponuđena brzina 120/15 + TV za 119.50kn 12mj. + 239 kn/mj 12 mj..
Kaj ti nije jasno u tome? Ako su tebi ponudili 30 mbita, meni nisu.

O čemu ti dalje pričaš? Kakvi tehničari? Ja pojima o tome nemam niti sam išta o tome napisao...

Stipest 21.02.2017. 13:56

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3026079)
Ke? Govorim ti da mi je ponuđena brzina 120/15 + TV za 119.50kn 12mj. + 239 kn/mj 12 mj..
Kaj ti nije jasno u tome? Ako su tebi ponudili 30 mbita, meni nisu.

O čemu ti dalje pričaš? Kakvi tehničari? Ja pojima o tome nemam niti sam išta o tome napisao...

Moja greška. Sorry. Objasnio je kolega Cilim poviše o čemu se radi. Ispravljeno.

Brko 21.02.2017. 14:09

A ok :) my bad :) nisam vidio taj post. Replyao sam na reply sebi.
Uglavnom, čekam odgovore. Nakon postavljenih pitanja, došlo je do mucanja, zastajkivanja, brze promjene teme, isiljenog smijeha i tako to :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:34.