![]() |
Izgleda da kreće novi modem / router, vjerojatno ovaj:
http://www.ubeeinteractive.com/produ...-voice-gateway manual > http://www.ubeeinteractive.com/sites...ual_032017.pdf nije mi još prošao "kroz šake", po specs obećava a vidjeti ćemo kako se ponaša ... obratiti pažnju da se koristi njegov psu jer je po specs. 12V 2.5A ... uskoro više ... |
Koliko vidim taj modem ne podrzava DOCSIS 3.1 Zar VIP nije rekao da zele preci na 3.1?
Znaci mozemo zaboraviti povecanje brzine uploada sljedecih 5 godina. |
Polako, di je priša ?
DOCIS 3.0 je sasvim dovoljan za cca 80% korisnika i za brzine do 120 Mbps koliko im je trenutni plafon |
Baš čitam :)
Upload me ne dira toliko, da je veći, nebi se žalio, ali DL 14 MB/s... pa kad Steam skida igru na HDD, disk žvače to na 80% :D A da ne kažem kako imam 32 GB stick kojem je max 9 MB/s. I to sve za 129 ipo kuna. Stvarno ne treba tražit lebac preko pogače :) Sent from Mobara |
@Drug Brko, obecao si pogledati kod staraca sta oni mogu gledati od novih programa i tu napisati.:kafa:
|
Ja dobio Ubee router, za sada primjetio nenormalno grijanje sa obadvije strane uređaja, tako da je postavljanje kao iz manuala (okomito na postolje) rekao bih obavezno. Imao sam nekih peripetija sa wirelessom u samom početku, jedan Samsung S6 se nije htio povezati, da bi već kad sam se pomirio da je riknuo wifi na mobu, ugasio i upalio ruter i eto čuda proradilo, dakle postoji mogućnost da ne pamti promjene dok se ne ugasi i upali...nisam dalje htio čačkati dok radi...i da fali DDNS opcija u postavkama....
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Pogledam pa javim. Sent from Mobara |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Dual-band znaći spajanje i na 2,4GHz in na 5GHz u isto vrijeme moguće ,MIMO antennas (znaći 2x2 antene unutarnje,
2x 2,4GHz i 2x5GHz),802.11ac compliant, pitanje koji ac ,ali vjerojatno ac1300,bar što se wifi-a tiće moderniji, bolji router od TC 7200. |
Citiraj:
|
Samo šta se ovdje nadamo stabilnom radu na obje mreže istovremeno.
Na netu našao sličan model (moguće da ovaj ima isto), koji ima 2 WiFi kartice / chipa, 2.4 Ghz pokrivaju 2 "antenice" na pcb - u, a 5 Ghz pokrivaju 3 "antenice". Osim toga sami su krivi priličnim "zagađenjem" 2.4 Ghz banda, baš neki dan sam na jednoj lokaciji (stambena zgrada) našao 38 WiFi mreža, možeš misliti kakav je bandwith ... Opet pišem / napominjem: Ljudi gasite WiFi na dodatnom (malom) modemu koji je dodan samo za autorizaciju Set-Top Boxa (Kaon). |
Kako ugasiti wifi na tom kaonu ? Thx
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
Ne na Kaonu nego na dodatnom TC7200 :fiju:
Sa desne strane imaš tipku > pritisneš cca 1 - 2 sec. > napred vidiš da se WiFi led ugasio. EDIT: Evo nastavak priče oko EVW32C Imao sam taman x min. da malo pronjuškam. Po defaultu je na "poznatoj" ip adresi 192.168.0.1, nastojte zapisati / zabilježiti user / pass za web konfig, SSID i pass je isti za obje WiFi mreže (vidi origigi. nalju.), nisam stigao provjeriti "pokrivanje" WiFi signalom, odr. opcije nisu toliko bitne običnom (l)useru ali mogu pomoći u detekciji potencijalnog problema, vidi ranije linkan manual ... |
Evo ljudi da podjelim svoje iskustvo ovdje. Odjavio sam svu televiziju sa Bnet-a + Sportski HD paket a ostavio samo njihov Bnet internet 120/15 i po preporuci dobrog prijatelja preko MAG 254 plaćam odličnu IPTV listu di imam sve.
Ovo par dana što sve gledam preko tog slika savršena stabilna mnogo kanala u FHD dosta u HD a i ovi SD su ok ništa gore nego preko Bnet-a. Puno manje love mjesečno trošim ušteda preko 100kn mjesečno će bit.Imam i Animal Planet HD, oba Eurosporta HD, sve Discovery kanale sve Arene HD i SK HD ma prezadovoljan sam.Prijatelj ovo koristi već više od godinu dana i davno me ja na ovo nagovarao al sad sam ga poslušao nadam se na se neću pokajat :amen: |
Može malo više detalja, koji provider, koliko para? Već se neko vrijeme bavim tom mišlju...
|
Citiraj:
|
Ima i jeftinije (19€ za 3 mjeseca, a za dulje pakete ispadne još jeftinije), al to je već sivi off topic. Gledam odakle hoću i šta hoću (400+ kanala), jedino nemam timeshift.
|
Citiraj:
|
Prebačen mi je modem u bridge mode i sada mi sve ide preko pfSense mašine.
Problem koji mi se pojavio je taj da se STB više ne spaja na internet i sve šteka kod prebacivanja programa. Na pf-u normalno dobije IP adresu preko DHCP-a Trebam neke dodatne postavke na pf-u raditi ili da uštekam STB u bnet router (makar ovo drugo mi nema smisla)? |
Napravi to drugo, ima smisla / potrebe,
znaš da STB ide u Lan 4 ili 3. |
Thanks, provjerim kada dođem s posla.
|
Gledam nešto za dodatne tv prijemnike, kao Bnet Multivizija je free,al najam dodatnog TV prijemika je 60kn uz ugovor na 2 godine.
Znači ako oću spojit dva TVa je +60kn ? Il ima neka shema/caka? :D |
Tako je. Tak imaju moji starci.
Sent from Mobara |
+ STB + dodatni modem / router ili Lan kabel do gl. routera ako je Bnet - ov.
|
A prijemnik jasno ne radi ak uzmes od nekog? Ak preselim svoj prijemnik roditeljima, nece raditi?
|
Neće, to su namjerno zahebali,
radi samo šta je upareno i upisano u sustav. |
Istina. Kad je lik došo spajat kod mene i kod mojih staraca, donio je 3 STBa, i jako je pazio koji je čiji.
Pitao sam ga kaj nije svejedno. On kaže da nije jer su po serijskim brojevima 2 uparena u sistemu, a moj solira :) Kod mene je STB + Router, kod staraca je 2x STB + router + neki dodatni uređaj (nemam pojima kaj taj glumi, vjerojatno spaja/razdvaja/pojačava signal za STB). Sent from Mobara |
Ja govorim samo istinu :fiju: :D
Crni Brko jes ti mesar il neke tehničke struke (kao si ovo gore napisao) ? Ta situacija sa 2 STB kao kod tvojih staraca: - 1. STB + gl. router (1. par) - 2. STB + to "nešto" je dodatni modem / router potreban za autorizaciju (2. par) |
Kao što rekoh, nisam se zamarao da shvatim što je to :) znam samo da je to nešto tražio po autu i da je skoro sve propalo :D
Hvala što si razjasnio što je to :) Sent from Mobara |
You are welcome :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
30 kn prvih 12 mjeseci. 60 kn drugih 12 mjeseci. Da je kao u HT-u 20 kn prvih 12, 40 kn drugih bilo bi prihvatiljivo, ali ovih 60 kn je previše. |
Je, skuzia san da nista od toga.
Eventualno ovaj tip od @Stipest Vit cmo, sve u svemu hvala svima :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:11. |