![]() |
kako si rijesio google play, ne znam odakle da skinem
|
http://opengapps.org odabereš ARM64 i 5.0 i paket koji ti najviše odgovara. Flashaš u recoveryju.
|
Citiraj:
|
http://en.miui.com/thread-83505-1-1.html
ovdje imaš sve step by step ;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Šta je s kineskim bloatom? Kako si instalirao market? Edit: ljenčina nije pročitala sljedeće postove zanemarite post..rano je još :D |
Evo, to se meni ne sviđa kod brendova koje neki vole.
Dobijete mobitel koji onda ima sw na kojemu je 10 kineksih appova, bloatware itd I onda se mora tražiti koji verzija radi, tražiti upute, probavati koji je najbolji, koji ima a koji nema google play. Kod brojnih mobitela (pa i cubota) nemre se ništa od toga, dolazi s playom, bez ikakve dodatne kineske aplikacije i rom radi stabilno. Btw Cubot X16 mi je danas poslan iz EU skladišta, nadam se da dolazi uskoro. |
Citiraj:
|
Meni taj Cubot po dizajnu izgleda kao pljunuti iNew v3. Što mi se sviđa.
btw, ima li uopće sd slot? Vidim da se reklamira '32Gb extended storage' (samo?!), a nigdje sd slota. A najsmiješniji dio reklame mi je 'OTA update'. Koliko vas je u životu vidjelo OTA update na nekom odronu? Mislim da se Kinezi sa OTA updateom mogu prebrojiti na prste jedne ruke. http://www.cubot.net/index.php/mobile/view/id/247.html |
Citiraj:
Nista bez toga.. |
Citiraj:
|
Dal na ovoj novoj stable verziji miui-a za Note 2 radi tap-to-wake?
|
Mislim da nema.
Ovako mob je jako dobro slozen i brz,jedinovzajebancija s tim romovima,ali dobro kad jednom naletis nandobar onda nema beda. Jedina zamjerka je baterija koja se trosi nemoguce brzo,ali mozda je to do ovog miui 7 stable jer nema sanse da izdrzi 4-5 rada |
Citiraj:
U svakom od tri mobitela s kojima sam se ja igrao na taj način, to je bila muka. Samsung I5800, Mlais MX28 i TCL S720. Taman kad misliš da sve radi kak treba, on se smrzne, ili se nemreš javiti ili ti GPS ne radi ili kamera malo radi, malo ne ... itd. A fakat, kak Agent piše, kod svih drugih odrona, ono što je u njemu, s tim radi i radi sve kak treba. A OTA nadogradnja? Kolega išao nadograditi svoj Lenovo Vibe X2, pa ostao bez hrv jezika i počela mu je curiti baterija nenormalno i grijati se. Na mom novom ViewSonicu V500 su se nakon prvog paljenja počeli dizati neki kineski servisi. Nakon OTA nadogradnje, servisi se i dalje dizali, ali je otkazao GPS. Nakon vraćanja na tvorničke postavke, serisi se ne dižu i sve radi, ali nemam hrv jezik. Kak je neko negdje napisao, sa svakom nadogradnjom, nekaj dobiš, nekaj zgubiš |
Citiraj:
Fakat mislim da se radi o potencijalnom best buyu do 900 kn, što izgledom i dizajnom, što funkcionalnošću te je kao takav vrlo interesantan. Posebno ovo metalno kućište me zanima, budući su Cubotari do sada uglavnom bili od plastike... |
Jedna usporedba
prije u ramu OS+whatsup i viber oko 75% zauzeto nakon flasha oko 50% puno bolje koristi tj manje ram sam os :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Također danas stigao Xiaomi Redmi Note 2 sa giztopa.
Naručen 20. 10., 26. sletio u Francusku i 29. se javlja kurir da sutra, 30. dolazi dostava. Free shipping i nema PDVa. Mobitel je stigao s nekim stable romom, nisam ni gledao kojim jer sam žurio pa sam odmah instalirao eu dev rom 5.10.22 Hermes pomoću TWRPa link za upute TWRP najlakši mogući način
NAPOMENA: smrzo se twrp kad je flashao supersu i kad sam pritisnuo reboot i kad je flashao ROM i kad sam stisnuo reboot :D čekao sam da se zacrni ekran i izvadio bateriju i upalio, sve super eu rom ima hrvatski jezik, ima google play i nema bloatwarea a xiaomi.eu ekipa tvrdi da je stabilniji njihov dev rom od stable roma, iako imate i stable eu rom sa play store i bez bloata |
Pa nije bas nesto jednostavno stavit taj eur miui.
Do ponedjeljka cu istrazit nacine instaliranja,probat napravit,pa ako uspijem stavit tutorijal za noobove kao ja 1.kako instalirat aplikacije sa google playa a da nije preko wifi,jer ovako preko mobilne mreze nece 2.ovo djubre od miuia stable 7 trosi bateriju nenormalno,mislim da ne nemam s njim 2 sata SOT i pun je kineskih sranja |
Stigao danas meizu M2 mini international version.
Kupljen 12.10. kao preorder na Upbea Top-u za 151 $, uključujući EU Express slanje DHL-om bez PDV-a. Shipping trajao 9 dana uključujući "delay" od četiri dana u Londonu. OS je Flyme 4.5.3.I, instaliran Google Play, multilanguage... Nisam imao dovoljno vremena za detaljnije istraživanje, za sada sve radi tečno i brzo "out of the box". |
Citiraj:
Probaj stavit official developer rom, on ima instalirane google appse i njega nije problem instalirat kao ovaj sa xiaomi eu preko twrp-a i sl. |
Citiraj:
|
to nema veze sa eu romom. preko twrpa je najsigurnije. možete vi skinit rom, nazvat ga update.zip i uć u recovery i instalirat ga, svakako treba wipe napravit.
iako ja ne vidim šta je tu komplicirano, većinu preko računala radiš i onda samo odeš u recovery i instaliraš rom. kako god da radiš moraš skinut rom, pokrenut mi recovery ili updater i instalirat rom. official stable za Redmi Note 2 ima samo China verzija - engleski i kineski jezik, bez googla i sa kineskim aplikacijama. unofficial ima eu stable sa hrvatskim, google play store i bez bloatwarea |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Moram reći, što više trošim uređaj to mi je još bolji. Jučer sam skroz čačkao po njemu, plus ekipa s posla, izdržao je najnormalnije do navečer na par posto sam oko 2 išao u krpe. a s punjača je skinut u 5:25. Moram reći da sam time zadovoljan. Planiram odgulit pjehane do Drave, pa postam obećene fotke. EDIT: evo me, dosad sam flashao i rutao uređaj, i napokon sam gotov... pomoću nekog španjolca na youtubeu sam riješio sve. sad imam MIUI 7 by xiaomi.eu 5.10.8 BETA. Radi (zasad) perfektno, nema china bloatware-a, napakovan je i s googleom. To je to. |
Zasto 5.10.8 a ne novi? Na koji nacin si flashao?
|
Tocan je : 7.5.10.8... Nasao sam video tutorial na youtubeu.
1. Instalirao xiaomi MI4c USB driver 2. Stavio twrp, rom, i libra rom, te flashify na u folder download na mobitelu 3. Instalirao rom pomocu "update" aplikacije u toolsima 4. Instalirao flashify 5. od tamo podigao twrp 6.iz twrp-a istalirao libra rom To je to. Radi superbrzo i imam sve od googlea a kine nema, kako sam rekao. |
Evo sad skida 7.5.10.22 kao tjedni update. 615mb wow
|
Citiraj:
Ja razmišljam dal stavit te sa xiaomi eu ili official jer mi nije hrv jako bitan, ali ako sve radi zašto ne. Baš javi kako se ponaša baterija i sl. |
Pa za sada super, sporo pada :D. 2 sata pokusavam natjerat whatsapp da radi u pozadini i da si sam ne restriktira mobilne podatke. Ubio se dok nisam natjero da se whatsapp i viber podizu zajedno sa sistemom pri restartu i da ostanu zakljucani u pozadini. Valjda ce radit. Prvi rom ima isti naziv, a poslije njega, nakon instaliranja twrp je isao taj libra rom. Ne znam koji je official, onaj prvi valja, jer je instaliran preko updatea. Sad sam updatean na 5.10.22. Ni meni nije hr bitan, al napravio sam po tutorialu, pa sam sve odradio prema koracima.
|
Inače je preporuka instalirati EU rom, bilo stable ili developer. Jer to je u stvari China rom (koji inače nema podršku za Google apps, ima samo engleski jezik, kao i dvije verzije kineskoga) pročišćen od njihovog bloatwarea i s podrškom za Google apps, hrvatskim jezikom (kome je bitno) kao i tjednim nadogradnjama (u slučaju developer verzije, naravno). Globalni rom je najviše prilagođen Indijskom tržištu, ima podršku za Google apps, no ima i nešto bloata u odnosu na EU rom. Također, globalni developer rom nema nadogradnje svakog petka kao navedena 2, barem koliko sam ja primijetio. Eto, nadam se da smo to malo razjasnili :-)
|
Baš mi vas je smiješno vidjeti s tim nadogradnjama, kupujete "kineza" i onda imate 100 muka s romom. Baš će jedna prosječan korisnik ići kupiti taj mobitel a mora stalno rom-ove instalirati/mijenjati i tražiti pravi.
A imaju i neki drugi mobiteli isto OTa update, iako mi je malo smiješno kako je to izvedeno na Inew-u V3 Plus. Da biste dobili OTA update moralo se onaj iz kutije rom zamijeniti s v.07 i od tada su izdane dvije verzije preko ota. Samo više kozmetičke jer nisam primjetio neke ralzike osim u ikonama i sitnicama. Cubot X16 dolazi, staviti ću slike i komentar čim dođe a iako je poslan iz EU skladišta dobio sam NL tracking koji još ne radi. |
100 muka? Potrebno (i preporucljivo) je samo staviti jedan jedini rom, ukoliko mobitel već nije došao s istim. Kao i u slučaju famoznoga iNewa za koji "drukaš" u svom postu, a stvar je potpuno jednaka.
|
Haha, ma neee, kakve muke. Mobitel mi je radio fantasticno out of the box sa gappsima; to sto sam ja htio potpuno bloatware free uređaj koji trosi manje baterije od stocka, radi nesto brze i fluidnije, moja je stvar. Mogu samo usporediti s iskustvom "samsunga" koji za vise od 600 dolara dolazi sa hrpom neiskoristivog softwarea koji ne mozes niti makniti niti iskljuciti bez roota, pa opet dođeš na isto. A ekipa kojoj je to zlo radit, ne znam sto nađe zanimljivo na ovom forumu. Kupovina novih stvari? Pa ajd ok. Nije stvar natjerati sto da radi, jer radi, evo i sam sam se uvjerio u to. Stvar je optimizacije.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pozdrav ljudi,
kupujem novi mob i neznam dal da uzmem meizu mx5,one plus two ili da cekam xiaomi mi 5? Zna netko mozda kad bi trebao izaci mi 5? Mislim da nema nis bolje za tu lovu ili se varam? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:58. |