![]() |
ma joj za surround nemaš neke brige... zemi utp u željenoj dužini, pune licne na plus, šarene na minus i bogteveseli.
gledaj da je 5e/6 i što bi eventualno bilo bitnije da su žice nutra solid, a ne licne. |
Citiraj:
I čisto da kažem, daleko od toga da su neki high end ali nisu ni oni neki mali piskutavci, spojio bi Wharfedale 9DFS (http://www.avmax.hr/hifi-zvucnici-wh...zvod_8626.html), pa ne bi volio da ih zakidam previše :) EDIT: imaš li slučajno syss neki link na domaću trgovinu gdje prodaju na metar utp kabel sa solid žicama? |
pa onak gle ako kabel može dobaciti 1gbit na 100m, možemo reć da se radi o stvarno finom bakru jel ;)
ako baš hoćeš se maltrat (a nemoraš) možeš napraviti ovaj ffrc projekt gore, samo kaj to nije baš tako tanki kabel i ono iskreno zgledat će nakaradno zakačen na ove spikere. single utp, terminale na krajeve, malo snakeskina/termobužira i eto mlado od aq mont blanc :D ako se hoćeš baš diy igrat da to liči na nekaj, nađi na netu koja topologija žnjora ima najveći el. mag shield pa onda izvuci licne iz utp-a i tako ih upleti, samo ćeš trebat onda poduži snakeskin, ali će zgledat pro. http://www.audiofil.net/how_news_item.asp?NewsID=34 ovak nekaj si pročitaj za početak. |
Citiraj:
Thanks na linku i preporuci, za sad mi je najprimamljivije kupiti UTP ali bez dijela: "ako se hoćeš baš diy igrat da to liči na nekaj, nađi na netu koja topologija žnjora ima najveći el. mag shield pa onda izvuci licne iz utp-a i tako ih upleti, samo ćeš trebat onda poduži snakeskin, ali će zgledat pro." :chears: |
eto i to smo riješili :D
preporuka da zalemiš terminale na žice pa tako osiguraš dugotrajnost kabela u cjelini bikoz neće biti oksidacije na spojevima ;) |
oksidacija se javlja i kod vilica i banana osim ako ne koristi čisto zlato...
za suround mogu i obični zvučnički vulgaris domestikus, onak prozirni sa crvenom crtom, čak jeftinije od UTP i nema brige oko prepletavanja i završetaka. a sa ovod članka DIY, stavku 11 je trebo stavit prije uvlačenja u zmijsku kožu i brenera. |
mislim na oksidaciju kontakta kabel - terminal koja je ruku na srce puno rasprostranjenija nego oksidacija samog terminala.
|
Evo samo da vam se javim. Iako sam imao najbolju namjeru ići na UTP, naišao sam na ovo T-50 i vidio da me to izađe 396kn za 20 metara a kabel bi trebao biti i više nego dobar za ovu svrhu, što mi je bila prihvatljiva cijena za tu metražu a nisam se morao ništa petljati.
Kupio, jako zadovoljan. Svejedno hvala svima na pomoći! Citiraj:
|
ma jašta da će biti dosta, a i cijena je fer ;)
|
apdejtal bi sustav, pošto nikak da skupim za pošten dac ili čekam još koju godinu da mogu piknut mydac za jedno soma... kaj mislite o ovom
http://www.amazon.co.uk/U7-Soundcard...productDetails uz ostatak kefq5 thule monsterovo kablovinje http://i.imgur.com/lIQqSIL.jpg sonar uvek može ostati posle za neko dobro kućno kino jednog dana kad unapredim celi sistem, bilo kakav preporke molim sa amazon.co.uk u rangu 50-tak funti, sve naručujem od tam dolazi za par dana ( usb coaxial) |
Meni je upalo u oči ovo:
http://www.esi-audio.com/products/drdacnano/ http://www.auteh.com/dacs/esi-dr-dac-nano/pro/4832 Konverter je proizvod cijenjenog AKM-a, doduše nije ovaj AK5386 model koji je u priličnom broju cijenjenih DAC-ova (uz ESS sabre), analogni izlaz je na 3Vrms - znači pogodan za linijski ulaz u amp (samo trebaš 3.5 na činč kabel), a cijena još manja od ovog NuForce za kojeg sam mislio da je najeftiniji novi na tržištu. Odnosno, taman u rangu ovog što si ti predložio. Uz upozorenje da nisam ni vidio i čuo. Ako kupiš, javi nam da i mi znamo jel valja :) |
onda opet moram koristit banačinč a imam ona dva gore monsterova za krstit jerbo http://imgur.com/3XwjMyr
|
kak svira taj thule? nisam nikada bacio uho na njega...
|
super, mekani topli zvuk, i ne grije puno ;)
|
onda je znači legao na taj kef... oni su obično malo svjetlijeg karaktera.
|
to sam več komentiral prije, prvo smo ih isprobavali sa dosta skupljim marantzom i opče nije bila dobra sinergija,reski zvuk, hladan...
|
ak je s marantzom hladan, onda su stvarno bright :D
|
Tražim male bookshelfe/monitore
Moji Alteci su napokon našli novi smještaj u prostoru gdje mogu bit ono za što su napravljeni (č. glasni i dramatični) pa slažem novi setup za komp, tj. near-field slušanje.
Izvor ostaje trenutni Audigy 2 SE (ak se pokaže potreba možda se i odlučim za Behringer U-CONTROL UCA202 DAC) Pojačalo je SMSL SA-50 Budžet za zvučnike je do 1000 kn (poželjno što manje) i ponuda u našim trgovinama se svodi na sljedeće: Magnat Monitor Supreme 100 ~600kn Magnat Monitor Supreme 102 ~600kn Scansonic S4 ~700kn PURE ACOUSTICS Supernova 5S ~700kn PURE ACOUSTICS Dream Tower S ~800kn Denon SC-M39 ~900 kn Scansonic S5 ~1000kn Nažalost, niti o jednom paru nemogu nać nikakav relevantan review ili mišljenje tako da, ako netko ima iskustva s nekim od ovih zvučnika (ili drugima u rangu cijene i gabarita) zahvaljujem se na savjetu. |
Ovi koje si nabrojio imaju upravo taj problem - zvučnici malo ispod nišana medija, pa i specijaliziranih. Odnosno, nisu baš proizvodi koje se puno recenzira. Ne moraju zato biti nužno loši, pogotovo u setupu i za namjenu koju trebaš.....
Preporučam odeš do trgovina i da barem probaš malo "pod prstom" - ako ne zvone, to je prvi preduvjet da će biti barem OK...ako možeš ih malo i poslušat pa donijet neki sud, još bolje. Od malo poznatijih marki, oko 1.000 kn je bila akcija u trgovini u Zagrebu za najmanji Q acoustics model, i (barem prema informaciji na webu) još se može nabavit mali Wharfedale Diamond serije 9 (9.0) za manje od soma. Osim SH-a mi ništa drugo ne upada u oko. |
Nabavio sam supra ply 3.4S kabel za zvucnike (sa oklopom) pa me zanima kako "pravilno" spojit taj oklop i da li ga uopce treba spajat:stoopid:...
Malo san cita po netu i koliko san skuzija treba ga treba spojit na ground od pojacala (receivera u mom slucaj) sa jedne strane a drugu stranu prema zvucnicima ostavit ne spojenu. Problem je da kod mene receiver nema nikakav specijalni ground vijak... :fiju: |
Ja sam sa HiFi komponentama na "oni".... i sad, krepalo mi neko "kucno kino" kaj sam imao doma, i racunam da bi unaprijedio malo dozivljaj...
Lova je iznimno ogranicena pa me trenutno zanima bas entry level, a da nije skroz govno. Treba mi komponenta na koju cu moc spojit komp, telku i jos 1-2 stvari... i koja u sebi ima kakvo-takvo pojacalo da moze te signale pustat van... a opet, kad dodje lova dodatna, da ju mogu spojit na stand alone pojacalo. Paralelno s tim, treba mi i par zvucnika koji pristojno mogu napuniti zvukom prostor od cca 15-17 m2. Namjena je prvenstveno za filmove, nesto muzike (prvenstveno rock, nesto metala i punka, rijetko kakva elektronika ili slicno). S kojom lovom mogu racunati u samom startu? da vidim uopce koliko cu ja u tome uzivati ili mi je dosta neko drugo kucno kino za 500-1000 kn. Ukoliko mi se svidi, kasnije bi gledao kakvo spomenuto pojacalo i Blueray/DVD/CD player... volio bih cak i kakav gramofon obzirom da imam od starcih doma kamion ploca. |
ako može SH cijene solidnih modela su od 800-1400kn. to je AV resiver za kućno kino. za gramofon radije gledaj pojačala jer ipak daju bolji zvuk za stereo.
|
A kakve su Yamahe? vidim ih po njuskalu za nekih 1000-1200 kn... npr ovaj RX-V461 ili RX-V440.
|
ma to je sve isti vrag u toj entry konkurenciji...nit smrdi nit miriši...gledaj da uzmeš što noviji model...
|
Citiraj:
Imam i sam jedan receiver zadovoljan sam . Moraš je upariti sa dobrim zvučnicima ( to je pravo pitanje ) i nemaš brige . Bolji zvuk daje DENON , ali nakon što sam uspio u roku od par dana spaliti njihova 2 receivera prebacio sam se na Yamahu . Nisam ga prežalio zbog kvalitete zvuka , ali bilo me strah da ne spalim i treći pa sam uzeo Yamahu . To je bilo prije nekih 7 godina , receiver i dan danas radi bez greške , a kidam ga sa filmovima , metal mjuzom i igrama svaki dan (zvuk naravno preko Yamahe) .... |
Ja sam polovan Denon spojio prije 4 godine da svira. U njega mi je spojen komp,klavijatura i televizija i radi po 12+ sati dnevno i nikad nista. Sta radis ti s tim reciverima ja neznam....
|
The tendency is to push it as far as you can :D
|
Onda nemam komentara. :D
|
Pozdrav svima, nadam se da je moje pitanje u pravoj temi.
ovako, imam panasonic tv p42st50e, media player mede8er 500x2 i zvučkine logitech x530. Zanima me pomoć,naravno ako postoji mogućnost spajanja navedenih zvučnika na media player da se dobije barem 2.1 zvuk kad se tipa gledaju filmovi. Zvučnici imaju 3 izlaza 3,5mm, dok meder iza ima samo rca ulaze. želja mi je to nekako spojiti da se dobije normalan zvuk + bass iz woofera. ako za navedeno kažete da nema smisla, molim vas preporuku što mi je činiti tj. što mi je potrebno od zvučnika i ostale opreme da to nekako povežem.? hvala |
sa tim zvucnicima u original pakiranju dobijes konverter. mislim da bi dalje sve trebalo biti jasno.
|
Citiraj:
|
Pozdrav ekipa.
Tražim receiver koji ce zamijeniti dotrajalo pojačalo. Na njuški sam našao par komada koji mi odgovaraju cjenovno i mogu ih osobno preuzeti pa se ne moram hebati sa poštom. Šta od ovog uzeti: Yamaha RX-V450 Harman Kardon AVR 130 Yamaha RX-V540 Isplati li se uzeti šta od gore navedenog ili da uzmem neko pojačalo, tipa Denon PMA-520AE? Zahvaljujem na odgovorima. |
ja bi savjetovao HK 130...po testovima je bio kao najbolje ocjenjen...ove Jamahe su starije bar 3-4 godine od HK.
a koji cjenovni razred? u stvari, taj HK bi bio idealan ak imaš namjeru složit 6 zvučnika za kućno kino..ak je samo muzika traži pojačalo, ima odličnih za do 1000kn al naravno nisu svi u tvojoj blizini. |
Cijenovno razred do 1000 kn.
Mislim da necu bas tako skoro slagati kucno kino. U planu mi je piknuti neki gramofon tamo poslije nove godine. Sta preporucujes od pojacala do 1k kn? |
evo sad sam pregledo oglase na njuški...od pouzdanijijh pojačala sam vidio Denon 500AE (tip veli da nema daljinac ali cijena je adekvatna) s obzirom da je to noviji model (2007) i cijena od 500kn je OK
isti tip prodaje i Maranc 4001 700 kn cijena OK Maranc PM 50 - dobro ali staro, probati sniziti cijenu Sony TAF 210 nije u cvijetu mladosti, davno sam ga i ja imao, cijena OK Jamaha 490 imao ju sredinom 90 tih vrlo dobro pojačalo... Pioneer resiver stereo to nisam slušao ali s početka 90tih kad se to još radilo kak treba... to sam predložio što bi ja za sebe gledao da kupujem... |
U smislu bezbrizne kupnje po pitanju pouzdanosti, za 1k kuna ima i aktualni model Denon 520AE (prakticki nov, dakle), pa Sonyev malo stariji model TA 820QS, ali izrazito visokog tehnoloskog standarda izrade. Za nesto manje love nude se i dva Rotel ampa, za koje postoji neka mala mogucnost da trebaju malo refresha, ali radi se o masinama za koje se zna da odlicno sviraju u kombinaciji sa primjerenim zvucnicima (nesto manje nazivne snage).
|
|
sori ak sam vec pitao...
al trebao bi pomoc oko kupovine nesto dobro za slusanje mjuze. Cijenovno oko 3tkn. Radi se o kucnoj upotrebi.Sta uzimati koji reciver,zvucinke...koliko W?prostorija je cca 25m2.Dalo treba sub?2 ili 3 sistemac?Koja komb je za preporuku?Cak mi neki preporucuju soundbar sa akti.sub? |
Pozz
Ako sam promašio temu neka me mod prebaci HVALA. Kupio sam micro liniju tu na forumu i sve radi za 5 osim što na radiju sve lokalne stanice imaju šum i krče.Npr Radio Osijek i Slavonski radio koji su mi pod prozorom krče i šušte dok Otvoreni, HRT2,Totalni rade bez problema.E sad ima antena samo ona mala žica koja izlazi iz linije koju dok držim u ruci puno je bolje(zato kužim da je stvar do nekog uzemljenja), kada isključim STEREO još je bolje.Probao sam tu žicu antene uzemljiti tako da sam je spojio na vijak koji drži policu na kojoj stoji linija i ništa(doduše taj vijak ima plastični tipl u zidu). Ako tko ima kakav savjet kako riješiti problem. |
Neku bolju antenu ili pak najprimitivnije,krumpir za pocetak.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:12. |