![]() |
|
Nikad strože sigurnosne i eco norme su učinile da ne možeš biti previše kreativan a da budeš road legal.
|
Kakve veze imaju sigurnosne i eko norme sa kreativnoscu?
|
Citiraj:
Naravno, nije preporučljivo voziti ga takvog ali može se. Isto kao i recimo stražnji ovjes na E53 X5 koji redovito krepavaju. Ili ABC na Mercedesima. ![]() ![]() ![]() Vezano za kompresor zraka, nije klip teflonski nego samo karika koja se zamijeni. Slagao sam i to na svom. :D ![]() ![]() ![]() ![]() Zgodan autić, izrazito udoban i sposoban. Naravno sve u određenoj mjeri što je naučio lik kojem sam ga prodao. Tip je išao na kampiranje i pratio ekipu u F150 ili RAM-u ili tak nekaj i pri prolasku kroz neki potok tip je Allroadom pogodio kamen i rasturio karter. :no2drug: Citiraj:
Za početak, lik je neki dan navodno dobio pare od arapa da bi sad ušao u kompu s Izraelom? Dalje ta firma nema ni Lvl4 a kud Lvl5 Ono što ima smisla i što je vjerujem od samog početka bio naum bradatog lažova jest kupit našim i Europskim parama licencu od Hyundaia koji je ujedno i suvlasnik Rimca i ponovno prodat javnosti muda pod bubrege. E sad, planove mu je pomrsio Delphi koji se nedavno povukao s tog projekta i raskinuo ugovor s Hyundaiem jer im se ne da više čekat niti financirat nešto u što su ušli još 2017-e godine a do sada se nisu makli s mrtve točke. BTW investicija je teška 4 milijarde dolara. https://techcrunch.com/2024/01/31/au...-a-key-backer/ FunFact Hyundai posjeduje 11% Rimac Grupe Rimac kaže da radi na robotaxi projektu od 2017. godine 2017. godine Delphi (Aptiv) kupuje nuTonomy i 2019. godine ulazi Hyundai kao partner i osnuju Motional. Rimac kaže da bi do 2024 imali flotu robotaxia Motional je trebao imati funkcionalne primjerke 2020 i komercijalnu flotu 2024. ''If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck." :D |
Citiraj:
|
Kako god bilo, jedino sto ce oni in-house slozit je kuciste i logo.
A jos se treba vidit kak on misli ponudit pravi lvl5 |
:):D Isto kak Intel "slaže i nudi svoja rješenja", dok ih TSMC pušta iz svojih fabrika, a ASML isporučuje konkretnu mašineriju za High NA EUV dejstvovanje.:frend:
|
Citiraj:
Sve su to sitni faktori, ali nikako ne utječu na "kreativnost". Oduvijek su raznorazne dizajnerske studije bile jako razvodnjene u usporedbi s konačnim proizvodom. |
Citiraj:
|
Vezano za Mejta.
Pa, od uvijek je bilo napisano da će kupit AI od jednoga od TOP 3 proizvođaća u svijetu. Citiraj:
|
To su počeli pričati nakon kaj su im odobrena sreCtva, a do onda je bilo da sve sami razvijaju.
Citiraj:
|
Fora mi je kak je neki dan uzeo pare od Saudijaca i onda sa tim parama ode u Izrael :D
Mislim da su Saudici jako zadovoljni sa time gdje su njihove pare završile :Machineg::Machineg: Fakat moraš bit 'ADZovac da tak nešto napraviš. Uzor mu je bio valjda AP, koji je kineskom premijeru poklonio Greyp Koji je valjda pun dijelova koji su proizvedeni na Taiwanu :D |
JESMO LI BILI NAIVNI?
Nakon novih informacija o Rimčevim robotaksijima moramo postaviti jedno vrlo izravno pitanje... Gdje će doista završiti oko 179,5 milijuna eura bespovratne potpore iz fondova EU? Piše: Gojko Drljača Objavljeno: 14. veljača 2024. 10:58 https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...tanje-15427888 |
Koliko je uopće Neverinih komponenti home made?
|
Čujem da mač ključa narezuju kod lokalnog meštra ^^
/s |
Nisam fan, nisam hejter Rimca, ali ne kužim.
Gdje su sve te Nevere nestale? Koja je fora s tim autima. Jel se to može kupiti ili ne? Isto tako mi ovo s Rosbergom nije jasno. Dobio, napravio jedan video s ženom prije 8 mjeseci i što dalje? Vidim da se po YT sve više pojavljuje Nevera kod ovih raznih kanala o autima, ali nije mi jasno odakle. Jel to privatno? Jel to Rimčevo? Za mene, koji nisam nešto zainteresiran za njegov rad, sve je nekako mutno i ublaku, tak da vidim zašto hype (što negativan što pozitivan) oko Rimca. |
|
Citiraj:
Druge 2 u 3F kolekciji su valjda kupljene. Sve 3 nakon početnog hajpa i par videa se više ne snimaju baš i ne pojavljuju se videa o njima Ove sve ostale su od Rimca i voze se na probnim/dealer tablicama. Prije godinu dana je bio naslov da je prodano njih 50 Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Tapatalk ne voli takve linkove pa sam sudio na temelju thumbnaila. Vrijedi otvoriti u punoj rezoluciji! :D
|
I'm just going to leave this here i odoh po kokice :D
https://i.ibb.co/B4BtXGC/422036278-1...52580084-n.jpg |
I još dobiješ 10.000€ poticaja za kupnju :)
|
Citiraj:
To je tokom jednog ručka izjavio moj punac. :) Da se pojavi dizel i da su svi EV...svi bi odbacili EV i prešli na dizele. :D |
Stigla nam je prva od 6 rundi isporuke nove flote.
Za oko mjesec do dva sam u novom švapskom precijenjenom prometalu, ali s baterijom u guzici. Ne bunim se jer mi jede manje poreza bikoz zeleno :lol2: Nemam ga gdje puniti, tako da će tu bateriju potrošiti u prvih par sati, a dalje vozi na benzin pa što bude. Mazanje očiju…ali firma ganja carbon footprint, pa eto https://i.postimg.cc/TL45hhTF/IMG-4198.jpg |
Citiraj:
Znam da se poklonjenom konju ne gleda u zube, ali ova žuta kanarinac boja :nono: |
Nije ti to kanarin žuta nego nekakva zlatkasta-žuta nijansa.
|
Hodati ću prije nego kupiti EV smeće.
|
Citiraj:
|
Žuta mi je bila prvi izbor, ali sam pogledao koliko košta lakiranje toga i odustao :lol2: Čisto zato što su crna, siva i plava najzastupljenije, pa da uspijem naći auto na parkingu.
Ovdje ne postoji ful kasko. Ako nemam dokaz/snimku tko mi je kresnuo auto, plaćam iz svog džepa. Uzeo bijelog. Najjeftiniji za lakiranje i najmanje problema sa suncem. Radim kratke relacije više puta dnevno i dosadašnji crni i tamno sivi auti su bili pakao. Ostaviš ga na 5 minuta i pretvori se u pećnicu a do iduće lokacije se ne stigne ohladiti. |
No, ali ne kužim.
Ako je to na firmu/lizing, kakve ti veze imaš s lakiranjem i ostalim stvarima? Jel to tvoj privatni auto kojega si ti platio ili je to službeni auto/auto na lizing? Ako dobro shvaćam, to je od firme. Kakve ti veze imaš s lakiranjem? Voziš, uništiš, dobiješ novi... :D |
Žuta jako dobro odbija sunce, najbolje od svih boja osim bijele i srebrne.
|
Citiraj:
|
Čika Ivan živi u UK, a tamo su pravila osiguranja, korištenja službenih auta,... malo drugačija nego ovdje.
|
Citiraj:
Citiraj:
Kad lizing kuća preuzima auto, imaju nekakvu toleranciju štete koja upada u normalno korištenje i habanje. Sve preko toga naplate po svom cjeniku. Kolega sad krpa blatobran koji je razvalio na stupiću kojeg nije vidio. Ł300 će dati majstoru, leasing kući bi morao 900+ kad se uračunaju svi administrativni troškovi. |
Sorry ali ako me tjerala da radim sa službenim autom ne želim biti odgovoran ako me netko zakači na parkingu.
Baš glup sistem... Koristiš auto i u privatne svrhe? Poslano sa mog |
Da, imam ga i u privatne svrhe.
Jebiga, tak je kak je |
Citiraj:
|
Automobili
Bome je ponekad deprimirajuće to sivilo i crnilo na ‘rvackim parkiralištima. Tu i tamo neki crvendač.
Zato je moj plavi… sa ZG tablicama :) Lepi i lako uočljiv. |
Tam je i ona fora sa osiguranjem, da auto nije osiguran nego ti moraš imati osiguranje?
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:40. |
|