![]() |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Tako imam frenda koji mi se ruga kako su mi 3cil auta dobra, iako mi je jedini 3cil kojeg bi uzeo - novi Yaris GR - jer je auto zabavno. No ubaci se u raspravo nissan leaf itd. koji nisu po nicemu, osim 3 cil, slicni yaris GR-u... I sto se tice odrzavanja, Opel astra s 600tkm: https://www.autobild.de/artikel/opel...-19399879.html Najvise ovisi o odrzavanju i nacinu voznje koliko ce auto bit pouzdano... |
Od ovakvih vijesti, svakom autoljupcu se stvori čvor u grlu i zamalo zasuze oči
https://www.index.hr/auto/clanak/vis...u/2262342.aspx |
Citiraj:
lik je glup. imas 80 auta vrijednosti desetke milijuna dolara, i nemas protupozarni sistem ugradjen kako treba, niti alarme spojene sa vatrogasnim centrom. |
Uh, najviše mi žao LFA-a i Carrere GT :(
|
Citiraj:
ne, ne ovisi samo o odrzavanju. Ko to misli zivi u zabludi da se auto nece kvariti ako ga pazis. postoje auti koji se kvare manje i oni koji se kvare vise. fala bogu ima takvih tablica koliko hoces. |
Ekipa odakle vi cupate povijest vozila za EU zemlje?
Tipa kao CarFax ovdje u Sj Americi. Znam da je bilo rasprave ali ne mogu nac :lol2: Citiraj:
Mislis Micra, Leaf je strujic. |
Carvertical
|
Citiraj:
i taj carfax je totalna navlakusa dva polovna auta sto sam ovdje uzeo su oba bila udarena a nijednom nije pisalo nista u carfaxu. ako nije policija zvana na uvidjaj i nije osiguranje bilo upleteno, zaboravi da ce ti pisati u carfaxu. |
Citiraj:
Citiraj:
Pogotovo ovdje gdje tehnicki pregled u pravilu ne postoji. Po meni vrijedi uzet jer vidis fakat svasta. |
Citiraj:
ma razumijemo se, nego ovdje ekipa uopce ne kuzi da auto moze bit udaran i popravljan iako je carfax "cist" sa par vlasnika sam se "svadjao" oko toga, ja mu prstom doslovno pokazem a i iz aviona se vidi, a oni ko tele, but carfax is clean.... :stoopid: generalno je veci problem mehanicko neodrzavanje auta, nego limarija. |
Citiraj:
|
Meni bmw ne pase iz prakticbih razloga. Volim vece limuzine, 3ca je za nize osobe ( sad ce napast kako on vozi 3cu a ima 186cm- ne-ne vozis bez problema, bez problema vozis sedmicu), 5ica mi ima preizbocen cockpit pa visi suvozac ima probema ako zeli malo savit noge a ima nekog iza, u dubinu idu super. Dzip ne volim,7dmica pojede novcanik :). Inace super auto ( mislim na 5icu)
|
Pa za prosječnog njemačkog penzića kojima su preniski 3 i 5, napravili su 3 GT i 5 GT :D
|
Citiraj:
https://i.pinimg.com/originals/33/67...92c0303261.png |
ako netko traži vrhunska, a jeftina i utegnuta (sporcka) kola, u oglas ide Clio 2 ph2 2004., 1.2 8v sa 174k km, više detalja na pm jer još nemam njuškalo oglas :D
***PRILIKA*** :D |
Citiraj:
|
Duplić
|
Citiraj:
|
Ja sam zadovoljan i Seat Leonom Cupra Combi. Prostora kolko hoćeš a prostora uvijek na raspolaganju. Je#es BMW i merc :)
Written on Note 10+ |
Citiraj:
|
Eto prodajem jednu Cupru ST pa ak neko oće :)
|
Uzea sam auto, fiat panda 100hp iz 2008., kojem su dimenzije guma u prometnoj 195/45R15. Na njemu su trenutno zimske 195/50R15.
Mene zanima zna li tko hocu li moc atestirat dimeziju 195/50R15 (ako ih vec mooozda nemaju u katalogu u CVH). Jeftinije su gume u toj dimenziji, i vaznije, nije izbor sveden na 2 modela gume. Pitam jer nisam vidia onu plocicu s dimenzijama na vratima, ne znam di se na fiatima inace to nalazi, a brzim pregledom po internetu navodno su ovo dvije dimenzije za taj model pande u 15'': 185/55R15 = 101.75mm visina sidewalla 195/45R15 = 87.75mm visina sidewalla 195/50R15 = 97.5mm visina sidewalla. Ako dobro racunam u ove kasne sate, po nekoj zdravoj logici bi trebalo bit ok jer upada unutar ove dvije (<5% je razlika od blize) koje su sluzbeno dozvoljene, ako internet ne laze. Takoder, trenutno je ta dimenzija na autu i ne struze nista. |
Moglo bi biti gusto... :)
Code:
Specification Sidewall Radius Diameter Circumference Revs/km Difference |
Odlična Pandica, mali zvrk. Ima jednu poznatu manu ako nije do sad složena, senzor položaja volana. Nije 1500-2500kn kvar kak vele u servisu, cca 600kn je senzor
|
Koje su nuspojave tog problema pa da primjetim?
Ima par sitnica za sredit: -lak na krovu je skroz otisa to triba sredit -nekakav motoric ventilacije koji pribacuje ladno/toplo, moran to proucit jos -blinka mi prva brojka na ekranu temperature automatske klime al ne znan jel to povezano s ovin gore btw. zna li tko di nac "owners handbook" online za auto na netu? Za fiestu sam bia nasa cili od 200 strana a za pandu nalazin samo nekakav info pdf od 22 stranice. |
Prestane ti elektroservo raditi, volan postane težak. Sami senzor košta 600kn, a za promjenu se mora vaditi cijeli stup volana i naravno kalibracija volana nakon toga s kompom.
Lak na krovu je boljka starijih fiata |
|
Citiraj:
Imaju drukčiju proceduru za <3 i iznad 3% razlike u promjeru. Iznad 3% imaš test vožnju i rade provjeru i umjeravanja brzinomjera i još par stvari. Imaš cijeli postupak, kako što rade i provjeravaju u ovoj zbirci od CVH. https://www.cvh.hr/media/1535/bilten_148.pdf |
Citiraj:
Citiraj:
Svakako cu danas do STP za pribacit auto na sebe pa cu ih pitat tamo, ali posto znaju bit svakakvog raspolozenja racunam ne skodi pitat prije. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:46. |
|