![]() |
|
evo neka netko kaze da se neisplati zaliti:
Data Rate 16344 1271 kbps ali nazalost zbog maxtv : SNR Margin 8 8 dB i stoga iza 15h skidaju mi brzi na "do 8" maxtv u kombinaciji sa modulazijom adsl2+ i profilom za "do 16" stvara sumove od 10db -12db i s toga spusta snr margin i brzine iznad 10 nisu moguce inace brzina manja nego na 5 + max tv :( http://www.speedtest.net/result/202677189.png |
Nisam gledao neko vrijeme brzinu, i sad bacim oko kad ono :D
http://www.speedtest.net/result/202603452.png Weeeeeee :D Bilo im je i vrijeme :) |
kod mene je to izgleda jos vrlo neizgledno... do kada su rekli sada da ce biti ????
|
Evo,konačno i meni digli brzinu. Inače imam 2Mbita ADSL i MAXtv, modem Kasda. Ali tu i je problem. Pod adsl statistics mi je downstream 6016kbps, ali meni je i dalje downstream 850kbps(mjereno preko speedtest.net), a testnu t-com datoteku skida 104kB/s.
Evo i slika statistike koju daje Kasda http://img217.imageshack.us/img217/7...rd01zt9.th.jpg Po ovome bi trebao biti sve u redu. SNR Margin, Attenuation,output power su prilično dobri, a Attanaible rate je 9500kbps. Od centrale sam udaljen zračne linije 400m(cestom 850m). Ovo mi stvarno nije jasno :stoopid: Inače mjesto radnje Rijeka(zamet) |
Ja sam bio poslo prituzbu i zvao me covijek iz t-coma koji mi tvrdi da su do jucer svi sa 1mbit trebali biti dignuti na 2mbita. 8mbita je zadnji rok 1.12 ali on vijeruje da ce to biti uskoro. Imali su ogromnih problema sa parnicama koje nisu mogle to izdrzati pa se zato to desilo. Za ove 16mbita nista nije reko makar sumljam da cemo mi koji smo na 8 dobiti do 1.12
|
Citiraj:
Ovakoc...vidi malo danas kakva ce ti stvar biti sa brzinom, ako je i dalje 850, nemas druge nego da prijavis kvar. Makar bih ja osobno probao jos sa nekim drugim modemom/routerom ili uklonio eventualne switcheve ako ih imas sto bi moglo stvarati neku prepreku. Ako si siguran da si probao sve da utvrdis da stvar nije do tebe, nazovi njihovu sluzbu i prijavi problem... |
Ovak,pitanje, uredno su me bacili na 2mb u roku,al meni je to malo,pa sam u četvrtak, znaci prije tjedan dana trazio 8mb vezu,i kazu biti ce u pon,sada je proslo 3 dana i još nisu prebacili...koliko to moram cekati otprilike?
|
hmm jesam li ja onda jedini koji ni dobio 2 mbita do 15.?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
i meni su digli,sa 1na 2, borongaj!
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
bit će,bit će.... ak nebu,ja se vraćam na 2mbit |
Citiraj:
|
Ništa još od 1 na 2:puke:
|
Meni isto još nista od povećanja brzine. Još uvijek sam na 1...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
"...ili uklonio eventualne switcheve ako ih imas sto bi moglo stvarati neku prepreku. " pitam jer ja imam Dlink 584 spojen preko Netgear-a gigabitnog koji mi razvodi mrežu po kući (doduše u jednoj sobi je još jedan isti netgear). Meni je brzina downloada cca 1700...ali jako oscilira iako je snr ok. Jel moguće da switch hebe štogod? Thnx. :respekt: |
meni digli...
ewo mojig 8mbita.. uglavnom sam jako daleko od centrale, da sam yadovoljan... http://www.speedtest.net/result/202852613.png |
Koji dio grada?
|
ah, Dugo selo..
moram maknut taj ZG iz lokacije.... |
Spirit ti skoro pa imas brzinu 5mbita od 8 mogucih da sam ja na tvome mejstu nebi si dopustio tako veliku razliku..neki ce skoro ici dvostruko brze od tebe a placate istu cijenu..
btw ja jos cekam svojih do 16mbita:( Zg-centar |
Meni download nikad ne prelazi 100kb/s, znači još nisam na 2Mbit :(. Čakovec, centar. Mogu li se žaliti i do kad imaju obvezu svima staviti na 2Mbit?
|
Zlo, problem je centrala koja je oko 3km od mene...bar mislim..tako da je ovo zadovoljavajuce, jos cu vidit, dal se moze racun uskladit proporcionalno s brzinom i onda super ako moze... ;)
|
Citiraj:
|
ja sam konstantno zvao i dosadivao i napokon su mi prije 10 dana stavili brzinu do 8 Mbita, ali u cemu je fora, download mi krene od 400-450 kb/s, a onda se spusti na 320 kb/s i tako ostane. pa koji su k..... uvodili uopce te brzine ako 95% telefonskih linija ne mogu podrzati vece brzine od 2-3 Mbita.
|
Citiraj:
i imas li maxtv? |
Citiraj:
|
Može zadravo seljački objašnjenje za noise margin? :D
Ovak je kod mene: Noise margin: 23 dB (downstream) / 31 dB (upstream) |
kod mene ide rapid 560-570
|
evo digli mi na 2MB/s
|
Citiraj:
|
Nemoze se tu nista zaliti jer je prema njemu pusten 8mbit link a to sto on nemoze ostvariti vecu brzinu radi udaljenosti od centrale nije temelj za tuzbu. Jedino se moze prebaciti na 2 ali to je premala brzina prema onoj koju sad ima.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Moj savjet ti je da se ne zamaras s time. Ako zelis znati dali mozes imati vecu brzinu jednostavno trazi da te prebace na vecu brzinu. Vidi dan dva kako ide i ako nisi zadovoljan opet se vrati na sporiju i to je to. Najlaksi i najsigurniji nacin. |
Kao što sam napisao. još mi nisu podigli brzinu. S obzirom da ste pričali o karakteristikama signala i veze, evo mojih:
http://img88.imageshack.us/img88/2804/adslom9.jpg Da li je moja veza dovoljno dobra za 2 Mbita? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:58. |