PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   F1 sezona 2023 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=311463)

mamutarka 26.08.2022. 11:21

je, tebi je i meni lijepo, ali ako imaš kolač na stolu, i vas je 20, ne želiš još dvoje, gladan si :D

Elven 26.08.2022. 13:10

Citiraj:

Autor Lewis (Post 3619576)
Bilo je svakakvog spominjanja , htjeli su i da kupe McLaren ali McLaren nije htio prodat cjeli F1 odjel, zatp mi je sad cudno da ulaze "samo" kao proizvodjac PUa.
Sauber bi im bio dlaeko jeftiniji nego McLaren, pa vjerujem i Williams nebi bio pre skup s obzirom na njihovu situaciju.

Ali RB tu bi trebao biti Porsche u igri...

S obzirom da je Audi govorio da ce ici kao konstruktor i proizvodjac motora, a Porsche kao samo motor, postavlja se realno pitanje da nije Porsche odustao za sad?

Jer Audi nije nikog uspio kupiti, i sta cemo sad imati dva engine makera koji su pod kapom istog vlasnika? Koliko se propisa i regulativa s time krsi? Mislim ako ce suradjivati ispod stola, sto nekako je valjda ocekivano. Ili mislimo da ce VW dozvoliti nadmetanje?

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

Lewis 26.08.2022. 13:18

Citiraj:

Autor Elven (Post 3619605)
S obzirom da je Audi govorio da ce ici kao konstruktor i proizvodjac motora, a Porsche kao samo motor, postavlja se realno pitanje da nije Porsche odustao za sad?

Jer Audi nije nikog uspio kupiti, i sta cemo sad imati dva engine makera koji su pod kapom istog vlasnika? Koliko se propisa i regulativa s time krsi? Mislim ako ce suradjivati ispod stola, sto nekako je valjda ocekivano. Ili mislimo da ce VW dozvoliti nadmetanje?

Mozemo samo nagadjati ali celnici su vec poceli pricait kako NECE djelit IP izmedju Audia i Porschea jer Audi ce biti u njemackoj a Porsche u Engleskoj a kao sto svi znamo danas internet "nepostoji" pa ce im biti tesko djeliti podatke "pjeske" tj. nece shareati :).

Ja opcenito nekuzim VW , zasto ulaziti sa dva tima, duplo para trosit iz iste kase ?

OSIM ako to i nije glavni plan, posto trose diuplo para a NE djele podatke (yeah right ;)) brze ce doci do vrha tj. njihov budget cap je duplo veci od ostatka grida.

Elven 26.08.2022. 15:17

Citiraj:

Autor Lewis (Post 3619607)
Mozemo samo nagadjati ali celnici su vec poceli pricait kako NECE djelit IP izmedju Audia i Porschea jer Audi ce biti u njemackoj a Porsche u Engleskoj a kao sto svi znamo danas internet "nepostoji" pa ce im biti tesko djeliti podatke "pjeske" tj. nece shareati :).

Ja opcenito nekuzim VW , zasto ulaziti sa dva tima, duplo para trosit iz iste kase ?

OSIM ako to i nije glavni plan, posto trose diuplo para a NE djele podatke (yeah right ;)) brze ce doci do vrha tj. njihov budget cap je duplo veci od ostatka grida.

Upravo tako. Ici se dve firme da si konkuriraju i prepucavaju se, unutar iste grupacije, nikako nema smisla.

Jedino ima smisla da ce sherati progress i raditi vecinu toga zajedno, jos ce oboje uzeti povecani budget limit kao novi proizvodjaci... i vjerojatno planiraju izbaciti sve druge motore iz igre, pa da se za 10 godina vozi samo na VW motorima, jedino biras dal Porsche RBM ili Audi sticker.

GoGzS 26.08.2022. 16:54

Evo Alfa najavila da nakon 2023. zavrsava partnerstvo sa Sauberom.
Moje misljenje je da RBR ne zeli biti nicija sprcija sto se motora tice i da uzivaju previse imati kontrolu nad razvojem toga, i tu ce Porsche uletiti sa parama i dobiti marketing, a RB malo smanjiti trosenje na tu cijelu pricu (znaci ono sto sad grade kao RB Powertrains ce postati RP/Porsche powertrains).

S druge strane Audi ide all in kao momcad, preuzet vecinski udio Saubera i gurnut vlastiti motor u taj auto. Nije da nemaju pare i iskustvo sa hibridima iz raznih drugih racing serija. Do 2026. stignu spalit bar 100 motora na test benchu :D

Exomaniac 26.08.2022. 17:34

Kaj će onda Audi-Sauber koristiti Ferrari motore do 2026.? Malo mi to nekako ne zvoni :D

Lud76 26.08.2022. 17:53

A sta sa McLarenom? opet nece postat tvornicka momcad :hitthewal:

Odbili su Audi pricalo se, a Porsche ce kod Red Bulla

Lewis 26.08.2022. 18:13

Citiraj:

Autor Lud76 (Post 3619655)
A sta sa McLarenom? opet nece postat tvornicka momcad :hitthewal:

Oni cekaju da Mercedesu dosadi pa da se povuku kao konstruktor i onda se opet bace na surandju sa McLarenom kao glavni team :).

Citiraj:

Autor Lud76 (Post 3619655)
Odbili su Audi pricalo se, a Porsche ce kod Red Bulla

Da McLaren nije htio prodati tim Audiu, zato me i cudi da Audi sad ulazi "samo" kao dobavljac motora, ako su mislili kupiti Tim i nudli su kolko se pricalo prvo 450 pa onda 650 miliona McLarenu brijem da bi Sauber pristao na tu sumu..

McLaren je ulozio puno love u novi zracni tunel koji bi trebao proradit nagodinu pa brijem da im se sad nije isplatilo bas prodati tim samo tako.

Sauber mi je opcenito enigma, kako oni uspjevaju biti tu jos uvijek sve ove godine bez nekih vecih rezultata a ipak opstati kao ime je za svaku pohvalu.

1v@n 27.08.2022. 15:28

F1 sezona 2022

Dame i gospodo, Lewis Hamilton

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...75936d4614.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e804c6369a.jpg

Exomaniac 27.08.2022. 16:07

2 metra jedva udarenog lima popravljaju već više od 15 minuta, i još nema obavijesti o odgodi starta. Pa da su pustili gospodu kaj se bace sekundarnim sirovinama to bi bilo riješeno u 5 minuta :D

nickross 27.08.2022. 17:17

bahaha

q3

ferrari poslao leclerca sa krivim gumama van

poslali ga s ganc novim gumama, a služi samo da da two sainzu

2 kruga guma na softu. gg ferrari

Exomaniac 27.08.2022. 19:22

I dalje ne vidim nigdje šta su točno zeznuli sa gumama, nigdje nitko nije ništa komentirao. Al svakako je ova nova tehnička regulativa pomogla Mercedesu, samo su 1.8 sekundi iza RB-a :D Horner negdje umire od smijeha kako je Mercedes i Toto to gurao a sad izgleda kao da su popušili patku s time

Al ne bi se čudio Max sa ovakvim čudovišnim tempom bude na podij poziciji već do boxa. RB i bez DRS-a ima skoro 10 na sat prednosti na pravcima i to prema ovim bržim momčadima, kamoli tek sporijima

BuBizgb 27.08.2022. 20:30

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3619777)
Dame i gospodo, Lewis Hamilton

u jbte hahahahaa ... kad mi FB to izbacio mislio sam da je neki meme/montaza hahahaha HC

nickross 27.08.2022. 20:30

Citiraj:

Autor Exomaniac (Post 3619819)
I dalje ne vidim nigdje šta su točno zeznuli sa gumama, nigdje nitko nije ništa komentirao.

Stavili su Sainza na hotlap i ispred njega leclerc da mu da tow kroz eau rouge i onu ravnicu nakon. Umjesto da su ga stavili na korištene gume koje će vratiti pirelliju nakon kvala oni su njega stavili na nove gume koje su nekoliko desetinki brže nove od korištenih.

https://streamja.com/kr79y

I kada je sainz završio svoj hotlap iz pit walla su leclercu rekli da će i on sada hotlap. Uspjeli su se izvući, ajmo reći. Ali strategije :care:

mamutarka 28.08.2022. 14:07

SPA ostaje u kalendaru i iduće godine

jeba ih led, najbolja staza eto ostaje, šteta, radije bi još neku ameriku, ako može njujork

rendula 28.08.2022. 15:12

O jebote hamilton, kakva glupost. Sva sreca da je on ispao, a ne alonso. Valjda je bolid ok.

Predvidjam red bull 1-2, prebrzi su.

Elven 28.08.2022. 16:30

Steta za Alonsa u zadnjem krugu skoro je izdrzao, iako nije bilo realno s obzirom da je Leclerc imao full nove gume.

udarnik60 28.08.2022. 16:33

Citiraj:

Autor Elven (Post 3619961)
Steta za Alonsa u zadnjem krugu skoro je izdrzao, iako nije bilo realno s obzirom da je Leclerc imao full nove gume.

Ali zato je režija na F1 TV fantastičana i to smo gledali u mini prikazu u sidebaru...

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Nikky 28.08.2022. 16:34

Ovi idioti nisu mogli Lec stavit soft u cca 30 - om krugu ???
Oćalinko nema pojma da je to tužno.

Exomaniac 28.08.2022. 16:38

Leclerc 5 sekundi kazne zbog speeding in pitlane u zadnjem boxu :lol2: :lol2: :lol2:

Ferrari strategija na steroidima :D ovaj, aparatima

udarnik60 28.08.2022. 16:38

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3619965)
Ovi idioti nisu mogli Lec stavit soft u cca 30 - om krugu ???
Oćalinko nema pojma da je to tužno.

I još je dobio penalty i izgubio poziciju :-)

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Lewis 28.08.2022. 16:42

Ferrari je sad po paceu tu negdje sa Mercom a daleko iza RBa, bar na toplim uvjetima...

Exomaniac 28.08.2022. 17:14

Ja ću bubnuti i reći da na kraju sezone Mercedes završava P2, a Russell P3 u prvenstvima. Nije sad neka znanstvena fantastika od predviđanja, al eto :D

1v@n 28.08.2022. 18:32

Alonso je na team radio rekao glavnu istinu o Hamiltonu.
On ne zna voziti ako ne starta prvi i ne završava prvi. Kako se izvukao bez kazne…

Exomaniac 28.08.2022. 21:48

A dobro, sad ono, možda je ipak mrvicu pretjerano sad, u žaru borbe, al nije baš ni neistinito. Imao je i on krasnih recovery driveova sa kraja grida, al bogme kad je u prometu zna sjebat.

A ovo bez kazne je glupo. Ne znam kako bi ga trebalo kaznit i šta je propisano, ali ako stewardi konstantno govore da ishod prekršaja i tko u njemu sudjeluje ne smije imati utjecaja na odluku, onda ni njegov DNF nije trebao utjecati na davanje nekakve kazne. Ako je Tsunoda za bijelu liniju na ulasku u box dobio bod kazne, i to dvaput, pa onda ovakvo stiskanje ipak treba barem jednaku kaznu kvragu.

A od ostalo, ispada da je u prvom krugu zbog svog šljunka i kaosa Max strgnuo foliju s vizira da mu se poboljša vidljivost i vjerojatno je u tom istom krugu baš Leclercu zapela neka plastika u usisu za kočnice, e sad, jel to ta ista plastika nitko ne zna :D

Lewis 29.08.2022. 14:01

Izgleda da ce "idila" izmedju Hornera i Binotta uskoro da zavrsi :)

Mattia Binotto accuses Red Bull of cheating, urges FIA to take action

rendula 30.08.2022. 08:10

Na temu Ferrarija :D

https://v.redd.it/4ot2o9b6lmk91

mamutarka 02.09.2022. 16:08

kao što smo i očekivali, piastri u mclarenu iduće godine

Exomaniac 02.09.2022. 16:12

Koliko čitam, za otkaz Rikiju su morali platiti 10mil $, a da je ostao još godinu dana na plaću bi mu potrošili 16mil. I k tome im je Piastri došao gotovo besplatno, sve u svemu, za McLaren odličan deal, a za Alpine, ah, najbolji opis je k*rčina :D

nickross 03.09.2022. 17:53

Mick p8
Magnussen p18

A Steiner i Haas traže zamjenu za Micka, i navodno Giovinazzi je među favoritima. Kakva smijurija. Mick dere Magnussena još od Kanade a ovi ga žele zamjeniti

pci_e3x 03.09.2022. 20:22

Citiraj:

Autor nickross (Post 3621178)
Mick p8
Magnussen p18

A Steiner i Haas traže zamjenu za Micka, i navodno Giovinazzi je među favoritima. Kakva smijurija. Mick dere Magnussena još od Kanade a ovi ga žele zamjeniti

mozda 1&1 nije produzio sponzorski ugovor s Haas? ako se ne varam, uvjet im je bio da bude jedan njemacki vozac u teamu

Exomaniac 04.09.2022. 15:29

Ferrari i pit stop, kakav klasik :D još ostave i pištolj da leži na putu iz RB boxa

rendula 04.09.2022. 16:35

Steta zbog safety carova, bas me zanimalo dal mogu mozda mercedesi na kraju imati samo bru borbu s verstappenom. Dobra strategija bila, al eto.

Exomaniac 04.09.2022. 17:11

Odličan call Russella, da su onako ostali oba bi ih prešao Leclerc, ovako su barem sačuvali 2&4 mjesto.

Red Bull ove sezone radi bez greške, a Verstappen isto tak i to je preubojita kombinacija. Al da mu je Russell na softovima bio iza leđa tu bi bilo veće borbe, Mercedes je ima dobar tempo, mislim da je Russellov najbrži krug bio samo 2 stotinke sporiji nego Maxov. Sve u svemu, Russell pokazao da u trci ne razmišlja samo o svojoj vožnji već o svemu kaj se događa na stazi i prepoznati priliku, lijepa demonstracija da bez problema ima sposobnosti biti i prvi vozač momčadi uz već sve ono viđeno tijekom sezone

Nikky 04.09.2022. 17:57

Zato je ham cmizdrio jer je skužio da ga je Russ zahebo :D

1v@n 04.09.2022. 19:29

Hamilton je dobio Mercedesovu Bottas™ strategiju danas. :)

https://youtu.be/6FwmGLzyRDk?t=14

1v@n 11.09.2022. 14:01

Ne idem često na f1.com, ali sad pokušavam naći točan poredak na startu danas i ne nalazim. Gdje su uspjeli zakopati te informacije?

Ima na drugim siteovima, ali da je službena ovako loše složena, nisam očekivao
https://www.f1-fansite.com/f1-result...an-grand-prix/

Lewis 11.09.2022. 14:03

Evo imas ovdje animirano kako se odredjuje poredak po pravilima nakon kazni:

https://streamable.com/bubl2f

1v@n 11.09.2022. 14:07

Smiješno je da ćeš na službenoj stranici prije naći što je neki vozač jeo za doručak nego poredak na startu.
https://i.postimg.cc/qgyrKJ0N/Screen...t-13-08-56.png

U dobrom sjećanju mi je stranica prije redizajna koji se dogodio prije nekoliko godina, tamo se u jednom do max dva klika došlo do bitnih stvari.

Fora animacija, thx.

rendula 11.09.2022. 15:01

Slazem se, stranica im je koma :(

Nadam se da ce mercedes imati dobar race pace danas, i da se russel moze boriti gore, barem s leclercom. Ocekujem da ce RB biti prebrz, i nakon 15ak krugova verstappen doci na p1 i odjuriti...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:29.