PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   HTC mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275488)

Mileni 08.08.2016. 23:44

OP3 sa dash chargerom je pokazao smjer. Dok sam punio mobitel charger je bio poprilicno vruc, no mobitel hladan kao i kad ga ne koristis.

IcyTexx 09.08.2016. 00:48

Citiraj:

Autor Mileni (Post 2954574)
OP3 sa dash chargerom je pokazao smjer. Dok sam punio mobitel charger je bio poprilicno vruc, no mobitel hladan kao i kad ga ne koristis.

Yup, to the već pametnije nego Qualcomm Quick Charge.

http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...20a33c4ed8.jpg

IcyTexx 09.08.2016. 14:24

E da... I zvučnik za razgovore je teža katastrofa. Muškarce s bas glasom pretvara u jedva razumljive tetkice.

xlr 09.08.2016. 15:18

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2954702)
E da... I zvučnik za razgovore je teža katastrofa. Muškarce s bas glasom pretvara u jedva razumljive tetkice.

Meni je bilo razlike u kvaliteti zvuka ako pricam preko 2G ili 3G mreze. Ne znam pozadinu toga svega pa me samo zanimalo znas li mozda na kojoj vrsti mreze ti se to dogadja?

zvonac 09.08.2016. 18:21

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2954702)

Imam dojam da nisi nekaj pretjerano zadovoljan mobitelom, većinu stvari koje si nabrojao na desetki su mane-boljke..
Generalno gledajući, uređaj ti je iznenađenje i to ugodno iz android tabora, al kolko vidim još ti nekaj fali da dojam bude u rangu 6S:D

Nego, daj mi reci, dal si zadovoljan baterijom?
Neki hvale bateriju neki pak vele da je tak-tak..

Onak na prvu bi rekao da mob s tim hardverom, zaslonom i tim kapacitetom baterije trebao bit ok, ipak, teško da stane uz bok S7, bar prema pročitanom na netu..

IcyTexx 09.08.2016. 22:19

Citiraj:

Autor xlr (Post 2954722)
Meni je bilo razlike u kvaliteti zvuka ako pricam preko 2G ili 3G mreze. Ne znam pozadinu toga svega pa me samo zanimalo znas li mozda na kojoj vrsti mreze ti se to dogadja?

Noup, radi se o kvaliteti speakera.

Citiraj:

Autor zvonac (Post 2954790)
Imam dojam da nisi nekaj pretjerano zadovoljan mobitelom, većinu stvari koje si nabrojao na desetki su mane-boljke..
Generalno gledajući, uređaj ti je iznenađenje i to ugodno iz android tabora, al kolko vidim još ti nekaj fali da dojam bude u rangu 6S:D

Nego, daj mi reci, dal si zadovoljan baterijom?
Neki hvale bateriju neki pak vele da je tak-tak..

Onak na prvu bi rekao da mob s tim hardverom, zaslonom i tim kapacitetom baterije trebao bit ok, ipak, teško da stane uz bok S7, bar prema pročitanom na netu..

A shvaćam da nijedan mobitel nije savršen, pa tako ni 6S. Koliko god je dobar u nekim stvarima, živcirao me u drugim. Ipak, s HTC10 se može okej živiti. Nema strašnih dealbreakera. Ako isključim koliko vezan za Apple ekosustav (syncanje Safari historyja, bookmarka, lozinki, itd.), 6S mi uopće ne fali. To nisam mogao reći dok sam imao Moto X 2014 ili S7E. Koliko god HTC10 ima problema na nekim područjima, toliko su druga uglancali što se tiče Androida i HW-a.

S kamerom treba biti oprezniji, ali mogu se izvući dobre fotke. Nije point, shoot and forget kao 6S ili S7, treba se malo potruditi. Po meni idu phase detection AF koji je kralj, a tek daleko dolje mogu biti laser AF (možda bi idealno bilo imati i laser i phase jer bi se mogli nadopunjivati) i ostale metode. Šteta što su zeznuli sa staklom. Ne znam dal je sapphire, ali to bi objasnilo ovaj glare. Čudno da nisu niš naučili od Applea koji se opeko prvi put kad su implementirali takav cover na 5S ako se ne varam. OIS je puno normalniji nego na S7, tamo je prezamjetan i radi dosta distorzije na videu.

Ekran je zakon. 1440p je malo overkill, uvijek troši barem 50% baterije, ali je RGB, Sharp panel i može se fino birati između sRGB i Vivid moda. Danas sam ga prebacio iz sRGB nazad u Vivid, neka bude veselje i neka bude bojaaaa! :D Skuži se itekako da Appleova "retina" s 326ppi zaostaje kaj se tiče samo rezolucije i ppi. Sweet spot na ovu veličinu bi bilo 1080p, ali neću se buniti. Kaj se tiče kalibracije i color gamuta, tak i tak za veliku većinu ljudi to niš ne znači dok god je ekran dovoljno dobar jer je to uglavnom stvar navike. Mislio sam da će meni značiti jer volim nitpickati oko takvih detalja, a svejedno sam sad odabrao vratiti se na vivid mod koji nema 100% pogođene boje, ali je zato veseliji.

Za procijeniti bateriju trebam još malo vremena s njom, tek je prošlo tjedan i nešto. Ogroman plus je da se mob jako, jako brzo puni s obzirom na veličinu baterije. U zadnje vrijeme usmjerim klimu na njega ili ga metnem na hladan granit da se ne grije previše. Temperature baterije odu u 40-45C prilikom punjenja ako to ne napravim, a to je katastrofa. Otkako sam metnuo PnP&Thermals tweak, mob se ne zagrijava u YouTubeu i ostalim aplikacijama za koje je profil podešen jer gasi većinu jezgri. Mislim da u svakom slučaju kako god ga koristio mogu dobiti 4+ SOT, ali kako sam rekao, još je prerano da to mogu procijeniti jer neprestano prčkam po njemu. Mislim da to ide i dosta više. Stvarno ga ne mogu usporediti s S7E (koji ima i dosta veću bateriju) jer sam ga imao prije par mjeseci.

Jučer sam metnuo Viper ROM koji me isto tako iznenadio. Taman sam podesio još neke sitnice (quick settings za koji me čudi da ne možeš po defaultu zamijeniti useless opcije s korisnim, power button double press za paljenje kamere, power button long press za paljenje flashlighta - oni swipeovi po ekranu su gimmick i rijerko su mi hvatali). Mob je sad 99% vremena skroz fluidan i uopće nemam zamjerke.

Eto, na kraju cijele priče ne mogu vjerovati da sam uspio pobjeći s iOS-a i Applea (barem kaj se tiče mobitela - iPad i MacBook Pro ostaju zauvijek). Po svemu sudeći, iPhone 7 neće biti nekaj posebno u odnosu na 6S (badava mu to kaj će biti 40% brži kad je 6S i ovak i onak prebrz za ono kaj SW može). Vidjet ćemo koliko dugo će ovo trajati, ali sigurno bude. Nemam neku volju vratit se na 6S, a stoji mi u ladici.

U svakom slučaju žao mi je kaj je prodaja HTC10 tak loša - mob je zaokruženo dosta bolji od velike većine razvikanijih imena.

IcyTexx 21.08.2016. 16:17

Nakon dužeg korištenja... Baterija je tak tak i s custom profilima. S mojim načinom korištenja nisam prešao 4H SOT.
Snapdragon i Android su smijurija. 99% energije odlazi u zagrijavanje mobitela. Koliko god mi je sad sve dobro, to će me na kraju nazad vratiti na iPhone 7 kakav god bio. Poprilično je iritantno držati mobitel zagrijan na 40-ak stupnjeva. Đabe mi super mobitel na kojem mi baterija ne traje nakon 19:00.

Također nešto ne štima s LTE signalom. Nekad ga uopće ne lovi, a nekad su brzine smiješne. Tamo gdje sam prije hvatao 60-70mbps, HTC lovi niti 2mbps.

dean225 21.08.2016. 22:56

Meni je ovo prvi Android i HTC kojeg nisam rootao i nabacio custom Rom i kernel. Sve je original. Imam uvijek preko 5:30-6:30h SOT, ali nemam LTE i brightness mi je na auto. 75%. max.

Još da ima amoled ekran to bi bilo to. Fali mi amoled od Edgea. :)

Dottore 21.08.2016. 23:22

@icy
Ja sam testirao 10 i uopće nisam zadovoljan otkad se pojavio. Bugovit, signal ne prepoznaje granice dobro i loše. Pored drugih marki uređaja je smijurija. Bez problema love na istom stolu pored 10.

@Dean225
Baš ne vjerujem kad si veliki fan HTC u ovoj temi.

Poslano s kompjutera iz kreveta preko interneta

coconut 27.08.2016. 14:00

M9 i 10 će dobiti Nougat
https://support.t-mobile.com/communi...ftware-updates

Wannabes 01.09.2016. 12:51

Zašto blinkfeed na M8 ne prikazuje content sa instagrama, a može ga se dodati ?

santos 01.09.2016. 16:16

meni je na htc500 bio prestao prikazivati sa zimo-a od dnevnik.hr-a. iz cistog mira. sam od sebe.

Kapica 04.09.2016. 13:43

"otkrivena" tajna oko HTC 10 displaya, i problematike polaziranih naocala u portrait mode-u..
Tianma il nekak slicno je taj losiji panel..
Ako inace Sharpov, nema problema sa suncanim naocalama..

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Gabre 04.09.2016. 14:54

Pa meni polarizirane i na note5 mijenjaju boju displaya u nesto rozo/ljubicasto ovisno o kutu. No vidi se sve procitati.
Ja gledam da uzmem jednog ali ih nema u oglasnkku uopce. Tako da cekam nexuse/pixele da dodju.

Sent from my SM-N920W8 using Tapatalk

CROcodile20 04.09.2016. 15:31

Citiraj:

Autor Kapica (Post 2963581)
"otkrivena" tajna oko HTC 10 displaya, i problematike polaziranih naocala u portrait mode-u..
Tianma il nekak slicno je taj losiji panel..
Ako inace Sharpov, nema problema sa suncanim naocalama..

Ja imam taj Tianma panel na svom HTC 10 i sve je ok sa displayom, nema pink tint-a, mrtvih piksela i sl. , a polarizirane naocale neam

Princ288 04.09.2016. 15:58

Pa i nema problema ako nemas polarizirane, problem je sto je ekran skroz crn ako gledas kroz njih. Nije to samo kod htca, ali kod drugih se to desava u landscape mode-u

Kapica 04.09.2016. 21:49

Uzivo sam provjerio jucer
Recimo 1+1 samo gubi neke boje u landscape-u kad se gleda polariziranima, al inace se super vidi..
U landscape modu nis ne vidi se na Mi 4i i Mi5.. to mi je ok
Al da se ne vidi u portrait modu.. uh :)

Princ288 05.09.2016. 02:17

Da je sranje sto je tako, je, al sumnjam da utjece na puno ljudi, ja npr ne mogu voziti u polariziranima jer bocna stakla imaju crne fleke kad sam ih probao nositi, pa ih ni nemam. Po meni je i dalje veci problem cijena i nedostupnost. Jedino di sam ga vidio je u vipu, njuskalo slab s ponudom, a vrijeme mi je za umiroviti m7...

Kapica 16.09.2016. 13:28

ajmo zivlje malo

Jel ko stavljao PnP tweak-ove na HTC10?
kakvi su dojmovi?

IcyTexx 17.09.2016. 17:47

@Mileni @vorda22

Evo kako meni fino droppaju frejmovi. Jest da je tu i tamo 60fps, ali đaba kad sve skače okolo.

Rista 17.09.2016. 19:41

Google play i tapatalk trzaju i oduvijek su trzali na svakom androidu. Posebno ovo prvo je sramota. Ali generalno Android je sve blizi iOS-u. Pogotovo jer ni potonji nije vise imun na droppane frameove. Barem sto se plus verzije tice.

IcyTexx 17.09.2016. 20:15

Citiraj:

Autor Rista (Post 2968391)
Google play i tapatalk trzaju i oduvijek su trzali na svakom androidu. Posebno ovo prvo je sramota. Ali generalno Android je sve blizi iOS-u. Pogotovo jer ni potonji nije vise imun na droppane frameove. Barem sto se plus verzije tice.

Slazem se da je sve blizi iOSu. Ali po meni su tek 6S i 7 postali imuni na droppane frameove, prijasnji iPhonei su vise trzali. Na 6S sam jako rijetko vidio ovako nesto sto se desava u Play Storeu.

Mislim da je to najvise Googleov problem jer scrollanje custom listi, pogotovo sa slikama koje se trebaju ucitati uvijek steka. Na bilo kojem Androidu.

xlr 18.09.2016. 12:47

Gledam video i mislim si, ajoj, google play i tapatalk. To trza brijem i u laboratorijskim uvjetima na jos neizdanom sljedecem nexusu/pixelu. Na mom 6P trza jos i vise :D

Šole 20.09.2016. 09:48

Htc Desire 10

Kapica 20.09.2016. 10:48

Citiraj:

Autor Šole (Post 2969223)

Ne lose, chipset bi trebao omoguciti konkuretnu cijenu..

gin.tonic 20.09.2016. 11:48

Citiraj:

Autor Šole (Post 2969223)

HTC tone, vidi se po izboru hardware-a, a i cijena bude opet astronomska :kafa:

coconut 20.09.2016. 11:51

Svi mobiteli iz Desire serije nakon prvog su bili jedan gori od drugog. Desire je u svoje vrijeme bio praktički flagship u svijetu Android mobitela.

EDIT: čitam malo specke. Helio X10 čipset kod Pro modela i nije neki vauu te kaska za SD i Exynosom, a SD 400 kod Lifestyle verzije je debelo zastario.

dean225 21.09.2016. 08:09

HTCa neće biti za dvije, tri godine. Ili će se prodati sto je isto moguće.

Gabre 21.09.2016. 08:14

Gotovi su bespovratno. Imaju debile od uprave i upropastili su jedan vrhunski brand.
Tesko je povjerovati da su prije 6-7 godina bili najprodavaniji bramd u americi.
A sad vise ne mozes nac mob nigdje izlozen. I kako da onda prodaja funkcionira.

Kapica 21.09.2016. 08:42

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2969568)
A sad vise ne mozes nac mob nigdje izlozen. I kako da onda prodaja funkcionira.

To ko da je netko tamo prodao pricu da se bez marketinga moze usparat a mobitel prodat na "wow" efekt...

Brko 21.09.2016. 14:09

Wow efekt kod HTCa? Pa nemaju ga od HTC Desirea i HTC Desirea HD. Sve nakon toga je bilo blijeđe i blijeđe. I onda nakon dugi niz godina naprave flagship dostojan njihovog imena kojeg ne reklamiraju i nabiju cijenu više od konkurentnih uređaja.

Kupit će ih neki Kinez 100%. Čak se i Xiaomi spominjao kao kupac.

xlr 21.09.2016. 14:50

HTC G1, Hero i Legend (famozne bradice, kuglice i tipkovnice), Desire, DHD... Pa famozni s-off i ubijanje dev scene neizbacivanjem/odugovlacenjem sourcea. And we're going down! Toliko su mi se ogadili jos u doba Desirea da sam bio kupio Samsunga :D Eto, od onda nisam nijednom pomislio da bi neki novi HTC mogao biti moj sljedeci mob. Adio

Brko 21.09.2016. 15:25

A i Kernel 3.x za Desire. Mislim da još na XDA ima tema o tome i da još jedan ili 2 lika čekaju to :D
2013 mi je lik savjetovao da ne kupujem Xperiju Z (tada flagship) nego da ostanem na Desireu jer K3 kad izađe, to je novi mob :)

Dobro da sam ga poslušao. Nakon toga ubrzo nestali i romovi i devovi. A lik koji je 05/2013 najavio da za mjesec dana bude imao gotov K3, nikad ga nije dovršio, po njegovim riječima zbog "lack of motivation" :D

Gabre 21.09.2016. 16:47

Uvjerljivo najgluplja uprava ikada. Zive u nekom svom zvonu i nisu htjeli slusati korisnike, onda naprave nesto dobro ali useru na necem drugom (prednji zvucnici -win, kamera -fail )

xlr 21.09.2016. 19:09

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2969772)
A i Kernel 3.x za Desire. Mislim da još na XDA ima tema o tome i da još jedan ili 2 lika čekaju to :D
2013 mi je lik savjetovao da ne kupujem Xperiju Z (tada flagship) nego da ostanem na Desireu jer K3 kad izađe, to je novi mob :)

Dobro da sam ga poslušao. Nakon toga ubrzo nestali i romovi i devovi. A lik koji je 05/2013 najavio da za mjesec dana bude imao gotov K3, nikad ga nije dovršio, po njegovim riječima zbog "lack of motivation" :D

Nisam bio u tom vagonu, situirao sam se na Oxygen romu, thalamusovom kernelu (ne znam koliko su bili popularni na xda). Custom hboot tako da je system imao 80ak MB a ostatak dodijeljen user spaceu. Totalno iskoristiv mob i sa vise od 20 appova :D

spawn 21.09.2016. 21:00

Od desire serije svidja mi se 530 i 728/728g. Imho nabolji desire telefoni. Izgled je bolji nije ona cista plastika cak je 728g nekako kao tanki iphone 4s.

A HTC 10 je odlican mob ali jbg kao da kaskaju za svima s kamerom. A skuplji od s7

karlanal 22.09.2016. 11:03

ne razumim, šta fali kameri na htc 10

Brko 22.09.2016. 13:43

Ništa ne fali, ali nije bolja od S7/G5 a vjerojatno ni od Huaweija P9. Dok s druge strane, mob je skuplji od svih navedenih.

Gabre 22.09.2016. 16:14

My obitel se ovdje tako lose prodaje da ih cak nema ni u oglasniku. Doslovno jedan telefon svakih par tjedana se pojavi. A i kad se pojavi je visoka cijena cak i za oglasnik.

IcyTexx 22.09.2016. 16:32

Moj ce uskoro. Za 4000 bi išao?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:56.