![]() |
Citiraj:
A kiseli krastavac mi je oooodličan na zagorskoj konkretno, pun pogodak :p. Ja cu dns vjerojatno u Oro-Goro skočiti, bolje im je da valjaju :D |
Oro goro definitivno nije više ono što je bio...ljudi to pričaju a u to sam se uvjerio neki dan.
Probao zagorasku po xy puta, ali više to jednostavno nije to :( |
Tako sam i ja čuo, pričaju frendovi koji su bili zadnjih mjeseci da su pali u kvaliteti, ali rekoh, da provjerim i ja :D
|
Bolje nemoj bit će ti žao...
Rađe ponovo u gloriu ili čak GRAŠO kod dvorca gjalski..nisu ni oni loši, a dobre cijene. |
Citiraj:
|
Plima je prije 3 god bila majka i isus svih pizza u ZG zupaniji....ali veli AEMDEJAC da su osli u qrc.
|
Cijene pizze su otišle gore svuda. Ja se više ni ne trudim ić okolo i isprobavati.
Pauza.hr - pizza - najbolje ocijenjeni restoran - pizza po izboru i amen. Dosad se nisam razočarao. |
Halos. Drugi put produzi do Donje Stubice u Lagvic. Nemres ga fulat jer je na cesti u samom "centru". Imaju puno bolju picu od Oro Goroa. Nes slicno kak je nekoc tam bilo. Dobra pec i dobar pekar. Imaju i svoju mesnicu pa je gore sve frisko i kvalitetno. Malo je skuplja al je i velka.
Ovi moji nisu poskupili ali su je smanjili.. |
Citiraj:
Mala je 40 velika 45 :D |
Oroa necemo više niti spominjat, što je bilo bilo je :D.
@Magarac - fala, budem naravno dao priliku, već sam čuo za njih. I dalje sam impresioniran sa Glorijom u Zaboku. @ivo - nisam, ovo sam jedva pojeo uz malu pomoć. Tek se aklimatiziram na prežderavanje nakon ljeta ;). |
jedno pitanje za ekipu.
Kakva je razlika između velike pizze u bluesky-ju koja se jede kod njih i koja se naruči na dostavu? Čuo sam da ima razlike u veličini. |
Nisam ocekivao da ce netko spomenuti grašo pa da se nadovezem, graso je po meni trenutacni favorit u cijelom Zagorju ali vidim da se puno hvali i prica o Gloriji za koju prvi puta cujem, to mi je sljedeca stanica sta se tice pizza.
|
Citiraj:
U Gloriji(lokacija) bio preko 10ak puta već, od čega 7 na Zagorskoj pizzi. Odlična pizza, nekad mi smeta kožica na adidasu ali dobro :D. Jeo sam i Slavonsku sa vrhnjem, također odlična. :beer: |
|
Fak jea! :D :D
|
Di je Prelog? Jebote u Palmanovi sam prije na pizzi :D
|
Daj doma si slozim fak jea pizzu, a ne da idem tam gledat kak se šalabajzeri prave opasni pekari :D.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Pod domaće priznam ovak nekaj, iz krušne peći :p |
Citiraj:
Ma totalno, krušna je majka. Nedaju mi se trazit slike, pekao sam za jedno 8-9 pizza u krušnoj za jedno 10 + ljudi prošle godine..uopće mi nije bilo do žderanja, muka. :p Daj nek se netko javi kak je bilo na tom pizza festu :beer: |
Bio jucer u Rošo pizzeriji, vrlo dobra pizza :)
Ako nitko nije spomenuo, moze se pojesti sasvim pristojna pizza u Malsini na Prisavlju i Pri Vujci u Rudešu. Zao mi je sto je Oro-Goro otisao u cudne vode. Iako cu i dalje dolaziti tamo zbog ambijenta, ali ne vise tako cesto. Do nedavno je i Fianona (kod arene ZG) bila iznenadujuce dobra ali je isto zastranila... Iduci izlet je u Lagvic u Stubici :D P.S. jel zna netko gdje se uz dobru pizzu moze popiti i Vukovarsko pivo? Za sad nisam uspio spojiti to dvoje |
Maslina? Kaj nije to u qrc ošlo?
|
Ne znam za Maslinu, ne bijah tamo cca dvije godine.
Ni tad me ničim nije impresionirala da bi se vratio. Ono, korektna pizza ak si tam blizu i jede ti se, ali niš posebno. Krušna peć je zakon, ali daleko od toga da se doma u rerni ne može jako fina pizza speći. Meni su kvalitetni sastojci bitniji. |
Krušna peć je najveća prevara modernog doba,uz teniske parove!
|
Isto ko što se jagnjetina može napraviti u rolu pa ti eto janjetina s ražnja gubi na cijeni. :D AMA SAD SI TO REKAO I NIKAD VIŠE! :D
|
potpisat ću drugara amdiju... teškog srca doduše, ali ću se morat složit :D
|
Citiraj:
Što se krušne peći tiče, ni ja ju ne smatram nužnom za vrhunsku pizzu. Kvalitetnu pizzu najviše će odrediti kvalitetno tijesto i umak. Obzirom da je pizza poor man's food, ostali sastojci su prilagodljivi, trpaj gore kaj imaš :D Možeš i u rerni napraviti nešto kao krušnu peć, tako da pizzu pečeš u papiru za pečenje (ili alu foliji) u maksimalno zagrijanoj rerni, tako recimo đejmi dela. mada ga baš ne volim, ali to mu je dobra ideja :D |
Amdiji i sisoji cu odgovorit kad se vratim u ZG....trenutno globam bobetka....njoy :)
|
Najbolje pizze sam jeo u Mr.Jacku(prije 6-7 godina doduše),Chellu i kajaznam di,gdje su se rabile prerađene peći JNA i di je pizza gotova za 5min. Najodvratnije pizze sam jeo tamo di se na sve uči uši i nos reklamira KRUŠNA PEĆ!
|
e da... apropo homemade pizze... ima za kupiti granitne okrugle ploče kaj se stave u peć, zagriju i onda na njih pizzu, naravno peć na max sa svim grijačima.
100ak kn dođe stvar i prilično je dobar simulator krušne iliti blazing hot situacije u kojoj se pizza mora naći. |
Citiraj:
|
vidio sam to na svoje oči negdje, ali ne znam gdje :D
|
Ti gledaš na oči? :D Odeš babi, ona dobrano podloži peć na drva i onda složi domaći pičić, pa da vidiš kako se tovari u stomačnu šupljinu.
|
Citiraj:
|
brijem da da.
|
Mislim da je pizza stone zapravo samotna ploca a ne granitna.
U svakom slucaju 100 kunica nece biti dovoljno. Samotnih ploca se znalo nac u malom hoby ducancicu u Heinzlovoj pored pet shopa. A u Maslini sam bio prije par mjeseci i pizza je bila pristojna. Nikakvo cudo ali neocekivano solidno |
Citiraj:
Dakle, i dalje nitko nema *konkretan* proizvod sa cijenom? |
Pa da li ovdje ima netko iz Velike Gorice? Prosao sam jako puno mjesta u lijepoj nasoj i probao puno pizza, ali najbolja pizza meni osobno je iz male pizzerije Gavran u Velikoj Gorici!
Pizzerija ima tradiciju preko 25 godina i nista nisu mijenjali dan danas! Pizza je iz elektricne peci i neka vas to ne odbije...toplo preporucam svima koji ste iz Zagreba, a volite jesti pizzu...volio bih da netko ode i proba te napise svoje dojmove! evo i adresa: https://www.google.de/maps/place/Piz...8cc985ec21d422 |
Citiraj:
Usput, nikakve granitne i šamotne ploče ne pomažu pri pečenju dobre pizze ako pećnica ne postiže bar 300 C. Sve ostalo je kuhanje pizze, s pločom ili bez nje. Probah upravo s navedenom pločom iz Bauhausa stavljenom na dno pećnice i navinuto na 250 C. Trajanje : 8-10 minuta. Pizza se treba peći 3-4 minute. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:13. |