![]() |
Ja imam Moto G 8GB kupjenu u Amazon.co.uk, koristim ju na Tomato uglavnom u Zagrebu i imao sam dosta problema sa gubljenjem GSM/3G mobilnog signala, i usred razgovora i bez micanja sa mjesta (recimo na trgu). Verzija Androida je bila 4.4.2.
Prije par dana je stigao update, i čini se bolje, ali sam ipak izgubio par puta signal negdje oko Maksimira. Inače s ostalim sam zadovoljan, nadam se da će ova nova verzija ipak raditi bolje što se tiče stabilnosti GSM signala. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Kako god bilo, danas se čini ok što se tiče GSM prijema. |
Ne znam koliko taj factory reset uopce ima smisla, ne vidim da moj nakon dva updatea ima ikakvih problema s icim.
|
Evo lagani osvrt nakon updatea koji mi realno nije trebao, ali me gnjavio sa stalnim nuđenjem pa sam ga se rješio (ima 9Mb ako se ne varam).
Napravio sam update prekjučer i nisam nakon toga radio FacRes. jer mislim da realno to nije ni potrebno. I tako ja napunim nakon toga mob do 100%, ujutro krenem na posao i kad sam došao doma, imam kaj vidjeti (nakon nekih 12h od punjenja), baterija na 24%. Tu sam se već zabrinuo, i za još cca 4h baterija je došla do 6% (u međuvremenu se uključio powersave) i tada sam poludio, išao sam još malo prčkati po njemu i provjeravati dali je šta upaljeno a netreba biti i nisam našao ništa. Potrošnja je bila (neznam točno ali otprilike) Talk time 29% (nekih 60min) Screen on 20% (nekih 85min) Android system 10% Android OS 3% ... Uglavnom sve kaj i inaće radi. Mislio sam da je do BT konekcije, jer sve razgovore taj dan sam obavio preko BT slušalice. I tako, ugasim ja mob i upalim ponovo (ne reset, nego baš gašenje) fino noćas punio cijelu noć i evo rezultata od danas. http://s8.postimg.org/a58lftued/Scre...1_15_22_13.pnghttp://s8.postimg.org/l29x4lh5x/Scre...1_15_22_39.pnghttp://s8.postimg.org/ozx6u03z9/Scre...1_15_22_45.png |
meni je takodjer povecana potrosnja nakon updatea, no nije ni priblizno toliko drasticna, nedi 5% vise
|
Instaliraj BetterBatteryStats i vidi što jede bateriju
|
Mislim da me niste skužili.
Baterija na 73% nakon 11:30h korištenja je meni SUPER! Tak da ;) GG moto g |
pa daj, imas 47min screen time-a, svaki ce ti mob toliko izdrzati na taj nacin.
|
I 44min talk time preko BT slušalice!
BT jede poprilično bateriju kad je u pogonu ako se ne varam. Ne kažem da je to perfektno, ali meni je itekako zadovoljavajuće i kako sam već napisao "SUPER" ;) Nek tako nastavi i dobro, ionako ga punim svaki dan. Tako da... Edit: Sad sam skužio da mi od update-a radi notification light za sve pa uključujući i pozive. BTW nemam instalirano ništa od onih glupih aplikacija za to. Opet, GG MOTO G ;) |
Moto G pojavila se i u HR ali je skuplja. 1999kn
http://www.tia-mobiteli.hr/detaljan-...spx?gid=210390 Vani je 1400 kn, a kod nas 600 kn skuplja. |
Koja komedija - i oni ga nabavljaju iz Njemačke uz visoku maržu.
|
Stvarno namjeravam kupiti taj mobitel. Očito da kod nas cijena mora biti paprena.
Na www.conrad.de je cijena 169 EUR-a. Kontaktirao sam www.conrad.hr i nemaju ga jer bi bili preskupi. Cijena oko 2100kn. Tu informaciju imam. U čemu je kvaka? Pa u 1300kn je njemački porez 19%, a mi ili imamo uvoznike derače i derikože. 25% pdv bi značilo maksimum 100kn skuplje. Napominjem 169 kn je cijena za krajnjeg kupca u Njemačkoj. Moje je pitanje gdje kupiti da je najpovoljnije i da se dobije jamstvo 24 mjeseca kako daje sama motorola? Motorola G 8GB me zanima. |
Ako želiš 24 mjeseca, kupi u zemlji u kojoj Motorola daje 24 mjeseca, npr Njemačka koju si spomenuo. U UK npr daju samo 12 mjeseci, tako bar stoji u službenom Motorola global limited warranty dokumentu.
Posto kod nas nema moba, u svakom slučaju moraš slati uređaj u zemlju kupnje u slučaju ostvarivanja jamstva. |
Sva roba kupljena u talijanskom MediaWorldu ima 2g. garancije bez obzira što je proizvođačka kraća.
|
Ako kupim preko ebaya ili amazona iz UK, kome šaljem u slučaju reklamacije? Jel ima netko, možda sa drugim mobitelom slučaj da je slao natrag aparat u zemlju di je kupljen?
|
Šalješ ga tamo gdje je kupljen. Da, ima par ljudi koji su ga slali nazad. Provrrti unazad nekoliko stranica pa ćeš vidjeti tko je to.
|
Slao sam ja nazad mob u UK. Uglavnom sve troškove slanja je platio Amazon ( 250kn HP EXPRESOM ) i to sam dobio lovu isti dan kada sam poslao. Četvrti dan sam dobio i full refund nakon što im je stigao paket. Čak su mi vratili i postotak koji banka uzme za transakciju.
|
Citiraj:
|
da..taman mi ostao koji dan do isteka
|
Citiraj:
Jel netko tada slao? |
:D Mob nije ni 6mj na tržištu pa kako bi to netko znao jbg.
|
Citiraj:
Pitanje je općenito. Ne striktno za Moto G. Jer ispada da imaš 30 dana jamstvo. Što nakon 31. dana. Jel imao tko iskustva? |
Pa nije vrag da Amazon daje samo 30 dana garancije? Kolik ja znam, treba biti bar 1g.
Šta ako se pokvari u 6. mjesecu života? Ništa. Spakirat ćeš ga i poslati Amazonu jer je još uvijek u garantnom roku. Uostalom, ne bi li bilo bolje da to pitanje postavite Amazonu? |
Citiraj:
Ne, jer je najbolje pitati kupca, a ne trgovca. Svi trgovci su isti. Sve može dok ne proda, a onda se prave grbavi. Amazon ima pravilo 30 dana povrata ako nisi zadovoljan, nebitno razlog. Imaju Returns Policies i to šljaka. No povrat nakon toga neznam kako šljaka. Ne zanima me što amazon piše nego u praksi. Volio bih kupiti Moto g preko amazona ili ebaya, ali koje sam ja sreće bude riknula, a zakaj bacat lovu. Zato pitam ako ima tko da je vraćao nakon isteka 30 dana koje pokriva amazonovo posebno jamstvo. |
oj ekipa, brzinsko pitanje
stari planira kupiti staroj za rodendan smartphone, pa sam predlozil moto g ... sad me samo zanima dal se gore moze staviti kitkat na hrvatskom jeziku, posto je doticna losa s engleskim? |
Moj je stigao iz UK-a i koliko vidim nema HR jezika... mozda ima DE verzija?
|
30 dana na amazonu nije garancija, nego return policy da ti vrate novce.
Garancija je kako piše prilikom prodaje (u DE dvije godine), troškovi slanja natrag takodjer pišu u ugovoru. DE verzija NEMA hrvatski jezik |
Citiraj:
Kupiš otključan mobitel, nema tu ugovora. Očito misliš na jamstveni list. Dakle, iz Njemačke kad se kupi navedeno je kamo i kako se šalje u slučaju reklamacije. Jeste li Vi ostali isto iz Amazona i UK dobili kakav papir - jamstvo. |
Citiraj:
|
Nema hrvatskog niti na UK, mislim da ga nema zato jer motorola nije u HR sluzbeno.
|
Citiraj:
|
Jeste probali more locale aplikaciju za hr meni?
|
Ja nisam, ako je na struju, meni mora biti na engleskom.
|
Evo odgovora sellera iz UK sa ebaya o jamstvu.
Thank you for the question. For guarantee, you would have to send the item back to us in the UK for repair. We would then send it to the UK Motorola authorised dealer. We hope that answers your question. Please do let us know if you have any more questions. Have a good day. Kind regards, |
Moto G 8GB, single SIM, Tomato, kupljena na amazon.co.uk.
I nakon zadnjeg update-a problemi sa gubljenjem GSM i 3G signala, mozda nesto manje nego prije, ali i dalje zna biti prilicno annoying. Cini se Motorola zna za da problem postoji i nakon zadnjeg update-a: https://forums.motorola.com/posts/48fb0b8150?page=36 Ako netko ima Moto G na nekoj drugoj mrezi i nema problema, kažite, jer ja zasad ne mogu ovaj telefon preporučiti nikome zbog ovih problema. |
Citiraj:
Najbolje ne stavljat 4.4. update dok ne riješe problem. Vjerujem da će uskoro riješiti taj problem novom nadogradnjom ili fix-om za moto G. U svakom slučaju hvala na informaciji. |
Citiraj:
Staviti drugog operatera i probati :kafa: |
Moto G 8Gb, 4.4.2 Kitkat, System version 176.44.1.falcon_umts.Retail.en.DE
Znaci kupljen u DE, i zadnji sluzbeni update instaliran. Apsolutno nikakvih problema ni sa gubljenjem signala, ni sa zvucnikom. Doduse, od kupnje nisam imao problema. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:12. |