![]() |
Koliko bi mi isplativo bilo stavit jedan x6 1055T procesor na matičnu pod moj komp?
Zbog recimo igrica, i općenito da brže radi komp.Još bi jedan SSD sjeo unutra. |
Ne, grafa bi ti bila usko grlo.
SSD ti za gaming netreba ( bacanje novca ). |
ssd nikako nije bacanje novaca za ništa :)
slobodno si pikni sada neki ssd 120gb, tipa adata ili kingmax... baš zbog toga da komp radi brze, naravno to u igrama se ne primjeti ali ovako bome da procesor još ne bi mjenjao, kada skupiš love za jaču grafičku tip gtx 560 ti onda ajde mogao bi i prcesor,ali samo neki polovan jer novo se ne isplati |
Hvala momci, otprilike koliko je jača gtx 560TI od 5770 koju sad imam?
A SSD će doći radi općenito bržeg rada... |
Jaca je puno, GTX 560 TI je u rangu HD6950.
Tvoj novac - tvoja odluka, ja ti samo kazem da bih radije, ako samo igram igrice novac za SSD ulozio u bolju grafu/proc/maticnu. |
to zato jer imas zmazunga od ssd-a :D da imas normalne kao svi ili bar intel onda neb tako pričao :P ssd je zakon :D
|
Citiraj:
btw ja isto koristim pc za gaming ali i za audio i video obradu a SSD sam kupio kad sam imao 1k viska u dzepu :D |
Pozz ekipa! :respekt:
Evo mene opet po savjet. Triba mi nova konfiguracija.Ali plan mi je da probam iskoristiti neke djelove sa starog.Jer su neki noviji od drugih. sada imam proc:e7500 zamjeniti Mb: gigabyte p35... zamjeniti skupa sa RAMom 3 harda sata ostaviti napajanje: chiftek 450W ostaviti ako je moguce grafa: msi 7850 twin froz nova -ostaviti :) kuciste:termaltake comander-ostaviti ako je moguce ne znam jel sam sta zaboravija...vidit cemo Bavim se produkcijom muzike i igram igre... uzea bi ram najmanje8gb 1666 mhz,i5 neki. Do sada sam sve kloukano (e2180-3.2 mhz) ima jer sam uvik radija neke studentske best buy pa se krpa.ali ta vrimena su prosla. Pa neznam da li je ili ce biti uopce potrebno klokati amo reci neki i5. Razmislja sam o SSD ali mi je malo 60 gb jer programi za muziku imaju dosta a ne zelim da mi se zakrci sa jos nekim temp stvarima...a ovi veci su skupi,pa mogu proc i bez toga,ali ako neko ima kakvu ideju di se sve to moze nekako iskombinirati,pa cemo vidit. Bilo bi ok kad mi nebi prelazilo 4000kn s tim da imam neke stvari,a i mislim uzeti jos monitor dellov ali to cu lako...ali budgt se moze i prosirit ako ima uporiste u zdravoj logici xD:no2drug: Hvala i svaka vam dala!:goood: |
Ja bi to ovako:
Intel Core i5-2320 Soc 1155 Matična ploča ASRock P67 PRO3 Kingmax 1x8GB DDR3 1333 FLFG SSD disk ADATA 120GB, S510, 2.5" SATA OCZ PSU Silencer Mk III Series™ 500W High Performance Modular Power Supply-EU HRK 3,809.87 Besplatna dostava,cijena za keš Takodjer ako imas lufta mozeš odma ici na Intel Core i5-2500 K Soc 1155 s njime bi te izašlo HRK 4,198.06 + Ubaciš to sve u svoje kučište, ubaciš svoje hardove i grafičku. Te optiku ako ti treba,i ako je tvoja stara sata? ako nije uzmi si novu lg sata przilicu ;) Sada, i5 sam ti metnuo najeftiniji jer mislim da je sasvim dosta a metnuo sam ti bolju ploču da ako ti kasnije u buducnosti zafali snage,mozes uzeti jači procesor i bez problema taj jači npr 2500k klokati. SSD je ubačen, i 120gb ce ti biti dosta. Samo windowse i programe na njega ostalo na hardove... Ubačeno je i jače,modularno napajanje, za budučnost a i mislim da je ovaj chieftec star i slab. |
FRipper,hvala na odgovoru!
Dobro mi izgleda tvoja preporuka...cak bi stavija taj i5 2500k i mozda ram na 1600 mhz pa da bude do 4500 kn pa sam "miran"(biti cu miran kad umrem jedino). Onda samo neki cooler uzeti za proc kasnije i dodati koji ram... Šta misliš? pozz :goood: |
Pozdrav!
Ovako, konfa je iz moj komp. Imam viška nekih 1500-2000 kn pa me zanima što bi bilo dobro nadogradit.. Isplati li se ići na AM3+? Novi proc (koji ako je AMD)? Ili možda Intel? Grafička mislim da ne treba zamjenu. I koliko bi otprilike mogao dobit za ploču+rame+proc? (znam da nije tema al da ne pitam na dva mjesta) Znači zanima me da vi nadograđujete, što bi mjenjali.. Komp je uglavnom za igre. Hvala unaprijed! |
Citiraj:
Citiraj:
I to na ovako: Intel Core i5-2320 Soc 1155 MSI Main Board Desktop iB75 Kingmax 1x8GB DDR3 1333 FLFG HRK 2,277.92 za svoje mozeš dobiti cc 800kn-900kn |
FRipper hvala na trudu!
Evo isa naruciti. Nemaju i5 2500k,ubiti imaju jednog rezerviranog pa ce mi javit za uru vrimena da li ovaj to uzima. I nemaju disk ADATIN,ovaj mi u ducanu preporucuje KINGMAXOV i kaze da je isto dosta dobar... Imam neki osjecaj da i nije neka razlika,ali samo osječaj ;) javim se kako je proslo sve kasnije! pozz |
strpi se malo da ti javi za 2500k...a ssd mozes uzeti kingmaxov bez problema ;=)
ako ne moze uzmi u portiu jer te tamo najeftinije izadje posto oni imaju free dostavu http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050606178 |
Ej ima jedan problem,ovaj mi je javija da je kupljen taj procesor... sad sam zva u adm trgovinu i receno mi je da se vise ne proizvodi i5 2500k i da mi ova ploca koju sam narucija prije 5 min xD nemoze vrtit ove nove serije kao ivy bridge...tako da tribam brzu reakciju ako ce promjenit naruđbu.
I jos mi je tip naprica kako je puno bolje ovaj ivy bridge,ali da mora biti novija ploca... |
portio kako sam ti napisao gore
registriraj se na stranici,ubaci u košaricu i naruci...mozes platiti kako hoces a i platiti kada ti dovezu pa platis pri preuzimanju ostalo u futuri,i amen a frajera u adm nazovi i reci mu "ako niste znali ta moja "stara" ploča se moze fleshati novim biosom i onda ce podrzavati nove procesore" :D |
tnx tek sad vidim da si stavija link i napisa.Stari ubila me nocna smjena... ajde hvala
Naručija sam...nemaju oni neki kontakt telefon. Oni su neka automatika.... ali valjda onda dobro pise da ga ima. Kad se na to oslanjaju... ne pise ni kad dolazi ali vjerovatno sutra. Javim se kad spojim sve i neka mi nebo pomogne.. |
ima..ne brini
nece ti doci sutra iz portija sigurno...posto je u linksu raspoloziv taj...danas si narucio, dobiti ces potvrde na mail...kada dobijes zadnji mail koji glasi" roba je predana dostavljacu" očekuj drugi dan proc...moja procjena da ce doci u četvrtak ;=) Citiraj:
moja pila se mjenja svaki tjedan :D imao sam pilu....sada imam pola pile :D al eto polago se opet sastavlja...dolazi gtx 660...doci ce i proc neki pa eto :D |
Pa dobro je i to glavno da dođe....uskoro xD
FRipper ti isto imas neku pilu kvalitetnu i misa i tipkovnicu.moze se dosta dobro igrati na tome,neki "pro" gaming i muzika kao i kod mene xD nije tema za ode... ajde pozz,javim se |
Citiraj:
|
|
Jel to sinkroni ili asinkroni SSD?
|
Asinkroni
|
Nije bolje uzet sinkroni? Recimo Vertex 4?
|
Naravno, vertex 4 128gb je super SSD, samo problem je taj sto on kosta cca 950kn a tebi je budget, kako si sam naveo 700kn :)
|
i vertex 3 je sinkroni ako dobro znam....on je 825kn
|
Citiraj:
Ne isplati se, razlika je samo 125 kn a jos k tome Vertex 4 ima 60mj garancije. |
Ovo bi bilo dobro: http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=11659
|
Kaze mail ,isporuka iz portia 3-5 radnih dana. mogu živit s tim...
|
@zvone07 - da ok je...ako tebi paše super
@BladeR5 - ma uvijek to tako kazu, ali doci ce najkasnije u petak,ne brini imati češ komp za vikend |
Pozdrav,
malo sam izašao iz đira hardwear-a tako da ne znam sebi sam pomoći zato tražim pomoć od vas. situacija, volio bi nadograditi svoj comp ali neznam jel mi se isplati nadograditi ili uzeti novi. comp mi se sastoji od: AMD Athlon 64 X2 4200+ 2,00 GB Single-Channel DDR2 M2N-SLI DELUXE (Socket AM2 ) 256MB Radeon X1950 Series napajanje antec 350W comp koristim u svrhu surfanja, monitranja filmova, koristim photoshop i slične programe te za pokoju online igru (ništa zahtijevno). svaki komentar dobro dođe, Lijep pozdrav. :fala: |
ne isplati se, uzmi novi komp
reci koji ti je hard i optika,da li su sata? koje kučište imaš? te koji točno model napajanja, pročitaj na naljepnici od napajanja... Te ono najvaznije s koliko love raspolažeš? I da li bi kupovao kešom ili karticom (ako da, kojom) |
imam 2 sata diska u njemu, i dvd pržilicu
kućište mi je jako staro ne piše na njemu ime :) mislim da je atx2, volio bi da ostane jer mi se neda uzimati nova kućišta... napajanje je antec basiq power 350W (bp350p) ako bi se išlo na novi comp onda sam volja uložiti do 4000kn, keš normalno! |
Ja bi to ovako onda:
Intel Core i5-2320 Soc 1155 MSI Main Board Desktop iB75 Kingmax 1x8GB DDR3 1333 FLFG Kingmax SSD 120GB Client SATA3 Kućište Fractal Design Core 1000 FuturaIt HRK 3,328.23 Besplatna dostava *Tvoji hardovi,optika i napajanje, te grafa ako ti bude potrebna,ako ne vrti na integriranoj ;) Edit: Uzmi si ipak novo napajanje,pošto ovo tvoje ima samo 1sata i vidim da nije baš nešto,a i staro je: Corsair CX Series 430 Watt Takodjer uvijek mozes izbaciti kučište i ostaviti svoje... |
Nadograđujem PC
Trebam nadograditi grafu pa trebam strucnu pomoc :lol2: Evo prije par mjeseci sam kupio Battlefield 3 zbog preformansi sam ga stavio na low i radi oko 40-60fps zavisi od situacije ali evo drugi konfa: medium 30-40fps,high 20-35fps,ultra 15-25fps (rezolucija:1366x768)pa bi trebao upgrjedad grafu a evo moje konfe:
Cpu: Intel i3 550 @3,20 GHz Gpu: VTX Radeon HD 5670 (DDR3,1Gb) stock:775/625 OC:850/800 (overclockan sa MSI Afterburner i to je stabilan OC) MBo: Asus Asrock H55M-LE Ram: DDR3 2x2GB 1333Mhz PSu: 400W MSindustrial pitanja: 1.Koja je najbrza(najbolja) grafa moguca za moju konfu (naravno uzimam u obzir samo mjenjati Napojnu na 500W ili vise) 2.Koja je najbolja do 300-350KM (1000-1300kn) (naravno opet uzimam u obzir mjenjanje napojne) 3.Sta jos bi trebao mjenjati za bolji gameplay?? unaprijed :fala: |
Za bilo koju jaču grafiku trebaš i bolje napajanje od te MS krame.
|
Citiraj:
|
treba ti samo grafa...
sada ako se dobro sjecam malo kod vas je izbor losiji i skuplje je sve... ali evo par komada u tom cjenovnom pa vidi jel ima tamo stogod,ili daj neki link stranice gdje bi kupio pa da od tamo vidimo Znaci u tom cjenovnom ragnu su ti Ati 7770 Ati 7770oc Ati 6850 Ati 6870 Nvidia GTX 560 Takodjer,napajanje nisu vazni samo W vec i proizvodač,model,tj vazno je kvalitetno napajanje.... Daj neki link di kupujes pa ti oboje najdemo ;=) |
Citiraj:
|
A onda neku grafu od gore nabrojanih (sapphire,msi ili gigabyte)
A napajanje trazi SilverStone Strider mislim da jedino to pametno imaju kod vas... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:21. |