PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   League of Legends (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=194895)

X-Plosiv 13.02.2013. 16:14

U 18 45 ja sam već doma, da li se moram registrirati na neku stranicu i prijaviti se negdje ili?

Što se tiče danas, ako midam neki pool bi bio: Kassadin, Lux, Katarina, Nidalee. Eventualno AP Yi ako budu imali squishie i nemaju neki kvalitetni CC. Nidalee ako ste ok s time da se malo pokea prije teamfighta (ali trebamo nekog tanka da zabrani njihovom tenku da uleti među nama, pa da se može poke poke).

EDIT: Što ja govorim, vi imate svi skill kada ste nas naguzili onako kvalitetno :D

Mommistake 13.02.2013. 22:07

Guls i X, kaj igrate opće, zajedno? Sutra idem mado, pa se čujemo ne? :) Imam 10 dana peace od faksa, i pogodite kaj budem radil :)

xGAME 13.02.2013. 23:59

Nice, nice.

X-Plosiv 14.02.2013. 00:21

igrali smo cro4lol :D

Mommistake 14.02.2013. 09:54

Citiraj:

Autor xGAME (Post 2337258)

Xin napokon neki nerf.. Hvala kukcu :)

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 2337270)
igrali smo cro4lol :D

I kako je bilo? :)

X-Plosiv 14.02.2013. 10:29

Igrali smo 3 gejma:

1. Igrao sam Miss Fortune na botu s Gulsom (on je igrao Nidalee) protiv Twitcha i Zyre. Meč je trajao 41 min, ja sam nabio 323 CS i 8/1/3..tu smo pobijedili.
2. Igrali smo protiv diamond/platinum igrače i nismo imali nikakve šanse. Ja Ezreal, Guls Taric protiv varusa/blitza (varus se bori za diamond u ovom trenutku)...21 min prije nego su nam uništili nexus, ja 4/1/1 i tek 100 cs..
3. Igrali smo protiv slabije ekipe ali imali su jednog platinum igrača Xin koji je carryao...mogli smo pobijediti, ali smo napravili par glupih stvari i izgubili gejm zbog toga. Jedna od tih je bila moja ideja da uništimo bot turret brzo kada smo mogli držati ih dugo jer smo uništavali bot. Ja Miss Fortune, Guls Taric, a oni Draven/Nunu kombinacija..završio 5/7/7, jer smo napravili stvarno glupe stvari.

Sve u svemu mogli smo i treću pobijediti, s time da ja nisam igrao ADC dosta dugo (možda 5 gejma u zadjna 3 tjedna), jer sam trebao igrati MID, a tu je igrala druga osoba MID i treći gejm je Fizz imao 9/2/3 što je bilo too much. Sve u svemu zanimljivo, nadam se drugi put ako igramo da odem MID :goood:

EDIT: Moram napomenuti da je sinergija dobra, nismo izgubili niti jedan botlane, čak niti protiv tih platinum/diamond, tu smo se držali dok nisu ostali lejnovi izgubili i onda krenuli dolaziti i na bot dole. Makar je razlika u kvaliteti igranja vidljiva...

panda505 14.02.2013. 13:16

Kupih i probah tarica, fenomenalan support, lijepo tanky, ima heal i stun

sad još samo da probam Leonu, ona mi se čini još i bolja od Tarica

Guls 14.02.2013. 13:27

Tigre moj, ti napravio cijelu bibliju od turnira :D

Uglavnom, igrali smo dobro, napravili isto tako dosta grešaka, neke nas nisu koštale, a neke jesu... Moram pohvaliti Xplosiva, iznenadio me kao ADC, mirno, lagano, farmanje i na kraju gg. A što se tiče one ženske na midu, jbg, da je ona otišla na neki drugi lejn, to bi bilo još gore. Nema ona osjećaja za prostor, nema kretanje, nema map awareness, ne gleda mini mapu, zna samo reći "diana mid" ili "diane nema" :D To je kao Run Forrest, run!

Uglavnom, jedva čekam slijedeći turnir, a onda vjerujem da ćemo imati malo bolji tim, znači bez ove na midu i bez onog frajera na topu kaj ga je Draven ubio s vrškom ulte netom nakon što si mu rekao da se ode nahealat :)

edit: Taric je odličan support, pogotovo onaj sa rozim skinom :P ali mobilnost mu je preslaba strana, njegova ulta je beskorisna, heal premalen, valja samo zbog armora i stun-a. Da igrom slučaja netko uzme AP bot (Teemo), Taric je gotov taj čas.

X-Plosiv 14.02.2013. 13:33

koji je taricov ulti?

panda, ja ti savjetujem Leonu, ja sam s njom otišao na 9-0 u preseason i popeo se na gold, brutalan support, samo moraš agresivno igrati i gg

uzeo sam je prošli vikend da bi došao do qualificationsa, odmah na lv 1 u bush i s 1 zeuznuo njihovog corkia i nami ili tresha, ne znam točno...rezultat? naš ez 41 cs, corki 9 cs :D

kraljica CC-a

Guls 14.02.2013. 13:36

Taricov ulti je da lupi onim čekićem od pod, napraviš neki smiješni aoe magic dmg i dobiš nekakve sitne statse... uglavnom useless, ekipa ni ne levela taj ulti, prvo levelaju W kaj ti daje bonus armor.

Osim ako netko čudom božjim ne radi AP Tarica, eeeeeee onda je to sasvim druga situacija. Vidio sam jednog Tarica koji je sa samo jednim stunom adc-u maznuo pol healtha.

Mommistake 14.02.2013. 16:53

Ajde svaka čast na prvom turniru :)

Taric je super supp (jedini koji imam atm :D ) ali da, ulty mu je drek.. Stun i E nešto znače, heal ništ koristi :)

EDIT: Evo odigrao match s nocturne, jungle, 11:4, quadra.. Onda s gulsom odigrao 2 meča, prvi diana mid 12:5:15, drugi kata mid 8:2:9 :) Uglavnom zadovoljan :)

EDIT2: Evo probao i ja Smeće.. I tako tako.. Težak je za mane, nekak mislim da ima i boljih supporta :) Blitz definitivno bolji :)

xGAME 14.02.2013. 21:24

Replay sistem na PBE verziji pusten u fazu testiranja :)

Mommistake 14.02.2013. 21:35

Citiraj:

Autor xGAME (Post 2337824)
Replay sistem na PBE verziji pusten u fazu testiranja :)

Ja već mjesec dana guglam kako snimati mečeve da vidim gdje griješim, i eto ga :) 7 dana :) Nakon 7 dana se brišu s severa ali možeš ih skinuti.. ma milina :)

BTW. first look novog chara... http://www.surrenderat20.net/2013/02...-at-quinn.html

xGAME 14.02.2013. 23:34

Mommistake 15.02.2013. 00:16

Idem tam delat odmah :D

Mommistake 15.02.2013. 10:35

Quinn

Mogu reći da bi mogao biti crazy carry :)

Guls 15.02.2013. 10:55

Mogao bi biti zanimljiv carry, čisti AD... zbilja tona pokretljivosti i zanimljivi skillovi, pogotovo ulta.

Danas igramo?

Mommistake 15.02.2013. 11:17

Citiraj:

Autor Guls (Post 2338054)
Mogao bi biti zanimljiv carry, čisti AD... zbilja tona pokretljivosti i zanimljivi skillovi, pogotovo ulta.

Danas igramo?

Slažem se, još ima ovo da mu otkrije mapu. Mogel bi rasturati :)

Naravno da igramo ;)

X-Plosiv 15.02.2013. 12:21

Ja sam od 16 15 isto u igri, do nekih 20-21h kada moram glumiti dečka :))

Guls 15.02.2013. 13:27

OK taman je to i moje vrijeme, onda ćemo se skupiti, ja vas obojicu zovem na skype kad dođem doma.

Mommistake 15.02.2013. 13:48

Deal :)

X-Plosiv 15.02.2013. 14:29

Kako mi ova Quinn izgleda OP..ali lajkam...7800 prvi tjedan? hmmm

Mommistake 15.02.2013. 14:56

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 2338251)
Kako mi ova Quinn izgleda OP..ali lajkam...7800 prvi tjedan? hmmm

Ja jednostavno ne razumijem taj način razmišljanja.. Kupiti nešto za 7800 kaj će za 7 dana koštati 6300.. :S Strpiti se i to je to :) Taman dođe neki dobar guide na youtube i vidiš :) I ljudi ga pohvale ili popljuju :)

HAL 15.02.2013. 14:57

Baš me zanima jel bi mogao prodati account od ovog smeća od igre, jednostavno nemam više volje igrat sa kretenima...

X-Plosiv 15.02.2013. 15:22

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 2338280)
Ja jednostavno ne razumijem taj način razmišljanja.. Kupiti nešto za 7800 kaj će za 7 dana koštati 6300.. :S Strpiti se i to je to :) Taman dođe neki dobar guide na youtube i vidiš :) I ljudi ga pohvale ili popljuju :)

Otprilike, ja ti već zadnjih 2 mjeseca u prosjeku imam oko 10 000 IP koji su mi neiskorišteni, tako da mi nije problem potrošiti to na champa.

Ivako ionako imam 5 rune page-ova, pa champ koji me zanima jednostavno kupim, neovisno o cijeni :D

Mommistake 15.02.2013. 15:56

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 2338308)
Otprilike, ja ti već zadnjih 2 mjeseca u prosjeku imam oko 10 000 IP koji su mi neiskorišteni, tako da mi nije problem potrošiti to na champa.

Ivako ionako imam 5 rune page-ova, pa champ koji me zanima jednostavno kupim, neovisno o cijeni :D

Ja iskreno smatram da 5 rune pagova nije dosta..

X-Plosiv 15.02.2013. 16:00

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 2338341)
Ja iskreno smatram da 5 rune pagova nije dosta..

Ovisi što sve igraš, da li igraš na razini da su ti potrebni još?

Ja imam:

AD
AP
AP+Mana
Support
Amumu Jungle

S time da mi je to dosta za mojih trenutačno cca 1600 gejmova odigranih :D

naravno, budem sada počeo kupovati masu random champova da popunim kako bih se mogao mijenjati kada bude ranked :)

Mommistake 15.02.2013. 18:14

Naravno da ne igram, ali npr. ja imam 3 različita supporta.. xD 2 su mi potrebna.. Jedan za tarica i jedan neki ajmo reći default za supportove... Taric treba speed dok netreba toliko armora, a ostatak ima više armora..

panda505 16.02.2013. 07:09

Druga promocija! Yay!

Ak nastavim ovak, začas na silver! :D

Mommistake 16.02.2013. 10:45

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2338686)
Druga promocija! Yay!

Gz :)

EDIT: Nocturne, ultimatna jungle mašinerija :)

EDIT2: Može ni neko objasniti to s promocijama?

panda505 17.02.2013. 00:16

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 2338740)
Gz :)

EDIT: Nocturne, ultimatna jungle mašinerija :)

EDIT2: Može ni neko objasniti to s promocijama?

Prije je ranked bio na ELO rating sistemu, od ove sezone su lige

ostalo je dost isto, samo se promjenil način na koji dolaziš do određenog nivoa

npr. prije si igral igre i dobival' / gubil' elo, oviso o ratingu bio si Bronze (između 0 i 1149) / Silver (između 1150 i 1499) / Gold (između 1500 i 1849) / Platinum (između 1850 i 2199) ili Diamond (iznad 2200)

od ove sezone (Season 3) su maknuli taj sistem i pretvorili ga u "ligu"

U ligi imaš i dalje "rangove" (Tier) - Bronze, Silver, Gold, Platinum, Diamond, Challanger, svaki od tih ima 5 divizija (osim Challangera)

S tim da je divizija 1 prva, divizija 5 zadnja

i sad recimo, ako želiš promociju iz jedne divizije u drugu trebaš igrat igre i osvajat bodove (League Points), dok dođeš do 100 LS, ideš u promotional igre, njih je 3, a ti od toga trebaš pobjediti 2

npr. ja ako želim iz Bronze II u Bronze I, trebam doć do 100 bodova prvo (pobjeđivanjem u igrama, ali ako izgubiš game, gubiš i bodove), i onda pobjediti 2 od 3 promocijske igre, ako to sve napravim, onda sam u Bronze I

e, ako želiš iz jednog ranga u drugi, onda trebaš doć do prve divizije i onda opet 100 bodova, ali onda trebaš pobjediti 3 od 5 promocijska gejma

npr. ja kad (i ako) dođem do Bronze I, ako ću htjet u Silver V, moram doć opet do 100 bodova, i onda pobjediti 3 promocijska gejma

http://riot-web-static.s3.amazonaws....nal-EU_ENG.jpg

X-Plosiv 17.02.2013. 00:55

Makar je taj novi sistem malo i zeznut, frend je na gold I i treba ići u platinum (s timom), i pobijede i dobiju 4 boda, a kada izgube, onda gube i po 16 bodova :goood:

Danas sam skoro srušio rekord u brzini pobjeđivanja u ranked, trebalo nam je 15:55 da srušimo nexus (rekord je bilo 13 minuta) :D

umre im akali u 2-3 min (odmah nakon što su krenuli igrati na chatu REPORT KASSA TROLL itd. itd.) i kaže "I FEED, COME TOP FREE KILLS"...debilana, makar mi na lolkingu piše 25 minuta da smo igrali :D

panda505 17.02.2013. 01:09

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 2339205)
Makar je taj novi sistem malo i zeznut, frend je na gold I i treba ići u platinum (s timom), i pobijede i dobiju 4 boda, a kada izgube, onda gube i po 16 bodova :goood:

Danas sam skoro srušio rekord u brzini pobjeđivanja u ranked, trebalo nam je 15:55 da srušimo nexus (rekord je bilo 13 minuta) :D

umre im akali u 2-3 min (odmah nakon što su krenuli igrati na chatu REPORT KASSA TROLL itd. itd.) i kaže "I FEED, COME TOP FREE KILLS"...debilana, makar mi na lolkingu piše 25 minuta da smo igrali :D

Meni je tak bilo sa ELO-em

pobjedim, dobijem 12, zgubim, popušim 28

al' ajde, sad ovo sa bodovima kak tak ide

Mommistake 17.02.2013. 11:41

Hvala na objašnjenu... Čini mi se nekak bolje ovak kak je sad u 3. sezoni :) Kak da vidim koliko bodova imam?

Ali neću još španat ranked :)

Mirkopoter 17.02.2013. 13:36

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2338686)
Druga promocija! Yay!

Jesi od prije igrao ranked pa su te odmah ubacili u lige ili si igrao onih 10 kvalifikacijskih mečeva pa su te onda ubacili u ligu?

X-plosiv onaj turnir si igrao na EUNE?

@Mommi

Moraš odigrat 10 kvalifikacijskih mečeva i onda te ubace u ligu.

Mommistake 17.02.2013. 13:46

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 2339287)
Jesi od prije igrao ranked pa su te odmah ubacili u lige ili si igrao onih 10 kvalifikacijskih mečeva pa su te onda ubacili u ligu?

@Mommi

Da skužil sam... Nisam još rdy za to :)

HAL 17.02.2013. 15:32

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 2339205)

To je zato što ELO još uvijek postoji, a također je još uvijek aktivan MMR. Dakle nema veze sa novim sistemom, isto ti je bilo i prije samo bi nekad gubio puno više ELO-a, nego što bi mogao osvojiti, a danas to vidiš kroz League pointove.

Dakle igra "odluči", na osnovu raznih kalkulacija, da nekom nije skill level na dovoljnom viskom nivou za Platinum i pokušava ga srušit ili zadržat na Gold nivou.

Sve u svemu opako komplicirano, pa tko voli nek` izvoli: http://en.wikipedia.org/wiki/Elo_rating_system

Ako se ne varam detaljno objašnjenje MMR-a ima negdje na Liquipediji, ali sam preljen za tražit.

panda505 17.02.2013. 17:34

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 2339287)

@Mommi

igrah već i prije, i to ne baš najbolje, svaki put onda bilo sa trolom ili leaverom

pa su me stavili u Bronze IV, sad eto došo do Bronze II

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 2339293)
Da skužil sam... Nisam još rdy za to :)

realno, ako znaš igrat svaku poziciju, spreman si za Solo/Duo Q

mene to recimo najviše živcira dok doleti netko na ranked pa kaže da nezna igrat ništa osim mid/top/adc ili da nema champove za tu poziciju

pa čemu onda uopće igrat ranked ? :S

X-Plosiv 17.02.2013. 19:03

Izgubio danas 2 rankeda, i stvarno mi je dosta vidjeti Garen-a. Znači napravi warmog i sunfire, i on trči ispod 3 turreta za likom da ga zaulta.

Igram sada Katarina vs Annie i izownam je na midu, ne može ništa, ali naravno, naš jungler dobije dc i započne igrati kada smo većb ili 4-5 lv..dobro, sve to ur edu

ali onda draven s njegovim buildom

2x doran blade
i onda idemo na..frozzen mallet.

:(

panda505 17.02.2013. 19:15

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 2339450)
Izgubio danas 2 rankeda, i stvarno mi je dosta vidjeti Garen-a. Znači napravi warmog i sunfire, i on trči ispod 3 turreta za likom da ga zaulta.

Igram sada Katarina vs Annie i izownam je na midu, ne može ništa, ali naravno, naš jungler dobije dc i započne igrati kada smo većb ili 4-5 lv..dobro, sve to ur edu

ali onda draven s njegovim buildom

2x doran blade
i onda idemo na..frozzen mallet.

:(

garena možeš vidjet u skoro svakom drugom gameu, i ono, ok je alfa i omega

ima dmg i sustain

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:34.