PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Kupovina sa Amazona? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=162084)

franzD 16.07.2019. 20:18

Popusti koji su dostupni samo prime korisnicima, besplatna dostava u Njemačku neovisno o iznosu (ako koristiš mailboxde) i možeš dobiti "hrvatsku" verziju Prime Video servisa. Radit će ti i njemačka verzija, ali samo preko VPN-a. "Naša" radi i bez VPN-a.

RimtuTiTuki 16.07.2019. 20:57

Citiraj:

Autor franzD (Post 3320691)
Popusti koji su dostupni samo prime korisnicima, besplatna dostava u Njemačku neovisno o iznosu (ako koristiš mailboxde) i možeš dobiti "hrvatsku" verziju Prime Video servisa. Radit će ti i njemačka verzija, ali samo preko VPN-a. "Naša" radi i bez VPN-a.

Ovo gorenavedeno su benefiti... s time da ja koristim Prime vezan za poslovni račun - a s obzirom da sam porezni obveznik u Hrvatskoj, tu plaćam PDV.

Zato ne kužim do kraja zašto obračunava cijene sa njemačkim PDV-om, i ne iskazuje ga na računu - ovo radi samo za Lightning deal popuste - inače uredno skine njemački PDV sa cijene.

shaft 16.07.2019. 23:49

Imam pitanjce. Situacija je sljedeća, naručio sam monitor te sam kao adresu dostave stavio adresu u Njemačkoj (sestrična) budući da dostava u RH nije bila dostupna. E sad, datum dostave prema Amazonu je 30.7. Nitko od ukućana nije na toj adresi do 10.8. Postoji li mogućnost da negdje u narudžbi napravim zabilješku / izmijenim datum dostave? Što se točno
dešava ukoliko nitko ne primi paket na adresi?

I da, nisam mogao naručiti monitor kasnije jer sam htio iskoristiti "Prime day" popust koji istječe večeras u 0:00. :D

Edit: narudžba stornirana. Datum dostave je fiksan i ne može se mijenjati.

Brzi Picek 17.07.2019. 00:10

naručio preko Amazona de
probana je dostava na mojou adresu u 14,46 , dakako ja doma bio , pas vani, nigdje nikoga
No pazite sada, kako sam naručio dvije iste stvari na dvije različite adrese, koolika je slučajnost da je dostava isto pokušana u isto vrijeme na drugoj adresi druga naruđba
U oči upada da je i tamo bio pokušaj dostave u isto vrijeme 14.46 ... dakako u stanu su bili, nitko nije ništa ni zvonio ni ikako obavjestio, ni ceduljom ...nikako
imaju i telefone za slučaj , nitko nije zvao
radi se o navodno Pošti AT , austrija i tamo po trackingu to i piše
Ma za ne vjerovati da su baš u minut bili pokušaji dostave na dve adrese i to obje naruđbe koje sam platio
Ne znam kako objasniti te "slučajnosti"

nino 17.07.2019. 08:19

To je modus operandi Oversisa.

Bilisu, a nisu bili. 😁

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Brzi Picek 17.07.2019. 09:43

HPExpres i DPD su dakel ipak premijum šiperi
Ali ista stvar na obje adrese u isto vrijeme, e to je za ne vjerovati
i što sada, meni u pračenju i dalje piše kao i jučer, AT Post , nema nigdje obersisa ni spomena
da njih zovem ? nemam pojma, ipak su to dvije preko 200€ vrijedne stvari

obersis su jači i od najokorjelije administracije, možeš osjediti no nitko s eneče javiti

idem to poslat Amazonu pa neka se je--bu

FerrZG 17.07.2019. 09:51

Overseas ti je partner u HR za dostave AT Posta s Amazona/Inozemstva. Barem su meni tako tvrdili kada sam komunicirao s njima, a i za sve narudzbe s Amazona kojima je kao dostavna stajalo AT Post - u HR mi ih je dostavljao Overseas.

Nazovi Overseas i reci ce ti stanje posiljke i dogovoris dostavu. Ako imas iNovine u blizini mogu ti ostaviti u kiosku, pa pokupis. Za dostavu u partner ducane su, barem u mojim slucajevima, bili uredni i tocni. Za dostavu na kucnu adresu su nepouzdani, cesto navodno dodu ali ih nitko ne vidi, Batman dostavlja za njih na kucni adresu.

Brzi Picek 17.07.2019. 09:55

dostava plačena 25€, i da se ja sada je--bem s kojekakvim sranjima jer im se ne vozi do adrese ?!?! No WAY
refund ako ne dostavi na adresu !

xlr 17.07.2019. 10:13

Citiraj:

Autor thunder11 (Post 3320607)
Zadnji refund mi je trajao između 3-4 dana. Ali to varira od amazona do amazona i item-a.

Evo sjelo kroz 2 dana, ali krivi/cudan iznos. 20 eura umjesto 27. Zanimljivo, budem pricekao jos par dana pa cu ih (nekako) kontaktirati.

OuttaControl 17.07.2019. 13:12

Uzeo sam dva firesticka sa amazona i dosli mi na mailboxde ko dva odvojena paketa, sad za svakog moram platit po 11 eura dostave?

xlr 17.07.2019. 13:28

Ili to ili plati 12.5 eura za objedinjavanje posiljki pa mozda nekad unutar jedne godine budes opet imao priliku ili potrebu spojiti neke pakete pa ti se isplati ta opcija

franzD 17.07.2019. 13:35

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3320910)
Uzeo sam dva firesticka sa amazona i dosli mi na mailboxde ko dva odvojena paketa, sad za svakog moram platit po 11 eura dostave?

Jbg, kad si Prime korisnik, onda ti šalju sve pojedinačno da ti prije stigne. Inače to ne rade.

Ako ne misliš više naručivati u sljedećih godinu dana, dva paketa preko Deutsche posta ili GLS-a su ti jeftiniji nego konsolidacija. Konsolidacija je 12.5 eura godišnje, plus kutija, plus hendlanje, tako da će te preko konsolidacije ova pošiljka izaći cca 16 eura, plus naknada za konsolidaciju.

Ako misliš loviti iduće akcije ili koristiti mailboxde dalje, onda uzmi konsolidaciju.

xlr 17.07.2019. 13:42

E caka je mozda kod odabira shippinga za prime korisnike kod amazon narudzbe, postoji par opcija: prva je najbrza al salje u vise paketa. Druga salje objedinjenu narudzbu i najcesce dan-dva sporije. Mozda si tu "pao"?

Mene ovaj prime days iznenadio, ali srecom popuste koje sam ubo su mi izjednacili trosak za mailboxde pa sam nesto malo ustedio od pune cijene itema. Ali sam ih dobio u hr bez dodatnih troskova (tjesim se jer sam se i ja sjebao s konsolidacijom inace bi usteda bila i veca haha)

franzD 17.07.2019. 13:58

Kod Primea nemaš opciju "Čekaj da sve bude dostupno pa šalji u jednom paketu" jer ti je besplatno. Imaš samo opciju doplatiti za još bržu dostavu. Ta opcija "šalji u jednom paketu" postoji samo kad nemaš prime i plaćaš shipping (makar bio besplatan preko 30 eura, opet poštuju odabir).
Naručivao sam stickove na ranijim akcijama bez primea i uvijek je stizalo zajedno.

EDIT: Ne zaboravite i dodatnu uštedu na razlici poreza koju dobijete kad naručujete na njemačku adresu, iako je kod Fire Stickova suvišno uspoređivati cijene jer internacionalna verzija bez reklama košta 60€, tako da se ne da uspoređivati s ovih 20€ plus eventualna poštarina.

OuttaControl 17.07.2019. 14:09

E moguce da sam ja tu nesto falio jer je bilo nesto za birat i mislim da sam stavio da mi dostavi obe do 18 a ne jednu 17 jednu 18, no odvojeno su stigle, ali kako franzD kaze ocito nisam mogao pogodit, prime me malo s***o.

A uzeo dvi po 11 sta sad, opet je ok cifra

xlr 17.07.2019. 14:30

Hmm prilicno sam siguran da mi je nudio opciju slanja individualno ili grupno. Odabrao sam grupno. Shodno tome mi je i terecenje kartice bilo u dvije odvojene stavke iako sam sve odradio kao jednu narudzbu. Valjda su itemi bili u 2 skladista. Nebitno, samo spominjem, a nemam prilike opet provjeriti. Ne iskljucujem mogucnost da grijesim ;)

franzD 17.07.2019. 15:56

Kao što rekoh, imaš opciju odabira, ali kad si Prime opcije su "besplatno" ili "plati za brže". Kad nemaš Prime, onda možeš birati da grupiraju ili šalju kako mogu. Znam jer sam baš to gledao prekjučer, pisalo mi je "Your delivery preference: Dispatch item(s) as soon as they become available." kao da sam odabrao tu opciju, ali nije bilo nigdje druge opcije, dvaput sam se vraćao i pregledavao.
Zbog toga (i odvojene naplate) sam očekivao i dobio dva paketa, ali imam konsolidaciju, pa sam umjesto 16 eura za jedan i 12 za drugi paket platio ukupno 20. Inače, za usporedbu, Amazonov shipping za ovaj teži artikl, kutija 40x50x30 težine 6,5 kg, bio je oko 40 eura. Za većinu kabaste robe Mailboxde/GLS su znatno jeftinija opcija.

dadoremix 17.07.2019. 17:23

ja na jednom acc piknuo 2 komada, došao 1 paket
piknuo na drugom acc 2+1 i došao jedan paket
Sad samo čekamo da dođe doma
Prime odjavio , bogme se naklikao
I sad više nema trial prime-a .. osim ako bi opet otvarao novi acc ..

Valjda budu sad dalje obične akcije

franzD 17.07.2019. 19:59

Nakon nekog vremena će ti opet ponuditi trial, tako funkcioniraju. Ja sam trial Audible servisa iskoristio valjda pet-šest puta u zadnjih par godina. Odjavim, pričekam koji mjesec, gnjave da opet uzmem uz tri mjeseca u pola cijene ili besplatan prvi mjesec i slične kombinacije.

dadoremix 17.07.2019. 22:07

dobar info
tnx

a sad čekat 4k fire .. i da se razočaram :D
i dalje sam uvjeren za iptv + kodi običan fire je sasvim dovoljan

demetrius 23.07.2019. 00:04

trebo bi brz odgovor u unutar 24 sata jer do onda mogu cancelat order sad sam pričo/moljakao sa amazon.com i sa chat suporta mi je obećo da ću dobit povrat import feesa i poštarine??samo ću item platit je ko to radio i dobio povrat novca na karticu ili pay pal.

Blatobran 23.07.2019. 08:27

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3320910)

Placas ono kaj ti je pisalo kad si stisnuo buy, nema dodatnih troskova za dostavu nakon toga, oni znaju odvajati artikle u vise paketa ak njima tak pase na svoj trosak

Blatobran 23.07.2019. 08:32

Citiraj:

Autor demetrius (Post 3322601)
trebo bi brz odgovor u unutar 24 sata jer do onda mogu cancelat order sad sam pričo/moljakao sa amazon.com i sa chat suporta mi je obećo da ću dobit povrat import feesa i poštarine??samo ću item platit je ko to radio i dobio povrat novca na karticu ili pay pal.

jel artikl bas s amazona (Ships from and sold by Amazon.com.), ili je on posrednik?

nekak sumnjam da bi amazon dao gratis shipping i platio import, a tu u europi nedaju free shipping izvan maticne drzave amazona (de, co.uk...)

demetrius 23.07.2019. 09:46

posrednik,tako je obećao na suportu da će vratit import fees + poštarinu kad dobijem item,import fees bi trebo dobit kroz 45-60 dana a povrat za poštarinu moram zatražit kad item stigne,idem platit pa javim razvoj refunda.

Buger 23.07.2019. 22:55

Zašto meni pol stvari piše da ne šalju u RH? Npr tempered glass i maske za mobitel?

Princ288 23.07.2019. 23:20

Zato sto ne salju u hrvatsku, dosta stvari sa UK ili DE amazona ne salju u hrvatsku, a ima i stvari koje da naruciti na hrvatsku adresu ili cak i na mailboxde adresu sa UK amazona pa nakon dva dana otkaze narudzbu jer samo u Uk dostavljaju ipak

Sent from my GM1913 using Tapatalk

Buger 24.07.2019. 21:16

A jel ima neki amazon da direktno šalje u rh :D

thunder11 24.07.2019. 21:57

Ovisi o prodavača i artikla. Vrijedi za bilo koji amazon web.

RimtuTiTuki 25.07.2019. 09:22

Ja gledam da je seller Amazon, i onda većina toga stiže u Hr.

Iz UK ne šalju laptope i slične stvari sa baterijama (šalju u Sloveniju), a iz ovih ostalih najčešće ne šalju Televizore i drugu veću elektroniku. Ostalo nema šta nisu poslali.

demetrius 25.07.2019. 22:40

ako se netko pitao i ja sam se pitao za kolko brzo dođe item sa amazon.com rok je bio 30.7 item je poslan jučer danas za vrijeme ručka je došo.

scarzz 25.07.2019. 22:51

Evo da podjelim iskustvo sa kupovinom od Amazona u DE. Kupio sam jedan Win10 key u 8mj/2018 dosta povoljno (oko 5E), tamo negdje pocetkom 2019 dolazi mi poruka u Windowsu da aktiviram Win10 iako je do tad fino radio te u Aprilu 2019 dobivam refund od te doticne firme od koje sam kupio key preko Amazona i naravno misleci da je to rijesena stvar. Je vraga, prije par dana dobivam pismo od Inkasso firme ( Lihvarski odvjetnicki uredi koji ganjaju ljude/firme za novac) u kojem pise da dugujem 85E ukljucujuci razne kamate, cijenu proizvoda itd. Naravno odmah sam kontaktirao Amazon i objasnio im u cemu je stvar a ako treba aktivirati cu i odvjetnika posto imam osiguranje za takve stvari. Malo sam progooglao i vidim da je jos masu ljudi u DE dobilo takva pisma, nevjerojatno da se tako nesto dogadja na Amazonu koji kao drzi do svojih korisnika, kad sam otisao na seller site od te firme ne mogu nigdje naci lose ocjene... Evo jedan moj osvrt na tu temu.

SaleFFS 27.08.2019. 14:26

Ekipa, pošto nemam iskustva sa amazonom, može li mi netko reći koliko je dana potrebno amazonu za shipanje itema? Uzeo sam nešto na uk amazonu i piše da šalje Amazon EU.

domy_os 27.08.2019. 14:33

Naručio sam možda 10-ak stvarčica s Amazona DE pa nije baš mjerodavno, ali do sada su slali najkasnije sljedeći radni dan i na adresu je stizalo unutar tjedan dana.

coconut 27.08.2019. 14:33

Ako šalje Amazon EU, poslati će ti iz njihovog skladišta koje ti je najbliže. Meni je jednom došlo iz okolice Trsta. Uplatio u subotu popodne, dobio u srijedu ujutro.

SaleFFS 27.08.2019. 14:42

Ja sam naručio i platio u ned popodne i do sada nije shippano, samo se polagano crtice od ordered to dispatched svaki par sati za milimetar produži prema :D

update: malo prije je shippano

Omega 3 01.09.2019. 22:04

Planiram si naručiti matičnu s amazon.de, ali u kombinaciji s mailboxde, koliko sam shvatio dostava je besplatna do mailboxa i onda od mailboxa do Hrvatske oko 10 eura? Ako je tako to je prilično povoljno. Koliko dobro amazon zaštiti paket da ne dođe do nekih oštećenja prilikom transporta?

xlr 01.09.2019. 22:14

Ako sam dobro shvatio, prosljede u amazon kutiji samo sa svojim naljepnicama.

Ako kombiniras vise paketa (consolidate opcija) onda pakiraju u svoju kutiju i koriste zracne jastucice te ne diraju amazon kutije. Taj dio dobro odrade i s tim imam iskustva. Amazon po sebi vec ima dobro pakiranje pa se ne bi previse brinuo.

Omega 3 01.09.2019. 22:23

Citiraj:

Autor xlr (Post 3334272)
Ako sam dobro shvatio, prosljede u amazon kutiji samo sa svojim naljepnicama.

Ako kombiniras vise paketa (consolidate opcija) onda pakiraju u svoju kutiju i koriste zracne jastucice te ne diraju amazon kutije. Taj dio dobro odrade i s tim imam iskustva. Amazon po sebi vec ima dobro pakiranje pa se ne bi previse brinuo.

To me je zanimalo, zadnji put (prije par godina) kad sam nešto naručio s amazona dobio sam u onoj maloj, tankoj kartonskoj kutiji koja mi nije ulijevala baš povjerenje, a s obzirom da sad mislim naručiti skuplju matičnu ne bih se želio kockati :lol2:.

Sa_Stilom 03.09.2019. 10:29

Kupio u petak Samsung microSD 512GB karticu, stigla danas, milina. 10+
Platio sam par € više za bržu dostavu.

thunder11 04.09.2019. 09:27

Nevjerojatno.

Naručio 3 stvari sa amazona - od tih 3 stvari 2 poslali putem ATposta-a. Niti jedan nije došao odnosno izgubila se u austriji negdje.

Mislim, dobro jel postoji igdje na internetu neki forum/članak što god vezano za tu poštu ?

Znam da nisam jedini ali ovo majketi lići na organiirani kriminal, kao da svaki paket koji je označen "amazon" padne sa kamiona...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:31.