![]() |
Of kors..... ;) ! Bit ce to sve na svoje vrijeme... nego ploca je oke, jel ?
|
Ploca je ok cak i sa quadom trebal bi postic solidan OC (racunam max 3.8-4.0Ghz) jer ima 6 raznu regulaciju napona slico ko i DS3R s kojom su ljudi postigli dosta dobre klokove.
|
s tom pločom moraš biti jako oprezan, koja ti je revizija? na starijim revizijama ploča ima problema sa dodatnim 4pinskim ATX 12V utorom.
dakle ako nemaš novije napajanje sa EPS 12V sa 8pina skurit će ti se konektori na ploči, a onda i napajanju.......feler na ploči, bilo je jako puno takvih slučajeva.... s time da bih dodao da nisam osobno provjeravao dali se ista stvar događa sa napajanjima sa 8pina, već tako vele ljudi na netu. |
cimer mi ima takvu ploču, bio mu usb od kućišta radio kratki spoj al ploča je izdržala i nije crkla, onda mu bio ispo metalni šaraf koji je isto cijelo vrijeme radio kratki spoj i opet je ploča izdržala, napajanje je chieftec 550w, a procesor e6400..mislim da s novim biosom imas podrsku i za 45nm procesore pa razmisli i o njima ili e6750 polovni za 800-tinjak kuna
|
e4.3k i vozi ;)
|
E2180 novi ili neki E6400 polovni...
|
Stvarno se ispricavam na mjenjanju misljenja...... al ovak, gledam i u vemilu ima veci izbor ploca, a q6600 imam u vemilu na stanju odmah..... e sad, koju plocu iz linksa do jedno 1700kn? tnx na razumjevanju i srry svi jos jedom ;) !
|
Ukratko, dosadan si.
|
Oke, mozete izbrisat ovaj thread ;) !
|
Moze lock? :D
|
moze
|
Evo ja imam pentium D 940 2x3.2ghz i OC 8800GT,ali nisam zadovoljan kako mi igre rade,sa ovim procesorom nemogu izvuci bas maximum od grafe
|
|
Citiraj:
Dao bi za proc 1800 kuna a nebi se rastegnuo za grafu. Kupi obavezno 8800GT 512mb(nvidia) ili 3870 512mb(ati) i proc npr.E8200 ili E6750. I vozi, igraj sta god ti srce pozeli. |
Koji procesor kupiti?
Dakle pokušavam složit stari komp pa me zanima pošto se ne razmem baš u procesore koji da stavim, dakle imam:
intel CELERON 2.4 GHz/128/400 (2002) ili intel PENTIUM 1.6 GHZ/512/400 (2001) |
Pentiuma
Jos ako ga mozes naclockat na 2.0 GHz...Bit ce dosta bolji od Celerona ;) Btw,Northwoodi? |
Ako je 512kB onda je Northwood. Vrlo je jednostavno koristiti Google.
|
P4 definitivno. Celer Northwood je uzasno slab procesor...
|
Gdje kupiti E8400?
di ga ima za kupit? znam da je nestašica pa da nemoram zvat sve redom! hvala
|
Nigdje.
Kaj ti nismo negdje već odgovorili... Ima negdje tema. |
Ima u sarajevu, naleti na skijanje i kupi.
|
Citiraj:
Sorry, morao sam. Baš je kod nas počeo padat snijeg... Ako kod vas ima, dolazim. :chears: |
Mogu te jedino u supu smjestiti (mali stan) a snijega ima i viska.
|
ok, fala. ona ću morat na Q6600 preć:D
|
Pričekaj za Q6600, snizit će se cijene sad.
|
Citiraj:
|
Intel spušta Q6600 sa 270$ na 229$.
|
Koji procesor kupiti?
Za sljedeću konfiguraciju dvoumim se između CPU INTEL Celeron E1200 vs CPU AMD Athlon64 X2 4000+ BOX, po cijeni su tu negdje, koji je po vama bolji i isplativiji procesor?
|
Ako bi išao na Intela, za desetak kuna više imaš Pentium E2140,
koji je bolji izbor od Celerona prvenstveno zbog količine cachea. Ako te zanima OC, oba se jako fino clockaju. |
U slučaju da ne pati na clockanje, 4000+ X2 je bolji izbor od oba Intelova plaćenika.
|
A jel bolji izbor od navedenog athlona?
|
Citiraj:
Citiraj:
Naveo si samo jedan Athlon,na kojeg ti je McG dao odgovor :stoopid: Uostalom,kao sto ti je i rekao,ako te OC ne zanima,uzmi Athlona X2 4000+ ;) |
Citiraj:
Količina i raspodjela cachea je glavni krivac. Nije Celeron loš, ali u ovom slučaju nije bolji od AMDa. |
Mislio sam na E2140 vs athlon, a nisam baš neki ljubitelj athlona ali kaj se može, možda se predomislim!
|
Kaj ti nije jasno? Imaš E2140 i Athlon64 4000+ X2, ako te ne drži clocking groznica AMD je bolji izbor, mada se i taj AMD da fino naclockati (ali ne ko Intel, pa nije baš primamljiv). Ako hoćeš procesor koji misliš držati iznad 3.0GHz za sve i svašta, onda kupi E2140 stavi ga na 3.2GHz i voljno.
|
Ma skužio sve, nemaš beda! :chears:
|
S kojom pločom misliš to pogoniti?!
|
MB Gigabyte G31MX-S2, s775, iG31, VGA, DDR II, SATA II, GLAN, mATX, slažem si komp za muziku, gledanje videa i surfanje!
|
Jos jedan biser koji prekjucer otvara temu "Može preporuka matične s integriranom grafičkom s775", a danas vec premislja i otvara temu za Intel ili Amd makar je vec izabrao plocu. Zanima me sto je slijedece u nakupljanju postova.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:21. |