PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Starcraft 2 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=76661)

zwer 25.08.2010. 22:48

Ima i cheese nacin kak nabit preko 3200 killova na Brutal. Dignes zidic od dark templara na 3 ulaza u bazu. Svi na hold position. Iza toga nasadis kupus od colossusa, par immortala za armored damage i metar phoenixa. Phoenixe koristis samo za klat mute, overseerove (najvaznije njih, da ti ne vidi zid od dark templara) i graviton beam na one hybride da ti ne rade probleme. :D Plus mos sejvat prije svakog wavea i vidjet s koje strane navrati overseer pa ga lako krknes sa 2-3 pheonixa "za domovinu". Love ces imat miljon, plina na knap. Kasnije samo Carriere i Void Rayeve stancas i nakon sto ti eventualno probiju zid dark templara na oko 2300-2500 killova, sto duze izdrzis uz malo microanja sa 10ak carriera, 15ak void rayeva i onim mothershipom... :D

Deathwish 26.08.2010. 11:29

http://tv.esl.eu/de/vod/view/22366
Toliko o OP terranu :)

cudi me da nitko ne cmizdri o banelzinzima, jedinici koja radi splash makar ju ti ubijes XD

Codiac 26.08.2010. 17:33

terrani imaju stim da pobjegnu od banelinga a tossovi mogu prezivjeti udar radi gro heltha na zilotima.

zwer 26.08.2010. 19:52

Da, udar od jednog banelinga. A ja na zealote ne idem bez 10 :D

Baneling je grda stvar u rukama skilled igraca. ali bez masovnog micro-anja, beskorisni crap ako igras protiv dobrog terrana npr. Marauderi skajtaju banelinge ko mlade majmune :)

Deathwish 26.08.2010. 19:53

Citiraj:

Autor Codiac (Post 1716309)
terrani imaju stim da pobjegnu od banelinga a tossovi mogu prezivjeti udar radi gro heltha na zilotima.

Fungal growth :)
a kad ekipa ima po 40 banelinga by by bilo kakvi zealoti :)

Amos 26.08.2010. 20:16

terran je dobio taj turnir inace...

Codiac 26.08.2010. 20:20

Citiraj:

Autor Deathwish (Post 1716387)
Fungal growth :)
a kad ekipa ima po 40 banelinga by by bilo kakvi zealoti :)

ako ima 40 banelinga a ti nemas pola vojske stalkera pola zilota onda i trebas poginuti :)

S3arch1ng 26.08.2010. 20:21

Pozdrav. Tek sam započeo sa Starcraftom 2, dakle učim polako. Volim pogledat dobar meć pa me zanima nešto. Primjetio sam da svi stavljaju linkove mećeva na youtube i sl.
Možda griješim ali zar nije lakše skinuti baš replay file i pogledat ga na taj način?...Tim više što se može radit po mapi što god je volja, pratit što tko radi, što builda itd.

npr.ovo o čemu se gore priča:
Citiraj:

http://tv.esl.eu/de/vod/view/22366
Toliko o OP terranu :)
se može skinut sa

http://www.gamereplays.org/starcraft...ails&id=141695

ezz 26.08.2010. 20:38

istina, vise se nauci iz replaya, ali i u prijenosima komentatori su isto skilled igraci koji su u igri 12 god pa cesto komentiraju ko ide na kakvu taktiku, zbog čega i tako, oni ti vele da nemoras sam skuzit na kaj ic protiv ceg ;)

S3arch1ng 26.08.2010. 20:43

Citiraj:

istina, vise se nauci iz replaya, ali i u prijenosima komentatori su isto skilled igraci koji su u igri 12 god pa cesto komentiraju ko ide na kakvu taktiku, zbog čega i tako, oni ti vele da nemoras sam skuzit na kaj ic protiv ceg ;)
istina, u pravu si...mada bih se ja samo dijelom složio s time...komentari se mogu pogledat i u postovima vezanim uz sam meć...ali razmišljanja sam da je upravo to što sam moraš skužit na kaj ići i kak s time baratati, upravo najbolja škola...

Codiac 26.08.2010. 20:50

amo ko oce prat :D

Amos 26.08.2010. 22:20

add me :D amos 332

e da mozes gledat ti replayeva miljon al moras i vjezbat... djabe ti gledati neke micro intensive partije ako tebi treba 2 dana da slozis nes sto on tam napravi za 2 sec ;)

zwer 27.08.2010. 00:04

Citiraj:

Autor S3arch1ng (Post 1716394)

Epska partija, Dimaga razara sa Zergom. Slobodno i ostali postaju ovako dobre replayeve, nauci se svasta, iako je praksa bolja najcesce :goood:

SrKi 27.08.2010. 00:12

http://www.gosugamers.net/starcraft2/replays/

evo pa skidaj do mile volje. gore si namjesti MU koji te zanima i proucavaj :)

http://sc2.replays.net/

ili ako hoces gledati lude koreance, samo se trebas snaci na stranici :)

Deathwish 27.08.2010. 09:17

Citiraj:

Autor Codiac (Post 1716393)
ako ima 40 banelinga a ti nemas pola vojske stalkera pola zilota onda i trebas poginuti :)

Ma znam sam komentiram jer gro ekipe cmolji kako je zerg slab a sa zergom moš čuda radit, pogotovo što se tiče expandanja i map controla :D

yedwy 27.08.2010. 09:51

Uff ne spominji mi ekspanzije jučer sam igrao protiv jednog zerga trebalo mi je 15min da složim armiju i zbrišem mu centar a onda sam idućih 15min ubijao ekspanzije i re-ekspanzije i re-re-re-ekspanzije koje mi je sa glavonjama sijao okolo non stop, nemreš se kukaca rješit... :D

ezz 27.08.2010. 13:48

da, zajebani su ti zergovi u bronzu :D

d4rk_ch1ld 27.08.2010. 15:33

Totalno sam se zapalio za Lost Viking :D To su mogli prodat ko odvojenu igru :lol2: Kolki vam je high score? Ja sjebo sve na 480k :(

domina 27.08.2010. 16:58

Citiraj:

Autor D-I-A-B-L-O (Post 1715544)
Hmmm, ja sam očito onda jako slab igrač u odnosu na vas.
Krenuo sam kampanju na brutal, i zapeo sam na zadnjoj misiji od protosa, trebam ih poubijat pun kufer, a jednostavno nemam se vremena izgradit dovoljno da odbijem prva 3 vala.
Može neki hint, na koju foru ste to riješili??

Evo ja igram za sad sve na brutal pa da podjelim svoje iskustvo..
Zaključio sam da se oni minerali sa strane(lijevo) ne isplate vadit jer ih nema puno i teško ih je branit, tako da sam odusto od toga.. i sve šta treba radit je canone na onim uzvišenim cliffovima, nešto archona, par colosusa, stalkere i brdo phoenixa.
Sve one nabrijane unite dignut u zrak sa phoenixima i to je to.. i uvijek prvo skinut one 'gardose' šta pljuju broodlinge (nisam još pohvato sva mena) jer oni pojedu canone na cliffovima.
Također treba pobacat canone oko onog sranja šta treba branit u samoj sredini tak da ako lingsi probiju da ne odu gore u bazu..
Ja sam ih tako sredio 3k na brutal :) ostalo mi toliko vojske da mi se više nije dalo pikirat pa sam sve pustio na autoatack :)
Da, i upgrade-ove štancat od početka što prije moguće..

yedwy 28.08.2010. 09:35

Citiraj:

Autor ezz (Post 1716818)
da, zajebani su ti zergovi u bronzu :D

Kakve veze ima di su? Ako neko igra ispravno igrat će uvjek jednako bio na bronze ili pro ligi jer postoje samo dvije opcije - ispravna strategija za nešto napraviti i postoji opcija gg... :kafa:

Danko86 28.08.2010. 12:53

Citiraj:

Autor yedwy (Post 1717330)
Kakve veze ima di su? Ako neko igra ispravno igrat će uvjek jednako bio na bronze ili pro ligi jer postoje samo dvije opcije - ispravna strategija za nešto napraviti i postoji opcija gg... :kafa:

lol bar je starkraft tako jednostavan. i ja sam jucer igro ispravno 2v2 pa popušio 4 komada u šutu.

al sam igro ispravno :D

yedwy 28.08.2010. 16:28

Pa dobro kaj neko može biti bolji, brži, spretniji i pobjediti to ne znači da ti je generalna zamisao kriva neki put izgubiš i ako si sve napravio kak treba jer ima npr bolji mikro ili jednostavno ima sreće pa prvi "opali" nešto...

hammer_of_thor 28.08.2010. 16:49

Njub pitanje :D :beer:

Šta je micro i macro u SC-u?

:fiju:

Botlorn 28.08.2010. 16:54

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1717549)
Njub pitanje :D :beer:

Šta je micro i macro u SC-u?

:fiju:

Gay terminologija :D

Nisam bas strucnjak i pol, ali mislim da je micro micro-management. Znaci, sposobnost kontrolirana pojedinacnih jedinica i zgrada ka sto boljoj efikasnosti (brzina i racionalnost je najbitnija).

Macro je micro samo u sirem spektru, znaci, sposobnost upravljanja bazama, produkcijom jedinica iako se boris u tom trenutku, sposobnost nadziranja mape i scoutanja iako je poodmakla igra, sposobnost taktiziranja s obzirom na neprijateljevu taktiku.

Meni inace u dubini vrlo slicni termini, micro se uvjek zajebantski prikazivao kao brzina kojom klikces po misu i tipkovnici sa svim mogucim hot-keyevima. :D

Danko86 28.08.2010. 17:26

kratko - mikro, upravljanje jedinicama, izmicanje pojedinih unita, aktiviranje spellova, APM masu bitan

makro - upravljanje bazom, expanje, uglavnom ekonomija

yedwy 28.08.2010. 19:44

Danas malo isprobao Zerga, vidim da su ling rushevi i dalje jednako zabavni kao i prije... :D

hammer_of_thor 28.08.2010. 21:20

Citiraj:

Autor Botlorn (Post 1717552)
Gay terminologija :D

Nisam bas strucnjak i pol, ali mislim da je micro micro-management. Znaci, sposobnost kontrolirana pojedinacnih jedinica i zgrada ka sto boljoj efikasnosti (brzina i racionalnost je najbitnija).

Macro je micro samo u sirem spektru, znaci, sposobnost upravljanja bazama, produkcijom jedinica iako se boris u tom trenutku, sposobnost nadziranja mape i scoutanja iako je poodmakla igra, sposobnost taktiziranja s obzirom na neprijateljevu taktiku.

Meni inace u dubini vrlo slicni termini, micro se uvjek zajebantski prikazivao kao brzina kojom klikces po misu i tipkovnici sa svim mogucim hot-keyevima. :D

Tako daklem :)

Inače, svaki puta mogu dobiti kompa sa bilo kim protiv bilo koga na very hard, ali na Insane neide pa neide
Sad sam probao Terran vs Zerg na insane (ja Terran) i sve dobro odbijem prvih 4-5 napada, 10 siege tenkova i 50 marinaca i Maraudera na ulazu, uspješno odbijam napade dok ne dođe vrijeme za širenje, onda mi unište ekonomiju na ekspanzijama pa nemam više volje se oporavljati makar još uvijek imam cijelu vojsku u bazi.

yedwy 28.08.2010. 21:59

Mah komp mutav, zergling rush i pojedeš ga svaki put, nezna se uopće branit, ne walla ulaz ukratko pljuger...

hammer_of_thor 29.08.2010. 00:48

A konačno evo, uspio dobiti Zerga sa Protosom na insane.
Što se mog trenutnog skilla tiče, mislim da je to najviše što mogu.

Sa terranima sa pokušao na insane ali me uvijek probiju.
Zerg se presporo razvija i dok ja napravim 3 Roacha oni mi ulete u bazu sa 5 marinaca i 3 Maraudera, čak i da preživim prva 2-3 naleta treči ne mogu.

Komp na insane-u ima nenormalno dobar base expanding, jednostavno se neda pratiti. Jedino preostaje je kad on sve baci u napad pokušati se obraniti i vratiti mu protuudar letečim jedinicama koji su sa strane građeni.

Prottosi su jednostavno najbolji za braniti se, zato sam sad i uspio :)

zwer 29.08.2010. 08:14

Meni je s Terranima najlakse... Mass marine iz 5-7 baraka, cim prjie medivace slozis i cim prodje drugi napad, kontra, gotovo. S Protossima recimo nikad nisam terrane izbio na Insane. I na nekim mapama je puno lakse, ovisno je o poziciji.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:42.