![]() |
Ima i cheese nacin kak nabit preko 3200 killova na Brutal. Dignes zidic od dark templara na 3 ulaza u bazu. Svi na hold position. Iza toga nasadis kupus od colossusa, par immortala za armored damage i metar phoenixa. Phoenixe koristis samo za klat mute, overseerove (najvaznije njih, da ti ne vidi zid od dark templara) i graviton beam na one hybride da ti ne rade probleme. :D Plus mos sejvat prije svakog wavea i vidjet s koje strane navrati overseer pa ga lako krknes sa 2-3 pheonixa "za domovinu". Love ces imat miljon, plina na knap. Kasnije samo Carriere i Void Rayeve stancas i nakon sto ti eventualno probiju zid dark templara na oko 2300-2500 killova, sto duze izdrzis uz malo microanja sa 10ak carriera, 15ak void rayeva i onim mothershipom... :D
|
http://tv.esl.eu/de/vod/view/22366
Toliko o OP terranu :) cudi me da nitko ne cmizdri o banelzinzima, jedinici koja radi splash makar ju ti ubijes XD |
terrani imaju stim da pobjegnu od banelinga a tossovi mogu prezivjeti udar radi gro heltha na zilotima.
|
Da, udar od jednog banelinga. A ja na zealote ne idem bez 10 :D
Baneling je grda stvar u rukama skilled igraca. ali bez masovnog micro-anja, beskorisni crap ako igras protiv dobrog terrana npr. Marauderi skajtaju banelinge ko mlade majmune :) |
Citiraj:
a kad ekipa ima po 40 banelinga by by bilo kakvi zealoti :) |
terran je dobio taj turnir inace...
|
Citiraj:
ako ima 40 banelinga a ti nemas pola vojske stalkera pola zilota onda i trebas poginuti :) |
Pozdrav. Tek sam započeo sa Starcraftom 2, dakle učim polako. Volim pogledat dobar meć pa me zanima nešto. Primjetio sam da svi stavljaju linkove mećeva na youtube i sl.
Možda griješim ali zar nije lakše skinuti baš replay file i pogledat ga na taj način?...Tim više što se može radit po mapi što god je volja, pratit što tko radi, što builda itd. npr.ovo o čemu se gore priča: Citiraj:
http://www.gamereplays.org/starcraft...ails&id=141695 |
istina, vise se nauci iz replaya, ali i u prijenosima komentatori su isto skilled igraci koji su u igri 12 god pa cesto komentiraju ko ide na kakvu taktiku, zbog čega i tako, oni ti vele da nemoras sam skuzit na kaj ic protiv ceg ;)
|
Citiraj:
|
amo ko oce prat :D
|
add me :D amos 332
e da mozes gledat ti replayeva miljon al moras i vjezbat... djabe ti gledati neke micro intensive partije ako tebi treba 2 dana da slozis nes sto on tam napravi za 2 sec ;) |
Citiraj:
|
http://www.gosugamers.net/starcraft2/replays/
evo pa skidaj do mile volje. gore si namjesti MU koji te zanima i proucavaj :) http://sc2.replays.net/ ili ako hoces gledati lude koreance, samo se trebas snaci na stranici :) |
Citiraj:
|
Uff ne spominji mi ekspanzije jučer sam igrao protiv jednog zerga trebalo mi je 15min da složim armiju i zbrišem mu centar a onda sam idućih 15min ubijao ekspanzije i re-ekspanzije i re-re-re-ekspanzije koje mi je sa glavonjama sijao okolo non stop, nemreš se kukaca rješit... :D
|
da, zajebani su ti zergovi u bronzu :D
|
Totalno sam se zapalio za Lost Viking :D To su mogli prodat ko odvojenu igru :lol2: Kolki vam je high score? Ja sjebo sve na 480k :(
|
Citiraj:
Zaključio sam da se oni minerali sa strane(lijevo) ne isplate vadit jer ih nema puno i teško ih je branit, tako da sam odusto od toga.. i sve šta treba radit je canone na onim uzvišenim cliffovima, nešto archona, par colosusa, stalkere i brdo phoenixa. Sve one nabrijane unite dignut u zrak sa phoenixima i to je to.. i uvijek prvo skinut one 'gardose' šta pljuju broodlinge (nisam još pohvato sva mena) jer oni pojedu canone na cliffovima. Također treba pobacat canone oko onog sranja šta treba branit u samoj sredini tak da ako lingsi probiju da ne odu gore u bazu.. Ja sam ih tako sredio 3k na brutal :) ostalo mi toliko vojske da mi se više nije dalo pikirat pa sam sve pustio na autoatack :) Da, i upgrade-ove štancat od početka što prije moguće.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
al sam igro ispravno :D |
Pa dobro kaj neko može biti bolji, brži, spretniji i pobjediti to ne znači da ti je generalna zamisao kriva neki put izgubiš i ako si sve napravio kak treba jer ima npr bolji mikro ili jednostavno ima sreće pa prvi "opali" nešto...
|
Njub pitanje :D :beer:
:fiju: |
Citiraj:
Nisam bas strucnjak i pol, ali mislim da je micro micro-management. Znaci, sposobnost kontrolirana pojedinacnih jedinica i zgrada ka sto boljoj efikasnosti (brzina i racionalnost je najbitnija). Macro je micro samo u sirem spektru, znaci, sposobnost upravljanja bazama, produkcijom jedinica iako se boris u tom trenutku, sposobnost nadziranja mape i scoutanja iako je poodmakla igra, sposobnost taktiziranja s obzirom na neprijateljevu taktiku. Meni inace u dubini vrlo slicni termini, micro se uvjek zajebantski prikazivao kao brzina kojom klikces po misu i tipkovnici sa svim mogucim hot-keyevima. :D |
kratko - mikro, upravljanje jedinicama, izmicanje pojedinih unita, aktiviranje spellova, APM masu bitan
makro - upravljanje bazom, expanje, uglavnom ekonomija |
Danas malo isprobao Zerga, vidim da su ling rushevi i dalje jednako zabavni kao i prije... :D
|
Citiraj:
Inače, svaki puta mogu dobiti kompa sa bilo kim protiv bilo koga na very hard, ali na Insane neide pa neide Sad sam probao Terran vs Zerg na insane (ja Terran) i sve dobro odbijem prvih 4-5 napada, 10 siege tenkova i 50 marinaca i Maraudera na ulazu, uspješno odbijam napade dok ne dođe vrijeme za širenje, onda mi unište ekonomiju na ekspanzijama pa nemam više volje se oporavljati makar još uvijek imam cijelu vojsku u bazi. |
Mah komp mutav, zergling rush i pojedeš ga svaki put, nezna se uopće branit, ne walla ulaz ukratko pljuger...
|
A konačno evo, uspio dobiti Zerga sa Protosom na insane.
Što se mog trenutnog skilla tiče, mislim da je to najviše što mogu. Sa terranima sa pokušao na insane ali me uvijek probiju. Zerg se presporo razvija i dok ja napravim 3 Roacha oni mi ulete u bazu sa 5 marinaca i 3 Maraudera, čak i da preživim prva 2-3 naleta treči ne mogu. Komp na insane-u ima nenormalno dobar base expanding, jednostavno se neda pratiti. Jedino preostaje je kad on sve baci u napad pokušati se obraniti i vratiti mu protuudar letečim jedinicama koji su sa strane građeni. Prottosi su jednostavno najbolji za braniti se, zato sam sad i uspio :) |
Meni je s Terranima najlakse... Mass marine iz 5-7 baraka, cim prjie medivace slozis i cim prodje drugi napad, kontra, gotovo. S Protossima recimo nikad nisam terrane izbio na Insane. I na nekim mapama je puno lakse, ovisno je o poziciji.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:42. |