![]() |
Citiraj:
šteta kaj se to nemre mijenjat...misli stvarno ne kužim zakaj se ne bi smjelo mjenjat teme :stoopid: totalna glupost :nono: |
Netko je gunđao o ne podržanosti audio kartica u Visti, da točno je i sranje je. Evo korisno štivo: OpeAL
Ja sam instalirao patch za UT2004 x64 i on podržava OpenAL. |
zasto ne mogu pristupiti s laptopa (xp) podacima na diskovima na glavnom kompu (vista). sherao sam sve diskove ali ih ne vidi. jel moza ima kakva zabrana ili zastita ili tako nesto ili netko zna u cemu je problem?
|
Uključi u Network and sharing centru file sharing...
|
ukljucio sam to jos prije, ali opet sa laptopa ne mogu pristupiti podacima na ovom kompu, dok sa ovog na kojem je vista mogu pristupiti podacima na laptopu.
|
Firewall?
|
Vjerovatno ona permišn šema.
Dakle triba ić na properties pa security - advanced - pa tu nešto sredit. Ne sićan se sad više, a neman vrimena za probavat:D |
ako netko mozda nesto o tome, tj sto tocno treba nastimati, neka napise nesto o tome. zahvaljujem se puno unaprijed svima.
|
Joj da sjetio sam se! Jel' imaš acc sa passwordom na Visti? Ako nemaš kreiraj ga i onda kad se probaš spojiti sa drugim kompom na vistu trebao bi iskočiti prozor da uneseš username i pass. Naravno, tom useru dozvoli da vidi te shareane folder. Tako je bilo na WinXP, a što kaže MEP, nemam sad volje to isprobavati. Uostalom meni je bitnije pristupati sa kompa na laptop, a to mi radi.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
hvala lijepa svima
|
http://img381.imageshack.us/img381/7...tlediz7.th.jpg
Dali ovo može terat 64 bitnu vistu? Ima gigga rama Patriot Memory PSD21G6672 DDR2-667 (333 MHz) Širina modula (bit) 64 bit |
Citiraj:
|
Pitam zato što su mi u trgovini (neću reć kojoj ) kad sam ih pitao jel tera taj procesor 64bita windowse rekli da sam ih iznenadio s pitanjem , al da misle da nemože.
|
Dobra ti trgovina, nego ispuni moj komp ili sig, a ne stavljati screen shot iz device managera.
|
Evo ja ubo 2 gige RAM-a, ali se u međuvremenu raspala 64-bitna Vista pa ne mogu isprobati, a baš mi se ne da ponovo instalirati i namještavati sve... :D
|
Citiraj:
|
kako i s čim napravim image instalacije Viste?
za XP sam koristio Norton Ghost, s kojim bih uz pomoć njegovog CD-a bootao komp sa tog CD-a i onda mu samo pokazao gdje je image koji želim vratiti na C particiju.. kako i s čim to radit u Visti? jer bi htio probati 64bit Vistu, a ne da mi se sve ispočetka... a ova 32bitna mi tako struže po disku uvijek za popizdit! i u nekim stvarima je užasno sporo, a u nekima leti.... _stoopid: |
Ma to on instalirava b4lD bR|tNy Fr33 Pr0n i onda kaze 'vidi krepala vista'
:D gabre - ja koristim Acronis vec duze vrijeme, radi neovisno o OS-u (bootabilni CD) |
Citiraj:
Vjerojatno bi i taj ghost koji imaš radio, vista i dalje koristi ntfs. |
Gabre, imaš Acronis True Image, verzija 10 podržava Vistu. ;)
http://www.acronis.com/homecomputing...cts/trueimage/ |
evo skidam... :)
|
Citiraj:
|
Pa naravno, na to sam mislio. ;)
|
Citiraj:
|
Da li je moguće napraviti da taskbar i okvir prozora ostanu prozirni i kad se aplikacija prebaci u full screen. Nije vam jasno? Kliknite na onaj button kraj crvenog x-a i vidjet će te da će se aplikacija razvući preko cijelog ekrana, taskbar više neće biti proziran (samo sivo/crn), a i gornji dio aplikacije će također potamniti.
Meni se više sviđa da se cijelo vrijeme vidi pozadina :) Ovo su prvi win u kojima imam desktop background i onda se većinom ne vidi. |
Iskreno, vista mi se uopće ne sviđa za sad...
Ne radi mi PlayTV pro Ultra, HQ od creativa, nedostaje UP button, problemi sa kompatibilnosti nekog softwarea, ergonomski mi nikako ne odgovara jer nikako ne mogu staviti toolbar na vrh ekrana i adress bar mi ide totalno na živce... Zahtjeva neko vrijeme privikavanja na novo sučelje... Definitivno je treba Hotfixat i tweakat... Da bi ste promjenili skin, treba vam Window Blinds... Antivirus - NOD32 K-lite megacodecpack radi savršeno... Ono što vam disk tandrče ti je indexiranje fajlova (jedina stvar na Visti koja radi kako treba i svaka čast indexiranju) I naravno, dosta dobra baza drajvera koji se u startu dižu... (nisu originalni nego microsoftovi i ne pružaju neke preformanse nego stabilnost) Ako tko voli imati kakav toolbar, neka si stavi object dock... Što se tiče zahtjevnosti, radi bez beda i na bartonu 2500, 512mb, ati 9500... |
Citiraj:
Kako za koji hardver. Evo, recimo za moj Canon pixma ip4200 Vista (32-bit) ima upravo Canonove drivere, po izgledu i funkcionalnosti identične onima sa support CD-a za XP. |
Da čini se da je MS dobio od proizvođača hardware-a drivere. Tako je trebalo biti za sav hardware, planirano je da večina drivera bude spremno sa izlaskom Viste. Tu su nVidia a i ATI gadno podbacili.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:18. |