![]() |
Eto, zato volim ovdje doći, dobiješ odmah tri savjeta za dalje.
Svakako ima vlage ,zato je dobro uključiti antifungicid, impregnacija pod obavezno, a raspitat ću se za ovaj uređaj u profi dućanu pa da budem siguran sto posto. Ako ništa drugo uštedjet ću soma kuna i udri s valjkom. |
Ima li neka stranica za naručivanje dijelova za perilice/sušilice i gdje bi se mogla pogledati shema tih dijelova možda?
Trebam za AEG perilicu/sušilicu naručiti jedan kabel koji je već 3 puta otišao (žica se presjekla), a ne daje mi se baš 500ak kn majstoru za zamjenu samo toga. |
1 privitaka
Ekipa, trebao bi pomoć/savjet.
U renovaciji sam i imao sam potrebu jedan zid zatvoriti. Na tom mjestu su bila vrata koja mi nisu trebala pa sam ih pregradio Ytong blokovima i lijepio ljepilom za porobeton. Blokovi su od zida uvučeni unutra nekih 3mm kako bi kasnije mogao staviti mrežicu. E sada, kako da napravim finalnu obradu i žbukanje? Trebam prvo skinuti tih 3mm zida oko kako bi mogao mrežicu staviti preko okvira, zar ne? Što nanosim prije mrežice, što nakon mrežice? Malo sam pogubljen :fiju: |
Ja bi ogulio staru boju sa zida desno, i sa malog komadića lijevo. Preko svega glet masu i mrežicu, nakon toga 2. sloj glet mase. Impregnacija obavezno prije glet mase i prije boje. Naneseš prvo glet masu preko svega i onda utisneš mrežicu u nju pa zagladiš sa gleterom. Sljedeći dan drugi sloj glet mase preko svega i poravnaš što bolje da nemaš puno za brusiti.
|
Ne bi ja to sa glet masom prvi sloj. Stavi mrežicu preko svega i da prelazi na stari zid ali za prvi sloj koristi ljepilo za stiropor - npr. https://www.bitpromet.hr/ljepilo-za-...resit/prid/519
Nakon toga gletanje i brušenje. Impregnacija obavezno kako je i napisano. |
Tako je, može i ono najjeftinije univerzalno ljepilo ko u Pevexu.
Ljepilo s nazubljenim gleterom, mrežica, ljepilo, glet masa |
Hvala kolege.
Dodatno pitanje vezano uz zidove sastane, koliko debljine trebam skinuti "mesa" sastane da mrežica pređe preko toga? Kao što sam rekao, blokovi su uvučeni nekih 3 mm, skinem onda i 3 mm sastane pa nanosim materijale dok ne popunim tih 3mm debljine i poravnam? |
Ja bi 10 cm desno, lijevo koliko ide, mora biti preklop da ti ne ispuca na spoju, jer su to dvije različite vrste materijala cigla/ytong
|
Sastruži 2-3 milimetra zida po 10-20cm i samo preklopi mrežicu preko zida.
Navuci ljepilo, a ne glet masu u tankom sloju, nasloni mrežicu i prijeđi gleterom preko mrežice da se utopi u ljepilo. Drugi dan navuci još jednu ruku ljepila da pokriješ mrežicu da se ne vidi i sve fino zagladiš i onda kad se posuši nakon dan-dva to izgletaš i obojiš. Prije samog početka špatulom sastruži fuge ytonga da budu u razini sa blokovima. Naravno gletanje/bojenje ide na ytong i stari zid da nema prijelaz. |
Citiraj:
|
Hvala, mislim da je sada jasno :)
@spider, kako misliš policu, nisam shvatio? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Zid je debel 10cm, a s druge strane je kupaona te će na taj zid biti naslonjena kada :) |
Citiraj:
O da. Nije baš idealno. Ali eto ideja za nekoga tko bude tako zatvarao vrata :) |
Citiraj:
|
Pa i ne baš. Imaju boje za garaže, al računaj da su dosta skuplje od obične boje za beton.
|
Koja je onda alternativa? Razbucati pa nešto drugo staviti? Ružno mi je ovako kako sada izgleda, a i sklisko kad se malo navlaži, prošle godine sam skoro vrat slomio. Ne mogu svako malo prati miniwashem...
|
znam da za garaze koriste neki polirani beton, za ovo ne znam. bolje rijesiti odvodnju vode s tog betona u dvoristu da se ne zadrzava voda :)
mi imamo betonski parking ispred zgrade, utisniti dizajn od 4x4 metra u njemu da izgleda da su kamene ploce velike. voda se ne zadrzava na njemu i nema mahovine i plijesni. |
Citiraj:
|
1 privitaka
Ljudi, kak bi vi organizirali dnevni boravak prema ovom tlocrtu koji šaljem?
Baš se lomim kako ga organizirati, full će velik ispasti, ne znam kamo ga orijentirati, gdje mi je centar :) Ovaj prekriženi zid je srušen i na to mjesto dolazi poluotok između kuhinje i boravka. Donji zid na tlocrtu su prozori, cijelom dužinom kroz boravak i kuhinju i taj dio gleda na jug. Cijeli stan je na 3. katu, a u stan se ulazi na 2. katu, zato su ove stepenice na tlocrtu. Drito sa stepenica ulaziš u dnevni :) |
Citiraj:
Sloba... |
I u Dugavama su takvi.
Malo je nezgodan raspored. (bio sam u takvom stanu). Blagavaona treba biti do kuhinje ali.... onda je dnevni ispred ulaza u sobe 🤦 i silaska s stepenicama.... Neko kreativan treba ovo smislit. |
Po meni tu ti treba nekakva pregrada koja bi ti stepenište malo odvojila od dnevnog boravka. Ne znam vidi li se s vrata unutra, recimo. Makar nekakav bih ja tu stavio tako da kada dođem gore mogu skinuti sa sebe što mi je viška.
Evo mojeg fantastičnog prijedloga, uz pretpostavku da bi dnevni bio orijentiran na TV. https://i.imgur.com/fMvZbbJ.png Nikada neće od mene biti ped... stručnjaka za unutarnje uređenje :D Nekako mi se čini da je taj dolje radijator na relativno nezgodnoj poziciji i dosta smeta. A kako si na južnoj strani, imat ćeš topal dnevni boravak, međutim bilo bi praktično da ti sunce tuce s leđa. |
Na ulazu u stan je inače ormar u koji ostavljaš jaknu, cipele... Onda ideš stepenicama gore ili dolje ovisi o stanu. Ovo je primjer stana ko od forumaša gore. https://www.njuskalo.hr/nekretnine/s...oglas-38547880
Čak je ovaj solidno organiziran |
Citiraj:
I ja sam razmišljao postaviti neki zid prema sobama i staviti TV na njega no sada kada vidim kako to izgleda, ne sviđa mi se, izgleda mi kao da TV "visi" u sred ničega, a on mi je centar dnevnog. Kuhinja je malo drugačije organizirana, poluotok je naslonjen na zid kojeg sam ja srušio, htio bi ga imati naslonjenog na zid gdje su prozori jer ću imati otvoreniji prostor, sve više "diše" na ovaj način kako sam ja zamislio. Istina, moj stan je veći 20 kvadrata ali to se odnosni isključivo na još jednu dodatnu sobu koja nema utjecaja na dnevni i kuhinju. Predvorje je identično, prostor za neki ormar i stepenice prema gore. I da, stan je u Dugavama kao i ovaj iz oglasa. |
Jel tu rušen nosivi zid između kuhinje i boravka?
Il je to samo pregradni |
Citiraj:
|
Pa isti kao inaš tu u Dugavama, jedino kaj se mi spuštamo dolje po štengama.
Isto maknuli zid od kuhinje, tak da je dnevna povezana s kuhinjom, a otraga je jedna velika spavaća soba. Isto špajz i kupaona pored stepenica. |
Citiraj:
Eventualno tv staviti na komodu ispred donjeg zida gdje su prozori, pa sjedeću garnituru orjentirati prema tv-u. Ja osobno to ne bi nikada napravio, al viđao takav razmještaj. Onaj link na njuškalo ne radi ... Nikako si ne mogu dočarati, kakvi su to stanovi da stepenicama silaziš u njega 😆 |
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:22. |