PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Amazon Fire TV Stick - Media player (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=301131)

xlr 29.11.2020. 00:04

Ima za jutub koliko znam i to su isposlovali s guglom tamo prosle godine, ali fali mu dosta toga da bude cast device - muzike nema (deezer, poweramp, spotify), google photos, netflix/hbo/hrti... Fali i castanje s pc-a (desktop, fileovi, browser).

Mirror screen nije pravo rjesenje, nazalost.

cic 29.11.2020. 08:24

Moj firestick stoji na stolu zapakiran već dva tjedna otkad mi ga je frend dostavio iz Njemačke 🤦🏼

Razlog jer sam u međuvremenu uzeo smart tv na kojem YouTube i Netflix po meni rade odlično, isto kao i wifi tak da uopće ne znam dal mi treba firestick 🤔

Jel ima netko smart/android tv, a svejedno koristi firestick? Napominjem da iptv ne gledam, tj. i kad ga platim, gledam ga minimalno, tak da mi to nije bitna stvar

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Pomo 29.11.2020. 08:27

Citiraj:

Autor cic (Post 3464880)
Moj firestick stoji na stolu zapakiran već dva tjedna otkad mi ga je frend dostavio iz Njemačke ����

Razlog jer sam u međuvremenu uzeo smart tv na kojem YouTube i Netflix po meni rade odlično, isto kao i wifi tak da uopće ne znam dal mi treba firestick ��

Jel ima netko smart/android tv, a svejedno koristi firestick? Napominjem da iptv ne gledam, tj. i kad ga platim, gledam ga minimalno, tak da mi to nije bitna stvar

Imam ja nonandroid smart tv i svejedno koristim Firestick.
Prvo za Netflix i HBOgo, sad je tu i Kodi.
Sa Android Tv-om vjerojatno nebi, ali ovo mi je sad odlično.
Osim hrpe daljinaca...
HDMI cec i nije baš savršena stvar :D
Ono što mogu je nekoristit daljinac od Firesticka, pa mi ostanu samo dva, od A1 recivera i teve-a.

franzD 29.11.2020. 09:35

Citiraj:

Autor xlr (Post 3464859)
Ima za jutub koliko znam i to su isposlovali s guglom tamo prosle godine, ali fali mu dosta toga da bude cast device - muzike nema (deezer, poweramp, spotify), google photos, netflix/hbo/hrti... Fali i castanje s pc-a (desktop, fileovi, browser).

Deezer, Spotify, Netflix možeš bez problema castati ako instaliraš aplikacije na Fire Stick, ne treba ti Chromecast za to. Ne radi samo ono što ima podršku isključivo za Chromecast (dakle browseri, google photos i slično), a i to može raditi uz odgovarajuću aplikaciju na Fire Sticku.

RainZG 29.11.2020. 11:59

Citiraj:

Autor cic (Post 3464880)
Moj firestick stoji na stolu zapakiran već dva tjedna otkad mi ga je frend dostavio iz Njemačke 🤦🏼

Razlog jer sam u međuvremenu uzeo smart tv na kojem YouTube i Netflix po meni rade odlično, isto kao i wifi tak da uopće ne znam dal mi treba firestick 🤔

Ja imam smart tv sa onim samsung OSom pa sam primjetio da mi netflix i YT bolje radi na FireTV
a dodatan + je instalacija KODI, HBO, instalacija Smartyoutube aplikacije pa nemam reklama na YT, integracija sa ostatkom smart home-a

BoTiA 29.11.2020. 20:59

I kod mene je tako, Samsung smart TV ali stick koristim za Kodi i IPTV...I to radi fenomenalno

Poslano sa mog Redmi Note 9 Pro koristeći Tapatalk

tintin 03.12.2020. 20:04

Jel nekom uspjelo upogoniti Firestick 4k i Ugreen usb2rj45 adapter napajano preko usba TV-a?
Na starom Samsungu mi firestick već duže vrijeme radi napjan iz usba. Ako tom Ugreen adapteru ne treba struja moglo bi možda raditi.
Wi-Fi mi nije nešto naročito brz pa sam mislio to riješiti tim adapterom (jedan je negdje u nekoj ladici )

Edit:
Ima li još uvijek potrebe za rootanjem da bi se mogao instalirati neki launcher bez bojazni da ga fireos pregazi?

zvir12 04.12.2020. 16:02

Napokon sam, poslije svih peripetija, dobio firestick 4k i sad se pomalo igram sa podešavanjima. Međutim ovaj post pišem, da bih se zahvalio svima koji su mi pomogli svojim savjetima da dobijem stik, nakon grešaka koje sam napravio u svojoj brzopletosti. Još jednom svima velika hvala.

perich 05.12.2020. 13:59

Jel ima koja lista ili nešto, a da sadrži i HBO, ili bas treba plaćati HBO Max?

Treba mi isključivo radi GoT (žena još nije pogledala), i par ostalih serija, i HBO pretplata mi je debelo too much. Već plaćam Netflix, ali jbg, oni i HBO se ne gledaju prijateljski :)

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

xlr 05.12.2020. 16:07

Ili videoteka ili napraviti 30 days free trial account pa odraditi pakleni maraton :) Ne znam na kakve liste mislis. IPTV liste imaju cesto HBO kanale, ali to nije to sto trebas.

Mozes i podijeliti acc od nekoga na mjesec-dva (puna cijena je 6€). Istovremeno mozes gledati na 2 uredjaja. Jedini bed u cijeloj prici je sto svi koriste isti profil pa se i watch history sinkronizira. Ako gledate istu seriju poremeti vam se progress, ali ako gledate razlicite stvari onda nemate problema. Ako ces biti dobar mogu ti i ja podijeliti acc

cic 05.12.2020. 17:32

Hbo go trial je 7 dana, nije više 30

mrmx 09.12.2020. 18:17

Izašla je nova verzija HBO GO koja napokon radi na Fire Sticku.

HBO GO (Europe) - Android TV 5.12.229

franzD 09.12.2020. 19:00

Citiraj:

Autor mrmx (Post 3469340)

I napokon je proradila play/pause tipka na daljincu Fire Sticka. Wow. Još malo pa će izmisliti i premotavanje s thumbnailovima pomoću tipaka lijevo/desno :kafa:

Libertus 09.12.2020. 19:48

Citiraj:

Autor mrmx (Post 3469340)

HBO GO (Europe) - Android TV 5.12.229

Zahvaljujem na obavijesti i linku, radi! Blokirao sam nadogradnje fire os da se ne ponavljaju takve gluposti ubuduće. :)

Prezime 09.12.2020. 20:10

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3469395)
Zahvaljujem na obavijesti i linku, radi! Blokirao sam nadogradnje fire os da se ne ponavljaju takve gluposti ubuduće. :)

Jeste li novu verziju instalirali preko stare, ili ste staru prethodno deinstalirali?

Libertus 09.12.2020. 20:11

Ja sam davno staru obrisao pošto nije radila.

Prezime 09.12.2020. 20:58

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3469420)
Ja sam davno staru obrisao pošto nije radila.

Pitam zato jer meni stara verzija (eu.hbogo.androidtv.production_5.9.0) trenutno uredno radi...

mrmx 09.12.2020. 21:33

Citiraj:

Autor Prezime (Post 3469434)
Pitam zato jer meni stara verzija (eu.hbogo.androidtv.production_5.9.0) trenutno uredno radi...

Ja sam bio probao tu verziju kad si ti napisao da ti radi i meni nije radila...

Novu sam instalirao preko stare.

mrmx 09.12.2020. 23:00

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3469395)

Hehe, upravo sam naletio na ovo: Amazon’s redesigned Fire TV software starts rolling out today Jedva čekam :D

Kako si blokirao? Root, DNS, nešto treće?

Libertus 09.12.2020. 23:06

Naletio negdje na youtube video, jedna ili dvije linije u adb i to je to. Stick se više ne može ažurirati, kao da nema internet se ponaša. Ali ažuriranje aplikacija radi normalno! :)

Nakon toga instalirao s xda foruma neki wolf launcher i sve je super. Sučelje je sada super jednostavno, nema više kidanja s nadogradnjama, samo mi je hbo go koji radi falio.

dadoremix 09.12.2020. 23:09

pa podjeli sa nama ..
da ga ubijemo u pojam

Libertus 09.12.2020. 23:33

Puno me pitaš, napravio sam to prije nekoliko mjeseci. Mislim da je ovaj video bio.

https://youtu.be/D0wFs3aGlPM

A što se launchera tiče
https://forum.xda-developers.com/t/a...vices.4176349/

mrmx 09.12.2020. 23:58

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3469498)
Puno me pitaš, napravio sam to prije nekoliko mjeseci. Mislim da je ovaj video bio.

https://youtu.be/D0wFs3aGlPM

A što se launchera tiče
https://forum.xda-developers.com/t/a...vices.4176349/

Ovo radi i bez rootanja?

dadoremix 10.12.2020. 00:05

launcher jedini radi
i pukneš onda koji želiš, po želji launcher, ne mora biti wolf tj orginal je ATV launcher

ja koristim appstarter

Prezime 10.12.2020. 00:50

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3469485)
Naletio negdje na youtube video, jedna ili dvije linije u adb i to je to. Stick se više ne može ažurirati, kao da nema internet se ponaša. Ali ažuriranje aplikacija radi normalno! :)

Meni je FTV4k spojen na USB napajanje i na taj nacin se ne moze azurirati software (javi da na USB napajanju to nemoze odradit), a azuriranje aplikacija uredno radi.

Gogshy 10.12.2020. 08:42

Citiraj:

Autor franzD (Post 3469361)
I napokon je proradila play/pause tipka na daljincu Fire Sticka. Wow. Još malo pa će izmisliti i premotavanje s thumbnailovima pomoću tipaka lijevo/desno :kafa:

Radi li nova verzija hbo go i na “običnom” fire stiku?

Libertus 10.12.2020. 09:16

Citiraj:

Autor mrmx (Post 3469508)
Ovo radi i bez rootanja?

Sve radi bez roota.

franzD 10.12.2020. 12:58

Citiraj:

Autor Gogshy (Post 3469555)
Radi li nova verzija hbo go i na “običnom” fire stiku?

Na starom običnom vjerojatno ne, treba patchirati minSDK. Na novom običnom/lite editionu bi trebalo raditi.
Morao bih ažurirati FAQ i dodati te nove modele jer se obični fire stick više ne prodaje, al jbg, ne mogu više editirati post.

Libertus 14.12.2020. 10:26

Ima li još netko Wolf launcher na Fire sticku?
Super me služi, jedini problem koji imam je što ne mogu izaći iz Netflix aplikacije putem menija u Netflix aplikaciji. Ima li rješenje za to?

Znam da mogu stisnuti home tipku na Fire TV daljinskom, ali pošto ga ne koristim (koristim samo daljinski od TV-a), onda nemam pristup toj tipki.
Drugo rješenje bi mi bilo, ako se može na LG daljinskom putem HDMI CEC nekako omogućiti home tipka?

dadoremix 14.12.2020. 11:47

Back back back? To ne radi?
Btw nikad nisam pokrenuo netflix opcenito nigdje, pa pogadjam :)
Youtube tako radi

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:11.