![]() |
Imam Shield Pro od nedavno (presao sa Firesticka) pa me zanima jesan li ja retardiran ili A1 Xplore TV ne radi na njemu? Odnosno, uopce ga ne mogu na Play Storeu naci, a ako instaliram .apk od nekud drugo, to je mobilni .apk.
Pretpostavljam da su A1 majstori ukinuli TV aplikaciju, bez obzira sto nove korisnike forsiraju da predju na nju? *update* Moj family account na guglu je bija u nekoj drugoj drzavi (zbog sasvim legalno jeftinijeg yt premiuma, a koji je sad ugasen jer je goglo skuzio nas legaliste), pa nisam mogao naci A1 Xplore TV jer su je valjda region lockali. |
Taman kad smo valjda svi pomislili da je Shield zaboravljena platforma, izasao update. Nijednog updejta se ne bojim kao Shieldovog tako da ne planiram nista dirati neko vrijeme.
Citiraj:
|
Ako zbog ničeg drugog, onda zbog ovoga:
Added French parental control :D Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Budno pratim komentare po njihovom forumu. Fascinantno mi je da i Shield iz 2015 jos uvijek redovno dobiva updejtove. Deset godina. Ajde, nisu maltene ni dirali hw pa se nema tu sta puno odrzavati al svejedno :)
Mozda je ovo samo priprema za novi Shield :O |
Pa Nintendo Switch 2 je najavljen, svi misle da će na bazi njega biti pravljen novi Shield tako da možda i bude nešto od toga
|
Aaa sad vidim, prosla mi relativno friska vijest ispod radara. Pa to su dobre vijesti onda, vjerojatno bude nesto od toga svega
|
Uf, instabuy ako naprave novi shield. I da ima barem 6 ili više Gb RAM.
Ovaj update preskačem, ja sam ionako downgradeao 8 i kusur (zadnju verziju 8ice) jer me jako nerviralo svo ono majmuniranje sa privatnosti, pristupom SD kartici i slično gdje je svašta-nešto trebalo dodatno podešavati....na 8ici sve radi. A i ovo što XLR kaže, svaki shield update je lutrija, ni na jednom uređaju nisam imao takvih problema i polomljenih stvari kao na shieldu. Nadam se puno moćnijem nasljedniku koji bi podržavao 8k+ i 120+hz. :) |
Citiraj:
srećom kod Zappitija se nema šta updatati, radi ko i prvog dana |
I je' netko updateao? Vidim na Shield forumu sve sami hvalospjevi, posebice o zvuku :D
|
Citiraj:
Ne znam ni kako bih testirao kao taj bolji zvuk, a imam Samsung Soundbar Q990, kažu jedan od boljih na tržištu 😀 Poslano sa mog Samsung S23 Ultra koristeći Tapatalk |
Može pomoć, što bi recimo bolje odrađivao shield naspram 4k Max firesticka?
Koje namjene vi koristite kad jedva čekate 8k 120hz a materijala za to nema. Ili se radi o drugim prednostima naspram ostalih "stickova"? Sent from my 23127PN0CC using Tapatalk |
Ne znam kakav je max model, imao sam 4k obicni stari model... Zadnjih 5 godina ne razmisljam o promjeni boxa, pogotovo ne otici nazad na firestick. Odlican je to box, samo nemam zivaca za njega i "kad sjednem za tv, zelim da stvar radi". Imam dovoljno drugih diy projekata gdje prihvacam izazove koje mi tehnologija baci :) s firestickom bi svako malo neki app puko pa ga sideloadaj itd. Na shieldu sve streaming appove imas u storeu.
Iskreno, shield pro sam bio uzeo jer sam na njemu vrtio plex server i igrao igre preko gamestreama. Danas vise ne vrtim plex na njemu, gamestream je R.I.P pa koristim moonlight+sunshine kombinaciju. Postao mi je glorificirani multimedia streamer. Vjerojatno bi i neki jeftiniji bio bolji, samo ne znam kako hendlaju streamanje igri. Shieldu pro dajem plus i jer ga je lako otvoriti, ocistiti vent (jednom godisnje) i promjeniti pastu (ne nuzno potrebno, ali moze se). Vent bude bas pun govana. Kada nvidija ne zajebe s updejtom, meni je to i nakon 5 godina odlican box. Dobra stvar je sto se i original daljinski moze kupiti odvojeno ako ikad zatreba. Ako novi shield ne bude opravdao kupnju, uzet cu rezervni daljinac i terati ovog koliko ide. Nemam pojma dal se danas isplati shield pored chromecasta i ostalih boxeva. Vjerojatno ne toliko kao nekad. Mislim, da mi ovaj sad krepa, sutra bi kupio istog pa ono... Meni se ne da kemijati s boxovima Edit: Da, i castanje (normalan chromecast support) mi je bio uvjet kod kupovine. Inegracija s google home mi je isto jedan mali benefit |
Citiraj:
Srecom pa ne gnjavi sa update, jednom se pojavio, kliknuo da se makne i nema ga vise. |
Citiraj:
|
Još nisam update a i neću. Al' ako netko je, evo i neki hot fix.
https://www.androidpolice.com/nvidia...opt-in-update/ Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk |
Na kraju pokleknuo i updejtao na "stari" 9.2 (prije valjda mjesec+ dana). So far so good, ne idem na hotfix
|
A jesi neki :D
Jel' ti radi dac sa shield? Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk |
Nisam vise na tom setupu, unazadovao sam se :(
|
Zato se meni ne upgrada.
Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk |
Sori, lazem, nisam dugo virio iza shielda.
Nisam odavno na topping dac-u, ali koristim ovo usb cudeso, pise da je dac. Radi ko puskica: https://www.audiophonics.fr/en/devic...22NOhN0M-zZFF3 |
Kakav ti je to neaudijofilski dac?! :D I sto be sa toppingom?
|
S obzirom na kakve zvucnike je spojen, ovo je i vise nego dobro :)
Svasta se izmjenilo, bx5-ice u dnevnom pocele sumiti nakon 13 godina pa zavrsile u kutiji i sad sam na creative t20 prdekalima. Topping je zavrsio na desktop pc-u. Trebam nabaviti neke solidne zvucnike za dnevni (ili popraviti stare) jer smo opet poceli slusati mjuzu :( |
Ja sam na 8 i kusur još, sve fino i brzo radi, tako da ne diram. Ja sam svojedobno radio downgrade. ;)
|
Mda, staro pravilo if it ain't broke, don't fix it :)
|
Preskocio bih update na 9.2.1 jer sam jucer primjetio da mi nesto kenjka kada je 5.1 AAC zvuk u Plexu. Par filmova sam nesto premotavao i dosta skipao i pred kraj filma pocne gubiti zvuk.
Ovo nisam radio na 9.2 pa ne znam je li to novi ili stari problem koji se jos vuce. Zanimljivo, jer 9.2.1 changelog kaze: "Fixes playback issues in PLEX when using AAC 5.1 audio." Citiraj:
|
Ma nemam namjeru, samo sam dao link da je official :)
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:26. |