PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Opel Astra (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=25176)

kripton 13.02.2009. 15:37

Citiraj:

Autor swordfish (Post 1276778)
ha a cujes, alfe su ipak napravljene za one koje se vole dobro voziti u lijepom autu, honda je napravljena da se mozes dobro voziti u autu oblika ves masine a francuzi da se slabo vozis u lijepom autu i to je kraj price... [/url]

I nebi se slozio s tobom, alfa se vise kvari nego bilo koji od 3 francuska brata.
A da se slabo vozis u lijepom autu?
Ok, ja vozim franzuca, u svoje vrijeme je bio pojam za tehnologiju i kvalitetu, jes da je malo star, cak i stariji od mene:fiju: no nebih se slozio da se ''slabo'' vozi. Inace, auto se nije nikad kvario, no popravci koje sam radio nisu bili jefitini,bili su malo izand ocekivanog.. Prerade na koje je osla cijela ljetna placa:hitthewal:

No isplatilo se, MK1 verzija motora iz 1988 cak iz svoju starost moze prilicno povuc.

A slicnost izmedju C5 i BMW 7ice nove.. nema je, 7ica je slicnija skodi nego C5

swordfish 13.02.2009. 15:45

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 1276815)
Pa dobro, nebi baš ni accorda stavljao u kategoriju s veš mašinama.
A što se alfi tiče, hebo ja takvu premium klasu di nemrem sjest na vozački sic kak spada (jebeni patuljasti talijani :D). A u masi klasu lošijih auta sjedim normalno. A i neznam jel alfa digla kvalitetu izrade (prije predstavljanja 159-ice su se time hvalisali) da bi mogla konkurirati npr. jednom audiju.

a vidis ti to, lijepo smo se slagali kad smo pricali o mufovima a sad samo problemi:D nekuzim kako ne mozes sjesti u 156-icu... prekratki donji dio sica ili jednostavno nemas mjesta? ma ona usporedba sa ves masinama je iz onog top geara kad ovaj na parkingu trazi toyotu corrolu ili avensis a po svuda parkirane ves masine, prode pored toyote i stane pored ves masine i pocne pricati kako je to dobro auto
http://www.youtube.com/watch?v=_UtvU...eature=related

fanATIk 13.02.2009. 15:55

Ma mogu ja sjest i u 156 i u 159. Al je to skučen položaj. Koljena su posvuda al nisu tam di trebaju bit. U onu alfu gt coupe nemrem ni sjest.
A što se mufova tiče, sad samo čekam da fleks potegne još jednu raspravu; o francuskim, japanskim, njemačkim, talijanskim mufovima... :D

swordfish 13.02.2009. 16:04

a sad... to ti je u svakom 'sporckom' autu, za bolji filing:D a istina u 156-ici i gt (ista platforma) je malo teze naci dobar polozaj za volanom cak i ako si malo 'kraci' ali kad se uvalim je dobro.. neznam kako je u drugim autima, audi i ekipu nisam nikada vozio... ali dobro mi je u alfi sta je prednji kraj recimo ful pregledan i u svakom trenutku 'vidis' di su ti kotaci pa mozes ciljati kako hoces...

syss 14.02.2009. 11:55

teška srca ću to reć, ali slažem se sa fleksom u ovom viđenju alfe.

tim više što sam jučer vidio još jedan mito u pomodnoj bijeloj boji... a-a, nije to to više.

1v@n 14.02.2009. 15:29

Ne znam kaj je danas u zraku, ali 90% vozača japanaca je popizdilo. Evo zadnjeg slučaja, prije možda pola sata. Idem do King Crossa na Jankomir i tražim parking, taman uđem u red di su 2 slobodna mjesta i vidim dolazi novi Subaru Legacy iz suprotnog smjera, zaleti se punom brzinom prema slobodnom mjestu na mojoj strani (oduzme mi prednost naravno) i zabije se u BMW E39. Izleti lik van u Subaru jakni, pogleda jel mu auto oštećen i komotno nastavi laganini prema ulazu. Kad sam se vraćao, pogledam u kakvom su stanju auti. E39 ima krasnu veliku ogrebotinu bijele boje tablice, a ovoj panjini samo napuknuta plastika nosača tablice. Što je najžalosnije, vlasnik vjerojatno neće ni primijetiti što mu je budala napravila od auta, a budala naravno neće na komad papira napisati što je napravio i ostaviti čovjeku. Kamo ovaj svijet ide, strašno.
A da se žene ne bi umislile sad, evo jedan hladan tuš :D
http://www.funvideoworld.com/video/243

swordfish 14.02.2009. 16:35

a stvarno je cudo sta ti po parkingu rade:((((( meni je auto vec svo istamburano.. dobar filmic:goood:
edit: totalni ot ali jaki su http://dnevnik.hr/bijele_udovice/bij...farenhajt.html

Tratinčica Joe 14.02.2009. 17:43

Joj moram se i ja javit...
@1v@n
Trebao si vlasniku bmw-a napisat ko mu je tupnuo auto, ti ljudi koji ogrebu i otidju su zadnja gamad...

1v@n 14.02.2009. 17:58

Citiraj:

Autor Tratinčica Joe (Post 1277745)
Joj moram se i ja javit...
@1v@n
Trebao si vlasniku bmw-a napisat ko mu je tupnuo auto, ti ljudi koji ogrebu i otidju su zadnja gamad...

Napisao bi da sam imao na što napisat. U šoping sa ženskama treba uvijek sa što manje stvari i novaca :D

Amdejac 14.02.2009. 18:45

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 1277757)
Napisao bi da sam imao na što napisat. U šoping sa ženskama treba uvijek sa što manje stvari i novaca :D

Ne vjerujem da nisi imao komadić bilokakvog papira i olovku u autu.
Kad vidim tak nešto uvijek ostavim marku i registraciju auta i šta mu je oštećeno + svoj broj mobitela, ako mu nije jasno da mu pojasnim.

Fleks 14.02.2009. 19:01

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 1277633)
Ne znam kaj je danas u zraku, ali 90% vozača japanaca je popizdilo. Evo zadnjeg slučaja, prije možda pola sata. Idem do King Crossa na Jankomir i tražim parking, taman uđem u red di su 2 slobodna mjesta i vidim dolazi novi Subaru Legacy iz suprotnog smjera, zaleti se punom brzinom prema slobodnom mjestu na mojoj strani (oduzme mi prednost naravno) i zabije se u BMW E39. Izleti lik van u Subaru jakni, pogleda jel mu auto oštećen i komotno nastavi laganini prema ulazu. Kad sam se vraćao, pogledam u kakvom su stanju auti. E39 ima krasnu veliku ogrebotinu bijele boje tablice, a ovoj panjini samo napuknuta plastika nosača tablice. Što je najžalosnije, vlasnik vjerojatno neće ni primijetiti što mu je budala napravila od auta, a budala naravno neće na komad papira napisati što je napravio i ostaviti čovjeku. Kamo ovaj svijet ide, strašno.
A da se žene ne bi umislile sad, evo jedan hladan tuš :D
http://www.funvideoworld.com/video/243

Ja sam jucer imao uvjerljivo šok tjedna. Uglavnom idem popodne nekamo i vozim se kroz kvart i onak vozim kaj ja znam 40-50 jer su ulicice i ono vidi se, ali nemas se kaj zaletavat, ono laganini. I sad dolazim do sporedne (ja na glavnoj) i vidim twinga i mislim si stat ce i ono nije mi na kraju pameti da nece, vidi me, ima znak stop velicine buljine glave i ono sta, mora stat. I ja mozda 4 metra od raskrizja ona nabije gas i pred mene. Ja neznam na koju sam foru uspio ju izbjec. Ona je stala nasred krizanja. Ono proso sa 20cm od nje i 20cm od ograde valjda. Da sam isao kocit pomeo bi joj vrata skupa sa njom.

I onak sav u soku WTF stanem, pocnem pizdit, trazim pajser po autu i pogledam u retrovizor. Unutra zenska u svojim 20im i MRTVO HLADNO PIJE JOGURT. Ono MRTVO HLADNO. JOGURT. I nis sta cu sa njom. Nemos ju tuc, nemos ju psovat. I nista nastavio dalje... Ono WTF? Kolko glup/glupa moras biti ?

Amdejac 14.02.2009. 21:52

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1277806)
I onak sav u soku WTF stanem, pocnem pizdit, trazim pajser po autu i pogledam u retrovizor. Unutra zenska u svojim 20im i MRTVO HLADNO PIJE JOGURT. Ono MRTVO HLADNO. JOGURT. I nis sta cu sa njom. Nemos ju tuc, nemos ju psovat. I nista nastavio dalje... Ono WTF? Kolko glup/glupa moras biti ?

Ali može danfat na Zelenoj magistrali. :D

fanATIk 15.02.2009. 11:00

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1277806)

Ma to što nebi izašao i uputio joj par lijepih riječi u vezi pripadnika pseće vrste i njezine roditeljice...

Fleks 15.02.2009. 18:11

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 1278146)
Ma to što nebi izašao i uputio joj par lijepih riječi u vezi pripadnika pseće vrste i njezine roditeljice...

Nema ti to svrhe. Ti nisi (jer si prestar :p) imao doticaja sa tom generacijom zena. To ti se sve fura na Paris Hilton i ima indentican IQ doticnoj. Nema svrhe. Znas da je tip, izadjes van, izvrijedas ga, onda ako on izadje van opalis mu samarcinu i nece mu vise past na pamet da dela pizdarije.

Vjeruj mi. Takvoj kravi ko sto je ta koja mi je izletila, NEMA koristi. To je genuine krava. Nemas tu kaj.

To ti kroz zivot prolazi ono... Nemozes vjerovat. Samo ide i muci ju kak joj stoji svaka dlaka na glavi. Isao sam u srednjoj sa 20 takvih u razred, pa dobro znam.

Meni je frenda prasnula jedna takva i sad ja dodjem kak sam bio u blizini da vidim kaj se dogodilo. Ja nisam mogao vjerovati kolko jedna osoba koja je napravila pizdariju moze biti nezainteresirano. Ono kopija hiltonice.

Uglavnom dodje slep sluzba joj po auto i ova mrtvo hladno. Dajte samo sekundicu. Udjes u auto, spusti špigel i popravlja si sminku. Mi svi 4 celjust do poda i nevjerujem...

Bran 15.02.2009. 18:36

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 1276552)
A da zamolimo moda da preimenuje ovaj topic u "Official PCE Cars discussion thread" ? :)

Slažem se da bi to bilo dobro. Jer to više nema veze s Opel Astrom. :)

žile 15.02.2009. 18:42

Kao da ne znate da će bilo kakvo skretanje pažnje PCE administracije na zločesti thread o autima rezultirati lockanjem? :)

Fleks 15.02.2009. 18:45

Citiraj:

Autor žile (Post 1278526)
Kao da ne znate da će bilo kakvo skretanje pažnje PCE administracije na zločesti thread o autima rezultirati lockanjem? :)

a meni bi se srce rastopilo da ode zadnji thread o autima u lokot :D

fanATIk 15.02.2009. 18:46

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1278501)

Vjeruj mi. Takvoj kravi ko sto je ta koja mi je izletila, NEMA koristi. To je genuine krava. Nemas tu kaj.

Ma zabole me za to, izašao bi van čisto da sebi malo olakšam.:D

1v@n 15.02.2009. 18:56

Neki i pretjeraju u tome. Prolazim Petrinjskom i vidim ženu kak si je našla mjesto za parking, uključi ona fino sva 4 žmigavca, približi se lijevoj strani di je bilo slobodno mjesto, namjesti se fino za bočno parkiranje u rikverc kad eto neke budale, nije mogao čekat da obavi parkiranje nego joj se približio na koji cm od auta, žena krenula u rikverc jer nije očekivala da bi netko mogao bit toliko glup i lagano ga puknula. Tip izleti van, razvali joj retrovizor i krene psovat ko da je žena neš skrivila.

Amdejac 15.02.2009. 19:22

1v@n, si siguran da to nije bio Fleks? Isto je napravio i meni samo se nije nadao da će izaći stokilaš iz auta. :D

1v@n 15.02.2009. 19:27

Ma stariji je tip bio, slab na žene vozače i živce :D Ajde da se parkirala 20 min, ali ovo je bila jedna od rijetkih kojoj je malo falilo da izvede bočno parkiranje iz prve, al eto, nije stigla :D

BladeRunner 15.02.2009. 20:24

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 1278559)
Ma stariji je tip bio, slab na žene vozače i živce :D Ajde da se parkirala 20 min, ali ovo je bila jedna od rijetkih kojoj je malo falilo da izvede bočno parkiranje iz prve, al eto, nije stigla :D

Ajme sad si me sjetio na jednu koja je doslovno 10 minuta pokušavala bočno se parkirat u Istarskoj u Splitu. Ja san dva puta okružio preko Tolstojeve natrag do nje tražeći parking što bliže centru, a ona se još uvijek uparkiravala.:roller:

1v@n 15.02.2009. 21:33

Samo za Fleksa: Što uspije napraviti žena powered by Opel :D
http://www.24sata.hr/news/clanak/izl...main_citatelji

Fleks 15.02.2009. 22:10

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 1278641)
Samo za Fleksa: Što uspije napraviti žena powered by Opel :D
http://www.24sata.hr/news/clanak/izl...main_citatelji

Pa dobro ovo i nije neka blamaza. Ipak je nisko i nevidi se (valjda), ali da vidis sto znaju ljudi raditi u prometu (i muski i zenski) ovo je nula...

swordfish 16.02.2009. 05:08

a ima stvarno puno ljudi na razno raznim tabletama, antidepresivima i pune im glave briga, nije ni cudo sta ima toliko tih glupih nesreca... i meni se zna desiti da prodem kroz crveno, uletim u skarice, jednosmjernu, ma bilo je toga a niti sam u brigama niti na ljekovima:no2drug:

Tratinčica Joe 16.02.2009. 17:31

@swordfish
ajajaj, pa šta u 5 ujutro buha :)

swordfish 17.02.2009. 13:11

ma daj pusti me, isao sam spavati u 7 i pol navecer i dignuo se u 4 ujutro i onda lagano svikanje:D:nono:

Sam Fischer 17.02.2009. 18:02

A zamilslite kako se možete osjećati na ovakvu situaciju(prije 2 mjeseca). Sestra mi ima 26 godina, tada bila je trudna do zuba, početak 9. mjeseca trudnoće. Dolazi iz Svete Nedelje gdje stanuje do nas na nedjeljni ručak. Naravno zbog trudnoće uspori na svakom ležećem, ali onako, gotovo do stajanja jer je zbog veličine trbuha znala osjećati bolove na svaki trzaj auta. Na našoj dragoj Samoborskoj ulici ima jedno 453 ležeća u potezu Vrapče <-> Samobor. Iza nje se pojavio neki tip i vozio za njom.... Na svakom ležećem na kojem je usporila joj je trubio, vozio se za njom kojih 1.5-2km. Doslovno 300 metara pred našom zgradom ju je prestigao, skoro se zabio u vozilo iz suprotnog smijera, zaustavio auto pred sestrom i mahnito izletio krećući se prema njezinom autu. Počeo joj lupat šakama po staklu i nogama po vratima uz naravno, bogat riječnik uz spominjanje majčinog ženskog organa. Sestra se nemoćna uplašila, nije htjela ni prozor spustit, samo je jadna sjedila u zaključanom autu i slušala to izderavanje. Kada je shvatio da ga promatra 20 ljudi na ulici, i da su neki već spremni intervenirat se pokupio u auto i nestao. Policija ga je pronašla u roku 45 min, i ispostavilo se da ima poduži dosje i da je za njim već duže vrijeme raspisana tjeralica... Ali zamislite scenu, mislim zbilja... Čovjek mi psuje trudnoj, nemoćnoj sestri jer vozi PO PROPISIMA. Mislim, da sam ja to vidio, ne znam zbilja kako bi reagirao... U tom trenutku si spreman takvu gamad poderat golim rukama :(

Burko 17.02.2009. 18:17

da, ok, definitivno ne stoji. ali samo jedna cinjenica, jel on znao da je trudnica za volanom? i meni digne tlak masa ljudi koji se vozaju po propisima, propisi koji su smijesni u najmanju ruju (van naselja 50km/h recimo, znam po cesti sk-zg). i onak, ogranicenje je 50, a on se vozi 45km/h. normalno da cu ludjet i prvom prilikom prestici. ali svakako za lupanje po autu bi trebao dobiti neku kaznu, barem po njonjici.

ali sta zaista ne kuzim, koji vrag trudnica ide autom na nedjeljni rucak? u vrlo visokom, 9. mjesecu trudnoce? sta da dobije trudove i ranije radati? sta da se dogodi nedajboze neka saobracajka? sorry, ali da je moja sestra/mama/zena/djevojka, u tako visokoj trudnoci bi samo pomirisala svjezi zrak, i to na balkonu da jakom ogradom. kakav nedjeljni rucak..........

terminator 17.02.2009. 18:27

Citiraj:

Autor Burko (Post 1280167)
da, ok, definitivno ne stoji. ali samo jedna cinjenica, jel on znao da je trudnica za volanom? i meni digne tlak masa ljudi koji se vozaju po propisima, propisi koji su smijesni u najmanju ruju (van naselja 50km/h recimo, znam po cesti sk-zg). i onak, ogranicenje je 50, a on se vozi 45km/h. normalno da cu ludjet i prvom prilikom prestici. ali svakako za lupanje po autu bi trebao dobiti neku kaznu, barem po njonjici.

ali sta zaista ne kuzim, koji vrag trudnica ide autom na nedjeljni rucak? u vrlo visokom, 9. mjesecu trudnoce? sta da dobije trudove i ranije radati? sta da se dogodi nedajboze neka saobracajka? sorry, ali da je moja sestra/mama/zena/djevojka, u tako visokoj trudnoci bi samo pomirisala svjezi zrak, i to na balkonu da jakom ogradom. kakav nedjeljni rucak..........

po tom trudnice moramo vezat za krevet dok ne navrše 9. mjesec trudnoće i onda samo u bolnicu odfurat... i da, obavezno im zabranit vožnju?
mislim stvarno, ako je bila sposobna za vožnju i ako je sve u redu mislim da se nema šta desit. :amen:

al ovakva situacija... mislim strašno

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:25.