PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   MR servis (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=215082)

smirnoff 21.10.2014. 13:11

evo meni se to nikad nije dogodilo...:nono:
http://thumbnails112.imagebam.com/35...2359134776.jpg

@sisoje - u tvoje vrijeme koliko je komplicirano ubacit modem ,grafu, RAM i sl i testirat dali radi ili ne... TV i takve stvari su ipak malo kompliciranjije...
a ja uvijek misio da je HG bio samostalan šop...kad ono i oni predilavali IT koji je netko drugiu uvozao...(a Prpić mlati i dalje kak su oni uspjeli ni iz čega napravit "HR brend"

Imagine 21.10.2014. 13:15

OT: mačja mokrača i LCD ? Pa moglo je i gore :D

http://i.imgur.com/oHWzZ.gif

syss 21.10.2014. 13:45

Citiraj:

Autor smirnoff (Post 2679889)
@sisoje - u tvoje vrijeme koliko je komplicirano ubacit modem ,grafu, RAM i sl i testirat dali radi ili ne... TV i takve stvari su ipak malo kompliciranjije...
a ja uvijek misio da je HG bio samostalan šop...kad ono i oni predilavali IT koji je netko drugiu uvozao...(a Prpić mlati i dalje kak su oni uspjeli ni iz čega napravit "HR brend"

pa u moje vrijeme je toliko kompliciranije i duže sve trajalo za popizdit ako ćemo iskreno... modularnih napajanja je bilo 2 valjda, znači drkanje s kabelima u velikoj većini cheap kućišta, kabeli moraju biti po špagi i trošiš vrijeme na triper kombinacije, nadalje amd i ploče i kompatibilnost i opet triper kombinacije, flash biosa je obavezan i nema next, next, finish pa daj disketu... ovo je samo slaganje konfi, di je test tih bakrača, onih odvratnih prvih asrock ploča, pa msi, čak i asus amd ploče su bile bože me sakloni.

opet napominjem uz slaganje konfi i testiranja komponenata dobivamo još maltene sve komponente koje uvozimo jer serviseru u nekom dućanu se može dat pregledat uređaj, a i ne mora... pa hg nam je znao donositi dnevno po 20-30 usb ladica od kojih su 2-3 bile neispravne, ostalo ispravne i onda gubiš vrijeme na to.

nas je bilo 4 i u doba najveće mrtve gužvetine stvari nisu stajale na polici duže od 5 dana... znači pričamo o danima kada se i do ponoći radilo.

Citiraj:

Autor syss (Post 2679790)
1. tjedan - zaprimljeno
2. tjedan - analiza
3. tjedan - analiza koja se nakon mog poziva misterijozno pretvorila u našli smo kvar

4. tjedan - izdavanje

tv nije ništa kompliciraniji od detekcije najmrtvijih gremlina na kompu ako je serviser pr0 hax0r level.

mislim da ovo boldano gore nije komplicirano, zapravo je vrlo jednostavno - 3 tjedna nitko nije pogledao telku.

De5tr0yer 21.10.2014. 14:56

Citiraj:

Autor syss (Post 2679752)
3 tjedna nitko nije pogledao telku.

Kad je zapišana i smrdi :D

syss 21.10.2014. 15:04

to je taj odgovor kojeg sam čekao :D :D :D

virus1 21.10.2014. 15:11

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2679948)
Kad je zapišana i smrdi :D

Citiraj:

Autor syss (Post 2679953)
to je taj odgovor kojeg sam čekao :D :D :D

Pa normalno, morali su čekati prvo da serviseru počne djelovati cijepivo:lol2:

darkydark 21.10.2014. 20:23

Syss imam ti ja miceka koji ne piša po LCD-ima ak hoćeš :D

Žuta ko Garfield, jede više od njega.

syss 21.10.2014. 23:03

imamo i mi takvog :D

buljo 21.10.2014. 23:48

Nemate, vas pisa :D

syss 22.10.2014. 09:01

ne zna se krivac :D

btw. jučer sam skužio da je fronta telke nova, znači cijela prednja maska je nova zato kaj ima jedan detalj kojeg orginalna maska nije imala.

sad mi pak stvarno ništa nije jasno.

Drvoje 22.10.2014. 09:03

Citiraj:

Autor syss (Post 2680302)
...jučer sam skužio da je fronta telke nova, znači cijela prednja maska je nova zato kaj ima jedan detalj kojeg orginalna maska nije imala....

Pusti zapišanoga da kanđama napravi autogram i problem riješen :D

smirnoff 23.10.2014. 13:11

Citiraj:

Autor syss (Post 2680302)
ne zna se krivac :D

btw. jučer sam skužio da je fronta telke nova, znači cijela prednja maska je nova zato kaj ima jedan detalj kojeg orginalna maska nije imala.

sad mi pak stvarno ništa nije jasno.

ajooj sad je tek jebada...netko je dobio zapišani TV koji će im usmrdit cijelu sobu kad se urgije... :roller:

syss 23.10.2014. 13:21

pa sumnjam da su mijenjali panel zbog toga mislim ono common sense da nisu... pitanje je jedino zašto su mijenjali.

De5tr0yer 23.10.2014. 19:59

Mijenjali su jer je tvoj ispravniji od onog drugog. :D

syss 23.10.2014. 20:05

UNTI to nisam pomislio :D

dkoraca 03.11.2014. 23:22

Moj servis ne preporučujem nikome. Možda imaju dobre ljude koj rade tamo, možda se i trude ,al imaju jedan problem. Gazda je bahata i bezobrazna osoba, u to sam se osobno uvjerio. Moj servis je ovlašteni Prestigio servis, nema ti druge nego slati tamo. Pošto sam trgovac i radim s Asbis-om moram kod njih slati Toshiba laptope i Prestigio tablete. Servis kao servis nije ništa posebno, ima puno boljih servisa. Za Prestigio se moraš spremiti na mjesec, mjesec i pol čekanja i agonije. Zoveš ih na telefon nikako se ne javljaju. Moraš sve mailom, to čekaš barem dan do dva. Zadnja stvar što mi se desila je sljedeća. Kupac koj je uzeo laptop kod mene nakon devet mjeseci ga je vratio da mu laptop ne puni. Ispitao sam laptop, spojio moj testni punjač i laptop normalno radi. Problem u punjaču. Neznam zašto je normalno al ne možeŠ slati smo punjač nego se mora slati i laptop. Pošto je kupac uzeo laptop kod mene, napravio sam uslugu i šaljem laptop za kupca. U opisu kvara napišem, neispravan punjač, jamstvo. Testiran s našim punjačem i Laptop normalno radi. Servis nije priznao jamstvo ,napisali da je korisnik kriv. Ja sam rekao da ne mislim da je kupac kriv, mislim da je tvornička greška. Vidio sam 1000 punjača, s prekriženim, savijenim kablovima i rade normalno. Al nema veze, servis je rekao da nema jamstvo i točka. Javim kupcu da nema jamstvo, kupac ljut i kaže da je to u jamstvu. Kažem servisu da taj laptop nije moj, da kupac ne želi platiti i da kontaktiraju kupca, da mu objasne, da se dogovore. Oni vrate laptop, naplate MENI!!!!! 150kn da se ja s kupcem svađam. Zovem kupca da nije uredu da naplate meni jer laptop nije moj i da se dogovori sa servisom. Kupac dođe u trgovinu, želi Laptop i njega ne zanima. Uzeo je Laptop. Meni je ostalo da platim 150kn jer su mi prijetili da mi neće poslat drugi Laptop koj je na servisu kod njih, koj nema nikakve veze s ovim!!!!! Dok ne platim tih 150kn da mi ga neće slati. Ja sam samo mogao platiti i mogu se slikati. MR servis je jako dobar i profi servis.

The AC 03.11.2014. 23:45

Citiraj:

Autor dkoraca (Post 2686168)
Moj servis ne preporučujem nikome. Možda imaju dobre ljude koj rade tamo, možda se i trude ,al imaju jedan problem. Gazda je bahata i bezobrazna osoba, u to sam se osobno uvjerio. Moj servis je ovlašteni Prestigio servis, nema ti druge nego slati tamo. Pošto sam trgovac i radim s Asbis-om moram kod njih slati Toshiba laptope i Prestigio tablete. Servis kao servis nije ništa posebno, ima puno boljih servisa. Za Prestigio se moraš spremiti na mjesec, mjesec i pol čekanja i agonije. Zoveš ih na telefon nikako se ne javljaju. Moraš sve mailom, to čekaš barem dan do dva. Zadnja stvar što mi se desila je sljedeća. Kupac koj je uzeo laptop kod mene nakon devet mjeseci ga je vratio da mu laptop ne puni. Ispitao sam laptop, spojio moj testni punjač i laptop normalno radi. Problem u punjaču. Neznam zašto je normalno al ne možeŠ slati smo punjač nego se mora slati i laptop. Pošto je kupac uzeo laptop kod mene, napravio sam uslugu i šaljem laptop za kupca. U opisu kvara napišem, neispravan punjač, jamstvo. Testiran s našim punjačem i Laptop normalno radi. Servis nije priznao jamstvo ,napisali da je korisnik kriv. Ja sam rekao da ne mislim da je kupac kriv, mislim da je tvornička greška. Vidio sam 1000 punjača, s prekriženim, savijenim kablovima i rade normalno. Al nema veze, servis je rekao da nema jamstvo i točka. Javim kupcu da nema jamstvo, kupac ljut i kaže da je to u jamstvu. Kažem servisu da taj laptop nije moj, da kupac ne želi platiti i da kontaktiraju kupca, da mu objasne, da se dogovore. Oni vrate laptop, naplate MENI!!!!! 150kn da se ja s kupcem svađam. Zovem kupca da nije uredu da naplate meni jer laptop nije moj i da se dogovori sa servisom. Kupac dođe u trgovinu, želi Laptop i njega ne zanima. Uzeo je Laptop. Meni je ostalo da platim 150kn jer su mi prijetili da mi neće poslat drugi Laptop koj je na servisu kod njih, koj nema nikakve veze s ovim!!!!! Dok ne platim tih 150kn da mi ga neće slati. Ja sam samo mogao platiti i mogu se slikati. MR servis je jako dobar i profi servis.

Ja fakat mislim da treba vratit m&d. :D

sandokan111 04.11.2014. 01:30

Citiraj:

Autor dkoraca (Post 2686168)

I to su nasi trgovci :P On usluge radi :lol2::lol2::lol2:

Don Kihoty 04.11.2014. 06:07

S obzirom da Toshiba ima Pickup&Return - slanje trgovca je stvarno "usluge radi"
za ljude koji su nesposobni ispuniti formular koji zahtjeva ispunjavanje 8 praznih polja
i stavljanje 2 kvačice.

GG kupac-idiot.

dkoraca 04.11.2014. 08:25

Lol !!!!!

Citiraj:

Autor sandokan111 (Post 2686221)
I to su nasi trgovci :P On usluge radi :lol2::lol2::lol2:

Najbolje bi bilo da sam mu odmah dao novi laptop, krstarenje s familijom i kupon Ina od 1000kn :) :lol2:

Mileni 04.11.2014. 09:52

Ovdje trgovac, u ovom slucaju dkoraca nije stvarno nista kriv. No zanimljivo je vidjeti reakcije servisa. Eh i da, naravno da ni kupac nije nista kriv. Samo je jedan krivac, i to ociti. IMHO naravno.

sandokan111 04.11.2014. 12:32

Citiraj:

Autor dkoraca (Post 2686243)
Najbolje bi bilo da sam mu odmah dao novi laptop, krstarenje s familijom i kupon Ina od 1000kn :) :lol2:

Ne, najbolje bi bilo da se upoznas s zakonom pa da ne izjavljujes da ti nekome usluge cinis. Nakon toga jedan odvjetnik na placi da te stvari obavlja za tebe bi bio jos bolje.

spawn 04.11.2014. 12:38

Ovdje moze biti svasta. Trebalo je ispitati punjač kako treba,tj vidjeti jel prekida kabel ili je punjac odapeo. Ako prekida kabel, u 99% je krivica kupca jer ne postupaju s punjačem kako je propisano tj. Vuku ga po prostoriji,natežu dok ne počne prekidati i to se naravno prešućuje kad se ide na jamstvo. Ista stvar kao kad popusti utičnica punjenja na laptopu
A trgovcu mogu samo reći da se pomiri s time da će ponekad snositi troškove,potrebne i nepotrebne. Odgovornost ima i prodavač,nije to samo preprodaja i tko šiša kupce.Ako želi zadržati kupca.Tako to funkcionira.

dkoraca 04.11.2014. 15:08

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2686344)
Ovdje moze biti svasta. Trebalo je ispitati punjač kako treba,tj vidjeti jel prekida kabel ili je punjac odapeo. Ako prekida kabel, u 99% je krivica kupca jer ne postupaju s punjačem kako je propisano tj. Vuku ga po prostoriji,natežu dok ne počne prekidati i to se naravno prešućuje kad se ide na jamstvo. Ista stvar kao kad popusti utičnica punjenja na laptopu
A trgovcu mogu samo reći da se pomiri s time da će ponekad snositi troškove,potrebne i nepotrebne. Odgovornost ima i prodavač,nije to samo preprodaja i tko šiša kupce.Ako želi zadržati kupca.Tako to funkcionira.

Punjač je ispitan i poslan s opisom kvara. Slao sam punjače u puno gorem stanju. Ovdje se primijeti da je to tvornička greška jer je punjač očuvan, nema preklopljene kablove kao kod većine kada ga motaju punjač. Najbolje da servis nema nikakve obaveze. Najbolje kada kupac kupi Laptop kod nekog trgovca i sam šalje na jamstvo, servis mu naplati usluga i da odmah pošalju fakturu trgovcu. Dobavljač je samo uvezao robu, servis samo popravlja a trgovca se mora guliti jer je glup. Ja sam odmah rekao da mi nije do tih 150kn. Samo da skrenem pažnju na Moj servis. Još su mi rekli da ih više ne zovem telefonski jer neće mi dati nikakvu informaciju, da ne šaljem mailove. Samo mogu komunicirat preko radnog naloga. Pa mi reci tko je tu lud i kako se ponaša ovlašteni Toshiba servis.

domis 04.11.2014. 15:15

sve prijepise komunikacije pošalji direktno nekom odgovornom u toshibi...mislim da se takvo primitivno ponasanje ne tolerira u normalnom svijetu :)

spawn 04.11.2014. 15:22

To sam bas htio napisati. Nisam rekao da trgovac treba snositi svu osgovornost nego se osvrcem na "uslugu" koju si napravio kupcu. Nisi napravio uslugu nego je to obaveza.
A sto se tice ponasanja ovlastenog servisera,kontaktiraj uvoznika ili odgovornog u Tohibi.

dkoraca 04.11.2014. 22:33

Ja stvarno ne znam da je to obaveza, jer na samom jamstvu piše da kupac laptop šalje na adresu servisa. Ma nema veze, i da nema tog zakona ja tako radim i zato ima posla. Meni je otac uvijek govorio, najbolja reklama je besplatna reklama :) Slao sam mail u Toshiba Croatia, zvao sam gospodina Krešimira, popričali smo al ništa mi nije mogao pomoć. Slao sam mailove u Toshiba Europe, Ministarstvu Gospodarstva, Ministarstvo poduzetništva. Po zakonu nisam smio dobiti račun na moju firmu jer uređaj nije moj. Čekam odgovor ministarstva :) Čitao sam poslove ljudi s lošim iskustvima iz MojServis-a. I sam znam da ne možeš svih zadovoljiti, al takvo ponašanje je za mene neprihvatljivo, pogotovo za ovlašteni servis. Bit će bolje :)

nino 04.11.2014. 23:18

Citiraj:

Autor dkoraca (Post 2686666)
Ja stvarno ne znam da je to obaveza, jer na samom jamstvu piše da kupac laptop šalje na adresu servisa....

Tu smo da te naucimo. :D To je tvoja obaveza jer je ugovor izmedju tebe i kupca, racun koji si izdao i koji te obvezuje rjesavati jamstvena pitanja.

Dok se to ne promijeni u zakonu, nema druge...

dkoraca 04.11.2014. 23:26

Citiraj:

Autor nino (Post 2686702)
Tu smo da te naucimo. :D To je tvoja obaveza jer je ugovor izmedju tebe i kupca, racun koji si izdao i koji te obvezuje rjesavati jamstvena pitanja.

Dok se to ne promijeni u zakonu, nema druge...

Onda sam ja ispunio moju obavezu :chears:
A servis nije ispunio njegovu :rtfm:

panisher20 05.11.2014. 10:14

Meni da su naplatili 150 kn za nesto sto nisu napravili onda bi im sjeo u auto i lagano otisao tamo, pa bih ga pitao za sta ja trebam platit 150 kn, u tih 150 kn je moga rastavit punjac i popravit ga, a ne uzet ga u ruke pogledat i naplatit za 2 min necega tolku lovu. Ja isto radim u firmi sa informatickom robom tako da nazalost nekad i ja moram bit sa njima u kontaktu,odgovor cekate po 1-2 od njih sto je sramotno, Moj servis nije definitivno preporuka.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:46.