PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Ostalo (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=54)
-   -   Preporuka gamepada (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=167474)

slavonac90 10.03.2019. 22:32

Hvala na podijeljenim dojmovima, razmislim još malo, ali mislim da ću si ubost Xbox one kontroler iz mall-a.

sti 11.03.2019. 15:59

Stigao XBone iz Malla, nova revizija (1708) - nije u pitanju rješavanje stare zalihe.

Sad slijedi Sekiro, DMC 5 i RE2 za razgibavanje :)

Mladenxy 17.03.2019. 17:54

Citiraj:

Autor Morpheous (Post 3284174)
Ja sam imao Torid nešto više od godinu dana, pa evo čisto za informaciju ako razmišljaš i o njemu. Baterija je za moje potrebe dovoljno dugo držala - ako se dobro sjećam, gamepadov crveni krug s prednje strane počne signalizirati kada je prazna. Bežična konekcija radi bez problema i vrlo je udoban za korištenje onima kojima paše xbox gamepad jer je skoro identična kopija njegove ergonomije s dodatkom gumenih dijelova koji su fantastični. Kasnije sam ga prodao jer jednostavno više volim miš i tipkovnicu. Nema cheap osjećaj kada ga koristiš. Može se koristiti i dok je spojen na kabel, pa se istovremeno puni, ali ako se dobro sjećam specifikacija čak i u tom modu i dalje radi bežično jer mu je to jedini način komunikacije. Ono što mi je falilo su stražnji analogni triggeri - ima klasične digitalne koji ne detektiraju razinu pritiska već samo on/off pritisak.

Baš provjerio, analogni su i detektiraju jačinu pritiska...RT i LT triggeri.

https://i.postimg.cc/p99NfjPN/Screen...t-05-49-PM.jpg

OuttaControl 17.03.2019. 21:19

Jap detektiraju analogno defitnivno :)

E da, cini mi se da su u plodinama su nesto smiskali i prodaju torida ko STRIKE NX za sto kuna :D pa vridi probat

slavonac90 11.04.2019. 23:12

Ipak nisam uzeo Xbox One kontroler nego Speed link Torid za 150 kn i mogu reći da je gamepad odličan, pogotovo ako se uzme u obzir cijena. Probao od jučer na brzaka onako Fifu, Dirt 2.0 i Forzu Horizon 4, u sve 3 igre je doslovno plug and play, prepoznaje ga kao xbox kontroler. U rukama odlično leži, djeluje kvalitetno tj. skuplje nego što košta, tipke super, analogni trigeri, gljive fino rade... Sad budem vidio koliko baterija traje i kako će izgledati gamepad nakon nekog vremena, no garancija od 24 mjeseca mi stvarno ulijeva povjerenje, na prvi dojam sam prezadovoljan što je je :goood:

Mladenxy 12.04.2019. 00:10

Meni je bolji od originalnog X360 gamepada, najviše zbog ugrađene baterije pa sa time nema nikakve brige oko izmjena i sl.

Mommistake 12.04.2019. 09:31

Torid je odličan gamepad, ali budimo realni, nije bolji od XBOX-ovog.

Što zbog kvalitete izrade, što zbog odaziva tipki itd.

Ali za tu lovu, nema boljeg. Nikad problema s Toridom. Niti se disconnecta, niti šteka itd.

Ali da, xbox s tim baterijama, nije mi jasan. 2019. je. Kakve vanjske baterije, 'bem ih...

gin.tonic 12.04.2019. 10:05

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3292922)
Torid je odličan gamepad, ali budimo realni, nije bolji od XBOX-ovog.

Što zbog kvalitete izrade, što zbog odaziva tipki itd.

Ali za tu lovu, nema boljeg. Nikad problema s Toridom. Niti se disconnecta, niti šteka itd.

Ali da, xbox s tim baterijama, nije mi jasan. 2019. je. Kakve vanjske baterije, 'bem ih...

Tvoje mišljenje nije jasno. Vanjske baterije možeš kupiti kakve želiš i zamjeniš ih kad želiš :kafa:

doky 12.04.2019. 10:35

Meni je Torid prelos bio, odurna plastika i lose opruge ispod tipki, kao jeftina igracka u usporedbi s x360 gamepadom, zapravo sve ispod njega je lose. Cak u dva navrata sam uzeo taj Torid (zbog cijene) i uvijek je kroz mjesec dana prosljeden nekom, evo i sad mi frend igra s njim i kaze da mu je oke ali kaze to samo zato sto nikad nije imao nesto bolje, mozda sam ja razmazen malo ali za tu cijenu bi rade nasao rabljeni xbox gamepad nego to. Kad bi bar dualshock mogao radit kroz xinput bilo bi to predivno.

Mladenxy 12.04.2019. 10:51

Meni je bolji i od originalnog Sony kontrolera, koji kad ga jače stisneš škripi i bolje leži u ruci...ne primjećujem baš nikakvu "jeftinu" plastiku. Čak i baterija traje dulje, i to puno dulje nego na original Sony PS 4 V2 gamepadu. Ne vidim nikakvu razliku u odazivu i sl.

A košta smiješno male novce IMO.

doky 12.04.2019. 10:55

Meni jednostavno nije sjeo, pretvrd nekako. A ovo za plasiku sta kazes, ne znam sta bi ti rekao, valjda znas kakva je plastika smece od materijala i koliko razilke u njenoj kvaliteti mogu biti, meni je to neusporedivo.

mamutarka 12.04.2019. 10:57

meni je evo nakon cca 2mj počeo škripat, i onaj iza poklopac di je baterija pleše i to me ful iritira dok ga držim jer pleše lijevo desno milimetar dva

dobar je on da se razumijemo, ali kad se razradi ima sve dječje bolesti fizički, bar moj

xbox one v2

Mladenxy 12.04.2019. 10:59

Neznam ni kaj bi ja tebi rekao, koristio X360 gamepad nekoliko godina, skoro godinu dana Torid i pola godine PS4 V2 gamepad i upoznao ih kako treba, i imam svoje mišljenje:fiju:

slavonac90 12.04.2019. 15:23

Mene je također xbox kontroler odbio zbog baterije, praktičnije mi je napunit ga kad oću, a ne se nać u situaciji da je pivo hladno, čips na stolu, a ekipa nervozna jer nisam kupio baterije :D Šalu na stranu, imam DS 4 pa sam navikao s punjivom baterijom, pa reko da uzmem još jedan da imam za igre kada mi netko dođe i evo ugodno se iznenadio. Inače DS 4 mi odlično radi na kompu, prepoznaje ga također kao xbox kontroler i nikada problem s njim, jedina mana što su oznake na tipkama drugačije ali znam napamet koja je koja tako da ni to nije problem.

Mladenxy 17.04.2019. 11:48

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3292951)
meni je evo nakon cca 2mj počeo škripat, i onaj iza poklopac di je baterija pleše i to me ful iritira dok ga držim jer pleše lijevo desno milimetar dva

dobar je on da se razumijemo, ali kad se razradi ima sve dječje bolesti fizički, bar moj

xbox one v2

Da li si probao, ili možeš li probati kako radi zvuk preko xbox one v2?

Znam da igre rade uredno ali zanima me da li rade i ostale aplikacije, npr. youtube ili video playeri i sl.
Ako radi kako treba to bi mi bio i bolji/jeftiniji izbor od kupovine bežičnih slušalica :D

mamutarka 17.04.2019. 11:54

misliš preko 3.5mm? moram nać neke slušalice :D

Mladenxy 17.04.2019. 11:56

da, ubodeš slušalice u gamepad i probaš molio bih te :D

pretpostavljam da trebaš kliknuti na izbor zvučne...

mamutarka 17.04.2019. 13:17

aj probat ću samo da nađem opće slušalice, mislim da imam od ajfona negdje u ladici

xlr 17.04.2019. 13:44

Meni je radilo na pc-u, samo je trebalo odabrati output. Afaik kad odaberes output onda ce raditi na razini cijelog os-a, ne samo u igrama.

Mladenxy 17.04.2019. 13:47

OK hvala za info, korisna stvar.

mamutarka 09.06.2019. 23:04

samo za profiće, Xbox Elite Wireless Controller Series 2 :D

https://youtu.be/SYVw0KqQiOI

Mladenxy 10.06.2019. 16:50

Trenutno je u MALL XBOX One 280 kn pa sam uzeo i kupio sam posebno bluetooth 4.0 adapter, univerzani ne original od Microsofta.

Zvuk radi uredno kada se gamepad spoji preko usb produžnog kabela, pojavi se zvučna u windows izborniku i sve pet.
Na žalost preko bluetooth adaptera ne radi, nema ni zvučne za odabrati, sve ostalo radi najnormalnije...hebiga :(

sti 10.06.2019. 19:59

Možeš li izvaditi baterije i pročitati koja je revizija kontrolera?

Mladenxy 10.06.2019. 21:00

Model 1708

telefunken 27.06.2019. 09:01

Molim preporuku i mišljenje za slijedeću situaciju:
trebam 4 gamepada bežična za igranje na Android box-u i PC-u
Preferiram okrugli D-pad
bitno je da ih uređaji lako prepoznaju i da lag ne postoji

Dvoumim se između ova tri:
GEN GAME S3 (cca 10$, ima super reviewe, slovi kao best buy, ima USB wireless dongl za spajanje na PC, minus mu je nešto jeftiniji build)
iPega 9118 (cca 20$, D-pad promijenjiv između O i +, nema USB wireless dongl za PC)
iPega 9076/77 (cca 16$, nema O D-pad, ima USB wireless dongl)

Prema navedenome bi Gen game S3 bio ultimate win ali nekako ga se bojim, prejeftin je... ima li tko iskustva pogotovo sa spajanjem više komada na isti uređaj?

EDIT:
Speed Link TORID - da li radi na android box-u? I da li se može na jedan dongl spojiti više gamepda?

Mommistake 27.06.2019. 13:13

Torid ne radi na android boxu koliko ja znam.

Gamesir G3s se provlači kroz sve reviewe kao najbolji za to.

Jest da je malo skuplji...

telefunken 28.06.2019. 08:38

Ubo sam na kraju dva GEN GAME S3 (ukupno 22$, free shiping) pa da vidim kako se ponašaju

bg_4_l 28.06.2019. 10:36

Citiraj:

Autor telefunken (Post 3314268)
Molim preporuku i mišljenje za slijedeću situaciju:
trebam 4 gamepada bežična za igranje na Android box-u i PC-u
Preferiram okrugli D-pad
bitno je da ih uređaji lako prepoznaju i da lag ne postoji

Dvoumim se između ova tri:
GEN GAME S3 (cca 10$, ima super reviewe, slovi kao best buy, ima USB wireless dongl za spajanje na PC, minus mu je nešto jeftiniji build)
iPega 9118 (cca 20$, D-pad promijenjiv između O i +, nema USB wireless dongl za PC)
iPega 9076/77 (cca 16$, nema O D-pad, ima USB wireless dongl)

Prema navedenome bi Gen game S3 bio ultimate win ali nekako ga se bojim, prejeftin je... ima li tko iskustva pogotovo sa spajanjem više komada na isti uređaj?

EDIT:
Speed Link TORID - da li radi na android box-u? I da li se može na jedan dongl spojiti više gamepda?

Na mom je radio Torid plug and play, više me gnjavio ps4 kontroler. Sluzio je za Snes emulaciju, na Nexbox A95X s nekim unofišl Android tv romom.

m&n 28.06.2019. 13:00

Što se tice gamepadova..
A imam ih trenutno doma i aktivnih a proslo kroz moje ruke ohoho

Trentuno imam
Nintedno Switch Pro gamepad
2 x Ds4 gamepada
1 x Torid

Ovaj Torid kak sam ga kupio i koliko sam ga koristio je vrlo brzo se razloho kao negativno bih istaknuo da mu je za fight igre dpad katastrofa, neprecizan da boli glava... Kada mi je bio spojen na wireless u kombinaciji vise tipaka znao je prekinuti rad i tak svakakve nuspojave i ne bih ga kupio vise za nista... Nije izdrzao sezonu fife i mortal kombata malo

A ova gore tri pro kontroler i ds4 uopce ne treba komentirato uz Xbox One kon to je najbolje sto trziste nudi.

Pogotov za Xbox One i Ds4 koji se znaju na raznim akcijama ulovizi za 250-300 kn. Boljeg nema...

telefunken 02.07.2019. 08:14

Citiraj:

Autor m&n (Post 3314638)
Pogotov za Xbox One i Ds4 koji se znaju na raznim akcijama ulovizi za 250-300 kn. Boljeg nema...

Jel to misliš na žičane verzije ili BT? Jer nisam vidio nigdje BT za tako malo para

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:24.