PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Antivirus - koji izabrati? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=166651)

Alfa_R 02.01.2014. 09:57

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2520457)
Ja sam svoj prekonfigurirao. I firewall i antevirus. Što da pušta, što da kolje. Imam ga već pol godine i radi ko zmaj.

To da, ali onda instaliram neš i on to pusti ako nije u paranoid modu.
Veća fora mi je instaliravam neki freeware i vidi vraga - hoće na ask.com.. e da nebi....

Bigdaddy 02.01.2014. 10:21

Od kad sam naletio na Comodo Intenet Security koji je u potpunosti besplatan i po par testova koje sam pregledao je bio u vrhu i detekcije i zaštite nisam se više dvoumio. Jeste da treba malo komunikacije s njim da bi radil glatko jer ako sve stavis da obavlja automatski nebu baš dobro :D
Mislim što se tiče besplatnog rješenja bolje nema a po testovima nevidim ni da su ova ostala rješenja nešt bolja.

E sad malo me muči Alfa_R - ov post da je bloatware ali ja to nisam dosad primjetio mada neću reć da nije jer iskreno nisam ni obraćao pozornost na to.

Brko 02.01.2014. 10:59

Citiraj:

Autor Alfa_R (Post 2520499)
To da, ali onda instaliram neš i on to pusti ako nije u paranoid modu.
Veća fora mi je instaliravam neki freeware i vidi vraga - hoće na ask.com.. e da nebi....

Istina, ja koristim puno portabilnih verzija softvera i ne instaliravam sve i sva, ali niš od tih ask, task, gask govana nije prošlo.

chief_wolfinjo 02.01.2014. 11:10

moj tvrđava je zaštićena sa :

Malwarebytes' Anti-Malware
Avira Free
COMODO Internet Security
MCShield

:D

Alfa_R 19.01.2014. 15:55

Nazad na eset security.
Blaženi firewall pita jednom nauči zauvijek. A ne kao bitdefender svaki put pita dok ne dopustiš (slučajno) a onda idu sranja....
Još da se u esetu za fals positive i exluzije ne mora ići u advanced pa tamo dodavati...

syss 19.01.2014. 23:54

meni je lol vidjeti da netko korisiti 3rd party fw a ima w7+

HumWeed 20.01.2014. 00:11

zato sto mu nevjeruju :P
a bome je i kompliciran za stelanje (ukoliko se ne skine ljepi portabilni windows 7 firewall control) :)

syss 20.01.2014. 00:13

oke, ti me kužiš... "besplatni" TMG ffs... jel može bolje od toga?

da, ima štelanja, ali ima i sigurnosti built-in jel.

Baja 001 20.01.2014. 00:37

Citiraj:

Autor syss (Post 2531359)

Yep, pogotovo s ovom ekstenzijom ;)

Add to firewall.reg

syss 20.01.2014. 00:39

jel držiš do security-a ili skidaš random .reg fajle?

baja malo ozbiljnosti molim...

Alfa_R 20.01.2014. 01:15

Citiraj:

Autor syss (Post 2531359)

Pojasni. :-)

syss 20.01.2014. 01:17

nikaj nema tu pojašnjavat... moćna je alatka u pravim rukama.

Mikeyy 20.01.2014. 09:41

Napisao sam na nekoj od zadnjih stranica. Imate Tinywall, besplatan program koji daje sučelje win 7 firewallu. Za njubare kao ja sasvim dovoljno i pošteno odradi sve.

Don Kihoty 20.01.2014. 10:05

FW ne koristim, samo Avast Free AV, još od verzije 4.5 iz 2004. godine.

Uglavnom, mogao bi i bez AV-a, jer surfam s mozgom.
....

Don Kihoty 20.01.2014. 10:41

Nisam namjeravao nikoga uvrijediti/povrijediti/bilo_što_treće,
jednostavno je, ako surfaš svaki dan na istim web portalima
za koje znaš da su čisti (dobro, ništa nije 100% čisto, no recimo 95%),
ne piratiziraš se, nejdeš na pr0n, ne otvaraš sumnjive mailove,
te ne klikaš svaki link na FB-u i drugim društvenim mrežama,
99% nećeš naletiti na ništa.

Avast mi služi ponajviše zbog USB memorija, koje kada donesem doma,
u 99% slučaja imaju autorun.inf infekciju i slične gluposti.

Također je solidan zbog preboot skeniranja na jako zaraženim računalima.

Avast preboot + combofix može svašta riješiti.

No opet tvrdim - za power usere AV je gotovo nepotreban.
M$ besplatni AV/FW su i previše za takve korisnike.

Alfa_R 20.01.2014. 11:22

Citiraj:

Autor syss (Post 2531423)
nikaj nema tu pojašnjavat... moćna je alatka u pravim rukama.

Ali ja sam ljenjivac.
Tražim par stvari u popupu za svaki request - Allow/deny, temporary A/D, i create rule A/D. i to je to :)

Baja 001 20.01.2014. 12:28

Citiraj:

Autor Don Kihoty (Post 2531507)
AV/FW žešća zaštita treba samo djeci i starijim osobama koje
se ne razumiju u računala.

Wow, ne surfam po kriticnim stranicama, ali firewall mi je koristan, za blokiranje updata (znači razni updati koje zelin da se ne odvijaju), za filtriranje mreze (pogotovo kad si na wifu), moguce je i blokirat stranice (ali to mi ne triba), mislin dosta funkcionalnosti koje su ugradjene u Win FW, pa zasto ne koristit.

domis 20.01.2014. 13:22

Ne koristim niti ja firewall pa nikad nisam imal problema radi toga. Više problema sam imao sa instaliranim FW programima.

nino 20.01.2014. 13:44

Ok, dalje bez trkeljanja i vratite se na temu.

HumWeed 21.01.2014. 02:05

Citiraj:

Autor syss (Post 2531382)
oke, ti me kužiš... "besplatni" TMG ffs... jel može bolje od toga?

da, ima štelanja, ali ima i sigurnosti built-in jel.

neznam za stelanje, kao sto napisah, ja imam taj portabilni FW control
i on mi automatski izbaci sigurnosni dijalog FW-a cim nesto zeli poslati paket van
i bas za nas kojima se NEDA stelati preko ocajnog vista/7 sucelja
taj mali programcic je divota

jer jednim klikom ili dopustis ili zabranjujes inbound ili outbound konekcije
a drugim ili dopustis ili zabranis OBA :P

i to je ono sto je meni falilo na NT 6 sto je Sygate nudio za 9x i NT 5
jednostavno a mocno :)

//sorry nino za OT

Andro ID 06.02.2014. 20:36

ESET NOD32 Firewall

Bok ljudstvo!
Zanima me kako u NOD32 6 blokirati određeni program od povezivanja sa internetom firewall-om?! Išao sam po par tutoriala sa Tube-a poput ovog i sličnih koji se daju naći ali u nijednom slučaju nemogu doći do "number of the port", odakle mi, gdje da ga nađem..?!?
Nisam info. pismena osoba pa me nemojte kamenovati, razumite me... :)
Za osobe koje su voljne pomoći molim da napišu kako i na razumljiv način za nekog tko je amater u svemu ovom! Hvala unaprijed! :fala:

A sada :kafa: i :fiju: ...

redscro 17.02.2014. 20:22

Trebam preporuku za AV pod sljedećim uvjetima:
  • Lagan po pitanju potrošnje resursa (informatička učionica s računalima starijima od djece)
  • Da ni najmanje ne utječe na brzinu internet prometa (ukupna brzina je 2mb/s, tako da je bilo kakvo smanjenje nepoželjno)
  • Da je po mogućnosti besplatan, iako ne mora biti
  • Poželjno da je moguća potpuna offline instalacija
  • Izuzetno poželjno da ima opciju manualnog updatea baze virusa, da to nije nužno raditi automatski i da ne baca ružna upozorenja zbog toga.

Do sada isproban Avast - štiti odlično, ali usporava jako brzinu prometa, stalno ruje nekog vraga online, a često se pojave i neki opskurni procesi koji žderu RAM. MSE iz nekog razloga žderao RAMa više nego računala posjeduju, neiskoristiv.
Dakle ne trebam nikakvu vrhunsku zaštitu, uglavnom da prepozna neko smeće kad se uključi zaraženi stick i da je lagan za računalo.

Brko 18.02.2014. 00:11

BitDefender free antivirus je lagan i nenametljiv. Ništa te ne pita nego šuti i radi. Ni ne znaš za njega. Ali treba mu net za update.
Na par kompova sam ga stavio, ljudi su zadovoljni. Niti virusa niti ih gnjavi.

redscro 18.02.2014. 20:13

BitDefender Free za instalaciju zahtjeva pristup internetu tako da nije dolazio u obzir.

Instalirao 360 Internet Security kineskog proizvođača Qihoo. Iako ima jako veliku instalacijsku datoteku, instalira se izuzetno brzo (manje od 1min na pretpotopno računalo), troši vrlo malo resursa i niti najmanje ne usporava promet (istovremeno radi na 15 računala). Ima dosta opcija, jednostavan za korištenje, updejtati se može online i offline... Posjeduje BitDefender Engine tako da bi zaštita trebala biti dobra, a na testovima vrlo dobro prolazi.

s4vgR 18.02.2014. 21:50

Cemu se brinuti toliko oko izbora AVa kad ni jedan ne otkriva custom viruse :)

chief_wolfinjo 08.03.2014. 07:17

Bok :)

trebam blokirati port 25 i port 53 u firewallu... ja sam ovako podesio
dali je to dobro podešeno ?

molim pogledajte slike:

http://www.zaslike.com/files/yajeti5og7kdzf5mogdg.jpg

http://www.zaslike.com/files/k9qazj4fero7hittinod.jpg

to mi je potrebno vezano za nedavna T-com isključenja zbog hakerskih napada i sl.

Hvala

Neo-ST 08.03.2014. 10:59

Jel ovo istina?

http://www.liveleak.com/view?i=cb4_1392877412

Valley7 08.03.2014. 11:15

Citiraj:

Autor s4vgR (Post 2548956)
Cemu se brinuti toliko oko izbora AVa kad ni jedan ne otkriva custom viruse :)

Istina je to, antivirusi uvijek kaskaju za malicioznim smećima. Zato ja već duže vrijeme koristim sandboxie za sve rizične radnje poput surfanja i niti jedna viruščina mi nemre baš nikaj. Sve procese u sandboxu jednim klikom zaustavim, sav sadržaj (među kojim može bit i neki malvare) uništim/obrišem i to šljaka odlično. Klasični antivirusi su dobrano zastarjela i neučinkovita obrana.

Baja 001 08.03.2014. 12:29

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2559519)

Glupost. Drzi vodu djelomicno, ali tako je u svemu, ne ides u favelu i ocekivas da ce te docekat ka kralja. E sad da li rade za druge kompanije viruse, mozda, jer konkurenciju triba unistit, i tako u krug. Druga stvar je sta je Windows (as is) malo vise otvoren jer je svaka drlja admin, i nakon 2 klika stvar je gotova.

Najbolji av je pametan user, ali opet AV dobro dodje. Treca stvar je sta imas problem kod svih "zavjera" ako bas npr svi to rade, onda zasto ljudi i dalje kupuju, unistila bi se brzo reputacija firme (a i ona sama), tako da mislin da ne sabotiraju toliko svoje usere.

s4vgR 08.03.2014. 18:07

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 2559479)
Bok :)

trebam blokirati port 25 i port 53 u firewallu... ja sam ovako podesio
dali je to dobro podešeno ?

molim pogledajte slike:

http://www.zaslike.com/files/yajeti5og7kdzf5mogdg.jpg

http://www.zaslike.com/files/k9qazj4fero7hittinod.jpg

to mi je potrebno vezano za nedavna T-com isključenja zbog hakerskih napada i sl.

Hvala

Ako sam dobro shvatio, neko klijentsko računalo unutar mreže (ili imaš samo svoj PC) ti je zaraženo spam botom. Treba to počistiti od te napasti.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:13.