PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windows 7 - problemi, troubleshooting (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=160055)

fre@k 08.12.2009. 00:24

ili windows loader i preko njega odredis koji hoces da ti pokrene, onda kad hoces drugi pokrenuti pri startu samo stavis recimo xp pa xp pokrene ako hoces w7 onda sedmicu pokrene ;)

EDIT: evo nasao sam ti link pa si malo procitaj

http://www.sevenforums.com/tutorials...xp.html?filter[2]=General%20Tips

tintin 08.12.2009. 08:28

...poz, ja imam problem sa instalacijom 64bitne verzije Win7ultimate, instalacija dođe do pred kraj i onda se ekran zacrni i gore lijevo treperi crtica i ni makac..probao par puta i sve je isto...

I V A N 08.12.2009. 11:20

Kako se mijenja verzija Windowsa 7 sa Ultimate na Professional? Imam originalan cd key za Professional ali mi windowsi javljaju da prvo moram napraviti navedenu promjenu.

zgmmax 08.12.2009. 11:21

Kako u registry-u napravit force shutdown, jer mi se neki put javi da mi neki program radi u pozadini i onda moram stisnut tam force shutdown a to bi htio da mi bude automatski.

domy_os 08.12.2009. 11:23

Citiraj:

Autor fre@k (Post 1505688)
jer nepomaze run as administrator na mozzilu??

Ma nije samo Firefox u pitanju, tu su i Office programi. Otvorim recimo neku Excel tablicu, napravim neke promjene, hoću spremiti i onda kaže kao da nemam prava pa mi spremi u drugi file. Pokušam ponovo i onda spremi u onaj koji sam otvorio.

n@meless_ 08.12.2009. 19:28

Imam problem sa Realtek High definition audio driverima. Skinuo sam najnoviju verziju koja podržava Win 7 i instalirao. U svim audio playerima koje koristim sam stavio za output Speakers (Realtek High Definition audio), kao prikazano na slici.
http://img27.imageshack.us/img27/4632/28777111.th.jpg

Također je u control panelu namješteno kao default device isto to.
http://img27.imageshack.us/img27/2879/20189355.th.jpg

E sad, problem je u tome što je kvaliteta zvuka zamjetno niža nego dok sam isto to koristio na XP-u, dakle zvuk nije cist kao prije (cak i na 320 kbs mp3). Guglo sam malo i vidio da nisam jedini koji ima taj problem, no nigdje nisam nasao neko rjesenje, vise puta sam unnistaliro i ponovo instaliro drivere i sl. Bio bih zahvalan na bilo kakvim novim saznanjima i pomoci.

Veki-os 08.12.2009. 21:37

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1505765)
šrobaj vista boot pro... možda radi i za win7

ili ubaci cd od windoza7 pa odi na repair

Citiraj:

Autor fre@k (Post 1505768)
ili windows loader i preko njega odredis koji hoces da ti pokrene, onda kad hoces drugi pokrenuti pri startu samo stavis recimo xp pa xp pokrene ako hoces w7 onda sedmicu pokrene ;)

EDIT: evo nasao sam ti link pa si malo procitaj

http://www.sevenforums.com/tutorials...xp.html?filter[2]=General%20Tips

Hvala na odgovorima,uspio sam sa EasyBCD 1.7.2 sa ovog zadnjeg linka :)

fre@k 09.12.2009. 07:36

Citiraj:

Autor n@meless_ (Post 1506469)
Imam problem sa Realtek High definition audio driverima. Skinuo sam najnoviju verziju koja podržava Win 7 i instalirao. U svim audio playerima koje koristim sam stavio za output Speakers (Realtek High Definition audio), kao prikazano na slici.
http://img27.imageshack.us/img27/4632/28777111.th.jpg

Također je u control panelu namješteno kao default device isto to.
http://img27.imageshack.us/img27/2879/20189355.th.jpg

E sad, problem je u tome što je kvaliteta zvuka zamjetno niža nego dok sam isto to koristio na XP-u, dakle zvuk nije cist kao prije (cak i na 320 kbs mp3). Guglo sam malo i vidio da nisam jedini koji ima taj problem, no nigdje nisam nasao neko rjesenje, vise puta sam unnistaliro i ponovo instaliro drivere i sl. Bio bih zahvalan na bilo kakvim novim saznanjima i pomoci.

jesi namjestio postavke na Raltek HD audio manager...tamo di su ti ubodeni zvucnici moras podesiti inace nemozes dobiti zvuk radi se o ovome

http://img31.imageshack.us/img31/937...t00099e.th.jpg

desno pise analog i kliknes di si "ubo" zvucnike slusalice ili nesto trece i podesis postavke kada kliknes na jednu od tih 5-6-7 mogucih rupa

warlock25 09.12.2009. 20:49

Imam audigy se i dijeli irq sa drugim komponentama i zbog toga mi krci zvuk.
kako u sedmici dodijeliti odredeni irq nekoj komponenti?

cica_mica 09.12.2009. 21:06

Muke po 7-ici

Prvo da navedem na cemu vrtim 7. pa cemo onda o problemu.
- Gigabyte GA-MA78GM-S2H rev 1.0
- AMD Athlon 64 x2 5600+
- 2 x 1g kingmax mars 800 mhz (dual chanal kit)
- Gigabyte ATI Radeon HD 3870
- Fortron 400w pnf
- Pioneer DVD-RW (SATA)
- WD6400AAKS (SATA)
- Segate ST3250410AS (SATA)

- OS Windows 7 64 (ver 7600)

Naime error koji me muci je kernel power 41 63. Komp se restarta u jako glupim situacijama. Npr. pokrecem igru, nenadani restart (ko da sam stisnuo tipku reset), boota se i igru startam normalno, pokusavam instalirat program, isto tako, stisnem da komp ode u sleep, isto, cak se dogodilo i kad sam stisnuo da se ugasi, nenadani restart nakon windows is shutting down!

Znaci te sve situacije nisu konstantne, nekada radi sve bez problema a nekad zezne, OS inace radi uredno, u windows okruzenju, surfanje ms office nikad nista.

Prije toga je bio gore XP i sve sljakalo bez problema. Ti restarti su se poceli dogadjat odmah nakon ciste instalacije WIN-a, prilikom prvog ili drugog programa sta sam iso instalirat. Reintaliravao sam jedno 4 puta win, cak sam i pokusao sa drugom vezijom.

Znaci nemogu precizirat kada i prilikom cega je restart posto je totalno nenadan i random.

nadam se da netko ima kakav prijedlog. isti win mi na lapu rade idealno a lap je duplo slabiji.

n@meless_ 09.12.2009. 21:09

Koliko vidim sve je namjesteno, isto kako je uvijek prije bilo na xpu.

http://img12.imageshack.us/img12/4370/69964877.th.jpg

simba 09.12.2009. 22:04

Imam jedan problem s kojim se već dosta ljudi sigurno susrelo pa molim rješenje. Prvi problem je bio kod bootanja, nije htjelo bootati win sa sata pržilice pa sam uštekao staru. Sad boota s nje, ali kad dođe do dijela Starting windows onda stoji vječno. To bi vjerojatno bilo zbog sata harda... Kako poštelati u BIOS-u da to rješim? Hard je postavljen na IDE. Ploča uredno prepoznaje sve uređaje. A problem mi se javlja i kod xp-a, nakon restarta u toku setupa također stane... Dobio sam novu ploču, a sad nemogu instalirat OS...

cica_mica 09.12.2009. 23:49

Citiraj:

Autor simba (Post 1507522)
Imam jedan problem s kojim se već dosta ljudi sigurno susrelo pa molim rješenje. Prvi problem je bio kod bootanja, nije htjelo bootati win sa sata pržilice pa sam uštekao staru. Sad boota s nje, ali kad dođe do dijela Starting windows onda stoji vječno. To bi vjerojatno bilo zbog sata harda... Kako poštelati u BIOS-u da to rješim? Hard je postavljen na IDE. Ploča uredno prepoznaje sve uređaje. A problem mi se javlja i kod xp-a, nakon restarta u toku setupa također stane... Dobio sam novu ploču, a sad nemogu instalirat OS...

probaj stavit u biosu sata mode posto u 7ici nema problema (koliko ja znam) sa dodatnim sata driverima

dUG1 10.12.2009. 12:37

Nakon pocetnog (laganog) odusevljenja sa instalacijom i lakocom koristenja naspram XP-a (Vistu ne moram ni spominjat), pocele su moje muke po wirelessu. :(

Krivac je famozni Siemensov USB Gigaset 108 adapter, koji je do sada radio bez ikakvih problema.
Dapace, isti takav radi i dok ovo pisem na burazovom kompu.
Problemi su: jacina signala se doslovno prepolovila, veza (s routerom) puca svakih par minuta, a od jucer sam poceo dobivati i BSOD-ove, a krivac je (c/p iz whocrashed):

This was likely caused by the following module: athrxusb.sys
Bugcheck code: 0xD1 (0x4A0, 0x2, 0x0, 0xFFFFF8800533BF64)
Error: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Dump file: C:\Windows\Minidump\121009-36270-01.dmp
file path: C:\Windows\system32\drivers\athrxusb.sys
product: Driver for Atheros Wireless USB Network Adapter
company: Atheros Communications, Inc.
description: Atheros Extensible Wireless LAN device driver

E sad, posto su driveri jedini koje sam nasao na Siemensovoj stranici stari skoro 2 godine i namjenjeni Visti, a Win 7 nije nasao nikakvu alternativu, kaj da radim?

I Ima li netko na forumu isti taj wireless adapter na sedmici bez ovih problema?

V.I.P 10.12.2009. 13:41

na 15-toj stranici

Citiraj:

Autor V.I.P (Post 1493880)
imam doma onaj siemens wifi adapter sto se dobivao od t-coma i normalno nemogu naci drivere za sedmicu,jel ga koristi mozda netko?? jer kako stvari stoje moram po novi wifi stick

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1494133)
Siemens Gigaset USB Adapter 108 ? Meni radi na 32bitnim Windows 7, samo sam stavio drivere od Viste ;). Za 7-icu nisam niti tražio drivere čim ovi rade.

meni ti driveri sta je Vuco napisao nisu radili kako treba i jednostavno sam puko,narucio novi wifi stik i amen

dUG1 10.12.2009. 13:52

Citiraj:

Autor V.I.P (Post 1507966)
na 15-toj stranici

meni ti driveri sta je Vuco napisao nisu radili kako treba i jednostavno sam puko,narucio novi wifi stik i amen

No krasno...nije veliki trosak, ali kad znam da ovo pouzdano radi na XP-u i Visti, te imam jos jedan na drugom kompu na koji cu prije ili kasnije takodjer stavit sedmicu....razocaranje (samo ne znam u kojem smjeru - Microsoft ili Siemens) :stoopid:

Uglavnom, fala na odgovoru :beer:

V.I.P 10.12.2009. 14:04

a gle.. probaj kao sto je vuco meni rekao,na silu mu ih gurni,mozda ti proradi kako treba..
ja nisam bio zadovoljan s njim duze vrijeme,jako slabo je lovio signal i pucala mi je cesto linija pa mi nije zao 150 kuna kojih sam dao za novi wifi. eto,nadam se da sam te bar malo utjesio :)

fre@k 10.12.2009. 14:16

neki dan sam stavio wirles stick koji kod brata bio na xp-u sam postigao najvise oko 337kb/s a kad sam stavio na w7 dobio sam oko 520-525 kb/s tako da mi cak i bolje radi uz neke dodane update-e

dUG1 10.12.2009. 14:36

Citiraj:

Autor V.I.P (Post 1507988)
a gle.. probaj kao sto je vuco meni rekao,na silu mu ih gurni,mozda ti proradi kako treba..
ja nisam bio zadovoljan s njim duze vrijeme,jako slabo je lovio signal i pucala mi je cesto linija pa mi nije zao 150 kuna kojih sam dao za novi wifi. eto,nadam se da sam te bar malo utjesio :)

Probao, ne radi :(

Ostaje mi sam jos jedno...jel mozda znas (ili bilo tko drugi) postoji li opcija u sedmici ko u XP-u, da sam odaberes kak/od kuda ces podesiti wireless?
Mislim da se zvalo nes tipa "let windows manage my wireless adapters" pa si mogao stavit kvacicu, ili ju maknuti, ak si imao zasebni program (kao sto ga ima ova siemensova kanta).

Jer si nes razmisljam, mozda tak uspije :)

simba 10.12.2009. 15:27

Citiraj:

Autor cica_mica (Post 1507634)
probaj stavit u biosu sata mode posto u 7ici nema problema (koliko ja znam) sa dodatnim sata driverima

Nebi rekao da je to problem jer neće instalirat ni XP...

Buger 10.12.2009. 22:13

pozdrav

instalirao sam win 7 proffesional i zanima me mogu li nekako msn potisnuti u tray, a ne da bude u taskbaru?

Facelessone 10.12.2009. 22:22

Stavi ga u compatibility mode za vistu

Shockre 10.12.2009. 22:36

meni Logitech G500 u devices pokazuje ko keyboard :S

Facelessone 10.12.2009. 23:02

Nestale su mi ikonce od MSN-a, word, excel, i PP 2007??

Kak to vratit?
Nigdje ih ne pokazuje, ni u taksbaru ni na fileovima...

Buger 10.12.2009. 23:14

Citiraj:

Autor Facelessone (Post 1508354)
Stavi ga u compatibility mode za vistu

tnx :)

Vuco 10.12.2009. 23:39

Citiraj:

Autor V.I.P (Post 1507988)

Ne znam momci zašto vama ne radi:
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_d5ffffc2.jpg

Znam da 5min rada nije nekaj, no sad sam ga ukopčao. Jest da je signal malo slabiji nego je bio na XP-u (jednu crticu manje), ali ne prekida i radi normalno.

fre@k 11.12.2009. 14:54

Citiraj:

Autor Facelessone (Post 1508392)
Nestale su mi ikonce od MSN-a, word, excel, i PP 2007??

Kak to vratit?
Nigdje ih ne pokazuje, ni u taksbaru ni na fileovima...

tak je i meni obrisao par fajlova i nestao jednostavno IE jos bolje :D...no to dodje izgleda updateima, da ti pobrise odredjene fajlove koje smatra prijetnjom

VulcanRaven 12.12.2009. 12:43

Nakon sto instaliram jednu od ove dvije stvari(catalyst 9.11 ili 3dmark 06) pocinje mi se javljat vec spominjani problem nakon restarta:

windows explorer has stopped working

do sad nisam znao zasto mi se javlja taj problem,skuzio sam sada nakon sto sam instalirao drivere i 3d mark

ima li tko ideju kako to rijesit i koje driveri sigurno rade bez da ovako zahebavaju?

Realovac20 12.12.2009. 13:18

instalirao sam windows 7 i sve radilo mjesec dana... od neki dan imam ovaj problem... naime, kad zelim neku sliku spremiti na komp primjer sa facebooka, desni klick save as i na desktop javi mi "THERE ARE NO MORE FILES", a nisam sad lud da ne znam spremiti spremio sam ih milijun na takav nacin... npr upalim notepad upisem u njega nest i zelim spremiti bilo gdje javi mi isto "THERE ARE NO MORE FILES". Jel imao netko sličan problem... U control panelu sam defaultovao folder options no nije do toga...

LJUDI POMAZITE... kontam da stavim cd od 7 i ponovo onstaliram preko ovog vec postojeceg... da li ce se sta shebati

V.I.P 12.12.2009. 15:45

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1508414)
Ne znam momci zašto vama ne radi:
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_d5ffffc2.jpg

Znam da 5min rada nije nekaj, no sad sam ga ukopčao. Jest da je signal malo slabiji nego je bio na XP-u (jednu crticu manje), ali ne prekida i radi normalno.

izgleda da imas srece sa adapterom :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:14.