![]() |
da odma kažem čitao sam oko 3 stranice unazad
Citiraj:
ps. a i ne smije je zakon o eu propisuje da ne može postajati samo jedna firma sa uslugom Citiraj:
Citiraj:
samo je potrošen budžet za tekuću godinu i to vjerovatno samo na toj lokaciji Citiraj:
osobno znam da je skoro pola splita...možda sad i više provučena optika a da li je puštena u promet...nemam pojma |
svi veci gradovi su pokriveni sa optikom ;)
Varazdin, rijeka, cakovec, karlovac (tu se provode neki pilot projekti sa VoIP), zagreb (nije samo istocni dio) za ovo sam siguran 99% za druge gradove ne znam |
Dali u Osijeku ima optike? odgađao sam prelazak na drugog operatera ali ipak sam odlucio za bnet pa se nadam da ce nakon 2 godine kad mi istekne ugovor s njim u mojoj ulici bit optike :D
|
Citiraj:
|
A ja kazem da centar Zagreba je (Zvonimirova, spojen na FTTH), a i cijeli dio od Heinzelove pa skroz do Črnomerca u širinu, a visinu od glavnoga pa skroz gore do Sljemena :D
|
Citiraj:
|
znam ja i u splitu di je, jer sam je osobno postavljao...
ps. ja bi radje bnet(sada na iskonu)za iste novce kod njih imas 8mbit a kod iskona 3 pps. recimo i to da je iskon puno bolji od t-scuma....doduše ja sam blizu centrale **beni t-com, sve je njihovo |
Ma samo da peering potpišu sa ikime, bilo bi 500 puta bolje
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.pohrani.com/t/b/aG/3BnWWxEn/untitled-1.jpg |
Citiraj:
-Glavni podizvođač za T-com na podrucju na kojem mi radimo su GIA-mreže koje onda nama rasporeduju zadatke koji se trebaju izvrsiti...T-com na tom podrucju ima samo 2 covjeka koja odrađuju "smetnje" dok mi imamo 25 ljudi na tom podrucju od kojih sad trenutno rade samo 4 zbog trenutne situacije! |
Citiraj:
|
Evo, ja sam u označenom dijelu i ništa od optike kod mene.
|
pa kaj nije logicnije da prvo spoje zgrade, sa 50 ili vec koliko potencijanih potrosaca,nego da dovucu opticki kabel do jednog korisnika koji je mozda niti ne zeli ili ne zna kaj to to uopce.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali ko da i nisam, mos mislit. Malo bolji ping i to je to. Da su nam digli upload bar malo nebi nista reko a ovako sve po starome ko na adslu. |
Aj samo kad govorite di je provuceno probajte precizirat a ne samo rec ime grada. Zagreb je velik grad(ne samo podrucje di su zgrade) i u vecini rubnih podrucja nije nis provlaceno... Ja sumnjam cisto da ce kod mene (okolica luckog) tako skoro doc optika (tek pred par mjeseci su provukli vodovod kroz ulicu)... ADSL sam dobio dobrih godinu dana nakon svih u razredu u srednjoj...
|
u slavonskom brodu postoji optika na novim zgradama, ali je došla samo do ulaza i stop. u t-comu kažu da za sada nemaju informacija kada ce se moci privatno prikljucivati. znam da neke firme u brodu i pozegi imaju optiku od t-coma... ako neko ima informaciju vise...??
|
Citiraj:
|
daj, reci kolegi da zaluta u valbandon s kablom :)
|
uff ne sječam se baš naziva ulica znam da je bio veli vrh, kaštanjer, onda ulica di se nalaze oni novoizgrađeni stanovi, iznad marine, pa ti prolazi i kod one autopraone što je na glavnoj cesti i koja je u sklopu kafića, preko puta je ko neka crkva ja mislim... HT stao s time trenutno, radi krize kolko sam čuo, booo...nisam više ni u toj firmi...
|
Plastikman, jeste li postavljali u Rijeci kabele?
Jer je meni na zgradi na Krnjevu (novo naselje) u nekoliko navrata pisalo kako ce se kucni savjet sastat radi eventualnog uvodjenja optike, ali nikad nisam bio doma u to vrijeme tako da ne znam ako su idioti stanari odbili :D |
rijeka je isto sva pod optikom :D
jedino neznam dali su kabeli provuceni po zgradama |
a u Rijeci nisam postavljao kabele več samo spojnice radio, po zametu najviše, pa sam radio i FTTH po škurinjama tj. eševima (svi neboderi), za krnjevo ti nisam siguran ali doći će ti optika svugdje, pred večim zgradama, neboderima, gušće naseljenim ulicama itd., ako nema zainteresiranih sad, biti če poslije, optika če doč pred zgradu (ako več i nije) a sad kad če se na nju spojit to ovisi o stanarima i dogovoru sa HT-om, mogućnost če svakako imat. inače da, Rijeka ima mac optike, kao i svi ostali veći gradovi mada nije svaka optika u šahti samo FTTH.
FTTH je strahovito skup i zahtijevan projekat, zato se sve tako sporo i pomiče. strpljen spašen :) Edit: upravo pročitah cijelu temu, vidim ima ljudi koji se bave optikom, vuku, vare, mjenjaju elektrode vrte noževe, "vole" "mokre" kabele, rade spojnicu od 144 niti pa im pri varenju zadnje grupe pukne nit na ulazu u kazetu, odu na intervenciju bez šeme, krivo spoje kabel pa cijela Kozala ostane bez telefona i td...eto kolege svih vas puno pozdravljam :) |
-pozz jel si ti možda radio u Rijeci za firmu Ružič?
|
Citiraj:
|
Aj vi koji imate optiku jer imate problema sa WLANom? Meni se svako tolko zna zblesirat wlan da ga moram ugasit, pa ponovo upalit, ali niti onda ne radi kak spada jer non stop puca veza sa laptopom.
Router je naravno SX763 |
Citiraj:
|
E ljudi zanima me kakvo je stanje s bakrenim paricama u starijim zgradama dal to održavaju i mijenjaju i di su veće šanse da će uvest optiku u starijim il novijim zgradama? ako nije problem da mi odgovorite i hvala :chears:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:39. |