PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   HT (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   Fiberland, T-Com Optika (Ultra MAX) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=145744)

Den@ 14.03.2011. 17:16

da odma kažem čitao sam oko 3 stranice unazad

Citiraj:

Autor Zebran (Post 1841724)
Hakom koći T-com da još više investira u DTK. T-com je najjaći igrać. Oni jedini imaju love za izgraditi infrastrukturu. Da Hakom dozvoli T-comu izgradnju infrastrukture, većina korisnika bi prešla na T-com-ov optički priključak, a ovi ostali telekom operateri bi se trebali spojiti ili propasti. T-Com nema triple -play uslugu jer im ne dozvoljava Hakom. A imaju i najviše cijene.

da ih ne koći, ostali bi bili pa pa...a onda bi vidio cijene
ps. a i ne smije je zakon o eu propisuje da ne može postajati samo jedna firma sa uslugom

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty (Post 1841741)
Po meni nema smisla to kočenje jer na taj način nikad nećemo napredovati.
Ostali operateri jednostavno nemaju para da bi bilo što napravili od optike. BNet tu jedini iskače sa svojom infrastrukturom dok iskon ima samo nešto malo testne optike i tu ajde nudi pristojne simetrične brzine, a ostatak operatera je na tržištu tek tolko da je. Optima propada, amis još malo ostatak se ne isplati ni spominjat.

iskon je u vlasništvu t-com-a zato i radi kako treba

Citiraj:

Autor medo (Post 1870444)
daj ne drobi gluposti da je T-Com otišao u minus.

to što vi nemate posla je drugi par rukava... :fiju:

nije minus..neće oni nikad u minus
samo je potrošen budžet za tekuću godinu i to vjerovatno samo na toj lokaciji

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 1870683)
a nema posla zato jer HAKOM hebe sa svojim pravilnikom o polaganju optickih vodova

i kak netko moze probiti bonus/budjet nakom samo 3 mjeseca u aktualnoj godini??

Mislim da se budjet odredjuje na pocetku godine za cijelu godinu, tak da ne vjerujem da su ispucali bonus/budjet za 3mj.

Nemaju vam sta drugo rec pa su to izmislili

nije bitno šta su izmislili ili nisu...rade oni i dalje
osobno znam da je skoro pola splita...možda sad i više provučena optika a da li je puštena u promet...nemam pojma

zgmmax 14.03.2011. 18:22

svi veci gradovi su pokriveni sa optikom ;)

Varazdin, rijeka, cakovec, karlovac (tu se provode neki pilot projekti sa VoIP), zagreb (nije samo istocni dio) za ovo sam siguran 99% za druge gradove ne znam

vedran031 14.03.2011. 21:38

Dali u Osijeku ima optike? odgađao sam prelazak na drugog operatera ali ipak sam odlucio za bnet pa se nadam da ce nakon 2 godine kad mi istekne ugovor s njim u mojoj ulici bit optike :D

fran123456 14.03.2011. 22:12

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 1870800)

Varazdin, rijeka, cakovec, karlovac (tu se provode neki pilot projekti sa VoIP), zagreb (nije samo istocni dio) za ovo sam siguran 99% za druge gradove ne znam

Ja ti mogu reci iz osobnog iskustva da centar Zagreba nije.

zgmmax 14.03.2011. 22:26

A ja kazem da centar Zagreba je (Zvonimirova, spojen na FTTH), a i cijeli dio od Heinzelove pa skroz do Črnomerca u širinu, a visinu od glavnoga pa skroz gore do Sljemena :D

fran123456 14.03.2011. 22:29

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 1871078)
A ja kazem da centar Zagreba je (Zvonimirova, spojen na FTTH), a i cijeli dio od Heinzelove pa skroz do Črnomerca u širinu, a visinu od glavnoga pa skroz gore do Sljemena :D

Ajmo reći da živim blizu Vinogradske, i da ništa od T-Comove optike, barem u kućama.

Den@ 15.03.2011. 09:49

znam ja i u splitu di je, jer sam je osobno postavljao...

ps. ja bi radje bnet(sada na iskonu)za iste novce kod njih imas 8mbit a kod iskona 3

pps. recimo i to da je iskon puno bolji od t-scuma....doduše ja sam blizu centrale

**beni t-com, sve je njihovo

housel 15.03.2011. 10:42

Ma samo da peering potpišu sa ikime, bilo bi 500 puta bolje

RAUL 15.03.2011. 17:16

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 1870800)

Varazdin, rijeka, cakovec, karlovac

Mislim i da su poceli u djelu Pule postavljati optiku.

Bubba 15.03.2011. 17:23

Citiraj:

I gdje je tu Centar?

zgmmax 15.03.2011. 17:35

Citiraj:

Autor Bubba (Post 1871686)
I gdje je tu Centar?

pa ak ovo nije centar Zagreba onda ne znam kaj je :wtf2:

http://www.pohrani.com/t/b/aG/3BnWWxEn/untitled-1.jpg

Arsenal-fan 15.03.2011. 21:43

Citiraj:

Autor medo (Post 1870647)
To je nešto drugo, probijanje budžeta za kooperante kojeg je postavila uprava.

Jedno vrijeme su se T-Comovi kooperanti pojavljivali kao gljive poslije kiše. Svi su htjeli dić 7-8 soma ojra za splicer i biti kooperanti jer je bilo puno posla i plaćanje je bilo redovno. T-Comu je to odgovaralo jer toliko posla neće biti uvijek već samo neko vrijeme, jer u protivnom bi si sami uzeli ljude, vozila, te složili i opremili ekipe.

Sad je očito došlo vrijeme kada više nema posla. Sad se nadajte boljim vremenima ili zatvorite firme. Tako je to u kapitalizmu.

-na srecu potreba za za zatvaranjem firme nece biti jel nasa firma nije opredjeljena samo na T-com,nego uz njega imamo jos i VIP-net,Optimu i Metronet sta se tice moje službe!(jos se bavimo i građevinom,plinovodima,strujom.....)
-Glavni podizvođač za T-com na podrucju na kojem mi radimo su GIA-mreže koje onda nama rasporeduju zadatke koji se trebaju izvrsiti...T-com na tom podrucju ima samo 2 covjeka koja odrađuju "smetnje" dok mi imamo 25 ljudi na tom podrucju od kojih sad trenutno rade samo 4 zbog trenutne situacije!

kopija 19.03.2011. 14:20

Citiraj:

A ja kazem da centar Zagreba je ( skroz gore do Sljemena :D

Potpisujem, još prošle godine sam u svom selu (2 km sjeverno od Ilice) naletio na "kooperanta" koji mi je iz dubina DTK-a potvrdio da je dotični kabal zaista stakleni iznutra.

fran123456 19.03.2011. 14:23

Evo, ja sam u označenom dijelu i ništa od optike kod mene.

mis 19.03.2011. 15:45

pa kaj nije logicnije da prvo spoje zgrade, sa 50 ili vec koliko potencijanih potrosaca,nego da dovucu opticki kabel do jednog korisnika koji je mozda niti ne zeli ili ne zna kaj to to uopce.

zgmmax 19.03.2011. 15:53

Citiraj:

Autor fran123456 (Post 1874700)
Evo, ja sam u označenom dijelu i ništa od optike kod mene.

mozda je glavni kabel provucen po ulici ali se jos nije spajano na zgrade/kuce

poltergeist 19.03.2011. 16:21

Citiraj:

Autor vedran031 (Post 1871001)
Dali u Osijeku ima optike? odgađao sam prelazak na drugog operatera ali ipak sam odlucio za bnet pa se nadam da ce nakon 2 godine kad mi istekne ugovor s njim u mojoj ulici bit optike :D

Ja sam ti na optici u Osijeku. Cepinska cesta, zgrade preko puta interspara.
Ali ko da i nisam, mos mislit. Malo bolji ping i to je to.
Da su nam digli upload bar malo nebi nista reko a ovako sve po starome ko na adslu.

njuskalo 19.03.2011. 19:37

Aj samo kad govorite di je provuceno probajte precizirat a ne samo rec ime grada. Zagreb je velik grad(ne samo podrucje di su zgrade) i u vecini rubnih podrucja nije nis provlaceno... Ja sumnjam cisto da ce kod mene (okolica luckog) tako skoro doc optika (tek pred par mjeseci su provukli vodovod kroz ulicu)... ADSL sam dobio dobrih godinu dana nakon svih u razredu u srednjoj...

grga11 20.03.2011. 16:43

u slavonskom brodu postoji optika na novim zgradama, ali je došla samo do ulaza i stop. u t-comu kažu da za sada nemaju informacija kada ce se moci privatno prikljucivati. znam da neke firme u brodu i pozegi imaju optiku od t-coma... ako neko ima informaciju vise...??

Plastikman 24.03.2011. 01:07

Citiraj:

Autor RAUL (Post 1871681)
Mislim i da su poceli u djelu Pule postavljati optiku.

Glavni kabeli po Puli su više manje razvučeni po skoro cijelom gradu, i spojeni, na te kabele se spajaju kuče firme i td. i svi kabeli završavaju tamo u HT centru di je prije bila vojarna, kod onog Marsovog polja ili kako več. govorim ti iz prve ruke, ja sam osobno sa kolegom spojio barem jedno 20ak spojnica. mogo bi ti na tlocrtu Pule označit svaku spojinicu i trasu kabela, još se sječam, 2009. smo to radili, 6, 7 i 8 mj.

walbandon 24.03.2011. 10:57

daj, reci kolegi da zaluta u valbandon s kablom :)

Plastikman 24.03.2011. 19:58

uff ne sječam se baš naziva ulica znam da je bio veli vrh, kaštanjer, onda ulica di se nalaze oni novoizgrađeni stanovi, iznad marine, pa ti prolazi i kod one autopraone što je na glavnoj cesti i koja je u sklopu kafića, preko puta je ko neka crkva ja mislim... HT stao s time trenutno, radi krize kolko sam čuo, booo...nisam više ni u toj firmi...

Botlorn 24.03.2011. 21:22

Plastikman, jeste li postavljali u Rijeci kabele?

Jer je meni na zgradi na Krnjevu (novo naselje) u nekoliko navrata pisalo kako ce se kucni savjet sastat radi eventualnog uvodjenja optike, ali nikad nisam bio doma u to vrijeme tako da ne znam ako su idioti stanari odbili :D

zgmmax 24.03.2011. 22:11

rijeka je isto sva pod optikom :D

jedino neznam dali su kabeli provuceni po zgradama

Plastikman 24.03.2011. 23:18

a u Rijeci nisam postavljao kabele več samo spojnice radio, po zametu najviše, pa sam radio i FTTH po škurinjama tj. eševima (svi neboderi), za krnjevo ti nisam siguran ali doći će ti optika svugdje, pred večim zgradama, neboderima, gušće naseljenim ulicama itd., ako nema zainteresiranih sad, biti če poslije, optika če doč pred zgradu (ako več i nije) a sad kad če se na nju spojit to ovisi o stanarima i dogovoru sa HT-om, mogućnost če svakako imat. inače da, Rijeka ima mac optike, kao i svi ostali veći gradovi mada nije svaka optika u šahti samo FTTH.

FTTH je strahovito skup i zahtijevan projekat, zato se sve tako sporo i pomiče.
strpljen spašen :)

Edit: upravo pročitah cijelu temu, vidim ima ljudi koji se bave optikom, vuku, vare, mjenjaju elektrode vrte noževe, "vole" "mokre" kabele, rade spojnicu od 144 niti pa im pri varenju zadnje grupe pukne nit na ulazu u kazetu, odu na intervenciju bez šeme, krivo spoje kabel pa cijela Kozala ostane bez telefona i td...eto kolege svih vas puno pozdravljam :)

Arsenal-fan 26.03.2011. 10:19

-pozz jel si ti možda radio u Rijeci za firmu Ružič?

Plastikman 26.03.2011. 17:30

Citiraj:

Autor Arsenal-fan (Post 1879360)
-pozz jel si ti možda radio u Rijeci za firmu Ružič?

nisam al mislim da ih znam :)

zgmmax 28.03.2011. 12:55

Aj vi koji imate optiku jer imate problema sa WLANom? Meni se svako tolko zna zblesirat wlan da ga moram ugasit, pa ponovo upalit, ali niti onda ne radi kak spada jer non stop puca veza sa laptopom.

Router je naravno SX763

Gism 28.03.2011. 14:55

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 1880643)
Aj vi koji imate optiku jer imate problema sa WLANom? Meni se svako tolko zna zblesirat wlan da ga moram ugasit, pa ponovo upalit, ali niti onda ne radi kak spada jer non stop puca veza sa laptopom.

Router je naravno SX763

Probaj promjenit wireless channel, mislim da ti je sad na auto. Imao sam ja taj problem pa sam stavio na 2 i od onda je sve normalno radilo.

Gondar 06.05.2011. 21:07

E ljudi zanima me kakvo je stanje s bakrenim paricama u starijim zgradama dal to održavaju i mijenjaju i di su veće šanse da će uvest optiku u starijim il novijim zgradama? ako nije problem da mi odgovorite i hvala :chears:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:39.