PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=144700)

zippo 30.03.2010. 10:07

Citiraj:

Autor Jerry Drake (Post 1608560)
Mislio sam an to da bi ovaj put vožnja mogla biti u origigi igri, bez potrebe za modovima.

U SoC i CS je bilo i nekih tenkova, bilo bi zabavno sjesti u neki i malo poorati po Zoni :D iako ih u CoP nisam primjetio

Brko 30.03.2010. 10:39

CoP baš i nema neke "ceste" di bi se mogao voziti. dosta grbav i ispucao teren. nije čak ni za mountain bike a kamoli za neka kola ili tenk :D

ovako je bolje. istina, imaš se kaj nahodat, ali bolje je pjehe.

Jerry Drake 30.03.2010. 11:04

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 1608582)
CoP baš i nema neke "ceste" di bi se mogao voziti. dosta grbav i ispucao teren. nije čak ni za mountain bike a kamoli za neka kola ili tenk :D

Lada Niva može svuda :D

Jelc 30.03.2010. 11:25

Ovo je pila koja ide svud po Zoni:)

http://www.ladaparts.ru/uaz/img/uaz.jpg

Brko 30.03.2010. 12:10

mislim da u sve tri igre ima more ovakvih po svuda :) ali nisu baš u voznom stanju. i imaju grb od UNA :D (Ukrajinska narodna armija :D )

Jelc 30.03.2010. 12:30

A i na njega se malo-malo spotaknem:D

http://www.motorbase.com/pictures/co...68_zaz_966.jpg

Jerry Drake 30.03.2010. 12:34

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1608675)
A i na njega se malo-malo spotaknem:D

Eh, da je jednog nabrijanog zaporošca voziti po mapi, pa se, primjerice, zaletiti s njim u bloodsuckers lair :D

Brko 30.03.2010. 12:38

Citiraj:

Autor Jerry Drake (Post 1608679)
Eh, da je jednog nabrijanog zaporošca voziti po mapi, pa se, primjerice, zaletiti s njim u bloodsuckers lair :D

i aktivirat C-4 :D

ali svejedno mislim da bi vozila bila totalni promašaj.

Jerry Drake 30.03.2010. 13:20

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 1608685)
ali svejedno mislim da bi vozila bila totalni promašaj.

Ma bude li nova igra poput CoP, onda nema problema. Tu se između mapa može kupiti prijevoz ili vodič i ne moraš dugo hodat po bezsadržajnom terenu da dođeš od mape do mape. To me pomalo živcira u SoC, gdje recimo imaš pol sata hoda da bi se od Yantara ili Brain SChorcher bunkera vrati do Cordona.

gadna stvar ako si negdje kod Pripyata, a primjerice si zaboravio porazgovarati s Guideom u Cordonu :D

Red Dwarf 30.03.2010. 13:21

a pa i nebi baš...recimo da si imaš ovako autić za prevesti se tu i tamo...i onda ideš uokolo i desna na volanu, lijeva na pištolju i udri kroz prozor :D doduše umjesto auta može i motorić nekakav...i onda da ga još možeš upgradeati :D pa da imamo grand theft pripyat :D

jedino što mi se definitivno nije svidjelo kod CoP-a je to što je kratak u odnosu na druge djelove

i dio kad sam upao u neku jamu (kraj benzinske) gdje je pun k nekih živina i neki labirint da izađeš vani...a mene još udesila i nesreća da je taman tad vani bilo loše vrijeme...vjerujte mi to je bio doživljaj kakav malo tko može opisati :D doduše još kojih pola sata nakon što sam izašao iz te rupe mi se vrtilo u glavi i oči su me bolile ali vrijedilo je za doživiti :D

Brko 30.03.2010. 13:28

@Mister NO (Jerry Drake :D )
mislim da bi nekakava Endurača od 250ccm bila idealna za onaj SoC. no o tome u temi o SoC-u :D

@Red Dwarf:
ne znam baš koliko bi se po pripyatu mogao voziti. bio bi izloženiji nego što jesi, kad te monolithovci spizde sa RPG-om sa prozora dok ti tražiš parking oko bolnice :D

Jerry Drake 30.03.2010. 13:28

Citiraj:

Autor Red Dwarf (Post 1608744)
jedino što mi se definitivno nije svidjelo kod CoP-a je to što je kratak u odnosu na druge djelove

i dio kad sam upao u neku jamu (kraj benzinske) gdje je pun k nekih živina i neki labirint da izađeš vani...a mene još udesila i nesreća da je taman tad vani bilo loše vrijeme...vjerujte mi to je bio doživljaj kakav malo tko može opisati :D doduše još kojih pola sata nakon što sam izašao iz te rupe mi se vrtilo u glavi i oči su me bolile ali vrijedilo je za doživiti :D

I meni se to dogodilo, ružno iskustvo, nema što, atmosfera za izgubit mozak u sekundi :D

Ima još jedno slično mjesto

na mapi Cordon, u na onom brdu po kojem ide nadzemni cjevovod - ispod njega je unutra skriven stash koji čuvaju one neke svjetleće anomalije i neke gadne beštije. Uglavnom, nisam od tamo uspio živ izaći sa stashom :D

Da, šteta je za CoP da nije malo duži i malo teži, osim dva - tri zahtjevnija mjesta prođeš igru dosta lagano.

Brko 30.03.2010. 13:29

Citiraj:

Autor Jerry Drake (Post 1608753)
I meni se to dogodilo, ružno iskustvo, nema što, atmosfera za izgubit mozak u sekundi :D

Ima još jedno slično mjesto

na mapi Cordon, u na onom brdu po kojem ide nadzemni cjevovod - ispod njega je unutra skriven stash koji čuvaju one neke svjetleće anomalije i neke gadne beštije. Uglavnom, nisam od tamo uspio živ izaći sa stashom :D

nevjerovatno :D kod benzinke, pičiš samo ravno :D a isto tako i ispod farme. trebalo mi je 35 sekundi da izađem van :D

hammer_of_thor 30.03.2010. 13:36

IMHO nebi imao ništa protiv vidjeti STALKER na Cry Engineu.
Naravno uz uvijet da se radnja mora odvijati u zoni.

Da ima dužinu CS-a, a kompleksnost SoC-a, atmosferu obadva nastavka i ispoliranost CryEnginea.

Mislim da bi CE mogao dobro dočarati efekte i prilike u zoni. Pa i u Crysisu je sve lijepo i zeleno na početku igre, a kasnije se sve smrači pojavom brodova.
Ta tama bi vjerujem dobro izgledala na STALKER-u :) , naravno uz izmjenjivanje dana i noći te vremenskih prilika.

Jerry Drake 30.03.2010. 13:42

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 1608757)
nevjerovatno :D kod benzinke, pičiš samo ravno :D a isto tako i ispod farme. trebalo mi je 35 sekundi da izađem van :D

gledaj, ti si izvan kategorije, tolko si već u Zoni da pomislim da ni ne funkcioniraš izvan nje :D

Nisam se nešto naročito trudio uzeti taj stash, inako je većina stasheva bezvezna, u njima uglavnom nađem ono što već imam. čast izuzecima, ali malo je pravih stashova u igri.

JoZ@ 30.03.2010. 20:50

bezveze hodam okolo i naletim na UAV :hitthewal:

Clifton 30.03.2010. 21:01

jesi stisnuo 6 po defaultu? :D

JoZ@ 30.03.2010. 23:25

6?

kaj izvadil šarafe da ga popravim :D

Clifton 30.03.2010. 23:28

COD4 spika. 6 po defaultu zove UAV. :D

JoZ@ 30.03.2010. 23:43

neigram cod

Clifton 30.03.2010. 23:46

skužio. ni problem. :D

Brko 31.03.2010. 08:07

Citiraj:

Autor Jerry Drake (Post 1608776)
gledaj, ti si izvan kategorije, tolko si već u Zoni da pomislim da ni ne funkcioniraš izvan nje :D

Nisam se nešto naročito trudio uzeti taj stash, inako je većina stasheva bezvezna, u njima uglavnom nađem ono što već imam. čast izuzecima, ali malo je pravih stashova u igri.

pa, to mi i žena kaže :D da se preselim tamo :D šalim se ;)

da, baš šo se CoP-a tiče, ima možda 2-3 staša koji su vrijedni spomena u cijeloj igri i to su u pripyatu i onaj podzemni koji čuvaju freedomovci nedaleko od stanice Yanov.

Citiraj:

Autor JoZ@ (Post 1609183)
bezveze hodam okolo i naletim na UAV :hitthewal:

ako nemaš RPG ili Gauss rifle, bjež'te pete posraću vas :D bež glavom bez obzira. sa puškami ga neš oborit....ček...sam malo... kako si u Call of Pripyatu naletio na UAV??? pa ti si vojnik praktički, to su tvoji :D

Clifton 31.03.2010. 08:19

onaj srušeni, u guduri iza Kopacheva, nemoj reć da nisi naletio na njega?

Brko 31.03.2010. 08:44

Citiraj:

Autor Clifton (Post 1609499)
onaj srušeni, u guduri iza Kopacheva, nemoj reć da nisi naletio na njega?

ahaaaaaaa... ti si napisao to tako da sam ja shvatio da te UAV napadao :D :D :D da, ima iza kopacha na brdu u onoj brazdi. i memory module je u njemu koji daje koordinate Strelokovih stashova, tj, 1 od 3 :D

blava 31.03.2010. 10:55

e zaboravio sam vas pitati...
u onoj misiji kada trebas naci poison gas za bloodsucker lair...
kada se suljas pored njih,jeli se tko usudio zapucati tj.probuditi bloodsuckere...
ako je,kakav je bio ishod :D

Clifton 31.03.2010. 10:56

ukratko, nemoj.

ishod nije nimalo lijep nit sretan :D

Jerry Drake 31.03.2010. 12:03

Citiraj:

Autor blava (Post 1609635)
kada se suljas pored njih,jeli se tko usudio zapucati tj.probuditi bloodsuckere...

Pa ne šuljaš se u toj misiji pored njih - taj gas ubacuješ u vent sustav izvana.
Pored njih se šuljaš kad s onim likom tražiš nestalog stalkera.

Svejedno mislim da ne bi uspio sve sredit. Hrpa ih je i svi odjednom navale na tebe.

Brko 31.03.2010. 12:29

Citiraj:

Autor blava (Post 1609635)

Bez Exoskeletona i PKM-a modificiranog, you don't stand a chance :D

sa Exoskeletonom i PKM-om na close range, moguće je. isprobao :D samo moraš bit brz na okidaču, a bome i na medkitovima i zavojima. također exo mora imati ability "self-healing" ili kak se već zove, ono da te ozdravljava :D

inače, you'll become a piece of meat :D

ECHO 31.03.2010. 12:38

I ja sam samo probao i to par puta:D i neslavno završio:fuming: ima ih previše ali ipak sam i ja jednom uspjeo zdimiti i zavući se u onu prostoriju gdje je tijelo stalkera uglavio se u čošak i bombama i oružjem sve potuko:D ali samo jednom uz 4-5 puta "the end for life":fuming:

Brko 31.03.2010. 13:00

Citiraj:

Autor ECHO (Post 1609696)
I ja sam samo probao i to par puta:D i neslavno završio:fuming: ima ih previše ali ipak sam i ja jednom uspjeo zdimiti i zavući se u onu prostoriju gdje je tijelo stalkera uglavio se u čošak i bombama i oružjem sve potuko:D ali samo jednom uz 4-5 puta "the end for life":fuming:

hehe, i ja sam išao na tu foru "Kamikaze - do or die", ali sam shvatio da je jednostavnije gamad pobit nervnim plinom.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:58.